Meyer & Levinson iroda a Breitner házban

Új iroda az Optinvest és a Pyxis Nautica együttműködésében.

Régi kedves tervező partnerünk, a Pyxis Nautica építésziroda és az Optinvest ingatlanbefektető cég az egykori Modern- és Breitner Áruház első emeletét gondolták újra a Meyer&Levinson-iroda számára, melyet szeretnénk most nektek bemutatni. A projekthez a Luminis a világítás szállításával járult hozzá.

A több mint száztíz éves Breitner-ház, a Deák téren álló szecessziós saroképület 110 évvel ezelőtt a Modern & Breitner vállalat, a Monarchia egyik legnagyobb forgalmú posztó kereskedője számára épül. Grandiózus kupolával díszített, V-alaprajzú, vegyes funkciójú lakó- és áruház volt egykor. A második világháborúban a ház több része is komolyabb károkat szenvedett, majd többször részlegesen felújították.

A mostani felújítás során a Meyer & Levinson számára új irodájuk belső tereit tervezték meg az épület első szintjére, ahol épület múltja volt a legfontosabb inspiráció.

A Pyxis az építészeti megközelítéssel a kevesebb több elvét érvényesítettek: csupán finom, kortárs árnyalatokkal gazdagították az épület esszenciáját. Hagyták az épület adottságait érvényre jutni, világos és nagyvonalú atmoszférát teremtve.

Az irodában hatalmas, nyitott tér fogadja a látogatókat, ahol nagyméretű üvegfalak választják el a tereket. A tárgyaló üvegfala egy okosfólia segítségével tejfehérre változtatható a megbeszélések idejére. Szinte teljes panoráma nyílik a környezetre, vizuálisan egybeforr a kint és a bent.

A meleg árnyalatú faparketta és a változatos közösségi és klubhelyiségek célja az otthonos hangulat megteremtése volt. A megrendelő szerette volna belsőépítészeti eszközökkel visszacsábítani a dolgozókat az irodatérbe a home office után. Található itt növényekkel teli akváriumszoba és multifunkcionális konyhatér is.  

A világítás terén az SLV márka termékeit ajánlottuk a térbe – minőségük és hosszú garanciális idejük megbízható választássá teszi őket irodai projektekbe. Az SLV Medo és Glenos lámpatestek Y, X és O formái érdekes ritmust adnak a térnek. A Novalux Halos kör alakú profilos lámpatestjei és a Martinelli Luce Maggiolone függesztett lámpája szintén erre a geometikus formavilágra erősítenek rá.

Az ablakokat LED-sorral világították meg alulról, ami az áruházi múltat hivatott megidézni. A plafon épített, LED szalaggal hátulról megvilágított barizol fóliás világítófelületei egyfajta kupolahatást keltenek alulról nézve, ami az épület elveszett tetejét juttathatja eszünkbe. 

A Bretiner házról szóló cikk az Oktogon magazinban, a Pyxis Nautuca oldalán és az év irodája pályázatok is olvasható:

https://www.pyxisnautica.hu/meyer-iroda

https://azevirodaja.hu/nevezok/49000

https://www.octogon.hu/epiteszet/a-breitner-haz-belsoepiteszeti-ujraviragzasa/