Ultramodern stúdió a bolgár Nova Broadcasting Group számára

A vezető bolgár médiavállalat, a Nova Broadcasting Group nemrégiben nyitotta meg közel 17 000 négyzetméteres ultramodern stúdiókomplexumát Szófiában – ennek a kihívásokkal teli komplex projektnek pedig mi is büszkén voltunk a részesei.

Nova Broadcasting Group

A Nova Broadcasting Group Bulgária egyik legnagyobb multiplatform média- és technológiai vállalata.

A kiemelkedő, nemzetközi színvonalú televízió- és rádiógyártásra tervezett új létesítményben öt televízió stúdió, négy rádió stúdió, szerkesztő- és híradóterem található. A bolgár médiapiacon egyedülálló új stúdió komplexum kapacitása lehetővé teszi, hogy a Nova Broadcasting Group a legújabb technológiák felhasználásával állíthassa elő tartalmait.

A Luminis a világítási megoldáson túl az energiaelosztást és a világításvezérlő hálózatot is szállította.

Fények három stúdióban

Közel 450 adás-optimalizált KL sorozatú Elation lámpatest alkotja a világítási rendszer szívét. Helyi világítástervezővel együtt dolgozva alakítottuk ki a 202 KL Fresnel 8 FC™, 20 KL Profile FC™, 137 KL Panel™, 89 KL Panel XL™ és 36 Arena Zoom Q7IP™ lámpatestből álló rendszert, melyek egy nagy, 1000 négyzetméteres televíziós stúdióban és két kisebb, egyenként 350 négyzetméteres stúdióban kerültek elhelyezésre.

A stúdióban a legmodernebb HD és 4K setupokhoz derítő lámpatestekre, profil lámpatestekre és Fresnel lámpákra volt szükség. Nagy teljesítményű lámpatesteket válogattunk a projekthez, széles színhőmérséklet tartománnyal, kiváló színvisszaadással a teljes spektrumban és egyenletes fényeloszlással.