Fénytechnikai bemutatónk a Mikroszkóp Színpadon

2012. május 10. és 14. között színházi fénytechnikai bemutatóval jelentkeztünk a Mikroszkóp Színpadon.

2012. május 9. és 14. között a Thália Színházban megrendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjével párhuzamosan színházi fénytechnikai bemutatóval leptük meg a résztvevő színházakat a szomszédos Mikroszkóp színpadon.

Az öt nap alatt nem kisebb újdonságokat lehetett kipróbálni, mint a Source Four LED profilfényvető családot, a Source Four Fresnel lámpatestet, valamint a fénypult család legifjabb tagját, a Giot. De nem csak az újdonságokra fektettük a hangsúlyt, az ETC fénypultok teljes skáláját, valamint Selador derítőket és egy Green Hippo médiaszervert is megismerhettek az érdeklődők.

A határon túli vendégszínházak mellett sok vidéki színház is meglátogatta bemutatónkat. A Ledes profilfényvetők fényminősége mindenkit meglepett; aki akart, még saját gobófóliát is készíthetett magának, hiszen a LEDek csekély hőtermelése lehetővé teszi az üveg- és fémgobók kiváltását, így más nem kell hozzá, mint vetítő fólia és egy nyomtató, vagy épp csak egy filctoll.

Ráadásul a korábban megismert X7 színkeverési rendszerrel ellátott Source Four LED Lustr+ típusú profillámpával a gobók színét a nyomtatáson túl, még a lámpa fényének színével is befolyásolhatjuk.

Az apró színpadon az ETC fénypultcsaládjának legnagyobbika a 4096 csatornás Eos mellett foglalt helyet kistesója az új 2048 csatornás Gio, valamint a népszerű Congo Kid és a legkisebb pult, a Smartfade. A Green Hippo médiaszerverében rejlő színpadtechnikai lehetőségeket LCD kijelzőn prezentáltuk, mely szintén nagy érdeklődést keltett a programon résztvevő szakemberekben.

További képek Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.414357695251094.97741.193297410690458&type=3