Naturális fények: természetes anyagú kültéri lámpák az SLV-től


A világítástervezők és belsőépítészek számára mindig kihívást jelent, hogy megoldásaik túlmutassanak a puszta funkcionalitáson. A fény az átfogó tervezési koncepció egyik kulcseleme, hiszen nem csak a funkciója és használhatósága, hanem az általa keltett hangulat is meghatározó.

„TERMÉSZETES” FÉNY


Ma a trendek egyértelműen a szokatlan és mindenekelőtt a természetes anyagok felé irányulnak. Különösen igaz ez a kültéri megoldásoknál, ahol a természetbe való belesimulás még fontosabb.

A nehéz anyagok, mint a kő vagy a beton is megtalálható a természetes lámpa alapanyagok között, de a finom légies üveg is új megjelenést kap. Lássuk milyen természetes megoldásokat kínál az SLV a kertbe?

Nehéz súlyú versenyzők: a kő

Mi lehet eredetibb és természetesebb a bazaltkőnél? A nehéz anyag, amely szó szerint közvetlenül a földből sarjad ki, utánozhatatlan hatást kelt. Egyszerre hordozza magában a forrásának – a magmának – a pusztító erejét és szilárd formájának – a bazaltnak – a hűvös stabilitását. A bazalt a legelterjedtebb kőzet nem csak itt a Földön, de bazaltkőzetek a Holdon, a Marson és más bolygókon is megtalálhatóak.

Az SLV LISENNE lámpacsaláddal most becsempészheti ezt az elemi anyagot a kertjébe. A bazaltkő adja ezeknek a kültéri lámpáknak a szilárd alapját.

A könnyed üveg burák gyönyörű kontrasztot alkotnak a masszív kővel. A füstüveg a gyertyafény és a tüzek hangulatát idézi – az üveg mögött azonban a legmodernebb technológia lapul. Ez a szokatlan kombináció állólámpaként, függő és fali lámpaként is lenyűgöző.

Az SLV ARROCK sorozat hasonlóan rendkívüli kombinációt alkot. Modern megjelenésben a természetes kő és a rozsdamentes acél párosul. A szögletes kialakítás kiemeli a kő masszív karakterét, és ehhez az indirekt fény is hozzájárul.

Amikor a természet átveszi az irányítást: lámpák rozsdás hatású acélból

Nem csak a természet teremtő ereje vihető be a kertbe fény és lámpa formájában. Vizuálisan a pusztulás erejének is megvan a maga varázsa. Valószínűleg ez a leglenyűgözőbb a tenger fenekén hagyott hajótestek fotóin. A természet apránként olvasztja magába vissza a fémet, amely a vörösesbarna rozsdán keresztül válik szemmel láthatóvá.

A hanyatlásnak ezt a jelképét azonban már régóta megfordították, és ma már valami új létrehozására használjuk. A rozsda már nem bomlik le, hanem teljesen új design elemeket hoz létre a kertben. Attól sem kell tartani, hogy ez rövidebb élettartamot jelent majd a lámpák számára, hiszen a rozsda-hatást nem az idő és az időjárás okozza, hanem ezekben az esetekben mesterségesen váltják ki.

Az SLV RUSTY® családban a felhasznált FeCSi acél kémiailag kezelt, hogy megteremtse a család rusztikus báját. Így a lámpák varázsütésre illeszkednek a kert natúr képébe, ugyanakkor az anyag szokatlan formájának köszönhetően szemet gyönyörködtetnek.

A természetesség szimbóluma: a fa

Míg a bazaltkő és a rozsda hosszú utat járt be, mire a lámpák anyagaként megjelent, a fa már messze előttük jár. A fa maga az eredet. A fa nemcsak megjelenésében, hanem tapintásában és illatában is a természetesség szimbóluma. Mert növényként a fa már csak ilyen. Ez a természet, és így magát az életet képviseli.

Történelmileg a fa az egyik legrégebben használt alapanyag és sokrétű funkciót tölt be, vegyük csak fontosságát az épületekben vagy az energiaforrások terén. Fenntartható nyersanyagként már nem képzelhető el nélküle az emberi civilizáció.

Az SLV FLATT sorozat ez előtt a történelem előtt tiszteleg. Fa hatású belső felületével egy darab természetet visz a kinti területekre. Itt azonban nem valódi fát használnak, a hosszú élettartam jegyében egy alumínium lemez kapott fa megjelenést.

A világító panelt antracit színű alumínium ház keretezi. Lapos, nagyon szögletes kialakítása kiemeli a belső „fa” mintázatot.

Az SLV online katalógusát a kültéri lámpákról megtalálod itt>