ETC Gio@5

Tavasszal megjelenik az új ETC Gio5 fényvezérlő pult

Az új ETC Gio@5 fényvezérlő pult csúcskategóriás vezérlést hoz a szűkebb terekbe

Ez a hordozható méretű pult az összes szükséges kezelőfelületet belesűríti egy kompakt házba. A beépített, nagyméretű, többféleképpen felosztható 17’-os érintőkijelző, az 5 konfigurálható és lapozható motoros fader,  a dedikált fő fader pár és a funkciók tekerőkerekei nagyon sok esetben önmagukban elégnek bizonyulhatnak a felmerülő feladatok megoldásához, de ezeken felül külső monitorok (akár érintőképernyők), motoros és hagyományos fader modulok is csatlakoztathatóak szükség esetén.

A pult logikus fejlesztés lehet jelenlegi Ion felhasználók részére, hiszen a szoftverkörnyezet megegyezik (hasonlóan az Eos család többi pultjához), viszont a kezelőfelület jelentős  többletfunkciókat biztosít. Eos Ti felhasználók is jól tudják használni mobil kiegészítő pultként, hiszen mérete és a beépített technika alapján ez a pult nem is egy fél Gionak, hanem egy fél Eosnak felel meg.

A pult alapból 4 fizikai DMX univerzumot kezel, ez ACN vagy Artnet szabvány segítségével Etherneten keresztül opcionálisan bővíthető 1024 vezérlő DMX címenként.

A kezelt maximum 10000 jel 999 sorozatba szervezhető, a touchscreenen könnyen elérhető a 4×1000 különböző típusú paletta, a 100 fader oldalra pedig bőven lehet tenni a csoporthúzókat.  A pult képeket, csoportokat, effekteket, átúszási karakterisztikákat, színátmenet útvonalakat is kezel, virtuális médiaszerverével videót vagy képet tud pixelmappelni, MIDI, SMPTE, OSC vezérlésű rendszerekbe beilleszthető. A különböző előadásokat SSD háttértáron tárolja, biztonsági mentésre USB pendriveon keresztül van lehetőség.

A Gio@5 fényvezérlő pulttal a népszerű Eos pultcsalád még több helyszínre jelent jó megoldást.