Hírek & Tudásbázis

 • ONEO – a gyönyörű, korallzátony ihlette kristály csillár a Manooi-tól

  A gyönyörű OENO -t a Csendes -óceán déli részén található korall -atollról nevezték el, amely a Pitcairn -szigetek részét képezi. Ez a modell a békés szigetet képviseli, amely a nyugodt mennyországot testesíti meg. Felidézi, ahogy a fény átszűrődik a vízen és megcsillan a korallokon. Oeno lágy vonalai egyedülálló formájú együttest hoznak létre, mely gyönyörűen díszíti a teret, amelyben elhelyezik. Az Oeno készülhet átlátszó vagy színes kristályokból.

  LUXUS HÁLÓSZOBA DUBAIBAN AZ ONEOVAL

  A Hiral Jobalia Studio projektjében remek példát láthatunk arra, hogy egy kristálycsillárral is játszhatunk a színekkel. A tervezők tökéletes egyensúlyt találtak a színek és az OENO kristálycsillár között. Világos színei tükröződnek a belső térben, miközben pihentető luxus légkört teremtenek.

  További lenyűgöző csillárokért keressen bennünket és a Manooi-t!

  Az online katalógust megtalálja itt>

  no
 • Visszanézhető a Világítás Okosan webinar 3. része

  💡💡💡 Biztonság, védelem, robotizáció, energiavezérlés témában.

  no
 • Fix vagy cserélhető fényforrás?

  Új lámpatest vásárlásánál szinte biztosan felmerül a kérdés, hogy foglalattal rendelkező lámpát válasszunk, amibe tetszőlegesen választható és cserélhető a fényforrás, vagy szeretnénk inkább gyárilag LED modullal szerelt lámpát, ami fix, beépített fényforrása nem cserélhető.

  Mindkét megoldás rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, így a döntés inkább személyes ízlés kérdése. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba mindkét megoldással kapcsolatban

  Cserélhető fényforrás

  A cserélhető fényforrással / foglalattal rendelkező lámpák előnye a rugalmas használat, hiszen ízlésünknek (és a változó technológiáknak) megfelelően választhatunk bele fényforrást. Itt azonban figyelnünk kel, hogy a lámpa jellegének megfelelően döntsünk a fényforrások között, figyeljünk arra, hogy ne legyen alul vagy túlvilágított a tér és megfelelő színhőmérsékletet válasszunk, hogy egységes legyen az otthonunk megvilágítása. Különben közérzetünk fogja kárát látni.

  Elsőre általában ezen lámpatestek ára is alacsonyabb – viszont itt ne felejtsük el, hogy még külön hozzászámoljuk a fényforrások árát is a lámpánkhoz, hiszen így lesz összehasonlítható egy beépített fényforrással rendelkező lámpatest teljes költségével.

  Beépített fényforrás

  Ezzel szemben a beépített fényforrást tartalmazó lámpák nagy előnye, hogy mérnökök által megtervezett, minden mertékben optimális fényt biztosítanak.

  A fix, beépített LED fényforrásokkal a leggyakrabban felmerülő aggodalom, hogy ha a LED fényforrás sérül vagy cserére szorul, akkor az egész lámpatestet dobhatjuk ki. Ez a hátrány szerencsére sokszor kiküszöbölhető, hiszen pl. az SLV lámpák fényforrásai szakember által cserélhetőek, vagyis a lámpák javíthatóak.

  Ráadásul a lámpák várható élettartama – körülbelül 50,000 óra működési idő – ha átlagosan napi 3 óra bekapcsolt állapottal számolunk egy lakás vagy ház belterében, akkor több mint 50 éves működést garantálnak. A kültéren napi 6 órán át használt LED is 25 éven át fog fény biztosítani. Ráadásul minden SLV lámpatestre 5 év garancia vonatkozik, így a meghibásodástól nem kell félnünk.

  1-1 példa cserélhető és beépített megoldásokra kültéri lámpáknál:

  Klasszikus és rugalmas

  Ha szeretjük a klasszikus megjelenést, akkor a QUADRULO SENSOR fali lámpa E27-es foglalatával remek választás, akár okos fényforrást is választhatunk bele. A beépített szenzor minden mozdulatot rögzít.

  Kortárs minimalizmus

  Az új QUADRULO kortárs designja elegáns megjelenést ad. A beépített LED szalagok indirekt fénye 3000K-es színhőmérsékletű.

  Még több cikk érdekelne világítástechnika témakörben?

  Megtalálod az SLV Good Light magazinjában:

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • MANTIS by Portman Lights

  2021 ben különleges új faj egyedeire bukkantak szerte a világon. A faj jellemzői most először váltak  publikálhatóvá…

  MANTIS (avagy „sáska”)

  Leírása: Egyedi, teljesen LED-alapú dekoratív színpad világítás. A faj a Portman Lights családba tartozik

  Elterjedése: Gyors ütemben hódítja meg a  turné, fesztivál, tv show-hoz kapcsolódó élőhelyeket. A LD-k által könnyen szelidíthető. Találkozhatunk önálló egyedekkel, de előfordulhat nagyobb csapatokban is.

  Eredete: A MANTIS Lengyelországból származik, 2021-ben fedezték fel. Teljes csöndben és sötétben fejlődött ki, melynek köszönhetően egy teljesen új designnal rendelkező, részleteiben is nagyon kidolgozott faj alakult ki.

  Viselkedése: Három erős dimmelhető meleg LED adja a fő fényforrását, amely akár el is tud vakítani. Alacsonyabb értékeken meleg fénye és sima dimmelése hipnotikus hatású. A három fényforrást erős RGBW LED-ek egészítik ki, melyek gyönyörű fény keverést és remek szaturációt adnak.  Az egész faj megkoronázásaként még rendelkezik egy középen elhelyezkedő frosted szűrős RGBW LED-del, melyre GOBO-t is helyezhetünk.

  Fizikai adottságai: A tejes mérete 65cm, súlya 8 kg.

  Védettségi állapota: a Portman család tagjaként nemzetközi szabadalom védi. Még kínában is.

  Fizikai adottságok:

  • 65x65x17cm (25.5 x 25.5 x 6.7 in)

  • 8kg (17.5 lbs)

  • Rigging >180° yoke 13 mm (1/2 in) hole for spigot or clam

  Fényforrás

   • 3x60W – LED dim to warm white

   • 3x12W – RGBW Glow

  • 1 x 18W – RGBW Center box Control

  • 6 DMX modes (21-43 DMX channels)

  • RDM

  • W-DMX*

  Teljesítmény

  • 100 – 240V 50Hz/60Hz

  • Max 250W

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • Visszanézhető webinar – Intelligens világítás

  Az intelligens világítás a házvezérlési rendszerek egyik legizgalmasabb területe: látványos, hisz használatával felelevenedik és minden napszakban új arcát mutatja meg otthonunknak, izgalmas, hisz a funkciók, variációk és ezek kombinációinak száma szinte végtelen.

  Visszanézhető webináriumunkban a következő témákat jártuk körbe:

  ✔️ Igényfelmérés
  ✔️ A kivitelezés, belsőépítészet és a lakberendezés szempontjai
  ✔️ Hogyan hangoljuk össze a szakembereket és a munkafázisokat?
  ✔️ Hogyan igazítható a különböző napszakokhoz és milyen lehetőségeket rejt az intelligens világítás?
  ✔️ Technológia, funkciók, kombinációk, üzemeltetés és design

  no
 • Visszanézhető online webinar

  Világítás okosan

  házvezérlési rendszerek – 1. rész

  Visszanézhető webinárium by Luminis építészeknek és lakberendezőknek

  Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében

   A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer. Milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  Az első rész témái voltak:

  ✔️   Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás? 

  ✔️   Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?

  ✔️   Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?

  ✔️   Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?

  ✔️   Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?

  ✔️   Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással? Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben

  Drávecz Szilárd – geniuszotthon.hu

  no
 • SLV BIG BLACK WEEK

  Örömmel értesítjük, hogy a korábbi promóciók nagy sikerét követően, ebben az évben is érkezik az SLV BIG BLACK WEEK promóció, melynek keretében minden SLV design lámpára és világítástechnikai kiegészítőre 35% kedvezményt biztosítunk a 2021.05.10 – 05.16. között leadott rendelésekre.

  ▶️

  Online katalógus lapozó: https://slv.luminis.hu/slv-big-black-week

  Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés: +3613711983 bigwhite@luminis.hu

  Bemutatótermünk: 1116 Budapest, Építész utca 26.

  no
 • Megérkezett az SLV Good Light 2021 magazin

  Megérkezett az SLV 2021-es tavaszi magazinja, a Good Light. Számtalan témát és projektet ismerhetünk meg belőle sok képpel és inspirációkkal. Tele van izgalmas, fénnyel kapcsolatos témákkal, mint a környezetvédelem, a kültéri világítás, installációs kérdések, lámpatest trendek vagy a beépített és cserélhető fényforrások közti különbségek. De megismerhetjük belőle az SLV újdonságait is.

  Elérhető online lapozható vagy letölthető formátumban is.

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • Világítás, okosan – házvezérlési rendszerek – 1. rész élő, online webinár

  ÉLŐ webinárium by Luminis építészeknek, lakberendezőknek és minden téma iránt érdeklődőnek!

  📆 Időpont: Április 22., csütörtök, 15:00-16:00-ig
  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  https://event.luminis.hu
  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.

  ▶︎ Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében
  A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer, milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  ▶︎ Az első rész témái:
  • Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás?
  • Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?
  • Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?
  • Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?
  • Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?
  • Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással?
  • Miért lehet fontos egy építésznek, lakberendezőnek az okos rendszerek ismerete?
  • Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben
  💛 Várunk minden téma iránt érdeklődő építészt és lakberendezőt online webinárunkon.
  💡 A feni témákról és kérdésekről Drávecz Kont Szilárddal, a GéniuszOtthon.hu cégvezetőjével beszélgetünk.
  ⚠️ A részévétel ingyenes, de regisztrációhoz között.
  ▶︎ Regisztrációs link: https://event.luminis.hu

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.
  💛 Szeretettel várunk!

  no
 • EGY LÁMPARENDSZER – EZERNYI MEGOLDÁSI LEHETŐSÉG A NUMINOS®-szal

  Minden projekt más. De sok esetben van szükség egységes világítási és design koncepcióra. Az SLV újdonsága, a NUMINOS® tökéletesen kialakított világítási rendszer, amelynél a funkció, a design és a technika összhangban van egymással. Tervezőknek és kivitelezőknek. Minden igényhez. Maximális sokoldalúság, minimális erőfeszítéssel.

  TÖBB SZABADSÁG RENDSZERMEGOLDÁSSAL

  A NUMINOS lámparendszer konstans fénykarakterisztikát és modern designt kínál minden felhasználáshoz

  A megfelelő lámpa kiválasztásában és személyre szabásában segít a NUMINOS konfigurátor.

  Mélysugárzók konfigurálása>

  Spotok konfigurálása>

  BÁRMIT IS TERVEZ, A NUMINOS® LÁMPA RENDSZERREL TERET KAPNAK AZ ÚJ ÖTLETEK.

  A hotelektől az irodákig, a kereskedelmi egységektől az otthoni felhasználásig. A technológiai alkalmazástól kezdve egészen a részletes tervezésig nagyon hasznos, hogy a moduláris mélysugárzók és spotlámpák pontosan úgy konfigurálhatók, ahogy az alaprajz vagy a helyiség sajátosságai megkövetelik. És minél több felületet kell megvilágítani, annál többet profitálhat a NUMINOS lámpa rendszer előnyeiből. 

  Tovább a Numinos aloldalára és a konfigurátorra>

  no