Eredeti látványvilág a Naplegenda előadáson

2010. augusztus 21-én, szombaton a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Magyar Állami Népi Együttes 100. Naplegenda c. táncos produkciójával ünnepelte 10 éves sikersorozatát.

Az alkotók eredeti, eddig nem látott látvány- és hangzásvilágot alkottak meg, amelynek kivitelezésében az ETC két pultja volt segítségükre.

Az EOS, mint főpult, a maga 10000 vezérlő csatornájával a legkomolyabb kihívásoknak is megfelelt. Backup pultként az ION – az EOS pult kistestvére – rugalmasan kezelte az aktuális igényeket. Az ETC pultok zászlóshajója, a max. 16000 kimenettel (32 DMX univerzum) és 10000 vezérlő csatornával (device) rendelkező Eos. A pult hardvere a megfelelő kapacitású és stabilitású számítógépes egység mellett a legkorszerűbb beviteli eszközöket tartalmazza, delegálható motoros húzókat, 2 db beépített teljes méretű valamint egy vezérlőelemeket megjelenítő kisebb érintőképernyőt, kijelző fölé csatlakoztatható gombsorokat, többállású multifunkciós vezérlőkerekeket is építettek az eszköz házába. A beépített elemeket kiegészíti a csatlakoztatható egér, billentyűzet valamint a 3 db DVI csatlakozó, melyre tetszőleges felbontású külső monitor csatlakoztatható. A monitorok pozíciója, a rajtuk megjelenő információk típusa és részletessége testre szabható. A vezérlőpult támogatja a legújabb ethernet alapú szabványokat (ETC Net2, ACN, Artnet, Avab UDP), a beépített PoE switch segítségével megoldható külső ethernetes eszközök tápellátása is.

A pult főbb adatai:

– 4000/8000/12000/16000 DMX kimenet, etherneten keresztül,

– 10000 világítási jel 999 listába rendezve,

– követő mód, vagy egyes jelek módosítás kapcsolható,

– 1000 csoport,

– 30 oldalon 300 virtuális csoporthúzó adható meg, egyszerűen lapozható mivel a 10 motoros fader követi a lapozás váltásait,

– opcionálisan csatlakoztatható további 290 húzó különböző (20-40 húzót tartalmazó) ú.n. fader wing-ek segítségével,

– 4×1000 paletta (típusonként külön), a vezérlő érintőképernyőhöz és a kerekekhez automatikusan az adott paramétertípus csatolódik,

– maszkolható paraméterlista – tetszőlegesen módosítható és hozzárendelhető dimmerkarakterisztika,

– szerkeszthető effektek, lépésenként létrehozható effektek, mozgási effektek,

– 1000 makró, makrószerkesztő képernyő,

– kliens-szerver, vagy szerver-tartalék üzemmódok, két pult együtműködése esetén,

– MIDI in/out/thru és SMPTE vezérlés ethernet felületen keresztül megoldott,

– DMX kimenetek szintén etherneten keresztül érhetők el,

– beépített 4 portos PoE ethernet switch,

– HDD és USB pendrive mentési lehetőség, könyvtárakba szervezhetően.