Vendégségben a Novaluxnál

Az olasz Novalux gyártó a héten vendégül látott bennünket Bolognai központjukban és gyárukban.

Már belépéskor nagyon látvanyos előcsarnok fogadott bennünket – amivel nem titkolt módon a céljuk, hogy bemutathassák lámpáik stílusát és sokoldalúságát.

Épületük legnagyobb részét a gyártás és a raktár teszi ki – helyben készül termékeik túlnyomó része. Ennek több oka is van – sokszor kiemelték, hogy sokkal nagyobb befolyásuk van így az elkészült termékek minőségére, nincsenek egy kínai gyár sokszor ingadozó minőségére utalva. A termékek kész vagy felkész állapotban várják a megrendeléseket, így a vevő igényei szerint véglegesítik őket – ez rugalmasságot és gyorsaságot is ad egyszerre.
Fejlesztési csapatuk szorosan együttműködik a gyárral, és több teszt laborjukban állandóan ellenőrzik meglévő és fejlesztés alatt álló termékeiket egyaránt.

Kiemelten fontos számukra a lámpatestek melegedését nyomon követni – bár a LED-ek a köztudatban úgy élnek, mint amik nem melegednek, ami részben igaz, mert szemből megfogva valóban nem érezzük ezt, de hátsó felük hőtermelése és annak elvezetése nagyon kritikus a lámpák élettartamára nézne – akár a driver, akár LED működési ideje szempontjából.

Lenyűgöző volt mérnökeik szaktudása is, de főleg a tulajdonos elkötelezettsége, hogy a vevők legújabb igényeivel tökéltetes összhangban lévő, és kizárólag kifogástalan minőségű, megbízható lámpák kerüljenek a katalógusba.

Mondjuk minket e mellett az olasz szakáccsal rendelkező kantin, a saját Novalux kávé és a csocsó-pingpong-pacman szoba is megfogott 😉

Az új termékek közül a VISaVIS akkus, étteremeknek tervezett kis lámpákat és a Domynos íves gipszkartonba süllyesztett profilokat várjuk a legjobban…

Szerencsére Bologna Milánóhoz igen közel esik, így következő beszámolónk az EuroLuce kiállításról szól majd…

Ha van kedved csatlakozz Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok zárt Facebook csoportunkhoz, hogy első kézből értesülhess híreinkről és rendezvényeinkről!