Hírek, események

 • ETC Cobalt 10 – Fény egy érintésnyire!

  A Cobalt 10™ az ETC új generációs pultcsaládjának legifjabb tagja, a Cobalt 20™ kistestvére. Kompakt megoldást kínál utazó előadások és kisebb színpadok teljes körű vezérléséhez. 2 beépített multitouch monitorral rendelkezik, és további három külső monitort csatlakoztathatunk hozzá. 10 motoros húzó és 10 háttérvilágítással rendelkező potméter gondoskodik a kényelmes kezelhetőségről. 5000 eszközt képes vezérelni (dimmer, LED, mozgófejes lámpa vagy média szerver) kiegészítő eszköz csatlakoztatása nélkül.

  Az ETC büszke arra, hogy az általa piacra dobott eszközök fejlesztésébe nem csak a legkiválóbb mérnököket, de azokat a szakembereket is bevonja, akik nap, mint nap a világítópult mögött dolgozva segítik előadások százainak megvilágítását.

  A Cobalt 10™ szoftverét is így fejlesztették ki. A gyártó azt ígéri, segítségével a felhasználó olyan élményben részesül, mintha tulajdon kezével irányíthatná a fényeket, gépi segítség nélkül. Rövid parancsok és képernyő alapú eszközök szinte „eltűntetik” a pultot a kéz alól. A gondolatból pillanatok alatt valóság válik a színpadon.

  no
 • ETC ColorSource PAR

  Rendelhető az ETC pénztárca barát LEDes PAR lámpája.

  Sok helyen szeretnék a világítási rendszert LED lámpatestekkel bővíteni, de ezek ára saját kategóriájukon belül messze felülmúlja az ideális szintet. Az ETC válasza erre a problémára a ColorSource ™ PAR, LED-es lámpatest, melyet a legkiválóbb világítási szakemberek fejlesztettek. Erős fénye méltó az ETC által képviselt kiváló minőséghez.

  A legtöbb alacsony költségvetésű LED lámpatest piros, zöld, kék, és esetleg fehér és / vagy sárga kibocsátókat alkalmaz, e kombináció eredménye korlátozott színválaszték. Ezzel szemben a ColorSource™ PAR, az ETC kiterjedt tapasztalataiból építkezve, speciális színkeverési technikát alkalmaz. A vörös, zöld, kék színek arányos használata mellett egy extra piros és egy lime szín a tökéletes színkeverés biztosítéka. A lime és a kétszeres mennyiségű vörös LED olyan gazdag színpalettát kölcsönöz a ColorSource™ PARnak, amilyet csak egy ETC lámpatesttől kaphat a felhasználó.  

  Az ETC minden egyes általa gyártott lámpatestet színét kalibrálja. A kalibráció segítségével elérhető, hogy a különböző gyártási szériáktól függetlenül a lámatestek színe egységes legyen. A ColorSource™ PAR a bekapcsolás pillanatától kezdve ugyanazt a minőségű fényt biztosítja, mint amilyet a bemelegedés után – ellentétben más gyártók LEDes lámpáival.

  Szofisztikált tulajdonságai ellenére a ColorSource™ PAR használata igen egyszerű fényvezérlő pult segítségével vagy anélkül. A lámpatest rendelkezik egy speciális RGB móddal, ezáltal vezérelhető más gyártók, akár legegyszerűbb konzoljaival is, valamint rendelkezik saját, beépített kezelőfelülettel, így működtetéséhez még vezérlőpult sem szükséges. Elegendő csatlakoztatni az aljzatba, és máris dolgozhatunk vele.

  Főbb jellemzők:

  • Könnyen kezelhető, egyszerű RGB vezérlő esetén automatikusan hozzákeveri a lime színt
  • RDM képesség
  • Betáplálás és továbbfűzés PowerCON csatlakozókkal
  • DMX bemenet és továbbfűzés, 5 vagy 3 csatornás működés
  • Alacsony zajszintű ventilátor
  • Színhelyességileg kalibrált
  • Homogén színeloszlást biztosító optika
  • Kapható fekete, fehér és ezüstszürke színekben
  no
 • LEDZilla 2 – Szörnyek újratöltve

  Megérkezett a Dedolight új mini kamera lámpája.

  A Dedolight áprilisban adott először hírt LEDes mini kameralámpájának új verziójáról. A LEDZilla 2 azóta elérhetővé vált, korábbi verziója egyúttal megszűnik. (Nálunk még van 1 db raktáron, aki gyors, az most szuper áron juthat hozzá.)

  A mini lámpa külsőre nem nagyon változott, azonban új LED-et kapott, ami elődjénél nagyobb teljesítményű, valamint megjelent infravörös (iREDZilla) és UV fényű (FluoreZilla) változata. Hamarosan piacra dobják állítható színhőmérsékletű verzióját is, ami 2700 – 6000 Kelvin közt állítható és 8 részből álló fényterelő lemezt kap.

  A LEDZilla2 kompatibilis a korábbi verzió összes kiegészítőjével és tesztelhető bemutatótermünkben!

  no
 • Luminis a K&H maraton váltón

  Idén is megrendezésre került a K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó, melyen a Luminis csapata is részt vett.

  2014. június 15-én az 56-osok teréről rajtolt el 6 fős csapatunk és végül 3:32:35 –ös időeredménnyel zárt, amivel Fut a cég! kategória 447 indulójából az 53. helyet szerezték meg nekünk. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

  no
 • Fénytechnikai bemutató a POSZT-on

  A Pécsi Harmadik Színházban a POSZT egész időtartama alatt bemutatózunk.

  A Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF programsorozatának részeként a Pécsi Harmadik Színházzal együttműködésben megvalósuló fény- és hangtechnikai bemutató keretében másfél hétig lesznek megtekinthetőek és kipróbálhatók termékeink.

  A rendezvény célja a színházi világításban használt LED-es fényvetők és LED-es robotlámpák új generációinak bemutatása, kiegészítve hagyományos reflektorokkal és hangtechnikai újdonságokkal. A bemutató szervezője a Pécsi Harmadik Színház.

  Nyitva tartás:

  Kedd – Péntek: 10:00-18:00
  Vasárnap – Hétfő: ZÁRVA

  További info:

  http://www.poszt.hu/hu/programok/656/feny-es-hangtechnikai-bemutato

  no
 • Új márka a Luminis képviseletében

  A Manfrotto és Avenger termékek hivatalos hazai disztribútorai lettünk.

  Örömmel jelentjük be, hogy a Luminis termékkínálata új márkával bővült. Áprilistól a hosszú ideje bizonytalanul beszerezhető Manfrotto és Avenger termékek hivatalos magyarországi disztribútoraként az alábbi termékek nagykereskedelmével is foglalkozunk:

  • Manfrotto fotós állványok
  • Manfrotto video állványok
  • Avenger állványok
  • Gizto állványok
  • Alkatrészek és kiegészítők
  • Kata és National Geographic táskák

  A Manfrotto és Avenger termékek managerei:

  Csutorás Róbert (+36 30 425 6910)
  Szücsi Balázs (+36 30 426 3766)

  Adminisztráció:
  Molnár Péter (+36 30 362 0412)

  A hivatalos magyar weboldal hamarosan indul, addig is friss információk a márkával kapcsolatban a Manfrotto Magyarország közösségi oldalon találhatók:

  www.facebook.com/manfrotto.hu

  www.manfrottomagyarorszag.hu 

  no
 • Megjelent a Source Four Mini LED

  A legkisebb Source Four mostantól LED-es változatban is

  Egy évvel az 50 W-os halogén Source four Mini megjelenése után az ETC újabb – szó szerint – apróságokkal lepte meg a világot, csak épp ezúttal már a LED-es technológiában erősítettek.

  Kifejlesztették nem csak a „miniatürizált” Source Four LED-es változatát, de a Desire színező lámpatest legkisebb változatai is elkészültek. A többes szám nem véletlen. Az összes megszokott színárnyalaton kívül ez a kis lámpatest is kapható a Source Four Mini-nél alkalmazott sínes és mennyezeti rögzítéssel is.

  Az új LED-es fejlesztésekkel az amerikai gyártó nem csak a kamara színházak felé nyit. A Sorce four Mini galériáknak szánt változata CRi 90+színvisszaadással rendelkezik, így képeket is bátran megvilágíthatunk vele. A sima változat CRi 80+ színvisszaadású.

  Megjelent továbbá a nagy Source Four LED második generációs Lustr+ változata is. A Mini halogén verziója megtekinthető bemutatótermünkben.

  no
 • Elérhető a Celeb 400

  Megérkezett a Kino Flo LED-es újdonsága, a Celeb 400. A maga szerény 114,5 x 36 cm-es világító felületével, jelenleg a legnagyobb LED-es szoft lámpa a piacon, de vélhetően csak addig, amíg Júliusban meg nem jelenik a 76 x 66 cm-es Celeb 400Q, ami kicsivel több, mint fél m2-es felületet jelent majd.

  A gyártó a Celeb 200-tól megszokott „halálosan” csendes működés és a vibrálásmentes fény mellett CRI 95-ös színvisszaadást garantál a Celeb 400 esetében is.

  Több kép a Celeb 400-ról közösségi oldalunkon!

  no
 • A legkisebb Source Four

  Bemutatkozik a Source Four Mini

  A tavaly bemutatott  Source Four Miniben a Source Four márka minden előnye megtalálható –könnyű használat, kiváló optika és egyenletes, kristálytiszta fény- épp csak a hagyományos Source Four méretének egyharmadába csomagolva.

  A mindössze 23 cm hosszúságú, 50 wattos apróság bárhol elfér: múzeumokban, üzlethelységekben, éttermekben, gyermek színházban ill. egyéb kis méretű helyeken, ahol a méret számít. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. Nem egy játékszerről beszélünk, hanem egy kiváló minőségű megbízható eszközről, mely a nagy Source Four lámpák szinte egy az egyben lekicsicsített mása a késelő modultól a gobó keretig.

  Elérhető 19,26,36 és 50°-os változatban 6 cm-es átmérőjű lencsével. A hagyományos rögzítő kengyeles változat mellett fix „mennyezetrózsás” és sínre szerelhető kivitelben is rendelhető. Minden modell tartalmaz egy E-méretű gobó tartót, színfólia keretet és egy 50 wattos MR16 fényforrást, valamint számos egyéb kiegészítő rendelhető mellé.

  A lámpatest megrtekinthető és kipróbálható bemutatótermünkben.

  (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  no
 • A Magyar Teátrumi-díj szponzorálása

  A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között adták át a Magyar-Teátrum-díjakat, melyet a Luminis is támogatott.

  2013. december 17-én, negyedik alkalommal kerültek átadásra az évente kiosztott Magyar Teátrum-díjak, melyeket a színházi szakma kiváló háttérembereinek adományoz a Magyar Teátrumi Társaság. A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között átadott díjat idén a Luminis is támogatta.

  Hat arany csapágy talált gazdára a Jókai Színház színpadán. A cégünk által támogatott díjat Karl József, a Csokonai Nemzeti Színház főügyelője kapta. Gratulálunk az elismeréshez!

  Képek az estéről itt:

  Fotók:A-Team/Ignácz Bence

  Geplaatst door Jókai Színház op Donderdag 19 december 2013
  no