Estiluz lámpa Memphis stílusban

Volta x Memphis

Az Estiluz kísérletező szellemének legjobb bizonyítéka új, limitált szériában megjelenő Volta Lámpájuk – ezúttal Memphis stílusban

Az Estiluz szereti újraértelmezni a lámpákat, ezért megkérték a Tactica kreatív csapatát, hogy álljanak elő egy ötlettel, lepjék meg őket valamivel: és ez bizony sikerült is – az eredmény az új, limitált kiadású Memphis stílusú Volta!

 

 

Mi a Memphis?

A Memphis egy tervezői csoport volt az 1980as években, akiket Ettore Sottsass vezetett-, a dogmák megtörését tűzték ki célul, és elindítottak egy új tervezési irányzatot, az úgynevezett „antidesign”-t. Nagyon eklektikus lett a végeredmény: a dizájnt ötvözték a művészettel, a kifinomultságot a giccsel, és mindig a színt használták főszereplőként. A Memphis különböző geometriai formákat használ fel, amelyek külön-külön megszokottak, de együtt különleges és figyelemfelkeltő hatásúak. Erős kontúrokat és élénk mintákat alkalmaz, amivel nyüzsgést és a vidámságot csempész a mindennapokba.

 

Radikális megközelítésük egy egész korszakot jelölt meg a 80-as években, és a Nahtrang Studio-ra is nagy hatással volt. Innen jött a Volta x Memphis inspirációja, amely valódi gyűjtői darab. A Tactica egy eklektikus, merész és vibráló univerzumba repít bennünket az Voltával. A Limitált kiadás csak 55 számozott darabban elérhető az Estiluz 55. évfordulónk megünneplésére!

Az Estiluz Volta lámpája amúgy is az egyik kedvencünk: a bemutatótermünkben éppen a Volta adja a kávézónkban a világítást és több kiállításra is vittük már magunkkal, legyen szó akár a S/Alon-ról, akár a Construmáról – így ha meg szeretnéd nézni élőben is szeretettel várunk egy kávéra a Luminis Showroomban

Ha szeretnél értesülni szakmai híreinkről, cikkeinkről, képzéseinkről, csatlakozz Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok zárt Facebook csoportunkhoz, hogy első kézből értesülhess híreinkről és eseményeinkről!