Hírek & Tudásbázis

 • ETC fényvezérlő pult oktatás 2018 májusában

  EOS/Cobalt alap és haladó tréning a Luminisben

  Örömmel értesítjük, hogy a nagy sikerre való tekintettel 2018. májusban újra megrendezésre kerül fényvezérlő pult tréningünk.

  Az oktatás előző rendezvényünkhöz hasonlóan ismét két napon fog zajlani, így lehetőséget biztosítunk EOS és Cobalt pultok kezdő és haladó szintű kezelésének elsajátítására is.

  Időpont:

  2018.08.07. Network tréning

  2018.05.08. Eos kezdő tréning

  2018.05.08. Cobalt kezdő tréning

  2018.05.09. Eos haladó tréning

  2018.05.09. Cobalt haladó tréning

  Helyszín: Luminis bemutatóterem (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  További részletekkel,  és a regisztrációval kapcsolatos információkkal hamarosan jelentkezünk. Addig is felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre az info@www.luminis.hu e-mail címen, vagy kollégák elérhetőségein. 

  no
 • Ünnepi nyitvatartás

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy idei utolsó munkanapunk: 2017. december 20. szerda. (A két ünnep között a rendelésfelvétel és az árukiadás is szünetel)

  Az újév első hetében leltár miatt zárva leszünk.  Első munkanapunk 2018. január 8-án lesz.

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • 2017. december 14. és 15.- én zárva tartunk

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Luminisezen a héten csütörtökön, pénteken (DECEMBER 14. és 15-én)technikai okok miatt ZÁRVA tart.

  no
 • Nyolcadik Magyar Teátrum Díjátadó Gála a Jókai Színházban

  A békéscsabai Jókai Színházban 2017. december 3-án látványos gálaműsor keretében adták át a Magyar Teátrum díjakat, melyet a Luminis idén is támogatott.

  Immár nyolcadik alkalommal ünnepelték meg a színházi háttérszakma tagjait, ezzel már- már hagyományt teremtve ennek az ünnepnek.  A díjazottak aranygolyót tartalmazó, csapágyat formázó elismerést vehettek át, mellyel elismerték  a kulisszák mögött  egész évben zajló nagyszerű szakmai munkát.

  A szakmai zsűri ebben az évben az alábbi hat háttérdolgozónak adta át a díjat:

  Mészáros Tibor műhelyházvezetője (a Hevesi Sándor Színház), Memlaur Imre fővilágosító-világítástervező (Csiky Gergely Színház) , Szabó Julianna férfiszabótár-vezető (Pesti Magyar Színház), Sebeők Réka gazdasági vezető (Turay Ida Színház), Ács Ibolya fodrásztárvezető (Csokonai Nemzeti Színház), Memlaur Imre fővilágosító-világítástervező (Csiky Gergely Színház).

  Határon Túli Különdíjban részesült: Toásó István, a Tomcsa Sándor Színház világosítója

  no
 • Megjelent az ION Xe, és az XE 20!

  Az Ion® Xe az Eos® család kompakt fénykezelő pultja.

  Mindkét fényvezérlő pult ugyanazzal a billentyűzetkiosztással és teljes funkciójú szoftverrel, rendelkezik. Az Ion Xe 20 fadert is tartalmaz.

  Az ION Xe és az Xe 20 is bővíthető Fader Wing vagy Eos Motoros Fader Wing csatlakoztatásával.

  Az Ion Xe 2.048 vagy 12.288 csatornát kezel, és maximum két külső monitor támogatására képes, backup pultként is használható.

  Az Xe professzionális programozási lehetőséget biztosít minden felhasználónak.

  no
 • ETC fényvezérlő pult tréning a Luminisben

  A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött

  Novemberben 2 napos fényvezérlő pult tréninget tartunk alap és haladó szinten az EOS (GIO, ION, Element) és Cobalt (Congo Junior, Congo Kid) pultcsaládokról.

  A tréning egyik oktatója lesz Mr. Ueli Riegg, fényvezérlő pult specialista, EOS tréner.  Az EOS és a Cobalt tréning azonos napon egymással párhuzamosan kerül megrendezésre.

  Időpontok:

  2017.11.07. – Eos alap tréning
  2017.11.07. – Cobalt alap tréning
  2017.11.08. – Eos haladó tréning
  2017.11.08. – Cobalt haladó tréning

  Szeretettel várjuk Önt és érdeklődő kollégáit. Részvételi szándékukat kérjük jelezze az info@www.luminis.hue-mail címen lehetőség szerint minél korábban, mert fénypultjaink száma korlátozott. 

  Helyszín: Luminis Bemutatóterem (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  no
 • Új termék a Luminis kínálatában – ApeStick 4

  Ape Labs – ApeStick 4

  Örömmel mutatjuk be az Ape Labs család ApeStick 4 tagját, mely egy RGBW LED-es világítótest. Beépített akkumulátorral, 8 órás üzemidővel mobil alkalmazásokhoz. Mágneses rögzítése gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé.

  Vezérlése gyári távirányítóval, vagy DMX jellel megoldható. Amennyiben szeretne további részleteket megtudni a termékről, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

  no
 • ETC nyílt nap a Luminisben

  Ismét nyílt napot tartunk a Luminisben.

  Most kipróblhatod az ETC termékek legújabb tagjait és kérdéseket tehetsz fel közvetlenül a gyár képviselőjének!

  Amiket élőben megnézhetsz és tesztelhetsz:
  – Gio@5, Congo Junor, ColorSource 20AV és Cobalt 10 fényvezérlő pultok
  – SourceFour LED lámpatestek
  – ColorSource LED lámpatestek

  Időpont: 2017. Május 3-4.

  Helyszín: Luminis bemutatóterem (1116 Bp., Építész u. 26)

  no
 • ETC Gio@5

  Tavasszal megjelenik az új ETC Gio5 fényvezérlő pult

  Az új ETC Gio@5 fényvezérlő pult csúcskategóriás vezérlést hoz a szűkebb terekbe

  Ez a hordozható méretű pult az összes szükséges kezelőfelületet belesűríti egy kompakt házba. A beépített, nagyméretű, többféleképpen felosztható 17’-os érintőkijelző, az 5 konfigurálható és lapozható motoros fader,  a dedikált fő fader pár és a funkciók tekerőkerekei nagyon sok esetben önmagukban elégnek bizonyulhatnak a felmerülő feladatok megoldásához, de ezeken felül külső monitorok (akár érintőképernyők), motoros és hagyományos fader modulok is csatlakoztathatóak szükség esetén.

  A pult logikus fejlesztés lehet jelenlegi Ion felhasználók részére, hiszen a szoftverkörnyezet megegyezik (hasonlóan az Eos család többi pultjához), viszont a kezelőfelület jelentős  többletfunkciókat biztosít. Eos Ti felhasználók is jól tudják használni mobil kiegészítő pultként, hiszen mérete és a beépített technika alapján ez a pult nem is egy fél Gionak, hanem egy fél Eosnak felel meg.

  A pult alapból 4 fizikai DMX univerzumot kezel, ez ACN vagy Artnet szabvány segítségével Etherneten keresztül opcionálisan bővíthető 1024 vezérlő DMX címenként.

  A kezelt maximum 10000 jel 999 sorozatba szervezhető, a touchscreenen könnyen elérhető a 4×1000 különböző típusú paletta, a 100 fader oldalra pedig bőven lehet tenni a csoporthúzókat.  A pult képeket, csoportokat, effekteket, átúszási karakterisztikákat, színátmenet útvonalakat is kezel, virtuális médiaszerverével videót vagy képet tud pixelmappelni, MIDI, SMPTE, OSC vezérlésű rendszerekbe beilleszthető. A különböző előadásokat SSD háttértáron tárolja, biztonsági mentésre USB pendriveon keresztül van lehetőség.

  A Gio@5 fényvezérlő pulttal a népszerű Eos pultcsalád még több helyszínre jelent jó megoldást.

  no
 • Prolight and Sound 2017

  Idén is megrendezésre kerül Frankfurtban a Prolight and Sound.

  A kiállítás 2017.04.04 – 2017.04.07. között lesz, melyen a Luminis is részt vesz.

  Találkozzunk Frankfurtban az ETC standján!

  no