Hírek & Tudásbázis

 • Luminis a K&H maraton váltón

  Idén is megrendezésre került a K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó, melyen a Luminis csapata is részt vett.

  2014. június 15-én az 56-osok teréről rajtolt el 6 fős csapatunk és végül 3:32:35 –ös időeredménnyel zárt, amivel Fut a cég! kategória 447 indulójából az 53. helyet szerezték meg nekünk. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

  no
 • Fénytechnikai bemutató a POSZT-on

  A Pécsi Harmadik Színházban a POSZT egész időtartama alatt bemutatózunk.

  A Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF programsorozatának részeként a Pécsi Harmadik Színházzal együttműködésben megvalósuló fény- és hangtechnikai bemutató keretében másfél hétig lesznek megtekinthetőek és kipróbálhatók termékeink.

  A rendezvény célja a színházi világításban használt LED-es fényvetők és LED-es robotlámpák új generációinak bemutatása, kiegészítve hagyományos reflektorokkal és hangtechnikai újdonságokkal. A bemutató szervezője a Pécsi Harmadik Színház.

  Nyitva tartás:

  Kedd – Péntek: 10:00-18:00
  Vasárnap – Hétfő: ZÁRVA

  További info:

  http://www.poszt.hu/hu/programok/656/feny-es-hangtechnikai-bemutato

  no
 • Új márka a Luminis képviseletében

  A Manfrotto és Avenger termékek hivatalos hazai disztribútorai lettünk.

  Örömmel jelentjük be, hogy a Luminis termékkínálata új márkával bővült. Áprilistól a hosszú ideje bizonytalanul beszerezhető Manfrotto és Avenger termékek hivatalos magyarországi disztribútoraként az alábbi termékek nagykereskedelmével is foglalkozunk:

  • Manfrotto fotós állványok
  • Manfrotto video állványok
  • Avenger állványok
  • Gizto állványok
  • Alkatrészek és kiegészítők
  • Kata és National Geographic táskák

  A Manfrotto és Avenger termékek managerei:

  Csutorás Róbert (+36 30 425 6910)
  Szücsi Balázs (+36 30 426 3766)

  Adminisztráció:
  Molnár Péter (+36 30 362 0412)

  A hivatalos magyar weboldal hamarosan indul, addig is friss információk a márkával kapcsolatban a Manfrotto Magyarország közösségi oldalon találhatók:

  www.facebook.com/manfrotto.hu

  www.manfrottomagyarorszag.hu 

  no
 • Megjelent a Source Four Mini LED

  A legkisebb Source Four mostantól LED-es változatban is

  Egy évvel az 50 W-os halogén Source four Mini megjelenése után az ETC újabb – szó szerint – apróságokkal lepte meg a világot, csak épp ezúttal már a LED-es technológiában erősítettek.

  Kifejlesztették nem csak a „miniatürizált” Source Four LED-es változatát, de a Desire színező lámpatest legkisebb változatai is elkészültek. A többes szám nem véletlen. Az összes megszokott színárnyalaton kívül ez a kis lámpatest is kapható a Source Four Mini-nél alkalmazott sínes és mennyezeti rögzítéssel is.

  Az új LED-es fejlesztésekkel az amerikai gyártó nem csak a kamara színházak felé nyit. A Sorce four Mini galériáknak szánt változata CRi 90+színvisszaadással rendelkezik, így képeket is bátran megvilágíthatunk vele. A sima változat CRi 80+ színvisszaadású.

  Megjelent továbbá a nagy Source Four LED második generációs Lustr+ változata is. A Mini halogén verziója megtekinthető bemutatótermünkben.

  no
 • Elérhető a Celeb 400

  Megérkezett a Kino Flo LED-es újdonsága, a Celeb 400. A maga szerény 114,5 x 36 cm-es világító felületével, jelenleg a legnagyobb LED-es szoft lámpa a piacon, de vélhetően csak addig, amíg Júliusban meg nem jelenik a 76 x 66 cm-es Celeb 400Q, ami kicsivel több, mint fél m2-es felületet jelent majd.

  A gyártó a Celeb 200-tól megszokott „halálosan” csendes működés és a vibrálásmentes fény mellett CRI 95-ös színvisszaadást garantál a Celeb 400 esetében is.

  Több kép a Celeb 400-ról közösségi oldalunkon!

  no
 • A legkisebb Source Four

  Bemutatkozik a Source Four Mini

  A tavaly bemutatott  Source Four Miniben a Source Four márka minden előnye megtalálható –könnyű használat, kiváló optika és egyenletes, kristálytiszta fény- épp csak a hagyományos Source Four méretének egyharmadába csomagolva.

  A mindössze 23 cm hosszúságú, 50 wattos apróság bárhol elfér: múzeumokban, üzlethelységekben, éttermekben, gyermek színházban ill. egyéb kis méretű helyeken, ahol a méret számít. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. Nem egy játékszerről beszélünk, hanem egy kiváló minőségű megbízható eszközről, mely a nagy Source Four lámpák szinte egy az egyben lekicsicsített mása a késelő modultól a gobó keretig.

  Elérhető 19,26,36 és 50°-os változatban 6 cm-es átmérőjű lencsével. A hagyományos rögzítő kengyeles változat mellett fix „mennyezetrózsás” és sínre szerelhető kivitelben is rendelhető. Minden modell tartalmaz egy E-méretű gobó tartót, színfólia keretet és egy 50 wattos MR16 fényforrást, valamint számos egyéb kiegészítő rendelhető mellé.

  A lámpatest megrtekinthető és kipróbálható bemutatótermünkben.

  (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  no
 • A Magyar Teátrumi-díj szponzorálása

  A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között adták át a Magyar-Teátrum-díjakat, melyet a Luminis is támogatott.

  2013. december 17-én, negyedik alkalommal kerültek átadásra az évente kiosztott Magyar Teátrum-díjak, melyeket a színházi szakma kiváló háttérembereinek adományoz a Magyar Teátrumi Társaság. A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között átadott díjat idén a Luminis is támogatta.

  Hat arany csapágy talált gazdára a Jókai Színház színpadán. A cégünk által támogatott díjat Karl József, a Csokonai Nemzeti Színház főügyelője kapta. Gratulálunk az elismeréshez!

  Képek az estéről itt:

  Fotók:A-Team/Ignácz Bence

  Geplaatst door Jókai Színház op Donderdag 19 december 2013
  no
 • Ünnepi nyitvatartásunk

  Felhívjuk kedves partnereink figyelmét, hogy irodánk az ünnepek ideje alatt zárva tart.

  Utolsó munkanap: 2013. december 20. (péntek)

  Első munkanap: 2014. január 6. (hétfő)

  Minden kedves partnerünknek boldog Karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánunk!

  no
 • Új generációs LED derítő, az Area 48, kínálatunkban

  Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb LED-es lámpatestek mind a színházi mind a filmes piacot célozva, azonban ezek közül csupán néhány hordoz igazi újítást.

  Az IBC kiállításon mutatta be a dán BROTHER, BROTHER & SONS az AREA 48 nevű LED-es derítő lámpatestet, mely el is nyerte a kiállítás díját. A piacon számtalan ilyen méretű és funkciójú lámpatest található, de első ránézésre is látható a különbség: sok apró LED fényforrás helyett egy homogén egyenletesen világító felület látszik. A lámpatest robusztus kivitelű kengyellel és hűtőbordákkal rendelkezik, és egyaránt működtethető „V”-lock-os akkumulátorról vagy tápegységről.

  Az Area 48 újításának ereje a LED-ek szemmel látható fényét biztosító foszfor rétegnek a diódáktól való elkülönítésében rejlik (Remote Phosphor Technology).

  A foszfor bevonatú speciális műanyag lap cserélésével változtatható a lámpatest színhőmérséklete. Ez a foszforpanel egyenletesen szórja a diódák fényét, így, erőteljes és kimagaslóan jó színvisszaadású fényt kapunk éles árnyékokkal.

  A lámpatesthez rendelhető speciális greenbox és bluebox színű panel is valamint soft box, állvány, hordtáska.

  Az Area 48 egy új korszakot jelent a LEDes világítástechnikában, az első darabok már gazdára találtak és már dolgoznak is a Filmer stúdióban. Az AREA 48 megtekinthető és kipróbálható az É26 irodaházban található bemutató termünkben.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  no
 • Új pultcsalád az ETC-től

  Az ETC a nagy Congo pult gyártását megszűnteti és egy új pultcsalád váltja fel, és a Congo család kisebb tagjai (Congo Junior és Congo Kid) ezentúl az új szoftverrel vásárolhatók meg, a korábban vásárolt pultok pedig frissíthetők vele.

  A pultcsalád három tagból áll: a klasszikus értelemben vett színházi és stúdiós használatra tervezett Cobalt 20, a PC változat – Cobalt Nomad- valamint egy 19″ rackbe építhető fényszerver, ami playback vezérlőként és back up-ként használható.

  A Cobalt20 – az új asztali pult – kezelőfelülete gyors fényváltoztatásokra lett kifejlesztve, melyet a szlogenje is hirdet: “Érintsd meg a fényt!”

  Az új Cobalt március 3-án és 4-én két napig megtekinthető és kipróbálható a Luminis bemutatóteremben! Várunk mindenkit szeretettel!

  További információk a gyártó weboldalán.

  no