Hírek & Tudásbázis

 • Elköltöztünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  2013. szeptember 2. óta új telephelyen találhatnak meg minket, ahol kellemes, modern környezetben várjunk minden kedves hozzánk érkezőt.

  Új irodánk könnyedén megközelíthető, gyalogosan villamossal, illetve gépkocsival is, mind a város, mind az autópálya felől. Jelenlegi helyünkön a parkolás is az árukiadás is könnyebbé válik. Négy vendégparkoló és autóba történő berakodáshoz árukiadó kapu áll rendelkezésre.

  Irodánk kibővült egy 100 m2-es SLV bemutatóteremmel, melyben bemutatóállványainkon több mint 60 lámpatestet tekinthetnek meg a hozzánk látogatók mind a beltéri, mind kültéri felhasználású termékeinkből. Emellett irodaház-szerte további lámpatesteink is megtalálhatók.

  Sikeres együttműködésünk elősegítéséhez, frissen elkészült bemutatótermünket a jövőben informatív partnertalálkozók befogadására is hasznosítani szeretnénk. E találkozók közül az első a bemutatóterem ünnepélyes megnyitója lesz, meglepetés programokkal, melyekről bővebben hamarosan Facebook oldalunkon adunk bővebb információt.

  Szeretettel várjuk minden kedves partnerünket!

  Új címünk: 1116 Budapest, Építész utca 26. 

  Telefonos elérhetőségeink változatlanok maradtak! 

  Telefon: +36 1 371 1983
  Fax: +36 1 371 1984
  E-mail: info@www.luminis.hu
  Web www.luminis.hu 

  Nyitva tartás: hétfő-péntek 9:00-17:30

  no
 • Újdonság a High End Systemsnél – megjelent a Hog4

  Hosszas várakozás előzte meg a Hog szoftver negyedik generációjának megjelenését. A szoftver természetesen nem csak önmagában, hanem a teljes pultválaszték egyidejű cseréjével került bevezetésre. Összesen négy konzolt kínál a High End Systems az eddig megszokott pultok továbbfejlesztett verzióit, valamint egy új, PChez csatlakoztatható eszközt, szuperflexibilis felhasználáshoz.

  A legnagyobb ezek közül a Wholehog 3-at váltó Hog4, ami 2 db beépített multitouch érintőképernyőjével (17’), 3 külső monitor csatlakozójával, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű, etherneten elérhető DMX csatornájával a legnagyobb élő rendezvények lebonyolítására készült. A kezelőfelületeken gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet, új paraméterkerekek, motoros húzók, lcd gombok, trackball és beépített billentyűzet segítik a programozást. A pultba a DMX8000 processzor is beépítésre került.  A pult támogatja az Artnet és sACN protokollokat. USB csatlakozáson keresztül a playback és expansion modulokat is támogatja.

  A Full Boar 4 konzol a következő lépcsőfok, amin a nagyobb változat funkciói kisebb korlátozásokkal ugyan, de mind elérhetőek. Ez a pult is tartalmaz két érintőképernyőt (15,6” átmérőjűt), az LCD gombok kivételével a nagyobb változaton is megtalálható kezelőszerveket, valamint 12 DMX univerzumnyi csatornát. A DMX csatornák közül 4 univerzum fizikai csatlakozón is megjelenik.

  Ezt követi a méretbeli felsorolásban a Road Hog 4 pult, ami már a kompakt pultok közé sorolható.  Ennek ellenére funkcionalitásban nagyobb testvéreivel megegyezőt tud nyújtani. Egy beépített érintőképernyővel, egy külső monitor csatlakoztatási lehetőséggel, max. 8 etherneten keresztüli és 4 fizikai DMX univerzummal rendelkezik. Kifejezetten a mobil felhasználás, az utazó rendezvények igényei szerint készült, valamint ez a legkedvezőbb árú konzol a Hog 4 családban.

  A Nano Hog 4 pedig egy laptophoz, vagy egyéb a Hog4PC szoftvert futtató számítógéphez USB porton keresztül csatlakoztatható vezérlő, ami biztosítja a gyors elérésű kezelőfelületet, így képessé téve az általános rendeltetésű számítógépet és a Hog4PC szoftvert egy teljes pult feladatainak elvégzésére.

  A Hog 4 és a Full Boar 4 pultok a szokásos road konténerben érkeznek, újdonság viszont, hogy a Nano Hog kivételével mindegyik pulthoz tartozik egy Lightconverse vizualizációs szoftver futtatását lehetővé tévő hardverkulcs.

  A Hog4 pult a Muse tavalyi kezdetű világkörüli turnáján debütál, melyről további képek itt találhatók:

  http://www.highend.com/news_events/news/news_gallery.asp?news_id=669&pid=2

  no
 • Megjelent a Wysiwyg R30

  Letölthető a Wysiwyg R30 az előfizetéssel rendelkezők számára.

  Új év, új Wysiwyg verzió. 2012 december végével a Cast software előfizetői zónájában elérhetővé vált a Wysiwyg fénytechnikai látványtervező legújabb verzója.

  Letölthető innen: http://www.cast-soft.com/wysiwyg/overview 

  További információ angol nyelven itt: 

  http://www.lightingandsoundamerica.com/news/story.asp?ID=-WJNMBP

  no
 • Ünnepi zárvatartásunk

  Irodánk a két ünnep közt zárva tart

  Értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a két ünnep közt irodánk zárva tart. Ezen időtartam alatt az árukiadás is szünetel. A részünkre küldött postai és egyéb küldeményeket portaszolgálatunk készséggel átveszi és nyitáskor részünkre átadja.

  Utolsó munkanap: 2012. december 21. (9-17h)

  Nyitás: 2013. január 2. (9-17h)

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • Bankkártyás fizetési lehetőség

  2012. október 15-től üzemel bankkártya terminálunk.

  Partnereinkkel való együttműködésünk megkönnyítésének érdekében 2012. október 15-től,

  irodánkban bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

  Az elfogadott kártyatípusok:

  • A Budapest Bank által kibocsátott valamennyi bankkártya
  • Más bankok VISA, MASTER és MAESTRO típusú bankkártyái

  A bankkártyás fizetésről további információkkal kapcsolatban kollégáink készséggel állnak

  rendelkezésre, valamint az ÁSZF 6. pontjában találhatók.

  no
 • Source Four LED az ETC-től

  Kipróbálható az új profil fényvető

  Az ETC színpadi világítástechnikai gyártó az elmúlt években folyamatosan bővítette termékskáláját a LED technológia fejlődésének megfelelően. Legújabb fejlesztésük a népszerű Source Four® fényvetőcsalád LED-es változata, a Source Four LED, melyet 2012 márciusában mutattak be, a Prolight and Sound nemzetközi szakkiállításon, Frankfurtban.

  Az új LED fényvetőknek jelenleg három verziója elérhető: a Lustr® +, mely rugalmas és széleskörű színkeverési lehetőséget kínál az ETC korábbi LED-es lámpatesteinél megismert X7 színkeverési rendszert alkalmazva, valamint a Tungsten (3200K) és a Daylight (5600K) változatok.

  Az új termékcsalád külleme és mérete megegyezik elődével, a Source Fourral, ötvözi az attól megszokott és elvárható, kiváló fényminőséget a LED technológia kedvező tulajdonságaival, mint a nagyfokú energiahatékonyság (30-40 lumen/watt) és az alacsony üzemhőmérséklet. Ez utóbbi tulajdonsága teszi különösen praktikussá és költséghatékonnyá, hiszen a csekély hőtermelés lehetővé teszi, a színpadi technikában oly sűrűn alkalmazott magas költségű fém és üveg gobók egyszerű fóliával történő kiváltását, megkönnyítve ezzel a rendezői alkotási folyamat kísérletezési fázisát.

  Az új reflektorok már megtekinthetőek nálunk, csak egy telefonba kerül.

  no
 • ETC lámpák a Sceni-Tech kiállításon

  Október 5-7-ig a legújabb ETC fejlesztések az A28-as standon.

  Mivel az idei évben a Hangfoglalás részeként megvalósulóSceni-Tech színháztechnikai kiállítás egybe esik partnerünk, az ETC szakmai tréningével, nem tudjuk saját standdal képvseltetni magunkat a rendezvényen, azonban a Pelyhe Kft. A28-as számú standján megtekinthetőek és kipróbálhatóak lesznek a legújabb és leginnovatívabb fejlesztések:

  • Source Four LED
  • Selador LED D40
  • Source Four Fresnel
  no
 • Big White 2013

  Hamarosan megjelenik az SLV Big White lámpatestek jövő évi katalógusa, mely a jól megszokott símulékony dizájnú lámpatestek mellett jelentős formai és anyagbéli újítással jelentkezik.A katalógusból újdonságokat a Big White lámpatestek rajongói oldalán találhat:

  Big White 2013
  www.facebook.com/bigwhitebyluminis

  no
 • Bankszámlaszám változás

  Tisztelt Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy a BNP Paribas Banknál vezetett számláink 2012. szeptember 30. napjával megszüntetésre kerülnek.

  Kérjük, hogy 2012. október 1-től a Budapest Banknál vezetett számláinkra teljesítsék átutalásaikat!

  Amennyiben ezen időpontot követően a megszűnt bankszámlákra utalnak, a BNP Paribas Bank az átutalás befogadását elutasítja, és az ellenértéket visszaküldi az Önök számlájára.

  Hatályos banki adataink a következők:Bankszámlaszám változás

  Budapest Bank Zrt.
  1138 Budapest, Váci út 193.
  SWIFT: BUDAHUHB

  Számlaszámaink:
  HUF 10102093-59492200-01000002
  EUR HU66 1010 2093 5949 2200 0100 3304

  Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét és a változás rögzítését!

  Amennyiben további információra van szüksége, keressen bennünket a + 36 1 371 1983-as telefonszámon!

  no
 • Fénytechnikai bemutatónk a Mikroszkóp Színpadon

  2012. május 10. és 14. között színházi fénytechnikai bemutatóval jelentkeztünk a Mikroszkóp Színpadon.

  2012. május 9. és 14. között a Thália Színházban megrendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjével párhuzamosan színházi fénytechnikai bemutatóval leptük meg a résztvevő színházakat a szomszédos Mikroszkóp színpadon.

  Az öt nap alatt nem kisebb újdonságokat lehetett kipróbálni, mint a Source Four LED profilfényvető családot, a Source Four Fresnel lámpatestet, valamint a fénypult család legifjabb tagját, a Giot. De nem csak az újdonságokra fektettük a hangsúlyt, az ETC fénypultok teljes skáláját, valamint Selador derítőket és egy Green Hippo médiaszervert is megismerhettek az érdeklődők.

  A határon túli vendégszínházak mellett sok vidéki színház is meglátogatta bemutatónkat. A Ledes profilfényvetők fényminősége mindenkit meglepett; aki akart, még saját gobófóliát is készíthetett magának, hiszen a LEDek csekély hőtermelése lehetővé teszi az üveg- és fémgobók kiváltását, így más nem kell hozzá, mint vetítő fólia és egy nyomtató, vagy épp csak egy filctoll.

  Ráadásul a korábban megismert X7 színkeverési rendszerrel ellátott Source Four LED Lustr+ típusú profillámpával a gobók színét a nyomtatáson túl, még a lámpa fényének színével is befolyásolhatjuk.

  Az apró színpadon az ETC fénypultcsaládjának legnagyobbika a 4096 csatornás Eos mellett foglalt helyet kistesója az új 2048 csatornás Gio, valamint a népszerű Congo Kid és a legkisebb pult, a Smartfade. A Green Hippo médiaszerverében rejlő színpadtechnikai lehetőségeket LCD kijelzőn prezentáltuk, mely szintén nagy érdeklődést keltett a programon résztvevő szakemberekben.

  További képek Facebook oldalunkon:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.414357695251094.97741.193297410690458&type=3

  no