MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtára

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtárában egy izgalmas projekt várt bennünket: a korábbi magasfogyasztású, ipari jellegű világítást szerették volna korszerűsíteni.

A helyszín bővelkedett a kihívásokban, ugyanis hosszú könyvespolc sorokat kellett bevilágítani, márpedig egy könyvtárban elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fény biztosítása. A tervezést és a méretezést világítástervező szakemberünkre bízták.

A szűk könyvespolcok között BRILUMEN ORIS sáv világító lámpatesteket alkalmaztunk, amelyek különböző teljesítmény, méret és rögzítési tulajdonságaik miatt különösen kedvelt lámpatestek boltokban, mozikban, múzeumokban, hotelekben, irodákban. Ráadásul ár-érték arányban is kedvezőek.

A hely adottságaihoz alkalmazkodva nem csak függesztett, hanem mennyezetre szerelt megoldást is alkalmaztunk, figyelve arra, hogy megtartsuk az egységes megjelenést. A könyvtár iroda mennyezetére függesztett RZB 1200x300mm Ledpanelek kerültek, az olvasó szobában pedig a meglévő régi izzókat korszerű Philips LED fényforrásokra cseréltük, amely funkciójában tökéletesen megfelelő, ám mégis költséghatékony megoldást jelentett.