SLV – Dim to warm

Aki még emlékszik a régi halogén izzók fényerő-szabályozójára az felidézheti, hogy amikor csökkenteni akarta a fényerőt a dimmer kapcsolóval, a lámpa fénye narancsos árnyalatúvá vált, kellemes és pihentető hangulatot teremtve.

Az első LED-lámpák piacra kerülésével ez a hatás örökre elveszni látszott. A LED-alapú világítótestek fényét lehetett tompítani, de a színhőmérséklet változtatására nem volt lehetőség. Több éven át ez a LED-világítás azon kevés korlátainak egyike volt, amelyek hátráltatták, hogy széles körben elterjedjen a vendéglátásban, az éttermekben.

De mára már ezt a technikai kihívást is megoldották.

Az új Dim to Warm technológiának köszönhetően a legmodernebb dizájner lámpák dimmer kapcsolói is lehetővé teszik a színhőmérséklet és az intenzitás egyidejű szabályozását.

Az intenzitás csökkentésével olyan meleg fényt kapunk, amely a régi halogén lámpákat utánozza, ugyanakkor kihasználja a LED technológia minden előnyét, így ideális otthonok, szállodák és éttermek számára.

Az SLV “Dim to warm” funkcióval rendelkező lámpatestjeinek színhőmérsékletét egy dimmer kapcsoló segítségével* egyszerűen beállíthatja. 2000 és 3000K között változtatható a színhőmérsékelt. 3000K az általános célokra, de ha melegebb, hangulatosabb atmoszférát szeretne elérni, akkor 2000K-ig változtathatjuk a színhőmérsékletet. Az állítás fokozatmentes és teljes villódzásmentes is – ún. “flicker free”. 

* Kompatibilis dimmerek:

RADIO RECESSED MULTI-DIMMER, Berker 2883, GIRA 245010, BLUETOOTH DIMMER MODUL, SLV VALETO® DIMMER, Niko 310-0190X, Jung 224 LED UDD, LK Fuga LED Dimmer 180 Touch, Busch Jäger (6523U), Merten MEG5134-0010, Eltako EUD 61 NPN-UC, Legrand PRO21 LED Dimmer 775659