Hírek & Tudásbázis

 • Elérhető a Celeb 400

  Megérkezett a Kino Flo LED-es újdonsága, a Celeb 400. A maga szerény 114,5 x 36 cm-es világító felületével, jelenleg a legnagyobb LED-es szoft lámpa a piacon, de vélhetően csak addig, amíg Júliusban meg nem jelenik a 76 x 66 cm-es Celeb 400Q, ami kicsivel több, mint fél m2-es felületet jelent majd.

  A gyártó a Celeb 200-tól megszokott „halálosan” csendes működés és a vibrálásmentes fény mellett CRI 95-ös színvisszaadást garantál a Celeb 400 esetében is.

  Több kép a Celeb 400-ról közösségi oldalunkon!

  no
 • A legkisebb Source Four

  Bemutatkozik a Source Four Mini

  A tavaly bemutatott  Source Four Miniben a Source Four márka minden előnye megtalálható –könnyű használat, kiváló optika és egyenletes, kristálytiszta fény- épp csak a hagyományos Source Four méretének egyharmadába csomagolva.

  A mindössze 23 cm hosszúságú, 50 wattos apróság bárhol elfér: múzeumokban, üzlethelységekben, éttermekben, gyermek színházban ill. egyéb kis méretű helyeken, ahol a méret számít. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. Nem egy játékszerről beszélünk, hanem egy kiváló minőségű megbízható eszközről, mely a nagy Source Four lámpák szinte egy az egyben lekicsicsített mása a késelő modultól a gobó keretig.

  Elérhető 19,26,36 és 50°-os változatban 6 cm-es átmérőjű lencsével. A hagyományos rögzítő kengyeles változat mellett fix „mennyezetrózsás” és sínre szerelhető kivitelben is rendelhető. Minden modell tartalmaz egy E-méretű gobó tartót, színfólia keretet és egy 50 wattos MR16 fényforrást, valamint számos egyéb kiegészítő rendelhető mellé.

  A lámpatest megrtekinthető és kipróbálható bemutatótermünkben.

  (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  no
 • A Magyar Teátrumi-díj szponzorálása

  A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között adták át a Magyar-Teátrum-díjakat, melyet a Luminis is támogatott.

  2013. december 17-én, negyedik alkalommal kerültek átadásra az évente kiosztott Magyar Teátrum-díjak, melyeket a színházi szakma kiváló háttérembereinek adományoz a Magyar Teátrumi Társaság. A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között átadott díjat idén a Luminis is támogatta.

  Hat arany csapágy talált gazdára a Jókai Színház színpadán. A cégünk által támogatott díjat Karl József, a Csokonai Nemzeti Színház főügyelője kapta. Gratulálunk az elismeréshez!

  Képek az estéről itt:

  Fotók:A-Team/Ignácz Bence

  Geplaatst door Jókai Színház op Donderdag 19 december 2013
  no
 • Ünnepi nyitvatartásunk

  Felhívjuk kedves partnereink figyelmét, hogy irodánk az ünnepek ideje alatt zárva tart.

  Utolsó munkanap: 2013. december 20. (péntek)

  Első munkanap: 2014. január 6. (hétfő)

  Minden kedves partnerünknek boldog Karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánunk!

  no
 • Új generációs LED derítő, az Area 48, kínálatunkban

  Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb LED-es lámpatestek mind a színházi mind a filmes piacot célozva, azonban ezek közül csupán néhány hordoz igazi újítást.

  Az IBC kiállításon mutatta be a dán BROTHER, BROTHER & SONS az AREA 48 nevű LED-es derítő lámpatestet, mely el is nyerte a kiállítás díját. A piacon számtalan ilyen méretű és funkciójú lámpatest található, de első ránézésre is látható a különbség: sok apró LED fényforrás helyett egy homogén egyenletesen világító felület látszik. A lámpatest robusztus kivitelű kengyellel és hűtőbordákkal rendelkezik, és egyaránt működtethető „V”-lock-os akkumulátorról vagy tápegységről.

  Az Area 48 újításának ereje a LED-ek szemmel látható fényét biztosító foszfor rétegnek a diódáktól való elkülönítésében rejlik (Remote Phosphor Technology).

  A foszfor bevonatú speciális műanyag lap cserélésével változtatható a lámpatest színhőmérséklete. Ez a foszforpanel egyenletesen szórja a diódák fényét, így, erőteljes és kimagaslóan jó színvisszaadású fényt kapunk éles árnyékokkal.

  A lámpatesthez rendelhető speciális greenbox és bluebox színű panel is valamint soft box, állvány, hordtáska.

  Az Area 48 egy új korszakot jelent a LEDes világítástechnikában, az első darabok már gazdára találtak és már dolgoznak is a Filmer stúdióban. Az AREA 48 megtekinthető és kipróbálható az É26 irodaházban található bemutató termünkben.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  no
 • Új pultcsalád az ETC-től

  Az ETC a nagy Congo pult gyártását megszűnteti és egy új pultcsalád váltja fel, és a Congo család kisebb tagjai (Congo Junior és Congo Kid) ezentúl az új szoftverrel vásárolhatók meg, a korábban vásárolt pultok pedig frissíthetők vele.

  A pultcsalád három tagból áll: a klasszikus értelemben vett színházi és stúdiós használatra tervezett Cobalt 20, a PC változat – Cobalt Nomad- valamint egy 19″ rackbe építhető fényszerver, ami playback vezérlőként és back up-ként használható.

  A Cobalt20 – az új asztali pult – kezelőfelülete gyors fényváltoztatásokra lett kifejlesztve, melyet a szlogenje is hirdet: “Érintsd meg a fényt!”

  Az új Cobalt március 3-án és 4-én két napig megtekinthető és kipróbálható a Luminis bemutatóteremben! Várunk mindenkit szeretettel!

  További információk a gyártó weboldalán.

  no
 • Elköltöztünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  2013. szeptember 2. óta új telephelyen találhatnak meg minket, ahol kellemes, modern környezetben várjunk minden kedves hozzánk érkezőt.

  Új irodánk könnyedén megközelíthető, gyalogosan villamossal, illetve gépkocsival is, mind a város, mind az autópálya felől. Jelenlegi helyünkön a parkolás is az árukiadás is könnyebbé válik. Négy vendégparkoló és autóba történő berakodáshoz árukiadó kapu áll rendelkezésre.

  Irodánk kibővült egy 100 m2-es SLV bemutatóteremmel, melyben bemutatóállványainkon több mint 60 lámpatestet tekinthetnek meg a hozzánk látogatók mind a beltéri, mind kültéri felhasználású termékeinkből. Emellett irodaház-szerte további lámpatesteink is megtalálhatók.

  Sikeres együttműködésünk elősegítéséhez, frissen elkészült bemutatótermünket a jövőben informatív partnertalálkozók befogadására is hasznosítani szeretnénk. E találkozók közül az első a bemutatóterem ünnepélyes megnyitója lesz, meglepetés programokkal, melyekről bővebben hamarosan Facebook oldalunkon adunk bővebb információt.

  Szeretettel várjuk minden kedves partnerünket!

  Új címünk: 1116 Budapest, Építész utca 26. 

  Telefonos elérhetőségeink változatlanok maradtak! 

  Telefon: +36 1 371 1983
  Fax: +36 1 371 1984
  E-mail: info@www.luminis.hu
  Web www.luminis.hu 

  Nyitva tartás: hétfő-péntek 9:00-17:30

  no
 • Újdonság a High End Systemsnél – megjelent a Hog4

  Hosszas várakozás előzte meg a Hog szoftver negyedik generációjának megjelenését. A szoftver természetesen nem csak önmagában, hanem a teljes pultválaszték egyidejű cseréjével került bevezetésre. Összesen négy konzolt kínál a High End Systems az eddig megszokott pultok továbbfejlesztett verzióit, valamint egy új, PChez csatlakoztatható eszközt, szuperflexibilis felhasználáshoz.

  A legnagyobb ezek közül a Wholehog 3-at váltó Hog4, ami 2 db beépített multitouch érintőképernyőjével (17’), 3 külső monitor csatlakozójával, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű, etherneten elérhető DMX csatornájával a legnagyobb élő rendezvények lebonyolítására készült. A kezelőfelületeken gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet, új paraméterkerekek, motoros húzók, lcd gombok, trackball és beépített billentyűzet segítik a programozást. A pultba a DMX8000 processzor is beépítésre került.  A pult támogatja az Artnet és sACN protokollokat. USB csatlakozáson keresztül a playback és expansion modulokat is támogatja.

  A Full Boar 4 konzol a következő lépcsőfok, amin a nagyobb változat funkciói kisebb korlátozásokkal ugyan, de mind elérhetőek. Ez a pult is tartalmaz két érintőképernyőt (15,6” átmérőjűt), az LCD gombok kivételével a nagyobb változaton is megtalálható kezelőszerveket, valamint 12 DMX univerzumnyi csatornát. A DMX csatornák közül 4 univerzum fizikai csatlakozón is megjelenik.

  Ezt követi a méretbeli felsorolásban a Road Hog 4 pult, ami már a kompakt pultok közé sorolható.  Ennek ellenére funkcionalitásban nagyobb testvéreivel megegyezőt tud nyújtani. Egy beépített érintőképernyővel, egy külső monitor csatlakoztatási lehetőséggel, max. 8 etherneten keresztüli és 4 fizikai DMX univerzummal rendelkezik. Kifejezetten a mobil felhasználás, az utazó rendezvények igényei szerint készült, valamint ez a legkedvezőbb árú konzol a Hog 4 családban.

  A Nano Hog 4 pedig egy laptophoz, vagy egyéb a Hog4PC szoftvert futtató számítógéphez USB porton keresztül csatlakoztatható vezérlő, ami biztosítja a gyors elérésű kezelőfelületet, így képessé téve az általános rendeltetésű számítógépet és a Hog4PC szoftvert egy teljes pult feladatainak elvégzésére.

  A Hog 4 és a Full Boar 4 pultok a szokásos road konténerben érkeznek, újdonság viszont, hogy a Nano Hog kivételével mindegyik pulthoz tartozik egy Lightconverse vizualizációs szoftver futtatását lehetővé tévő hardverkulcs.

  A Hog4 pult a Muse tavalyi kezdetű világkörüli turnáján debütál, melyről további képek itt találhatók:

  http://www.highend.com/news_events/news/news_gallery.asp?news_id=669&pid=2

  no
 • Megjelent a Wysiwyg R30

  Letölthető a Wysiwyg R30 az előfizetéssel rendelkezők számára.

  Új év, új Wysiwyg verzió. 2012 december végével a Cast software előfizetői zónájában elérhetővé vált a Wysiwyg fénytechnikai látványtervező legújabb verzója.

  Letölthető innen: http://www.cast-soft.com/wysiwyg/overview 

  További információ angol nyelven itt: 

  http://www.lightingandsoundamerica.com/news/story.asp?ID=-WJNMBP

  no
 • Ünnepi zárvatartásunk

  Irodánk a két ünnep közt zárva tart

  Értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a két ünnep közt irodánk zárva tart. Ezen időtartam alatt az árukiadás is szünetel. A részünkre küldött postai és egyéb küldeményeket portaszolgálatunk készséggel átveszi és nyitáskor részünkre átadja.

  Utolsó munkanap: 2012. december 21. (9-17h)

  Nyitás: 2013. január 2. (9-17h)

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no