48 voltos mágneses sínrendszerek

A sínrendszerek előnyeivel már sokan tisztában vannak. A lámpatesteket könnyen variálhatunk és átrendezhetünk, valamint a lámpatestek elhelyezésénél nem vagyunk az elektromos kiállás helyéhez kötve: ezek az előnyök a sínes rendszereket népszerűvé teszik mind a kereskedelmi, mind a lakossági felhasználási területeken

De vajon miben nyújt többet egy kisfeszültségű, 48 voltos sínrendszer, mint a hagyományos, nagyfeszültségű, egy és három fázisú alternatívák?

 

Technikai kivitelezésben a legnagyobb különbség, hogy a 48 voltos sínrendszerek nem közvetlenül a hálózati feszültségre vannak kötve, hanem a tápegység segítségével 48V-tal tápláljuk be őket. Ennek előnye az az alacsonyabb üzemeltetési költség, hátránya, hogy a tépegységet valahol (a sínben, az álmennyezetben vagy a kapcsolószekrényben) el kell helyezni és hogy a 48V maximalizálja a sín teljesítményét, így nagyon nagy teljesítményű lámpatesteket nem fogunk ehhez a rendszerhez találni.

E mellett míg a nagyfeszültségű sínrendszerek esetén az érintésvédelem kiemelkedő fontosságú tényező, addig a 48 voltos rendszer biztonságosan felszerelhető falakra vagy mennyezetekre anélkül, hogy aggódnunk kellene a balesetek miatt.

Az egy mozdulattal cserélhető lámpatestek beszerelése és variálása rendkívül könnyű, ez szintén a 48V-os rendszerek mellett szól.

 

Muse stilla diomede kültéri lámpa

Azonban talán a legfontosabb előnye a 48 voltos rendszernek az, hogy teljesen új világítási lehetőségeket kínál az ügyfeleknek. A rendszerhez tervezett lámpatestek széles választékban elérhetőek, ideértve a világító csíkokat, spotlámpákat és függesztett lámpatesteket is. 

 

Tehát elsősorban a megjelenés terén adnak pluszt 48 voltos sínrendszerek. Karcsú, filigrán kialakításuk tökéletesen illeszkedik a modern belsőépítészeti stílusokhoz. Ezzel szemben a nagyfeszültségű rendszerek masszívabbak és néha nehezebben illeszthetők a különböző dizájnokhoz.

Valamint egy kisfeszültségű sínrendszer lehetőséget teremt különleges fényhatások létrehozására a belső terek tervezése során.

Mivel nem kell tartani az érintésvédelmi balesetektől, a mennyezeten futó sínt akár az oldalfalra is levezethetjük, különleges térbeli alakzatokat alakíthatunk ki. A lámpatestek közül pedig a sín síkjába belesimuló világító csíkok csak a 48 voltos rendszereknél érhetőek el. Ezekkel lehetőségekkel a tervezők, lakberendezők, építészek vagy saját otthonukat berendezők kreatív, látványos megoldásokhoz jutnak.

A 48 Voltos mágneses sínrendszert több gyártónk kínálatában is megtalálod. A portugál Brilumen kínálatában már évek óta szerepel és rendkívül kedvelt termékkör.

A német SLV-nél 2023-as újdonságként ismerkedhetünk meg a rendszerrel. Az SLV gyártó rendkívül nagy előnye, hogy a termékeik 98%-a európai raktárton van, így akár 2 munkanap alatt is megérkezik. Ha sürgős a projekt, ha megcsúszott a megrendelő, ha azonnali megoldás kell, az SLV-vel könnyedén ki tudunk húzni a nehéz helyzetből.

Lapozz bele az SLV 48Voltos rendszerét bemutató katalógusába!

Ha szeretnél te is hasonló rendezvényeken részt venni, csatlakozz Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok zárt Facebook csoportunkhoz, hogy első kézből értesülhess híreinkről és eseményeinkről!