Újdonság a High End Systemsnél – megjelent a Hog4

Hosszas várakozás előzte meg a Hog szoftver negyedik generációjának megjelenését. A szoftver természetesen nem csak önmagában, hanem a teljes pultválaszték egyidejű cseréjével került bevezetésre. Összesen négy konzolt kínál a High End Systems az eddig megszokott pultok továbbfejlesztett verzióit, valamint egy új, PChez csatlakoztatható eszközt, szuperflexibilis felhasználáshoz.

A legnagyobb ezek közül a Wholehog 3-at váltó Hog4, ami 2 db beépített multitouch érintőképernyőjével (17’), 3 külső monitor csatlakozójával, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű, etherneten elérhető DMX csatornájával a legnagyobb élő rendezvények lebonyolítására készült. A kezelőfelületeken gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet, új paraméterkerekek, motoros húzók, lcd gombok, trackball és beépített billentyűzet segítik a programozást. A pultba a DMX8000 processzor is beépítésre került.  A pult támogatja az Artnet és sACN protokollokat. USB csatlakozáson keresztül a playback és expansion modulokat is támogatja.

A Full Boar 4 konzol a következő lépcsőfok, amin a nagyobb változat funkciói kisebb korlátozásokkal ugyan, de mind elérhetőek. Ez a pult is tartalmaz két érintőképernyőt (15,6” átmérőjűt), az LCD gombok kivételével a nagyobb változaton is megtalálható kezelőszerveket, valamint 12 DMX univerzumnyi csatornát. A DMX csatornák közül 4 univerzum fizikai csatlakozón is megjelenik.

Ezt követi a méretbeli felsorolásban a Road Hog 4 pult, ami már a kompakt pultok közé sorolható.  Ennek ellenére funkcionalitásban nagyobb testvéreivel megegyezőt tud nyújtani. Egy beépített érintőképernyővel, egy külső monitor csatlakoztatási lehetőséggel, max. 8 etherneten keresztüli és 4 fizikai DMX univerzummal rendelkezik. Kifejezetten a mobil felhasználás, az utazó rendezvények igényei szerint készült, valamint ez a legkedvezőbb árú konzol a Hog 4 családban.

A Nano Hog 4 pedig egy laptophoz, vagy egyéb a Hog4PC szoftvert futtató számítógéphez USB porton keresztül csatlakoztatható vezérlő, ami biztosítja a gyors elérésű kezelőfelületet, így képessé téve az általános rendeltetésű számítógépet és a Hog4PC szoftvert egy teljes pult feladatainak elvégzésére.

A Hog 4 és a Full Boar 4 pultok a szokásos road konténerben érkeznek, újdonság viszont, hogy a Nano Hog kivételével mindegyik pulthoz tartozik egy Lightconverse vizualizációs szoftver futtatását lehetővé tévő hardverkulcs.

A Hog4 pult a Muse tavalyi kezdetű világkörüli turnáján debütál, melyről további képek itt találhatók:

http://www.highend.com/news_events/news/news_gallery.asp?news_id=669&pid=2