Hírek & Tudásbázis

 • Letölthető a wysiwyg R28

  Megjelent a CAST Software legújabb fejlesztése a wysiwyg R28.

  Az új szoftver a wysiwyg R27 továbbfejlesztett változata. Az R28-ban többek között bővültek a kameramozgatási funkciók és továbbfejlesztették a LED falak megjeleníthetőségét.

  no
 • Raktárról elérhető termékújdonság

  A 2011-es frankfurti kiállításon találkoztunk egy kis mozgó kengyeles lámpatesttel, amely első ránézésre egészen használhatónak tűnt.

  A LED-es technológiának köszönhetően lámpatest mindössze 8,5 kg, ezért akár még egy létrán is kényelmesen fel lehet cipelni. A tervezők is gondoltak erre az eshetőségre, mivel két egészen kézreeső fület is kapott az eszköz.

  A kis tömeg másik előnye, hogy a fej mozgása is igen gyors. A lámpatest háza is a legújabb technológiát követi. A talp részen elől található egy kijelző, a menüben való navigálásra pedig 4 darab nyomógomb. A menürendszerében elérhető minden szükséges funkció, többek között DMX cím, kijelző pozícionálás.

  Az eszköz vezérlését többféle módon tehetjük meg: választhatjuk a DMX funkciót; az automata módot, ahol a lámpatest végigfut a funkcióin; a hangvezérelt mód pedig egy beépített mikrofon segítségével működik. A talp másik oldalán található egy főkapcsoló, a műszertápos csatlakozó aljzat, illetve a DMX bemenet és a továbbfűzési lehetőség. A lámpatest 60W-os LED modulja egészen megdöbbentő fényerővel rendelkezik. A LED es technológia igazi nagy előnye, hogy az eszközök áramfelvétele jelentősen lecsökkent, ezért a termék áramigénye körülbelül 0,6A, azaz egy 10A-es vonalra akár 15 darab lámpatest is felfűzhető.

  A lámpa minden olyan funkcióval rendelkezik, amely egy alap szintű mozgó kengyeles lámpatesttől elvárható:

  • A fényerő elektronikusan szabályozható

  • Stroboszkóp mód

  • Hatszínű színtárcsa

  • A gobo tárcsa 11 különböző gobót tartalmaz (forgatható és pozícionálható is)

  • A lámpatest fókusza is DMX-en keresztül vezérelhető (nem a lámpatest elején kell kézzel állítani)

  • A prizma tárcsa a gobo tárcsával együtt is használható, valamint forgatható és pozícionálható

  A lámpatest vezérléséhez 12 DMX csatorna szükséges. A mozgás horizontális és vertikális irányban is 16 bites, azaz két-két csatornát kötnek le.

  A lámpatest bevezető ára: 159 000 Ft + áfa.

  no
 • Sirocco ballon az autó-motor tuning shown

  Március 30. és április 1. között kerül megrendezésre az Autó-Motor Tuning Show a Hungexpon.

  Az idei évben is három nap alatt élőben a shown átépítésre kerül egy autó!

  Az “A” pavilonban található az építési helyszín, melyet 2 db Sirocco 2000W-os ballonnal világítunk meg.

  no
 • Eredeti látványvilág a Naplegenda előadáson

  2010. augusztus 21-én, szombaton a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Magyar Állami Népi Együttes 100. Naplegenda c. táncos produkciójával ünnepelte 10 éves sikersorozatát.

  Az alkotók eredeti, eddig nem látott látvány- és hangzásvilágot alkottak meg, amelynek kivitelezésében az ETC két pultja volt segítségükre.

  Az EOS, mint főpult, a maga 10000 vezérlő csatornájával a legkomolyabb kihívásoknak is megfelelt. Backup pultként az ION – az EOS pult kistestvére – rugalmasan kezelte az aktuális igényeket. Az ETC pultok zászlóshajója, a max. 16000 kimenettel (32 DMX univerzum) és 10000 vezérlő csatornával (device) rendelkező Eos. A pult hardvere a megfelelő kapacitású és stabilitású számítógépes egység mellett a legkorszerűbb beviteli eszközöket tartalmazza, delegálható motoros húzókat, 2 db beépített teljes méretű valamint egy vezérlőelemeket megjelenítő kisebb érintőképernyőt, kijelző fölé csatlakoztatható gombsorokat, többállású multifunkciós vezérlőkerekeket is építettek az eszköz házába. A beépített elemeket kiegészíti a csatlakoztatható egér, billentyűzet valamint a 3 db DVI csatlakozó, melyre tetszőleges felbontású külső monitor csatlakoztatható. A monitorok pozíciója, a rajtuk megjelenő információk típusa és részletessége testre szabható. A vezérlőpult támogatja a legújabb ethernet alapú szabványokat (ETC Net2, ACN, Artnet, Avab UDP), a beépített PoE switch segítségével megoldható külső ethernetes eszközök tápellátása is.

  A pult főbb adatai:

  – 4000/8000/12000/16000 DMX kimenet, etherneten keresztül,

  – 10000 világítási jel 999 listába rendezve,

  – követő mód, vagy egyes jelek módosítás kapcsolható,

  – 1000 csoport,

  – 30 oldalon 300 virtuális csoporthúzó adható meg, egyszerűen lapozható mivel a 10 motoros fader követi a lapozás váltásait,

  – opcionálisan csatlakoztatható további 290 húzó különböző (20-40 húzót tartalmazó) ú.n. fader wing-ek segítségével,

  – 4×1000 paletta (típusonként külön), a vezérlő érintőképernyőhöz és a kerekekhez automatikusan az adott paramétertípus csatolódik,

  – maszkolható paraméterlista – tetszőlegesen módosítható és hozzárendelhető dimmerkarakterisztika,

  – szerkeszthető effektek, lépésenként létrehozható effektek, mozgási effektek,

  – 1000 makró, makrószerkesztő képernyő,

  – kliens-szerver, vagy szerver-tartalék üzemmódok, két pult együtműködése esetén,

  – MIDI in/out/thru és SMPTE vezérlés ethernet felületen keresztül megoldott,

  – DMX kimenetek szintén etherneten keresztül érhetők el,

  – beépített 4 portos PoE ethernet switch,

  – HDD és USB pendrive mentési lehetőség, könyvtárakba szervezhetően.

  no
 • EOS a Vígszínházban

  A Vígszínház színpadra állította Eszenyi Enikő rendezésében a Hegedűs a háztetőn című darabot.

  Az előadás számos új látványtechnikai megoldást vonultat fel.

  no
 • ETC szeminárium

  Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az ETC nyilt nap 2010. március 8-9 között.

  Az eseményen kipróbálható volt az ETC jelenlegi teljes pultválasztéka, a legisebb Smart Fade családtól a legerősebb EOS-ig. A pultok renszerbe kapcsolva kerültek bemutatásra így tesztelhetőek voltak mind a kliens módon való együtt futás mind a tartalék pult üzem vagy akár a távirányítóként használható I-phone is.

  A két napos rendezvény kiemelt célja volt, hogy a jelenleg ETC pulton dolgozó kollégák válaszokat kapjanak esetleges kérdéseikre illetve az új szoftverekben történt változásokat megismerjék.

  A kiállításon a hagyományos profil fényvetőkön kívül bemutatkozott az új LED-es lámpatestcsalád a SELADOR is teljes választékában.

  Köszönjük mindenkinek a részvételt!

  no
 • Tecpro Fillini

  A LED-ek használata a kameralámpák terén egyre elterjedtebb, köszönhetően a halogén izzókénál jobb hatásfoknak és fogyasztásnak.

  Ilyen lámpa a Tecpro Fillini is, ami kis méretével és sokoldalúságával jó választás kisebb kamerákhoz illetve fényképezőgépekhez.

  Jellemzők:

  • Kicsi és könnyű 10.6 x 9.0 x 4.5 cm (4.2” x 3.5” x 1.75”), 140 g

  • Energiaellátás 4 AA elem, vagy Külső tápegységről: 4-15VDC/5W(csatlakozókábel külön rendelhető)

  • Fényerő-szabályozható 0-100% Szabályozó a hátoldalon

  • Színhőmérséklet 5600°K, lehajtható konverziós szűrővel 3200K

  • Kiváló fényerő Mini-fresnel lencse minden egyes LED fényforráson (Megvilágítás értéke 1 méteres távolságban 300 lux, sugárzási szög 40°)

  • A kiváló fényt az alábbiak biztosítják: Mini-fresnel lencsék, Lehajtható diffúz előtét, Hajlítható diffúz előtét

  Sokoldalúan alkalmazható, szettben vagy önállóan is.

  no
 • Kobold DW200

  A svájci Bron Kobold egy új rendkívül kompakt és sokoldalú fémhalogén lámpatesttel bővítette az időjárás viszontagságai ellen védett lámpatestcsaládját.

  Az új DW 200-as lámpatest IP54-es védettséggel rendelkezik 200W-os egyvégén fejelt fémhalogén fényforrást tartalmaz és az alap lámpatestre illeszthetünk PAR lencsét Soft Boxot vagy használhatjuk Open face lámpatestként is.

  no
 • Selador lámpatestcsalád

  A Selador lámpatestcsaláddal az ETC is belépett a LED-es fényvetők piacára és mint azt tőlük megszokhattuk nem egy újabb hasonló termékkel gyarapították az eddigi kínálatot hanem új megoldásokat hoztak.

  A lámpatestek a gyönyörű színárnyalatokon kívül melyet 7 alapszínből kever, a fehér színek is kiváló minőségűek.

  A Selador lámpatestek új megoldásokat kínálnak a színházak számára szinte minden pozícióban.

  A LED-ek előnyeit jól ismerjük melyek az alacsony hőterhelés, kis fogyasztás és hosszú élettartam a Selador ezekhez az előnyökhöz a szép telített színárnyalatokat adja hozzá. Az RGB színkeverést alkalmazó lámpatestek nem tudják lefedni a teljes színtartományt, így a lehetőségeink korlátozottak. A 7 jól megválasztott “alapszín” segítségével a Selador ezeket a korlátokat erősen kitolja. A Selador lámpatestekben 2,5W-os Luxeon Rebel led-ek dolgoznak.

  A különböző sugárzási szöget biztosító előtétekkel tetszőlegesen külön-külön változtatható a vertikális és a horizontális fényeloszlás. Ezek az előtétek az integrált tartóba egyszerűen illeszthetők. A kivitelüket tekintve a lámpatestek kengyellel függeszthetőek vagy talpra állíthatóak.

  Különböző cella méretekben rendelhető az adott feladatnak megfelelően.

  Típusok:

  Lustr: erőssége a tökéletes fehér szín tetszőleges színhőmérsékletben. Gyönyörűen adja vissza a bőr színét és rendkívül finom árnyalatok a világos tónusoknál!

  Paletta: a mély pasztel és a telített színekre optimalizálva.

  Vivid: az igazi nagyágyú a mély pasztel és erős telített színekben!

  Amennyiben szeretné saját színházában kipróbálni a Selador családot, keressen bennünket egy ingyenes bemutatóért!

  no