Mad Dog Coffee Hangár

Az év irodája pályázat “Az év közösségi tere” díjának nyertese 2022-ben

Belsőépítész: Hitka András

A MadDog Coffee második kávézójának ötlete COVID alatt körvonalazódott – a tulajdonosok nem a közösségi élet visszaesését jósolták a covid után időszakra, hanem hogy a munkába visszatérő dolgozóknak még nagyobb igénye lesz arra, hogy a társas kapcsolataikat ápolják.


Az irodaház kávézó pályázatának elnyerése után szembesültek a végleges tervekkel: a teljes utcafronti üveghomlokzat, a 8 méteres belmagasság és a lobbival közös tér mind tartogatott számukra kihívást. Ezért lett fontos szempont a szeparálhatósig, a multifunkciós tér és a modularitás – amit a világítás tervezésekor is komolyan figyelembe kellett venni.


A nagy belmagasság szülte az ötletet, hogy egy igazi, 700kg-ot nyomó Kamov KA-26 típusú helikoptert is felfüggesztettek a mennyezetre. A helikopter fel nem használt alkatrészei bútorként élnek tovább a térben: két forgószárnyból polc, a rotor agyból üvegasztal készült.


Az épület alapvilágítását adottságként kellett kezelni, ezt egészítették ki az igényeknek megfelelően sínes világítással, spotokkal, függesztékekkel, állólámpákkal és színes LED szalagokkal.

A sínes lámparendszerbe az SLV új Numinos spotjai kerültek. Mennyezeti lámpaként is a Numinos család tagjai kerültek felszerelésre, így egy családba tartozó, egységes világítási karakterrel és designnal rendelkező lámpákkal tudtuk az eltérő világítási igényeket megvalósítani.

A tér látványos részét adják a vintage, felújított régi cseh és magyar lámpabúrákkal szerelt függesztékek. Az egyedi lámpákat Hitka András belsőépítész maga tervezte.

A hatalmas helikopter is saját megvilágítást kapott, hogy még látványosabb eleme lehessen a térnek.

A növényeknél az üvegtéglák és a pult feletti egyedi üveg installáció is RGBW LED szalaggal vannak megvilágítva, ami kreativitást és variálhatóságot jelent, pl rendezvény esetén az adott cég színeihez igazítható a fényük.

A kávézót az Év irodája pályázaton az “Az év közösségi tere” díjjal tüntették ki 2022-ben. Gratulálunk a díjhoz!

https://azevirodaja.hu/nevezok/49173

Maddog Caffee hangár: https://www.maddog.hu/

Fotók: Erdőháti Áron