Raktárról elérhető termékújdonság

A 2011-es frankfurti kiállításon találkoztunk egy kis mozgó kengyeles lámpatesttel, amely első ránézésre egészen használhatónak tűnt.

A LED-es technológiának köszönhetően lámpatest mindössze 8,5 kg, ezért akár még egy létrán is kényelmesen fel lehet cipelni. A tervezők is gondoltak erre az eshetőségre, mivel két egészen kézreeső fület is kapott az eszköz.

A kis tömeg másik előnye, hogy a fej mozgása is igen gyors. A lámpatest háza is a legújabb technológiát követi. A talp részen elől található egy kijelző, a menüben való navigálásra pedig 4 darab nyomógomb. A menürendszerében elérhető minden szükséges funkció, többek között DMX cím, kijelző pozícionálás.

Az eszköz vezérlését többféle módon tehetjük meg: választhatjuk a DMX funkciót; az automata módot, ahol a lámpatest végigfut a funkcióin; a hangvezérelt mód pedig egy beépített mikrofon segítségével működik. A talp másik oldalán található egy főkapcsoló, a műszertápos csatlakozó aljzat, illetve a DMX bemenet és a továbbfűzési lehetőség. A lámpatest 60W-os LED modulja egészen megdöbbentő fényerővel rendelkezik. A LED es technológia igazi nagy előnye, hogy az eszközök áramfelvétele jelentősen lecsökkent, ezért a termék áramigénye körülbelül 0,6A, azaz egy 10A-es vonalra akár 15 darab lámpatest is felfűzhető.

A lámpa minden olyan funkcióval rendelkezik, amely egy alap szintű mozgó kengyeles lámpatesttől elvárható:

• A fényerő elektronikusan szabályozható

• Stroboszkóp mód

• Hatszínű színtárcsa

• A gobo tárcsa 11 különböző gobót tartalmaz (forgatható és pozícionálható is)

• A lámpatest fókusza is DMX-en keresztül vezérelhető (nem a lámpatest elején kell kézzel állítani)

• A prizma tárcsa a gobo tárcsával együtt is használható, valamint forgatható és pozícionálható

A lámpatest vezérléséhez 12 DMX csatorna szükséges. A mozgás horizontális és vertikális irányban is 16 bites, azaz két-két csatornát kötnek le.

A lámpatest bevezető ára: 159 000 Ft + áfa.