Hírek & Tudásbázis

 • Visszanézhető online webinar

  Világítás okosan

  házvezérlési rendszerek – 1. rész

  Visszanézhető webinárium by Luminis építészeknek és lakberendezőknek

  Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében

   A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer. Milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  Az első rész témái voltak:

  ✔️   Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás? 

  ✔️   Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?

  ✔️   Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?

  ✔️   Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?

  ✔️   Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?

  ✔️   Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással? Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben

  Drávecz Szilárd – geniuszotthon.hu

  no
 • SLV BIG BLACK WEEK

  Örömmel értesítjük, hogy a korábbi promóciók nagy sikerét követően, ebben az évben is érkezik az SLV BIG BLACK WEEK promóció, melynek keretében minden SLV design lámpára és világítástechnikai kiegészítőre 35% kedvezményt biztosítunk a 2021.05.10 – 05.16. között leadott rendelésekre.

  ▶️

  Online katalógus lapozó: https://slv.luminis.hu/slv-big-black-week

  Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés: +3613711983 bigwhite@luminis.hu

  Bemutatótermünk: 1116 Budapest, Építész utca 26.

  no
 • Megérkezett az SLV Good Light 2021 magazin

  Megérkezett az SLV 2021-es tavaszi magazinja, a Good Light. Számtalan témát és projektet ismerhetünk meg belőle sok képpel és inspirációkkal. Tele van izgalmas, fénnyel kapcsolatos témákkal, mint a környezetvédelem, a kültéri világítás, installációs kérdések, lámpatest trendek vagy a beépített és cserélhető fényforrások közti különbségek. De megismerhetjük belőle az SLV újdonságait is.

  Elérhető online lapozható vagy letölthető formátumban is.

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • Világítás, okosan – házvezérlési rendszerek – 1. rész élő, online webinár

  ÉLŐ webinárium by Luminis építészeknek, lakberendezőknek és minden téma iránt érdeklődőnek!

  📆 Időpont: Április 22., csütörtök, 15:00-16:00-ig
  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  https://event.luminis.hu
  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.

  ▶︎ Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében
  A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer, milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  ▶︎ Az első rész témái:
  • Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás?
  • Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?
  • Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?
  • Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?
  • Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?
  • Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással?
  • Miért lehet fontos egy építésznek, lakberendezőnek az okos rendszerek ismerete?
  • Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben
  💛 Várunk minden téma iránt érdeklődő építészt és lakberendezőt online webinárunkon.
  💡 A feni témákról és kérdésekről Drávecz Kont Szilárddal, a GéniuszOtthon.hu cégvezetőjével beszélgetünk.
  ⚠️ A részévétel ingyenes, de regisztrációhoz között.
  ▶︎ Regisztrációs link: https://event.luminis.hu

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.
  💛 Szeretettel várunk!

  no
 • EGY LÁMPARENDSZER – EZERNYI MEGOLDÁSI LEHETŐSÉG A NUMINOS®-szal

  Minden projekt más. De sok esetben van szükség egységes világítási és design koncepcióra. Az SLV újdonsága, a NUMINOS® tökéletesen kialakított világítási rendszer, amelynél a funkció, a design és a technika összhangban van egymással. Tervezőknek és kivitelezőknek. Minden igényhez. Maximális sokoldalúság, minimális erőfeszítéssel.

  TÖBB SZABADSÁG RENDSZERMEGOLDÁSSAL

  A NUMINOS lámparendszer konstans fénykarakterisztikát és modern designt kínál minden felhasználáshoz

  A megfelelő lámpa kiválasztásában és személyre szabásában segít a NUMINOS konfigurátor.

  Mélysugárzók konfigurálása>

  Spotok konfigurálása>

  BÁRMIT IS TERVEZ, A NUMINOS® LÁMPA RENDSZERREL TERET KAPNAK AZ ÚJ ÖTLETEK.

  A hotelektől az irodákig, a kereskedelmi egységektől az otthoni felhasználásig. A technológiai alkalmazástól kezdve egészen a részletes tervezésig nagyon hasznos, hogy a moduláris mélysugárzók és spotlámpák pontosan úgy konfigurálhatók, ahogy az alaprajz vagy a helyiség sajátosságai megkövetelik. És minél több felületet kell megvilágítani, annál többet profitálhat a NUMINOS lámpa rendszer előnyeiből. 

  Tovább a Numinos aloldalára és a konfigurátorra>

  no
 • Inspiráló hálószobák a Manooi-tól

  A Manooi összegyűjtött néhány inspiráló ötletet kifejezetten a HÁLÓSZOBÁHOZ, ezeket szeretnénk most mi is bemutatni…

  A kikapcsolódás és a regenerálódás összekötése: erről szólnak a hálószobák. Azonban éppen ez is benne a kihívás. És a kérdés, hogy milyen hangulatot, stílust, érzést akarunk vele átadni.

  MODERN VAGY KLASSZIKUS STÍLUS?

  Noha a KOI valószínűleg a Manooi katalógus legklasszikusabb alakja, elegáns egyszerűségével magával ragadó. Ez a modell harmóniát testesít meg, gyönyörű és kiegyensúlyozott fényt áraszt.

  KOI csillár

  A szimmetria és a harmónia játékával alkották meg az ORIGO STAR-t is, egy modern design kristálycsillárt. Fenséges világítási alkotás, amely elegáns és kifinomult dizájnnal egészíti ki a teret.

  ORIGO STAR

  SZÍNES VAGY ÁTLÁTSZÓ KRISTÁLYOK

  „A szín a természet mosolya!” – Leight Hunt

  Ne kerülje a színekkel való játékot, ha kristálycsillárról van szó. Számtalan színkombináció áll rendelkezésre a kollekciókban.

  MARADJUNK A KLASSZIKUSOKNÁL

  A klasszikus formák soha nem mennek ki a divatból. Ha elegáns “filmes” kinézetet keres egy hálószobához, a klasszikus kristálycsillárok mindig állnak rendelkezésére. Merítsen ihletet a CRYSTALIGHT KOLLEKCIÓ csillárjaival készült projektekből.

  Az oroszországi luxus hétvégi ház, amelyet a Manooi a partnerével, a Severlight-nal valósított meg, a klasszikus stílusú design remek példája. A Manooi egy speciális KOI kristálycsillárt tervezett a helyszínre, amely fénnyel és örömmel tölti el a szobát.

  Egy inspiráló együttműködés eredményeként ez a gyönyörű, Panama városában található luxus épület 9 Manooi csillárral rendelkezik, köztük a hálószobában egy DEEP SKY kristálycsillárral. Ez az „Egy valóra vált álom” elnevezésű projekt, amely lenyűgöző kialakításával és csodálatos városképével valóban igaz. A belsőépítészet a tehetséges Mary Calvo nevéhez fűződik. DEEP SKY csillárban a kristályok csak alulról láthatók, ami a csillagos ég érzetét kelti.

  További lenyűgöző csillárokért keressen bennünket és a Manooi-t!

  Az online katalógust megtalálja itt>

  no
 • design

  Megújuló külső terek

  Tervező: Déri Diána Exteriőr

  Déri Diána exteriőr munkája nyomán az általa megtervezett külső tér hangulata teljesen átalakult, modern, rendezett külsőt kapott a medence környezete de úgy, hogy közben a fák is megmaradtak.

  És persze ne felejtsük el a kiegészítőket sem, mint például az SLV Square kültéri lámpáit – a jól megválasztott kültéri világítás nappal a világítótesttel, éjjel a lámpa által keltett fényhatással dekorálja a teret. Köszönjük a képeket Déri Diánának (Déri Diána exteriőr) és gratulálunk a gyönyörű eredményhez. @deridianaexterior


  https://www.deridianaexterior.hu/


  no
 • Desire Fresnel

  A Desire Fresnel a hagyományos Fresnel lámpatestek előnyeit a LED-ek sokoldalúságával ötvözve kompromisszumok nélküli megoldást kíván nyújtani professzionális felhasználók számára. A S4 LED Series 3-ba épített 8 LED-es Lustr X8 (6.176lm, 132W) chippel látták el, zoom tartománya 13°-55°. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, dimmeléskor opcionálisan választható redshift funkcióval (tungsten emuláció). Ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia flickerfree esetben 20kHz-re állítható. Fókuszálása a lámpatest lencse és hátoldali részéről is manuálisan lehetséges. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • Source Four LED Series 3

  Az ETC a S4 LED megjelenésével a LED-es profilfényvetők éllovasává vált. Célul tűzték ki, hogy a korábbi generációk piacvezető szerepét átmentsék a most megjelent harmadik generációba. A S4 LED Series 3 külsőleg és belsőleg teljesen megújult kétféle változatban elérhető, 8 LED-es Lustr X8 (10.889lm, 305W) a telített színekhez és 6 LED-es Daylight HDR (14.214lm, 330W) a nagyobb fényáramot igénylő feladatokhoz. Az optikai repertoár a korábbiakban megszokott fix optikák esetén 5°-90°-os tartomány, Zoom optikák esetén 15°-30° és 25°-50° valamint Fresnel és CYC adapterek. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia állítható 5kHz-re vagy 25kHz-re a felhasználás módjának függvényében. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • design

  Cofidis Call Center -Az év irodája nevező

  Tervezés / belsőépítészet: pontegy

  Kivitelezés / Fitout: Mallcomm Stúdió (grafikai tervezés és gyártás), Vitabor Kft

  A Cofidis Hungary második irodája a Nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont 3. emeletén kapott helyet, a budapesti open office párjaként.

  A tágas, egybefüggő csarnok stílus mellett az irodát a funkcionális megoldások és a színek, formák, helyiségek játékossága jellemzi. A közös nyitott tereket egy-egy tárgyaló, konténer box töri meg. Az eredeti beton falak nyers megjelenése, a fém felületek szilárdsága és letisztult, monokróm felületek harmonizálnak a mintás, geometrikus padló és fal megoldásokkal, a színek és formák variálása pedig lágyítják a hangulatot.
  A 2020-as év kihívásaira is választ tud adni az új iroda: A tágas, jól szellőztethető, nyitott terek kellő távolságot, megfelelő higiéniát és rugalmas munkavégzést adnak.

  A világításnál is az indusztriális hangulat és a funkcionalitás volt az elsődleges szempont. 4000 K színhőmérsékletű, az új világítási trendeknek megfelelő lámpatestek kerültek beépítésre. A Brilumen gyártó paneljei és függesztett fénycsövei valamint az SLV lámpatestjei világítják meg a tereket.


  A képek forrása: Az év irodája https://azevirodaja.hu/nevezok/48506


  no