Hírek & Tudásbázis

 • Új Szabályozások az EU-ban: ECO-DESIGN és az ebből fakadó változások a fényforrások piacán

  2019 végén az EU tagállamai közösen megállapodtak abban, hogy 2030-ra 55%-kal csökkentik az energiafogyasztást 1990-hez képest.

  Az EU számára a kihívást jelentő cél az, hogy legkésőbb 2050-re klímasemleges legyen. Ez természetesen komoly elvárásokat jelent a teljes világítástechnikával szemben, mert jelentős mértékben hozzá kell járulnia e kihívást jelentő célok eléréséhez, és nyilvánvalóan hozzá is tud járulni.

  E célok megvalósítása érdekében az EU két új szabályozást jelentett be, amelyek újra definiáljak a környezetbarát tervezést, az Eco Designt (ErP: (EU 2019/2020 és 2021/341)) valamint megváltoztatják a fényforrások energiahatékonysági besorolását és címkéit (EGK: (EU) 2019/2015 és 2021/340).

  Az új szabályozás 2021 szeptemberétől érvényesül és a fényforrásokra (és azokra lámpatestekre, melyekben nem cserélhető a fényforrás) és vezérlőkre vonatkozik.

  Az SLV már jól felkészült az új ErP  direktívára. A LED-ification (a hagyományos világítás LED technológiával történő cseréje) az SLV termékei között máris 43-44%-kal több energia megtakarítást jelent.

  Az újrahasznosított nyersanyagokból készült termékek előállítása további fontos lépés, és összhangban van az új EU-szabályozással és elvárásokkal.

  Részletesebben a rendeletekről:

  ErP (ENERGIÁVAL KAPCSOLATOS TERMÉKEK SZABÁLYOZÁSA)

  Az Európai ErP-rendelete (EU) 2019/2020 és 2021/341 (Energy related-Products-Regulation), amelyet gyakran Eco Design rendeletnek is neveznek, minimumkövetelményeket fogalmaz meg a termékekre nézve. A paraméterek magukban foglalják a termék teljes életciklusát: nyersanyagok kiválasztását, gyártási folyamatot, csomagolást, szállítást és elosztást, telepítést és karbantartást, használatot / élettartamot.

  Az ErP-szabályzat célja az energiafelhasználás és a CO2-kibocsátás csökkentése, valamint a megújuló energiák arányának növelése. A konkrét cél az, hogy termékszinten javítsák a tervezést, és ösztönözzék a gyártókat és az importőröket, hogy energia- és erőforrás-hatékonyabb termékeket biztosítsanak a fogyasztóknak.

  Miért nem találok a polcokon jónéhány, jól megszokott terméket?

  Minden fényforrásnak teljesítenie kell a minimális energiahatékonysági és teljesítménykritériumokat, ami azt eredményezi, hogy a gyengébb teljesítményű fényforrásokat többé nem engedik az EU piacára (fokozatosan kivonják)

  Cél, hogy kiiktassák a legrosszabbul teljesítő termékeket és erőforrás-hatékony, alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldások felé mozduljon el a gazdaság.

  Kivonásra kerülő termékek és helyettesítőik:

  EEC (ENERGIAHATÉKONYSÁGI OSZTÁLYOK)

  Az EU-ban sok termék esetében régóta létezik energiafogyasztási címkézési rendszer, így ez egy jól ismert rendszer a fogyasztók számára is.

  A lámpatestek/fényforrások energiahatékonyságát korábban is osztályozták A+-tól E-ig.

  Az új EU-szabályozás azonban teljesen újfajta osztályozást vezet be. Bár az skála is A-tól G-ig terjed, de nem kapcsolódik a korábbi skálához. Annak érdekében, hogy a jövőben is használhatóak maradjanak, a követelményeket úgy alakították ki, hogy magasabb osztályok (A-C) csak a jövőben érhetők el.

  Ez például nem azt jelenti, hogy az új E energiahatékonysági osztályú fényforrás rossz hatásfokú lenne. A termékeket az új besorolás nem rontja le, hanem más számítási alapon kalkulálja (pl. mint egy új valuta), amely elegendő mozgásteret biztosít a jövőbeli fejlesztésekhez.

  Ennek az új energiahatékonysági osztálynak megfelelően a világítástechnikai termékek többsége, az SLV termékek esetében is, ténylegesen az A, A+ osztályról az E energiahatékonysági osztályba fog átváltani. (110 ≤ lm/W < 135)

  LUMEN PER WATT

  Az új címke besorolása a lumen per watt (lm/w) elv szerint történik. A lehetséges A besorolás elérése érdekében a fényforrás minimális energiateljesítménye 210 lm/w. Jelenleg ez a fajta érték csak laboratóriumi körülmények között érhető el.

  ÚJ Energiahatékonysági Címke

  A legmagasabb energiahatékonysági osztály korábban A++ volt. Az ebbe az osztályba tartozó fényforrások most az új C-F osztályokba tartoznak.

  Régi és Új energia hatékonysági címke

  1. A szállító neve vagy védjegye

  2. A beszállító modellazonosítója (pl. EAN)

  3. Az energiahatékonysági osztályok

  4. A termék energiahatékonysági osztálya

  5. Súlyozott energiafogyasztás kWh/1000h-ban

  6. Termékspecifikus QR-kód, átirányítás az EPREL elektronikus adatbázisba

  no
 • High End Systems ETC Lonestar

  A névválasztás nem véletlen, kitűnően hangsúlyozza a gyártó texasi székhelyét. A Lonestar egy kompakt méretű, CMY színkeveréses, pénztárcabarát késelhető robotlámpa 290W-os 7000K színhőmérsékletű LED chippel és 15.400lm fényárammal. Zoom tartománya széles 3,8°-55°, standard-studio és folyamatos ventilátor módokkal, lineáris CTO-val, írisszel, frosttal, prizmával, animációs tárcsával, és forgó gobókkal. A LED frekvencia állítható 2.4kHz-re vagy 16kHz-re a felhasználás módjának függvényében. A lámpatestre 2 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 5 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken a Luminis demó lámpájáért!

  Telefon: +36 1 371 1983

  High End Systems ETC Lonestar

  no
 • SLV SÍNRENDSZER TERVEZŐ

  A sínes világítási rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a személyre szabott, rugalmas világításokhoz, ráadásul könnyen megvalósíthatóak. A sínrendszer előnye, hogy az elektromos kiállásoktól függetlenül tervezhetőek, különösen felületre szerelt változatok esetén. Ez azt jelenti, hogy olyan helyekre is elhelyezhetünk világítást, ahol nincsen kiépített elektromos kábel. A sínrendszerekkel így egyszerű és könnyű a munka. Az SLV sín tervező konfigurátora segít az igényeinkhez illő termékek összeválogatásában.

  1-FÁZISÚ vs. 3-FÁZISÚ SÍNEK

  A sínek több változatban is elérhetők. Az egyfázisú rendszer jó választás például a lakóterek, kis üzletek vagy irodák és kereskedelmi terek megvilágítására. A felületre szerelt változatban az egyfázisú sínek valamivel laposabbak, mint a háromfázisúak, és a világításvezérlés szempontjából inkább a designra összpontosítanak, mint a funkcionalitásra. A rendszeren belüli lámpatestek áramellátását egyetlen áramkör biztosítja. Ez azt jelenti, egy egyfázisú sín esetén minden lámpát egyszerre vezérelhet.

  A háromfázisú rendszerek lehetővé teszik a lámpatestek “elosztását” 3 külön áramkörön, így külön vezérelhetőek. Így itt a funkcionalitás is nagyon nagy hangsúlyt kap. A felületre szerelt sínek közül a 3 fázisúak valamivel nagyobbak, mint az egy fázisúak (általában 3,2–3,6 cm magasak és 3,6 cm szélesek), designjuk azonban semmivel sem marad el az egyfázisú sínektől (melyek általában kb. 1,8 cm magasak és 3,5 cm szélesek).  A 3 fázis alkalmassá teszi őket minden olyan felhasználási területre, amely nagyobb rugalmasságot igényel, és nagyobb követelményeket támaszt a világítással szemben.

  Mindkét rendszer süllyesztett változatban is kapható. Ez egy, a környezetbe jobban belesimuló kialakítást eredményez, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen építészeti stílushoz és nagyon minőségi megjelenést hoz létre. A felszínre szerelt sínek előnye viszont, hogy nagyobb változtatások, beépítési munkák nélkül felszerelhetők.

  További tartozékokkal, például acélhuzal felfüggesztésekkel a sínrendszerek akár magas vagy egyenetlen mennyezetű helyiségekben is használhatók.

  ÁLLÍTSA ÖSSZE AZ SLV SÍNES RENDSZERÉT A KONFIGURÁTOR SEGÍTSÉGÉVEL

  Az SLV kifejlesztett egy praktikus eszközt, amely megkönnyíti az SLV sínrendszerek tervezését.

  Az SLV SÍN konfigurátor egy online eszköz, amely lehetővé teszi a megfelelő sínrendszer egyszerű összeállítását. A geometriai formától a világítótesteken át a kompatibilis tartozékokig a tervező az Ön preferenciái alapján egy termék listát készít, amelyet bármikor módosíthat. Mert tudjuk, hogy a körülmények és elvásárok bármikor változhatnak.

  Az SLV sín-konfigurátor három lépésen keresztülvezetve segít összeállítani az Ön rendszerét:

  1. ALAP RENDSZER KIVÁLASZTÁSA

  Az első lépés

  a sínrendszer elrendezésének kiválasztása az előre meghatározott alakzatok alapján:

  • Lineáris: különösen könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális folyosókhoz, előszobákhoz vagy más szűk helyiségekhez.
  • L-alak: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális sarkokhoz.
  • U-alakú: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális nagy, téglalap alakú helyiségekhez, konferenciatermekhez vagy bemutatótermekhez kirakattal.
  • X-alak: maximális rugalmasság a fényforrások elhelyezése és a változó világítási követelmények tekintetében. Ideális nagy helyiségekben, ahol a fénynek be kell érnie a sarkokba.
  • T-alak: nagy rugalmasságot ad a lámpatestek elhelyezésében.  Ideális bemutatótermekhez, ahol az elülső területeken erősebb megvilágításra van szükség.

  A második lépés:

  a szükséges fázisrendszer eldöntése, attól függően, hogy mennyire bonyolult a projekt

  Egy fázisú sín

  • fókusz a megjelenésen 
  • lapos sínek
  • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
  • dekoratív spotok nagy választéka
  • megnyerő ár-érték arány
  • ideális nappaliba, kis irodákba vagy üzlethelyiségekbe

  Három fázisú sín

  • fókusz a funkcionalitáson
  • magasabb profilú sínek
  • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
  • az áramkörök egymástól függetlenül kapcsolhatóak
  • erős spotok és függesztékek nagy választéka
  • ideális olyan terekbe, melyek rugalmas megvilágítást kívánnak

  2. TERMÉKEK KIVÁLASZTÁSA

  A termékválasztás során ismét látni fogja a korábban kiválasztott alakzatot (1), és szükség esetén módosíthatja azt. Az SLV sínrendszer -konfigurátor a minimális követelmények listáját is megadja (2). Ez útmutató és emlékeztető, hogy ne felejtsen el semmit a konfigurálás során.

  A termékválasztás + szimbólumával (3) válassza ki a kívánt elemeket. Beállíthatja az elemek számát közvetlenül az ablakban. A termékválaszték feletti szűrők lehetővé teszik a megjelenített termékek leszűkítését.

  3. TERMÉK ÖSSZESÍTŐ

  Miután kiválasztotta az összes terméket, kap egy összefoglalót a választásáról. Most a következő lehetőségek közül választhat:

  • ellenőrizze a vásárlási listát, és szükség esetén módosítsa azt
  • a  listát hozzáadhatja a “watch list-hez”
  • elmentheti PDF-ben, melyet elküldhet számunkra rendelésben is 

  A sín-konfigurátor megkönnyíti a termék online tervezését.  Az online eszköz lépésről lépésre végigvezeti Önt a szükséges elemeken.

  A konfigurációs súgót az oldalsávban megtalálja a kiválasztási folyamat minden lépésében. Ezt letöltheti PDF formátumban. Ha bármilyen kérdése van, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, vagy írjon a info{kukac}luminis.hu címre.

   

  no
 • design

  Irányi Palota

  Tervező: Pyxis Nautica

  Az 1897-ben épült épület átalakítására és átfogó belsőépítészeti tervezésére egyik partnerünket, a Pyxis Nautica-t bízták be. Az épület eleinte a “Sasok” nevű ellenzéki társaság székháza volt, később budapesti és állami építőipari vállalatoknak adott otthont. Volt benne étterem, szórakozóhely és mozi is.

  Az átalakítás sokán az épület új födémet és tetőt kapott, korszerűsítették a belső udvari konzolos folyosókat, liftet. A koncepció hagyja érvényesülni a száz éve épült szerkezeteket, ugyanakkor kortárs tereket hoz létre. A projekt az Octogon magazin címlapján is szerepelt.

  Az Irányi Palota belső és teljes külső homlokzati világítását is a Luminis szállította. Köszönjük a bizalmat!

  Részletesebben a Pyxis Nautica honlapján olvashat a projektről.

  https://www.pyxisnautica.hu/iranyi

  Fotó: Bálint Jaksa Photography


  no
 • Fitness terem világítás

  Budapesten, az AGORA Parkban újonnan megnyílt Appin Gym fitneszterem, mely talán az ország egyik legmodernebb környezetében várja a sportolni vágyókat. Az edzőterem világítását a Luminis Kft. szállította – mely az SLV a Brilumen és a Pontlight lámpatestjeivel valósult meg.

  A modern létesítmény tervezője az Adamdesign belsőépítész iroda.

  Fotók: Luminis

  no
 • SLV SÍNRENDSZER TERVEZŐ

  A sínes világítási rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a személyre szabott, rugalmas világításokhoz, ráadásul könnyen megvalósíthatóak. A sínrendszer előnye, hogy az elektromos kiállásoktól függetlenül tervezhetőek, különösen felületre szerelt változatok esetén. Ez azt jelenti, hogy olyan helyekre is elhelyezhetünk világítást, ahol nincsen kiépített elektromos kábel. A sínrendszerekkel így egyszerű és könnyű a munka. Az SLV sín tervező konfigurátora segít az igényeinkhez illő termékek összeválogatásában.

  Tovább a sínrendszer tervezőhöz

  Tovább a sínes rendszerekről szóló szakmai cikkünkhöz

  1-FÁZISÚ vs. 3-FÁZISÚ SÍNEK

  A sínek több változatban is elérhetők. Az egyfázisú rendszer jó választás például a lakóterek, kis üzletek vagy irodák és kereskedelmi terek megvilágítására. A felületre szerelt változatban az egyfázisú sínek valamivel laposabbak, mint a háromfázisúak, és a világításvezérlés szempontjából inkább a designra összpontosítanak, mint a funkcionalitásra. A rendszeren belüli lámpatestek áramellátását egyetlen áramkör biztosítja. Ez azt jelenti, egy egyfázisú sín esetén minden lámpát egyszerre vezérelhet.

  A háromfázisú rendszerek lehetővé teszik a lámpatestek “elosztását” 3 külön áramkörön, így külön vezérelhetőek. Így itt a funkcionalitás is nagyon nagy hangsúlyt kap. A felületre szerelt sínek közül a 3 fázisúak valamivel nagyobbak, mint az egy fázisúak (általában 3,2–3,6 cm magasak és 3,6 cm szélesek), designjuk azonban semmivel sem marad el az egyfázisú sínektől (melyek általában kb. 1,8 cm magasak és 3,5 cm szélesek).  A 3 fázis alkalmassá teszi őket minden olyan felhasználási területre, amely nagyobb rugalmasságot igényel, és nagyobb követelményeket támaszt a világítással szemben.

  Mindkét rendszer süllyesztett változatban is kapható. Ez egy, a környezetbe jobban belesimuló kialakítást eredményez, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen építészeti stílushoz és nagyon minőségi megjelenést hoz létre. A felszínre szerelt sínek előnye viszont, hogy nagyobb változtatások, beépítési munkák nélkül felszerelhetők.

  További tartozékokkal, például acélhuzal felfüggesztésekkel a sínrendszerek akár magas vagy egyenetlen mennyezetű helyiségekben is használhatók.

  ÁLLÍTSA ÖSSZE AZ SLV SÍNES RENDSZERÉT A KONFIGURÁTOR SEGÍTSÉGÉVEL

  Az SLV kifejlesztett egy praktikus eszközt, amely megkönnyíti az SLV sínrendszerek tervezését.

  Tovább a sínrendszer tervezőhöz

  Az SLV SÍN konfigurátor egy online eszköz, amely lehetővé teszi a megfelelő sínrendszer egyszerű összeállítását. A geometriai formától a világítótesteken át a kompatibilis tartozékokig a tervező az Ön preferenciái alapján egy termék listát készít, amelyet bármikor módosíthat. Mert tudjuk, hogy a körülmények és elvásárok bármikor változhatnak.

  Az SLV sín-konfigurátor három lépésen keresztülvezetve segít összeállítani az Ön rendszerét:

  1. ALAP RENDSZER KIVÁLASZTÁSA

  Az első lépés

  a sínrendszer elrendezésének kiválasztása az előre meghatározott alakzatok alapján:

  • Lineáris: különösen könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális folyosókhoz, előszobákhoz vagy más szűk helyiségekhez.
  • L-alak: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális sarkokhoz.
  • U-alakú: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális nagy, téglalap alakú helyiségekhez, konferenciatermekhez vagy bemutatótermekhez kirakattal.
  • X-alak: maximális rugalmasság a fényforrások elhelyezése és a változó világítási követelmények tekintetében. Ideális nagy helyiségekben, ahol a fénynek be kell érnie a sarkokba.
  • T-alak: nagy rugalmasságot ad a lámpatestek elhelyezésében.  Ideális bemutatótermekhez, ahol az elülső területeken erősebb megvilágításra van szükség.

  A második lépés

  a szükséges fázisrendszer eldöntése, attól függően, hogy mennyire bonyolult a projekt

  Egy fázisú sín

  • fókusz a megjelenésen 
  • lapos sínek
  • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
  • dekoratív spotok nagy választéka
  • megnyerő ár-érték arány
  • ideális nappaliba, kis irodákba vagy üzlethelyiségekbe

  Három fázisú sín

  • fókusz a funkcionalitáson
  • magasabb profilú sínek
  • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
  • az áramkörök egymástól függetlenül kapcsolhatóak
  • erős spotok és függesztékek nagy választéka
  • ideális olyan terekbe, melyek rugalmas megvilágítást kívánnak

  2. TERMÉKEK KIVÁLASZTÁSA

  A termékválasztás során ismét látni fogja a korábban kiválasztott alakzatot (1), és szükség esetén módosíthatja azt. Az SLV sínrendszer -konfigurátor a minimális követelmények listáját is megadja (2). Ez útmutató és emlékeztető, hogy ne felejtsen el semmit a konfigurálás során.

  A termékválasztás + szimbólumával (3) válassza ki a kívánt elemeket. Beállíthatja az elemek számát közvetlenül az ablakban. A termékválaszték feletti szűrők lehetővé teszik a megjelenített termékek leszűkítését.

  3. TERMÉK ÖSSZESÍTŐ

  Miután kiválasztotta az összes terméket, kap egy összefoglalót a választásáról. Most a következő lehetőségek közül választhat:

  • ellenőrizze a vásárlási listát, és szükség esetén módosítsa azt
  • a  listát hozzáadhatja a “watch list-hez”
  • elmentheti PDF-ben, melyet elküldhet számunkra rendelésben is 

  A sín-konfigurátor megkönnyíti a termék online tervezését.  Az online eszköz lépésről lépésre végigvezeti Önt a szükséges elemeken.

  A konfigurációs súgót az oldalsávban megtalálja a kiválasztási folyamat minden lépésében. Ezt letöltheti PDF formátumban. Ha bármilyen kérdése van, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, vagy írjon a info{kukac}luminis.hu címre.

  Tovább a sínrendszer tervezőhöz

  no
 • ONEO – a gyönyörű, korallzátony ihlette kristály csillár a Manooi-tól

  A gyönyörű OENO -t a Csendes -óceán déli részén található korall -atollról nevezték el, amely a Pitcairn -szigetek részét képezi. Ez a modell a békés szigetet képviseli, amely a nyugodt mennyországot testesíti meg. Felidézi, ahogy a fény átszűrődik a vízen és megcsillan a korallokon. Oeno lágy vonalai egyedülálló formájú együttest hoznak létre, mely gyönyörűen díszíti a teret, amelyben elhelyezik. Az Oeno készülhet átlátszó vagy színes kristályokból.

  LUXUS HÁLÓSZOBA DUBAIBAN AZ ONEOVAL

  A Hiral Jobalia Studio projektjében remek példát láthatunk arra, hogy egy kristálycsillárral is játszhatunk a színekkel. A tervezők tökéletes egyensúlyt találtak a színek és az OENO kristálycsillár között. Világos színei tükröződnek a belső térben, miközben pihentető luxus légkört teremtenek.

  További lenyűgöző csillárokért keressen bennünket és a Manooi-t!

  Az online katalógust megtalálja itt>

  no
 • Visszanézhető a Világítás Okosan webinar 3. része

  💡💡💡 Biztonság, védelem, robotizáció, energiavezérlés témában.

  no
 • Fix vagy cserélhető fényforrás?

  Új lámpatest vásárlásánál szinte biztosan felmerül a kérdés, hogy foglalattal rendelkező lámpát válasszunk, amibe tetszőlegesen választható és cserélhető a fényforrás, vagy szeretnénk inkább gyárilag LED modullal szerelt lámpát, ami fix, beépített fényforrása nem cserélhető.

  Mindkét megoldás rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, így a döntés inkább személyes ízlés kérdése. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba mindkét megoldással kapcsolatban

  Cserélhető fényforrás

  A cserélhető fényforrással / foglalattal rendelkező lámpák előnye a rugalmas használat, hiszen ízlésünknek (és a változó technológiáknak) megfelelően választhatunk bele fényforrást. Itt azonban figyelnünk kel, hogy a lámpa jellegének megfelelően döntsünk a fényforrások között, figyeljünk arra, hogy ne legyen alul vagy túlvilágított a tér és megfelelő színhőmérsékletet válasszunk, hogy egységes legyen az otthonunk megvilágítása. Különben közérzetünk fogja kárát látni.

  Elsőre általában ezen lámpatestek ára is alacsonyabb – viszont itt ne felejtsük el, hogy még külön hozzászámoljuk a fényforrások árát is a lámpánkhoz, hiszen így lesz összehasonlítható egy beépített fényforrással rendelkező lámpatest teljes költségével.

  Beépített fényforrás

  Ezzel szemben a beépített fényforrást tartalmazó lámpák nagy előnye, hogy mérnökök által megtervezett, minden mertékben optimális fényt biztosítanak.

  A fix, beépített LED fényforrásokkal a leggyakrabban felmerülő aggodalom, hogy ha a LED fényforrás sérül vagy cserére szorul, akkor az egész lámpatestet dobhatjuk ki. Ez a hátrány szerencsére sokszor kiküszöbölhető, hiszen pl. az SLV lámpák fényforrásai szakember által cserélhetőek, vagyis a lámpák javíthatóak.

  Ráadásul a lámpák várható élettartama – körülbelül 50,000 óra működési idő – ha átlagosan napi 3 óra bekapcsolt állapottal számolunk egy lakás vagy ház belterében, akkor több mint 50 éves működést garantálnak. A kültéren napi 6 órán át használt LED is 25 éven át fog fény biztosítani. Ráadásul minden SLV lámpatestre 5 év garancia vonatkozik, így a meghibásodástól nem kell félnünk.

  1-1 példa cserélhető és beépített megoldásokra kültéri lámpáknál:

  Klasszikus és rugalmas

  Ha szeretjük a klasszikus megjelenést, akkor a QUADRULO SENSOR fali lámpa E27-es foglalatával remek választás, akár okos fényforrást is választhatunk bele. A beépített szenzor minden mozdulatot rögzít.

  Kortárs minimalizmus

  Az új QUADRULO kortárs designja elegáns megjelenést ad. A beépített LED szalagok indirekt fénye 3000K-es színhőmérsékletű.

  Még több cikk érdekelne világítástechnika témakörben?

  Megtalálod az SLV Good Light magazinjában:

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • MANTIS by Portman Lights

  2021 ben különleges új faj egyedeire bukkantak szerte a világon. A faj jellemzői most először váltak  publikálhatóvá…

  MANTIS (avagy „sáska”)

  Leírása: Egyedi, teljesen LED-alapú dekoratív színpad világítás. A faj a Portman Lights családba tartozik

  Elterjedése: Gyors ütemben hódítja meg a  turné, fesztivál, tv show-hoz kapcsolódó élőhelyeket. A LD-k által könnyen szelidíthető. Találkozhatunk önálló egyedekkel, de előfordulhat nagyobb csapatokban is.

  Eredete: A MANTIS Lengyelországból származik, 2021-ben fedezték fel. Teljes csöndben és sötétben fejlődött ki, melynek köszönhetően egy teljesen új designnal rendelkező, részleteiben is nagyon kidolgozott faj alakult ki.

  Viselkedése: Három erős dimmelhető meleg LED adja a fő fényforrását, amely akár el is tud vakítani. Alacsonyabb értékeken meleg fénye és sima dimmelése hipnotikus hatású. A három fényforrást erős RGBW LED-ek egészítik ki, melyek gyönyörű fény keverést és remek szaturációt adnak.  Az egész faj megkoronázásaként még rendelkezik egy középen elhelyezkedő frosted szűrős RGBW LED-del, melyre GOBO-t is helyezhetünk.

  Fizikai adottságai: A tejes mérete 65cm, súlya 8 kg.

  Védettségi állapota: a Portman család tagjaként nemzetközi szabadalom védi. Még kínában is.

  Fizikai adottságok:

  • 65x65x17cm (25.5 x 25.5 x 6.7 in)

  • 8kg (17.5 lbs)

  • Rigging >180° yoke 13 mm (1/2 in) hole for spigot or clam

  Fényforrás

   • 3x60W – LED dim to warm white

   • 3x12W – RGBW Glow

  • 1 x 18W – RGBW Center box Control

  • 6 DMX modes (21-43 DMX channels)

  • RDM

  • W-DMX*

  Teljesítmény

  • 100 – 240V 50Hz/60Hz

  • Max 250W

  Gyártói adatlap (angol)

  no