Gira termékek a Luminis kínálatában

Lukács Péterrel, a Luminis Gira szakértőjével beszélgetünk a Gira újdonságairól. Péter sokéves tapasztalattal rendelkezik a termékekkel kapcsolatban, számtalan megvalósult projekttel a háta mögött.

Pétert arról kérdezzük, hogy 2022 nyarán milyen újdonságok vannak a gyártó háza táján.

„Érdekesség a Gira-tól ebben az évben egy USB A és C csatlakozással rendelkező konnektor. Ezzel a dugaszolóaljzattal egyszerűen tölthető bármilyen mobil, tablet vagy egyéb eszköz, és nincs szükség további kiegészítőkre, a töltő adapter fejére. Nagyobb a rend, kevesebb a kütyü szanaszét a lakásban, ráadásul helyet is spórolunk vele, hiszen egyetlen keretben a hagyományos dugaszolóaljzat mellett tartalmaz egy USB A és egy USB C csatlakozót. A gyors töltést pedig a 3000 mAh-s maximális teljesítmény biztosítja. Mindezek mellett designban sem kell kompromisszumot kötni, Gira USB A és C dugaszoló aljzat nem csak praktikus, de az összes GIRA kapcsolócsaládba beilleszthető.

Ha már a kapcsoló családokat említetted, melyik most a legnépszerűbb a gyártónál?

Napjainkban a legkedveltebb a Gira System 55 moduláris rendszer, ahol több mint 300 funkcionális kapcsoló betét közül választhatunk. Minden szerelvény fedlapja 55 x 55 mm méretű (innen ered a neve is, System 55) így szabadon kombinálhatjuk a kiválasztott kereteket a fedlapokkal, a kapcsolóink megjelenését egységes stílusban tartva.” A tervezők és a megrendelők egyaránt szeretik ezt a termékcsoportot, általában elsődleges szempont az egységes design minden területen – nincs másként ez a kapcsolóknál sem.

A kapcsolókon kívül milyen más termékei vannak a gyártónak?

A kapcsolók mellett több kiegészítő eszköz is megtalálható a termékpalettán mint például termosztátok, árnyékoló vezérlők, mindenféle-fajta lámpához vagy fényforráshoz fényerőszabályzó, adatcsatlakozók tárháza melyek az összes GIRA dizájnba beilleszthető. Amit kiemelnék, az a Gira kültéri S106 moduláris videó- és audiókaputelefon rendszere. A gyártó a letisztult formavilág mellett nagy figyelmet fordít a technológia fejlesztésekre is, így az idei nyár másik újdonsága, a rendszerhez illeszthető ujjlenyomat olvasó modul, mely biztosíthatja például a kulcs nélküli bejutást a házba. Az S106 kaputelefon rendszer az alap audió és videókamera modulok mellett egyedi névtábla/házszám gravírozással is megrendelhetőek.

A GIRA mindezek mellett számos okosotthon megoldást kínál, melyet mindenképpen javaslok megismerni azoknak, akik ilyen fejlesztésben gondolkodnak és azoknak is, akik csak szeretnének ezzel valamennyire képbe kerülni.

Ha valakinek felkeltették a termékek az érdeklődését, hogy lehet bővebb információkat megtudni?

A Luminis weblapján található online katalóguslapozó sok információt rejt ( https://www.luminis.hu/design-vilagitas/design-vilagitas-termekek/gira ), de aki Gira termékekkel kapcsolatban érdeklődik, akár tervezéssel vagy árajánlatkéréssel kapcsolatban, keressen bizalommal a +36 30 308 7759 telefonszámon vagy a peter.lukacs@luminis.hu e-mailen.