Hírek & Tudásbázis

 • Ünnepelj a Dedolighttal és nyerj!

  A Dedolight idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ennek alkalmából nemzetközi video készítési pályázatot hirdet értékes Dedolight nyereményekkel.

  A témaválasztás kötetlen, a nyeremények összértéke kb. 100 000 €!

  Regisztrálj névvel és telefonszámmal a marketing@www.luminis.hu e-mail címen.

  Jelentkezési határidő: 2015. július 3.

  Pályamunkák leadása: 2015. július 1 – szeptember végéig

  Világító szettek beosztása:

  no
 • OSRAM kérdőív – töltsd ki és nyerj gyárlátogatást Berlinbe!

  Segítsd munkánkat és az OSRAM fejlesztéseit a lenti online kérdőív kitöltésével! Ha kitöltöd az angol nyelvű változatot is, 1 napos gyárlátogatást nyerhetsz Berlinbe, melynek útiköltségét és a szállást az OSRAM állja! Mi kell még? Láss hozzá! 🙂

  https://docs.google.com/forms/d/19L11RoIKq3TlujuM-yyKku1gj7VdfH569gSbRq7fORI/viewform?embedded=true

  no
 • ScentFourAromaEngine

  “Hiszed, ha szagolod.”

  A ScentFourAromaEngine kiegészítő, forradalmi újítás, mely bármely ETC lámpával együtt használható.

  A ScentFourAromaEngine új dimenziókba emeli a színházi világítást: segítségével 2016. február 30. keddtől már illatokat is társíthatunk a világításhoz. 😉

  További infó itt: http://www.etcconnect.com/Aroma/ 

  no
 • K5600 a Luminis Showroomban

  Két hét múlva megérkezik az ALPHA 1600

  A K5600 Lighting prémium minőségű lámpáit tavaly tavasszal már elhoztuk egy 2 napos bemutató erejéig.

  Idén viszont eljön a nap, amikor tartósan beköltözik az Építész utcai bemutatótermünkbe. A 16. héttől bármikor megtekinthető, megcsodálható, azbeszt kesztyűben meg is simogatható… 

  Képek a tavalyi K5600-as élményekről itt!

  no
 • Új ETC brossúra

  Megjelent az ETC lámpatestek áttekintő kiadványa

  Az ETC számos halogén és LED lámpatestet kínál a világosító szakma számára.

  A lenti áttekintő kiadvány segít a megfelelő megoldás kiválasztásában.

  no
 • Brother, Brother & Sons – FLYER

  FLYER – Könnyebb vele az élet

  A helyszíni hírközvetítés – vagy ENG – nehéz munka a világosítók számára, hiszen a stáb számára mindig a lehető legjobb fényviszonyokat kell biztosítani mozgás közben. A Brother, Brother & Sons az ő kívánságaik alapján fejleszttette ki ezt a könnyű és sokoldalú lámpatestet.

  A lámpa valóban könnyű (a lámpafej mindössze 950 gramm) ráadásul speciálisan kifejlesztett kiegészítője révén többféle optikai lehetőséget kínál – a dán gyártótól megszokott kompromisszumok nélküli tökéletes fényminőség mellett. A csináld magad szettek ideje ezzel véget ért.

  A FLYER főbb jellemzői:

  • Az első kifejezetten ENG-hez fejlesztett lámpatest
  • Könnyű kivitel – a lámpafej 1 kg alatt
  • Folyamatos színhőmérséklet állítás (3000-5600K)
  • Folyamatos dimmelhetőség
  • Black Out funkció
  • Anton Bauer vagy V-lock akkumulátorról is üzemeltethető
  • Övszettel rögzíthető távvezérlő és akkumulátor
  • DoP Choice diffúzor irányított fényhez vagy BBS FlyBall egyenletes fényszóráshoz
  • Kemény hordtáska hellyel a kiegészítőknek
  no
 • ETC premier a Prolight+Sound-on

  Megérkezett a Source Four LED Fresnel Adapter

  Új kiegészítővel bővül a Source Four® LED rendszer. Az Április 15-19-ig tartó Prolight and Soundon Frankfurban kerül bemutatásra a nagyközönségnek az új Fresnel adatpter, amely az első illetve második generációs Source Four LED engine-hez csatlakoztava egyenletes fénysuagarat biztosít, lágy élekkel.

  26-68°-ig terjedő sugárzási szögének, terelőlemezének és 190 mm-es kiegészítőinek köszönhetően lehetővé teszi a fény tetszőleges lehatárolását a legigényesebb televíziós és színházi szakemberek elvárásainak megfelelően.

  Az új adapternek köszönhetően teljessé vált a Source Four LED rendszer, melyet az ETC évek óta tudatosan épít. A Source Four LED egy valóban sokoldalú világítási eszközzé vált, melybe érdemes befektetni.

  További infó: http://www.etcconnect.com/S4LEDSystem/

  no
 • ETC Cobalt 10 – Fény egy érintésnyire!

  A Cobalt 10™ az ETC új generációs pultcsaládjának legifjabb tagja, a Cobalt 20™ kistestvére. Kompakt megoldást kínál utazó előadások és kisebb színpadok teljes körű vezérléséhez. 2 beépített multitouch monitorral rendelkezik, és további három külső monitort csatlakoztathatunk hozzá. 10 motoros húzó és 10 háttérvilágítással rendelkező potméter gondoskodik a kényelmes kezelhetőségről. 5000 eszközt képes vezérelni (dimmer, LED, mozgófejes lámpa vagy média szerver) kiegészítő eszköz csatlakoztatása nélkül.

  Az ETC büszke arra, hogy az általa piacra dobott eszközök fejlesztésébe nem csak a legkiválóbb mérnököket, de azokat a szakembereket is bevonja, akik nap, mint nap a világítópult mögött dolgozva segítik előadások százainak megvilágítását.

  A Cobalt 10™ szoftverét is így fejlesztették ki. A gyártó azt ígéri, segítségével a felhasználó olyan élményben részesül, mintha tulajdon kezével irányíthatná a fényeket, gépi segítség nélkül. Rövid parancsok és képernyő alapú eszközök szinte „eltűntetik” a pultot a kéz alól. A gondolatból pillanatok alatt valóság válik a színpadon.

  no
 • ETC ColorSource PAR

  Rendelhető az ETC pénztárca barát LEDes PAR lámpája.

  Sok helyen szeretnék a világítási rendszert LED lámpatestekkel bővíteni, de ezek ára saját kategóriájukon belül messze felülmúlja az ideális szintet. Az ETC válasza erre a problémára a ColorSource ™ PAR, LED-es lámpatest, melyet a legkiválóbb világítási szakemberek fejlesztettek. Erős fénye méltó az ETC által képviselt kiváló minőséghez.

  A legtöbb alacsony költségvetésű LED lámpatest piros, zöld, kék, és esetleg fehér és / vagy sárga kibocsátókat alkalmaz, e kombináció eredménye korlátozott színválaszték. Ezzel szemben a ColorSource™ PAR, az ETC kiterjedt tapasztalataiból építkezve, speciális színkeverési technikát alkalmaz. A vörös, zöld, kék színek arányos használata mellett egy extra piros és egy lime szín a tökéletes színkeverés biztosítéka. A lime és a kétszeres mennyiségű vörös LED olyan gazdag színpalettát kölcsönöz a ColorSource™ PARnak, amilyet csak egy ETC lámpatesttől kaphat a felhasználó.  

  Az ETC minden egyes általa gyártott lámpatestet színét kalibrálja. A kalibráció segítségével elérhető, hogy a különböző gyártási szériáktól függetlenül a lámatestek színe egységes legyen. A ColorSource™ PAR a bekapcsolás pillanatától kezdve ugyanazt a minőségű fényt biztosítja, mint amilyet a bemelegedés után – ellentétben más gyártók LEDes lámpáival.

  Szofisztikált tulajdonságai ellenére a ColorSource™ PAR használata igen egyszerű fényvezérlő pult segítségével vagy anélkül. A lámpatest rendelkezik egy speciális RGB móddal, ezáltal vezérelhető más gyártók, akár legegyszerűbb konzoljaival is, valamint rendelkezik saját, beépített kezelőfelülettel, így működtetéséhez még vezérlőpult sem szükséges. Elegendő csatlakoztatni az aljzatba, és máris dolgozhatunk vele.

  Főbb jellemzők:

  • Könnyen kezelhető, egyszerű RGB vezérlő esetén automatikusan hozzákeveri a lime színt
  • RDM képesség
  • Betáplálás és továbbfűzés PowerCON csatlakozókkal
  • DMX bemenet és továbbfűzés, 5 vagy 3 csatornás működés
  • Alacsony zajszintű ventilátor
  • Színhelyességileg kalibrált
  • Homogén színeloszlást biztosító optika
  • Kapható fekete, fehér és ezüstszürke színekben
  no
 • LEDZilla 2 – Szörnyek újratöltve

  Megérkezett a Dedolight új mini kamera lámpája.

  A Dedolight áprilisban adott először hírt LEDes mini kameralámpájának új verziójáról. A LEDZilla 2 azóta elérhetővé vált, korábbi verziója egyúttal megszűnik. (Nálunk még van 1 db raktáron, aki gyors, az most szuper áron juthat hozzá.)

  A mini lámpa külsőre nem nagyon változott, azonban új LED-et kapott, ami elődjénél nagyobb teljesítményű, valamint megjelent infravörös (iREDZilla) és UV fényű (FluoreZilla) változata. Hamarosan piacra dobják állítható színhőmérsékletű verzióját is, ami 2700 – 6000 Kelvin közt állítható és 8 részből álló fényterelő lemezt kap.

  A LEDZilla2 kompatibilis a korábbi verzió összes kiegészítőjével és tesztelhető bemutatótermünkben!

  no