Apátúr Sörház és Tanműhely, Győr

Az egész országban egyedülállóan magas színvonalú sörházat és tanműhelyt hozott létre a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség a győri Széchenyi tér patinás épületében, a Lloyd-palotában.

Az új, Győrt és térségét, valamint a megyeszékhely idegenforgalmát egyaránt szolgáló hely illeszkedik az egyetem képzési és kutatás-fejlesztési területeihez is. A perjelség múltjára, szellemiségére, hagyományaira alapozva, az egyetem turisztikai, agrár- és élelmiszertudományi képzési, kutatás-fejlesztési területeihez illeszkedve. A rendkívül színvonalas, egyedi hely különlegességét többek között az adja, hogy a vendégek bepillantást nyerhetnek a sörkészítés folyamatába is, emellett pedig asztaluknál maguk csapolhatják a helyben főzött kézműves söröket.

(Forrás: Széchenyi Egyetem honlapja)

A Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség összefogásában működő főzdének és a hozzá tartozó vendéglátóhelynek a kialakítása 2021 tavaszán kezdődött. Ismerve az építőipar túlterheltségét és a hosszú határidőket, egészen bámulatos, hogy az Apátúr Sörházban októberben már meg tudták kezdeni a sörfőzést

Világítás szempontjából a legnagyobb kihívást a 3m átmérőjű gyűrűlámpatestek jelentették, hiszen nem sok gyártó büszkélkedhet ekkora méretű lámpákkal.

A győri Apátúr Sörház projektől az ELLE Decoration Magyarország 2022 Februári-Márciusi számában is olvashattok.

Belsőépítész : Nagy Zsuzsa LEN Architects Építésziroda

Kivitelező: Vill-Korr Hungaria Kft

A lámpatesteket szállította: Luminis Kft

SLV, FARO, Ledvance, IBV és HPLED gyűrűlámpatestek kerültek beépítésre