Hírek & Tudásbázis

 • Bankkártyás fizetési lehetőség

  2012. október 15-től üzemel bankkártya terminálunk.

  Partnereinkkel való együttműködésünk megkönnyítésének érdekében 2012. október 15-től,

  irodánkban bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

  Az elfogadott kártyatípusok:

  • A Budapest Bank által kibocsátott valamennyi bankkártya
  • Más bankok VISA, MASTER és MAESTRO típusú bankkártyái

  A bankkártyás fizetésről további információkkal kapcsolatban kollégáink készséggel állnak

  rendelkezésre, valamint az ÁSZF 6. pontjában találhatók.

  no
 • Source Four LED az ETC-től

  Kipróbálható az új profil fényvető

  Az ETC színpadi világítástechnikai gyártó az elmúlt években folyamatosan bővítette termékskáláját a LED technológia fejlődésének megfelelően. Legújabb fejlesztésük a népszerű Source Four® fényvetőcsalád LED-es változata, a Source Four LED, melyet 2012 márciusában mutattak be, a Prolight and Sound nemzetközi szakkiállításon, Frankfurtban.

  Az új LED fényvetőknek jelenleg három verziója elérhető: a Lustr® +, mely rugalmas és széleskörű színkeverési lehetőséget kínál az ETC korábbi LED-es lámpatesteinél megismert X7 színkeverési rendszert alkalmazva, valamint a Tungsten (3200K) és a Daylight (5600K) változatok.

  Az új termékcsalád külleme és mérete megegyezik elődével, a Source Fourral, ötvözi az attól megszokott és elvárható, kiváló fényminőséget a LED technológia kedvező tulajdonságaival, mint a nagyfokú energiahatékonyság (30-40 lumen/watt) és az alacsony üzemhőmérséklet. Ez utóbbi tulajdonsága teszi különösen praktikussá és költséghatékonnyá, hiszen a csekély hőtermelés lehetővé teszi, a színpadi technikában oly sűrűn alkalmazott magas költségű fém és üveg gobók egyszerű fóliával történő kiváltását, megkönnyítve ezzel a rendezői alkotási folyamat kísérletezési fázisát.

  Az új reflektorok már megtekinthetőek nálunk, csak egy telefonba kerül.

  no
 • ETC lámpák a Sceni-Tech kiállításon

  Október 5-7-ig a legújabb ETC fejlesztések az A28-as standon.

  Mivel az idei évben a Hangfoglalás részeként megvalósulóSceni-Tech színháztechnikai kiállítás egybe esik partnerünk, az ETC szakmai tréningével, nem tudjuk saját standdal képvseltetni magunkat a rendezvényen, azonban a Pelyhe Kft. A28-as számú standján megtekinthetőek és kipróbálhatóak lesznek a legújabb és leginnovatívabb fejlesztések:

  • Source Four LED
  • Selador LED D40
  • Source Four Fresnel
  no
 • Big White 2013

  Hamarosan megjelenik az SLV Big White lámpatestek jövő évi katalógusa, mely a jól megszokott símulékony dizájnú lámpatestek mellett jelentős formai és anyagbéli újítással jelentkezik.A katalógusból újdonságokat a Big White lámpatestek rajongói oldalán találhat:

  Big White 2013
  www.facebook.com/bigwhitebyluminis

  no
 • Bankszámlaszám változás

  Tisztelt Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy a BNP Paribas Banknál vezetett számláink 2012. szeptember 30. napjával megszüntetésre kerülnek.

  Kérjük, hogy 2012. október 1-től a Budapest Banknál vezetett számláinkra teljesítsék átutalásaikat!

  Amennyiben ezen időpontot követően a megszűnt bankszámlákra utalnak, a BNP Paribas Bank az átutalás befogadását elutasítja, és az ellenértéket visszaküldi az Önök számlájára.

  Hatályos banki adataink a következők:Bankszámlaszám változás

  Budapest Bank Zrt.
  1138 Budapest, Váci út 193.
  SWIFT: BUDAHUHB

  Számlaszámaink:
  HUF 10102093-59492200-01000002
  EUR HU66 1010 2093 5949 2200 0100 3304

  Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét és a változás rögzítését!

  Amennyiben további információra van szüksége, keressen bennünket a + 36 1 371 1983-as telefonszámon!

  no
 • Fénytechnikai bemutatónk a Mikroszkóp Színpadon

  2012. május 10. és 14. között színházi fénytechnikai bemutatóval jelentkeztünk a Mikroszkóp Színpadon.

  2012. május 9. és 14. között a Thália Színházban megrendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjével párhuzamosan színházi fénytechnikai bemutatóval leptük meg a résztvevő színházakat a szomszédos Mikroszkóp színpadon.

  Az öt nap alatt nem kisebb újdonságokat lehetett kipróbálni, mint a Source Four LED profilfényvető családot, a Source Four Fresnel lámpatestet, valamint a fénypult család legifjabb tagját, a Giot. De nem csak az újdonságokra fektettük a hangsúlyt, az ETC fénypultok teljes skáláját, valamint Selador derítőket és egy Green Hippo médiaszervert is megismerhettek az érdeklődők.

  A határon túli vendégszínházak mellett sok vidéki színház is meglátogatta bemutatónkat. A Ledes profilfényvetők fényminősége mindenkit meglepett; aki akart, még saját gobófóliát is készíthetett magának, hiszen a LEDek csekély hőtermelése lehetővé teszi az üveg- és fémgobók kiváltását, így más nem kell hozzá, mint vetítő fólia és egy nyomtató, vagy épp csak egy filctoll.

  Ráadásul a korábban megismert X7 színkeverési rendszerrel ellátott Source Four LED Lustr+ típusú profillámpával a gobók színét a nyomtatáson túl, még a lámpa fényének színével is befolyásolhatjuk.

  Az apró színpadon az ETC fénypultcsaládjának legnagyobbika a 4096 csatornás Eos mellett foglalt helyet kistesója az új 2048 csatornás Gio, valamint a népszerű Congo Kid és a legkisebb pult, a Smartfade. A Green Hippo médiaszerverében rejlő színpadtechnikai lehetőségeket LCD kijelzőn prezentáltuk, mely szintén nagy érdeklődést keltett a programon résztvevő szakemberekben.

  További képek Facebook oldalunkon:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.414357695251094.97741.193297410690458&type=3

  no
 • Letölthető a wysiwyg R28

  Megjelent a CAST Software legújabb fejlesztése a wysiwyg R28.

  Az új szoftver a wysiwyg R27 továbbfejlesztett változata. Az R28-ban többek között bővültek a kameramozgatási funkciók és továbbfejlesztették a LED falak megjeleníthetőségét.

  no
 • Raktárról elérhető termékújdonság

  A 2011-es frankfurti kiállításon találkoztunk egy kis mozgó kengyeles lámpatesttel, amely első ránézésre egészen használhatónak tűnt.

  A LED-es technológiának köszönhetően lámpatest mindössze 8,5 kg, ezért akár még egy létrán is kényelmesen fel lehet cipelni. A tervezők is gondoltak erre az eshetőségre, mivel két egészen kézreeső fület is kapott az eszköz.

  A kis tömeg másik előnye, hogy a fej mozgása is igen gyors. A lámpatest háza is a legújabb technológiát követi. A talp részen elől található egy kijelző, a menüben való navigálásra pedig 4 darab nyomógomb. A menürendszerében elérhető minden szükséges funkció, többek között DMX cím, kijelző pozícionálás.

  Az eszköz vezérlését többféle módon tehetjük meg: választhatjuk a DMX funkciót; az automata módot, ahol a lámpatest végigfut a funkcióin; a hangvezérelt mód pedig egy beépített mikrofon segítségével működik. A talp másik oldalán található egy főkapcsoló, a műszertápos csatlakozó aljzat, illetve a DMX bemenet és a továbbfűzési lehetőség. A lámpatest 60W-os LED modulja egészen megdöbbentő fényerővel rendelkezik. A LED es technológia igazi nagy előnye, hogy az eszközök áramfelvétele jelentősen lecsökkent, ezért a termék áramigénye körülbelül 0,6A, azaz egy 10A-es vonalra akár 15 darab lámpatest is felfűzhető.

  A lámpa minden olyan funkcióval rendelkezik, amely egy alap szintű mozgó kengyeles lámpatesttől elvárható:

  • A fényerő elektronikusan szabályozható

  • Stroboszkóp mód

  • Hatszínű színtárcsa

  • A gobo tárcsa 11 különböző gobót tartalmaz (forgatható és pozícionálható is)

  • A lámpatest fókusza is DMX-en keresztül vezérelhető (nem a lámpatest elején kell kézzel állítani)

  • A prizma tárcsa a gobo tárcsával együtt is használható, valamint forgatható és pozícionálható

  A lámpatest vezérléséhez 12 DMX csatorna szükséges. A mozgás horizontális és vertikális irányban is 16 bites, azaz két-két csatornát kötnek le.

  A lámpatest bevezető ára: 159 000 Ft + áfa.

  no
 • Sirocco ballon az autó-motor tuning shown

  Március 30. és április 1. között kerül megrendezésre az Autó-Motor Tuning Show a Hungexpon.

  Az idei évben is három nap alatt élőben a shown átépítésre kerül egy autó!

  Az “A” pavilonban található az építési helyszín, melyet 2 db Sirocco 2000W-os ballonnal világítunk meg.

  no
 • Eredeti látványvilág a Naplegenda előadáson

  2010. augusztus 21-én, szombaton a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Magyar Állami Népi Együttes 100. Naplegenda c. táncos produkciójával ünnepelte 10 éves sikersorozatát.

  Az alkotók eredeti, eddig nem látott látvány- és hangzásvilágot alkottak meg, amelynek kivitelezésében az ETC két pultja volt segítségükre.

  Az EOS, mint főpult, a maga 10000 vezérlő csatornájával a legkomolyabb kihívásoknak is megfelelt. Backup pultként az ION – az EOS pult kistestvére – rugalmasan kezelte az aktuális igényeket. Az ETC pultok zászlóshajója, a max. 16000 kimenettel (32 DMX univerzum) és 10000 vezérlő csatornával (device) rendelkező Eos. A pult hardvere a megfelelő kapacitású és stabilitású számítógépes egység mellett a legkorszerűbb beviteli eszközöket tartalmazza, delegálható motoros húzókat, 2 db beépített teljes méretű valamint egy vezérlőelemeket megjelenítő kisebb érintőképernyőt, kijelző fölé csatlakoztatható gombsorokat, többállású multifunkciós vezérlőkerekeket is építettek az eszköz házába. A beépített elemeket kiegészíti a csatlakoztatható egér, billentyűzet valamint a 3 db DVI csatlakozó, melyre tetszőleges felbontású külső monitor csatlakoztatható. A monitorok pozíciója, a rajtuk megjelenő információk típusa és részletessége testre szabható. A vezérlőpult támogatja a legújabb ethernet alapú szabványokat (ETC Net2, ACN, Artnet, Avab UDP), a beépített PoE switch segítségével megoldható külső ethernetes eszközök tápellátása is.

  A pult főbb adatai:

  – 4000/8000/12000/16000 DMX kimenet, etherneten keresztül,

  – 10000 világítási jel 999 listába rendezve,

  – követő mód, vagy egyes jelek módosítás kapcsolható,

  – 1000 csoport,

  – 30 oldalon 300 virtuális csoporthúzó adható meg, egyszerűen lapozható mivel a 10 motoros fader követi a lapozás váltásait,

  – opcionálisan csatlakoztatható további 290 húzó különböző (20-40 húzót tartalmazó) ú.n. fader wing-ek segítségével,

  – 4×1000 paletta (típusonként külön), a vezérlő érintőképernyőhöz és a kerekekhez automatikusan az adott paramétertípus csatolódik,

  – maszkolható paraméterlista – tetszőlegesen módosítható és hozzárendelhető dimmerkarakterisztika,

  – szerkeszthető effektek, lépésenként létrehozható effektek, mozgási effektek,

  – 1000 makró, makrószerkesztő képernyő,

  – kliens-szerver, vagy szerver-tartalék üzemmódok, két pult együtműködése esetén,

  – MIDI in/out/thru és SMPTE vezérlés ethernet felületen keresztül megoldott,

  – DMX kimenetek szintén etherneten keresztül érhetők el,

  – beépített 4 portos PoE ethernet switch,

  – HDD és USB pendrive mentési lehetőség, könyvtárakba szervezhetően.

  no