Hírek & Tudásbázis

 • EOS a Vígszínházban

  A Vígszínház színpadra állította Eszenyi Enikő rendezésében a Hegedűs a háztetőn című darabot.

  Az előadás számos új látványtechnikai megoldást vonultat fel.

  no
 • ETC szeminárium

  Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az ETC nyilt nap 2010. március 8-9 között.

  Az eseményen kipróbálható volt az ETC jelenlegi teljes pultválasztéka, a legisebb Smart Fade családtól a legerősebb EOS-ig. A pultok renszerbe kapcsolva kerültek bemutatásra így tesztelhetőek voltak mind a kliens módon való együtt futás mind a tartalék pult üzem vagy akár a távirányítóként használható I-phone is.

  A két napos rendezvény kiemelt célja volt, hogy a jelenleg ETC pulton dolgozó kollégák válaszokat kapjanak esetleges kérdéseikre illetve az új szoftverekben történt változásokat megismerjék.

  A kiállításon a hagyományos profil fényvetőkön kívül bemutatkozott az új LED-es lámpatestcsalád a SELADOR is teljes választékában.

  Köszönjük mindenkinek a részvételt!

  no
 • Tecpro Fillini

  A LED-ek használata a kameralámpák terén egyre elterjedtebb, köszönhetően a halogén izzókénál jobb hatásfoknak és fogyasztásnak.

  Ilyen lámpa a Tecpro Fillini is, ami kis méretével és sokoldalúságával jó választás kisebb kamerákhoz illetve fényképezőgépekhez.

  Jellemzők:

  • Kicsi és könnyű 10.6 x 9.0 x 4.5 cm (4.2” x 3.5” x 1.75”), 140 g

  • Energiaellátás 4 AA elem, vagy Külső tápegységről: 4-15VDC/5W(csatlakozókábel külön rendelhető)

  • Fényerő-szabályozható 0-100% Szabályozó a hátoldalon

  • Színhőmérséklet 5600°K, lehajtható konverziós szűrővel 3200K

  • Kiváló fényerő Mini-fresnel lencse minden egyes LED fényforráson (Megvilágítás értéke 1 méteres távolságban 300 lux, sugárzási szög 40°)

  • A kiváló fényt az alábbiak biztosítják: Mini-fresnel lencsék, Lehajtható diffúz előtét, Hajlítható diffúz előtét

  Sokoldalúan alkalmazható, szettben vagy önállóan is.

  no
 • Kobold DW200

  A svájci Bron Kobold egy új rendkívül kompakt és sokoldalú fémhalogén lámpatesttel bővítette az időjárás viszontagságai ellen védett lámpatestcsaládját.

  Az új DW 200-as lámpatest IP54-es védettséggel rendelkezik 200W-os egyvégén fejelt fémhalogén fényforrást tartalmaz és az alap lámpatestre illeszthetünk PAR lencsét Soft Boxot vagy használhatjuk Open face lámpatestként is.

  no
 • Selador lámpatestcsalád

  A Selador lámpatestcsaláddal az ETC is belépett a LED-es fényvetők piacára és mint azt tőlük megszokhattuk nem egy újabb hasonló termékkel gyarapították az eddigi kínálatot hanem új megoldásokat hoztak.

  A lámpatestek a gyönyörű színárnyalatokon kívül melyet 7 alapszínből kever, a fehér színek is kiváló minőségűek.

  A Selador lámpatestek új megoldásokat kínálnak a színházak számára szinte minden pozícióban.

  A LED-ek előnyeit jól ismerjük melyek az alacsony hőterhelés, kis fogyasztás és hosszú élettartam a Selador ezekhez az előnyökhöz a szép telített színárnyalatokat adja hozzá. Az RGB színkeverést alkalmazó lámpatestek nem tudják lefedni a teljes színtartományt, így a lehetőségeink korlátozottak. A 7 jól megválasztott “alapszín” segítségével a Selador ezeket a korlátokat erősen kitolja. A Selador lámpatestekben 2,5W-os Luxeon Rebel led-ek dolgoznak.

  A különböző sugárzási szöget biztosító előtétekkel tetszőlegesen külön-külön változtatható a vertikális és a horizontális fényeloszlás. Ezek az előtétek az integrált tartóba egyszerűen illeszthetők. A kivitelüket tekintve a lámpatestek kengyellel függeszthetőek vagy talpra állíthatóak.

  Különböző cella méretekben rendelhető az adott feladatnak megfelelően.

  Típusok:

  Lustr: erőssége a tökéletes fehér szín tetszőleges színhőmérsékletben. Gyönyörűen adja vissza a bőr színét és rendkívül finom árnyalatok a világos tónusoknál!

  Paletta: a mély pasztel és a telített színekre optimalizálva.

  Vivid: az igazi nagyágyú a mély pasztel és erős telített színekben!

  Amennyiben szeretné saját színházában kipróbálni a Selador családot, keressen bennünket egy ingyenes bemutatóért!

  no