Hírek & Tudásbázis

 • A teljes vezérlés luxusa

  Az ETC bemutatja az Eos Apex fényvezérlő konzolokat.

  Sajtóbejelentés

  Teljeskörű vezérlés az ETC Eos Apex konzoljaival, az igazi fényvezérlőpult színházaknak megérkezett!  

  Az ETC egy erős és elegáns új fényvezérlő pultot mutat be: az Apex konzolt.

  Három méret közül választhatunk: Az Eos Apex 5, 10, és  20 (Apex processzor) az ETC zászlóshajóinak számító vezérlők közül a legújabb generációt képviselik.

  A fényvezérlő pultok többek, mint csak egy erős hardverek – ez az otthonod, amikor egy show-n dolgozol. Az Eos Apex konzolok elsődlegesen a felhasználót teszik középpontba, hogy kényelmes legyen hosszú órákat a pult mögött állni. A masszív multitouch displayek óriási képernyőt biztosítanak a Magic Sheet-ek, Direct Select-ek és Augment3d modellek számára és a szemet is kímélő 4K felbontással rendelkeznek. A kijelző panel két tengely körül forog el és 160 fokos látószöggel rendelkezik, így a programozási felület bármely pontjáról láthatod az összes eszközt és adatot. Az ergonomikusan újratervezett csuklótámasz, az íróasztal oldalaiba épített könyvlámpák, a könnyű hordozhatóságot biztosító kézi fogantyúk, valamint a kiegészítők számára kialakított fiókok és töltőcsatlakozók révén az Eos Apex a legjobb munkaterület a programozók számára.

  A fényűző újítások a programozási felületre is kiterjednek. Az iparágban újszerű technológiák hozzáférést biztosítanak a programozóknak a leggyakrabban használt eszközeikhez – közvetlenül az előlapon. A jól ismert Eos család programozási billentyűzete érintőképernyővel bővült, amely tapintható visszajelzést ad, amikor megnyomod a soft key-ket vagy a leképezett tartalmat. Az Eos Apex testre szabható célbillentyűket is tartalmaz a Direct Select-ekhez, amelyek egyedi OLED-kijelzőkkel büszkélkedhetnek, amelyek testre szabhatók képekkel, ikonokkal és szöveggel. Az Eos Ti konzol kódolóterülete nyolc mini kódolóval és egy navigációs tárcsával bővült a paraméterek közötti egyszerű váltáshoz. Az egyes Apex konzolokon található öt, tíz és húsz motorizált Playback most egy további, külön-külön leképezhető görgővel rendelkezik a menet közbeni programozáshoz. A minden eddiginél több gombbal, kódolóval és lejátszási lehetőséggel az Eos Apex-en gyerekjáték a gyors, gyakorlatias programozás – mindezt úgy, hogy megőrzi az ismerős, kifinomult megjelenést és érzést, amelyet a család felhasználói szeretnek.

  A nagy teljesítményű világítási pultnak erős rendszerre van szüksége – az Eos Apex termékcsalád pedig vadonatúj komponenseket ad a világítási hálózat kiépítéséhez. Az Eos Apex processzor egy Eos Apex konzol teljesítményét biztosítja egy hordozható, rackbe szerelhető dobozban, amely ideális elsődleges vagy back-up vezérlőnek vagy távoli programozó állomásnak. Ha szükséged van egy portálra a világítási rendszerbe, de nem kell a feldolgozási teljesítményre, az új Eos Remote Interface segítségével bárhonnan belenézhetsz és szerkesztheted a rendszeredet.

  Maguk az Apex konzolok a rugalmas rendszerépítést szem előtt tartva készültek: lehetővé teszik a DMX és a vezérlőportok műsoronkénti variálását testre szabható widgetek segítségével. A szabványos etherCON Gigabit csatlakozások mellett minden Apex vezérlő SFP+ portokkal is rendelkezik, amelyek kompatibilisek a legújabb nagy sebességű réz- és optikai hálózatokkal. Az Eos Apex konzolok és processzorok 24K kimenetet biztosítanak, lehetővé téve számukra az összetett berendezések egyszerű vezérlését. És mivel a műsorok egyre nagyobbak és nagyobbak, az Eos fejlesztés következő fázisaként már készülnek a bővítési lehetőségek.

  Az Eos Apex termékcsalád a vezérlés és a kényelem új korszakát nyitja meg a professzionális programozók számára. Bár az új konzolok közvetlenül helyettesítik az Eos Ti és Gio-t az ETC termékkínálatában, ezek a pultok továbbra is megkapnak minden támogatást az ETC-től: mind az új szoftverfrissítéseket, mint az ETC kiváló ügyfélszolgálatának támogatását teljes élethosszuk alatt.

  Apex 10

  Testreszabható I/O garage

  Bővebb információk, termékspecifikációk a gyártó oldalán (angol nyelven)

  Az ETC-ről

  A világítás- és rigging technológia gyártásában globálisan vezető ETC több mint 1200 embert foglalkoztat 14 vállalati irodájában szerte a világon. Az ETC büszke iparági hírnevére a páratlan műszaki és ügyfélszolgálati támogatására. A világszerte több mint 300 hivatalos szervizközpontból álló csapatnak köszönhetően, amelyekben több száz minősített technikus dolgozik, az ügyfeleknek mindig rendelkezésére állnak az ETC-erőforrások

  Az ETC professzionális eszközöket fejleszt és elérhetővé teszi mindenki számára. A termékeik világszerte megtalálhatók kisebb és nagyobb helyszíneken, például színházakban, templomokban, éttermekben, szállodákban, iskolákban, televíziós stúdiókban, kaszinókban, vidámparkokban és operaházakban

  . etcconnect.com

  no
 • Miért fontosak a fények otthonunkban? – Podcast a “jó” világításról

  “A fény annyira természetes és elemi része az életünknek, hogy csak akkor vesszük észre, ha valami baj van vele.”

  A MaxCity által készített Design Komplex podcastben két szakember vezet be bennünket a fények világába.

  Egyikük – nagy büszkeségünkre – Somogyi Balázs kollégánk, a Luminis értékesítő mérnöke.

  A beszélgetésben boncolgatják, hogy egy projekt melyik fázisában érdemes a világítással foglalkozni, hogy milyen hibákat követhetünk el a világítás megtervezése vagy kivitelezése során, milyen egyedi és különleges megoldások képzelhetőek el, mik a trendek, vagy hogy éppen mit jelent az emberközpontú világítás.

  Fogadjátok szeretettel ezt a Podcastet a világításról és a fényekről.

  Itt hallgathatod meg az adást:

  SoundCloud
  Spotify
  Apple Podcast
  Google Podcast

  no
 • IRIS 360 a Brilumentől

  A Brilumen termékek sokoldalúak és egymással kombinálhatóak. Így tökéletesek olyan projektekbe, ahol a cél, hogy a tereket az egyéni igényekhez személyre szabják, mint például nagy irodaházakban A prágai Mayhouse office is egy remek példa erre, melynek a belső világítását Brilumen lámpatestekkel oldották meg:

  MAYHOUSE IRODA Csehország, Prága

  IRIS 360º

  A Mayhouse irodaház karakteres világítását többek között az IRIS 360º lámpatestek biztosítják.

  Az IRIS 360º cső egy elegáns lámpatest minimalista dizájnnal. A tökéletes lineáris fényt biztosító IRIS 360º bármilyen belső teret gyönyörű, egyenletes és harmonikus fénnyel világít be. Hossza 300 mm-től 1500 mm-ig választható és kombinálható a Brilumen termékcsalád többi lámpatestével a rugalmas felhasználás érdekében. .

  Még több információ a Brilumen termékekről, illetve online katalógus lapozó itt: https://www.luminis.hu/design-vilagitas/brilumen

  no
 • VOILE a Manoiitól

  A VOILE csillár a legújabb LED technológiákat kombinálja a művészi gyártási módokkal. Sokoldalúan használható, így nagyon sokféle térben felhasználható. Különböző méretekben és alakokban elérhető, és legjobban akkor mutat, ha csoportban helyezünk el együttesen akár vízszintesen, akár függőlegesen. Végtelen számú kombinációt alkothatunk belőlük. 

  Luxus és Modernitás: Art deco stílus a Voile-val

  Luxus apartman art deco stílusban a SimmenGroup-tól.

  Voile D egy luxus apartmanban

  Tengerparti 3500 nm apartman a ZZ Architect-től

  Manooi termékekkel kapcsolatban bátran keresd kollégáinkat! Kapcsolatfelvétel https://slv.luminis.hu/kapcsolat/

  no
 • SLV mennyezeti szűkítőgyűrűk

  Korábban sok projektnél tapasztaltuk, hogy egy lámpatest cseréjét sajnos csak nagyobb felújítást követően lehet megejteni. Egy gipszkarton álmennyezet visszajavítása, újrafestése sok időt és költséget vonzott volna maga után, így több esetben is meghiúsult a korszerűbb, hatékonyabb lámpatest cseréje, mivel a meglévő süllyesztett lámpa nagyobb kivágással rendelkezett, mint az új.

  A SLV megoldást kínál 10 féle termékkel (fekete és fehér színben) különböző méretű mennyezeti szűkítőgyűrűk érhetőek el a 2022-es termékkínálatban.

  A szűkítőgyűrűk teljesen elfedik a nagyobb mennyezeti kivágást, ugyanakkor tökéletes rögzítést biztosítanak az új, kisebb mennyezeti süllyesztett lámpának.

  Tiszta, időtakarékos és egyszerű.

  A termékek kifejezetten az SLV NUMINOS® mélysugárzó- és spotlámparendszer családhoz lettek tervezve, de a katalógusban megadott kivágási méreteknek megfelelő, bármilyen más lámpa is csatlakoztatható.

  Az SLV termékek magyarországi disztribútora a Luminis Kft.

  Kapcsolatfelvétel https://slv.luminis.hu/kapcsolat/

  no
 • Új Szabályozások az EU-ban: ECO-DESIGN és az ebből fakadó változások a fényforrások piacán

  2019 végén az EU tagállamai közösen megállapodtak abban, hogy 2030-ra 55%-kal csökkentik az energiafogyasztást 1990-hez képest.

  Az EU számára a kihívást jelentő cél az, hogy legkésőbb 2050-re klímasemleges legyen. Ez természetesen komoly elvárásokat jelent a teljes világítástechnikával szemben, mert jelentős mértékben hozzá kell járulnia e kihívást jelentő célok eléréséhez, és nyilvánvalóan hozzá is tud járulni.

  E célok megvalósítása érdekében az EU két új szabályozást jelentett be, amelyek újradefiniálják a környezetbarát tervezést, az Eco Designt (ErP: (EU 2019/2020 és 2021/341)) valamint megváltoztatják a fényforrások energiahatékonysági besorolását és címkéit (EGK: (EU) 2019/2015 és 2021/340).

  Az új szabályozás 2021 szeptemberétől érvényesül és a fényforrásokra (és azokra lámpatestekre, melyekben nem cserélhető a fényforrás) és a vezérlőkre vonatkozik.

  Az SLV már jól felkészült az új ErP  direktívára. A LED-ification (a hagyományos világítás LED technológiával történő cseréje) az SLV termékei között máris 43-44%-kal több energia megtakarítást jelent.

  Az újrahasznosított nyersanyagokból készült termékek előállítása további fontos lépés, és összhangban van az új EU-szabályozással és elvárásokkal.

  Részletesebben a rendeletekről:

  ErP (ENERGIÁVAL KAPCSOLATOS TERMÉKEK SZABÁLYOZÁSA)

  Az Európai ErP-rendelete (EU) 2019/2020 és 2021/341 (Energy related-Products-Regulation), amelyet gyakran Eco Design rendeletnek is neveznek, minimumkövetelményeket fogalmaz meg a termékekre nézve. A paraméterek magukban foglalják a termék teljes életciklusát: nyersanyagok kiválasztását, gyártási folyamatot, csomagolást, szállítást és elosztást, telepítést és karbantartást, használatot / élettartamot.

  Az ErP-szabályzat célja az energiafelhasználás és a CO2-kibocsátás csökkentése, valamint a megújuló energiák arányának növelése. A konkrét cél az, hogy termékszinten javítsák a tervezést, és ösztönözzék a gyártókat és az importőröket, hogy energia- és erőforrás-hatékonyabb termékeket biztosítsanak a fogyasztóknak.

  Miért nem találok a polcokon jónéhány, jól megszokott terméket?

  Minden fényforrásnak teljesítenie kell a minimális energiahatékonysági és teljesítménykritériumokat, ami azt eredményezi, hogy a gyengébb teljesítményű fényforrásokat többé nem engedik az EU piacára (fokozatosan kivonják)

  Cél, hogy kiiktassák a legrosszabbul teljesítő termékeket és erőforrás-hatékony, alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldások felé mozduljon el a gazdaság.

  Kivonásra kerülő termékek és helyettesítőik:

  EEC (ENERGIAHATÉKONYSÁGI OSZTÁLYOK)

  Az EU-ban sok termék esetében régóta létezik energiafogyasztási címkézési rendszer, így ez egy jól ismert rendszer a fogyasztók számára is.

  A lámpatestek/fényforrások energiahatékonyságát korábban is osztályozták A+-tól E-ig.

  Az új EU-szabályozás azonban teljesen újfajta osztályozást vezet be. Bár a skála is A-tól G-ig terjed, de nem kapcsolódik a korábbi skálához. Annak érdekében, hogy a jövőben is használhatóak maradjanak, a követelményeket úgy alakították ki, hogy magasabb osztályok (A-C) csak a jövőben érhetők el.

  Ez például nem azt jelenti, hogy az új E energiahatékonysági osztályú fényforrás rossz hatásfokú lenne. A termékeket az új besorolás nem rontja le, hanem más számítási alapon kalkulálja (pl. mint egy új valuta), amely elegendő mozgásteret biztosít a jövőbeli fejlesztésekhez.

  Ennek az új energiahatékonysági osztálynak megfelelően a világítástechnikai termékek többsége, az SLV termékek esetében is, ténylegesen az A, A+ osztályról az E energiahatékonysági osztályba fog átváltani. (110 ≤ lm/W < 135)

  LUMEN PER WATT

  Az új címke besorolása a lumen per watt (lm/w) elv szerint történik. A lehetséges A besorolás elérése érdekében a fényforrás minimális energiateljesítménye 210 lm/w. Jelenleg ez a fajta érték csak laboratóriumi körülmények között érhető el.

  ÚJ Energiahatékonysági Címke

  A legmagasabb energiahatékonysági osztály korábban A++ volt. Az ebbe az osztályba tartozó fényforrások most az új C-F osztályokba tartoznak.

  Régi és Új energia hatékonysági címke

  1. A szállító neve vagy védjegye

  2. A beszállító modellazonosítója (pl. EAN)

  3. Az energiahatékonysági osztályok

  4. A termék energiahatékonysági osztálya

  5. Súlyozott energiafogyasztás kWh/1000h-ban

  6. Termékspecifikus QR-kód, átirányítás az EPREL elektronikus adatbázisba

  no
 • High End Systems ETC Lonestar

  A névválasztás nem véletlen, kitűnően hangsúlyozza a gyártó texasi székhelyét. A Lonestar egy kompakt méretű, CMY színkeveréses, pénztárcabarát késelhető robotlámpa 290W-os 7000K színhőmérsékletű LED chippel és 15.400lm fényárammal. Zoom tartománya széles 3,8°-55°, standard-studio és folyamatos ventilátor módokkal, lineáris CTO-val, írisszel, frosttal, prizmával, animációs tárcsával, és forgó gobókkal. A LED frekvencia állítható 2.4kHz-re vagy 16kHz-re a felhasználás módjának függvényében. A lámpatestre 2 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 5 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken a Luminis demó lámpájáért!

  Telefon: +36 1 371 1983

  High End Systems ETC Lonestar

  no
 • design

  Irányi Palota

  Tervező: Pyxis Nautica

  Az 1897-ben épült épület átalakítására és átfogó belsőépítészeti tervezésére egyik partnerünket, a Pyxis Nautica-t bízták be. Az épület eleinte a “Sasok” nevű ellenzéki társaság székháza volt, később budapesti és állami építőipari vállalatoknak adott otthont. Volt benne étterem, szórakozóhely és mozi is.

  Az átalakítás sokán az épület új födémet és tetőt kapott, korszerűsítették a belső udvari konzolos folyosókat, liftet. A koncepció hagyja érvényesülni a száz éve épült szerkezeteket, ugyanakkor kortárs tereket hoz létre. A projekt az Octogon magazin címlapján is szerepelt.

  Az Irányi Palota belső és teljes külső homlokzati világítását is a Luminis szállította. Köszönjük a bizalmat!

  Részletesebben a Pyxis Nautica honlapján olvashatsz a projektről.

  https://www.pyxisnautica.hu/iranyi

  Fotó: Bálint Jaksa Photography


  no
 • design

  Fitness terem világítás

  Budapesten, az AGORA Parkban újonnan megnyílt Appin Gym fitneszterem, mely talán az ország egyik legmodernebb környezetében várja a sportolni vágyókat.

  Az edzőterem világítását a Luminis Kft. szállította – mely az SLV a Brilumen és a Pontlight lámpatestjeivel valósult meg.

  A modern létesítmény tervezője az Adamdesign belsőépítész iroda.

  Fotók: Luminis

  no
 • ONEO – a gyönyörű, korallzátony ihlette kristály csillár a Manooi-tól

  A gyönyörű OENO -t a Csendes -óceán déli részén található korall -atollról nevezték el, amely a Pitcairn -szigetek részét képezi. Ez a modell a békés szigetet képviseli, amely a nyugodt mennyországot testesíti meg. Felidézi, ahogy a fény átszűrődik a vízen és megcsillan a korallokon. Oeno lágy vonalai egyedülálló formájú együttest hoznak létre, mely gyönyörűen díszíti a teret, amelyben elhelyezik. Az Oeno készülhet átlátszó vagy színes kristályokból.

  LUXUS HÁLÓSZOBA DUBAIBAN AZ ONEOVAL

  A Hiral Jobalia Studio projektjében remek példát láthatunk arra, hogy egy kristálycsillárral is játszhatunk a színekkel. A tervezők tökéletes egyensúlyt találtak a színek és az OENO kristálycsillár között. Világos színei tükröződnek a belső térben, miközben pihentető luxus légkört teremtenek.

  További lenyűgöző csillárokért keress bennünket és a Manooi-t!

  Az online katalógust megtalálod itt>

  no
 • Visszanézhető a Világítás Okosan webinar 3. része

  💡💡💡 Biztonság, védelem, robotizáció, energiavezérlés témában.

  no
 • Fix vagy cserélhető fényforrás?

  Új lámpatest vásárlásánál szinte biztosan felmerül a kérdés, hogy foglalattal rendelkező lámpát válasszunk, amibe tetszőlegesen választható és cserélhető a fényforrás, vagy szeretnénk inkább gyárilag LED modullal szerelt lámpát, ami fix, beépített fényforrása nem cserélhető.

  Mindkét megoldás rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, így a döntés inkább személyes ízlés kérdése. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba mindkét megoldással kapcsolatban

  Cserélhető fényforrás

  A cserélhető fényforrással / foglalattal rendelkező lámpák előnye a rugalmas használat, hiszen ízlésünknek (és a változó technológiáknak) megfelelően választhatunk bele fényforrást. Itt azonban figyelnünk kel, hogy a lámpa jellegének megfelelően döntsünk a fényforrások között, figyeljünk arra, hogy ne legyen alul vagy túlvilágított a tér és megfelelő színhőmérsékletet válasszunk, hogy egységes legyen az otthonunk megvilágítása. Különben közérzetünk fogja kárát látni.

  Elsőre általában ezen lámpatestek ára is alacsonyabb – viszont itt ne felejtsük el, hogy még külön hozzászámoljuk a fényforrások árát is a lámpánkhoz, hiszen így lesz összehasonlítható egy beépített fényforrással rendelkező lámpatest teljes költségével.

  Beépített fényforrás

  Ezzel szemben a beépített fényforrást tartalmazó lámpák nagy előnye, hogy mérnökök által megtervezett, minden mertékben optimális fényt biztosítanak.

  A fix, beépített LED fényforrásokkal a leggyakrabban felmerülő aggodalom, hogy ha a LED fényforrás sérül vagy cserére szorul, akkor az egész lámpatestet dobhatjuk ki. Ez a hátrány szerencsére sokszor kiküszöbölhető, hiszen pl. az SLV lámpák fényforrásai szakember által cserélhetőek, vagyis a lámpák javíthatóak.

  Ráadásul a lámpák várható élettartama – körülbelül 50,000 óra működési idő – ha átlagosan napi 3 óra bekapcsolt állapottal számolunk egy lakás vagy ház belterében, akkor több mint 50 éves működést garantálnak. A kültéren napi 6 órán át használt LED is 25 éven át fog fény biztosítani. Ráadásul minden SLV lámpatestre 5 év garancia vonatkozik, így a meghibásodástól nem kell félnünk.

  1-1 példa cserélhető és beépített megoldásokra kültéri lámpáknál:

  Klasszikus és rugalmas

  Ha szeretjük a klasszikus megjelenést, akkor a QUADRULO SENSOR fali lámpa E27-es foglalatával remek választás, akár okos fényforrást is választhatunk bele. A beépített szenzor minden mozdulatot rögzít.

  Kortárs minimalizmus

  Az új QUADRULO kortárs designja elegáns megjelenést ad. A beépített LED szalagok indirekt fénye 3000K-es színhőmérsékletű.

  Még több cikk érdekelne világítástechnika témakörben?

  Megtalálod az SLV Good Light magazinjában:

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • MANTIS by Portman Lights

  2021 ben különleges új faj egyedeire bukkantak szerte a világon. A faj jellemzői most először váltak publikálhatóvá…

  MANTIS (avagy „sáska”)

  Leírása: Egyedi, teljesen LED-alapú dekoratív színpad világítás. A faj a Portman Lights családba tartozik

  Elterjedése: Gyors ütemben hódítja meg a turné, fesztivál, tv show-hoz kapcsolódó élőhelyeket. A LD-k által könnyen szelídíthető. Találkozhatunk önálló egyedekkel, de előfordulhat nagyobb csapatokban is.

  Eredete: A MANTIS Lengyelországból származik, 2021-ben fedezték fel. Teljes csöndben és sötétben fejlődött ki, melynek köszönhetően egy teljesen új designnal rendelkező, részleteiben is nagyon kidolgozott faj alakult ki.

  Viselkedése: Három erős dimmelhető meleg LED adja a fő fényforrását, amely akár el is tud vakítani. Alacsonyabb értékeken meleg fénye és sima dimmelése hipnotikus hatású. A három fényforrást erős RGBW LED-ek egészítik ki, melyek gyönyörű fény keverést és remek szaturációt adnak.  Az egész faj megkoronázásaként még rendelkezik egy középen elhelyezkedő frosted szűrős RGBW LED-del, melyre GOBO-t is helyezhetünk.

  Fizikai adottságai: A tejes mérete 65cm, súlya 8 kg.

  Védettségi állapota: a Portman család tagjaként nemzetközi szabadalom védi. Még Kínában is.

  Fizikai adottságok:

  • 65x65x17cm (25.5 x 25.5 x 6.7 in)

  • 8kg (17.5 lbs)

  • Rigging >180° yoke 13 mm (1/2 in) hole for spigot or clam

  Fényforrás

   • 3x60W – LED dim to warm white

   • 3x12W – RGBW Glow

  • 1 x 18W – RGBW Center box Control

  • 6 DMX modes (21-43 DMX channels)

  • RDM

  • W-DMX*

  Teljesítmény

  • 100 – 240V 50Hz/60Hz

  • Max 250W

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • Visszanézhető webinar – Intelligens világítás

  Az intelligens világítás a házvezérlési rendszerek egyik legizgalmasabb területe: látványos, hisz használatával felelevenedik és minden napszakban új arcát mutatja meg otthonunknak, izgalmas, hisz a funkciók, variációk és ezek kombinációinak száma szinte végtelen.

  Visszanézhető webináriumunkban a következő témákat jártuk körbe:

  ✔️ Igényfelmérés
  ✔️ A kivitelezés, belsőépítészet és a lakberendezés szempontjai
  ✔️ Hogyan hangoljuk össze a szakembereket és a munkafázisokat?
  ✔️ Hogyan igazítható a különböző napszakokhoz és milyen lehetőségeket rejt az intelligens világítás?
  ✔️ Technológia, funkciók, kombinációk, üzemeltetés és design

  no
 • Visszanézhető online webinar

  Világítás okosan

  házvezérlési rendszerek – 1. rész

  Visszanézhető webinárium by Luminis építészeknek és lakberendezőknek

  Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében

   A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer. Milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  Az első rész témái voltak:

  ✔️   Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás? 

  ✔️   Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?

  ✔️   Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?

  ✔️   Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?

  ✔️   Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?

  ✔️   Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással? Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben

  Drávecz Szilárd – geniuszotthon.hu

  no
 • SLV BIG BLACK WEEK

  Örömmel értesítjük, hogy a korábbi promóciók nagy sikerét követően, ebben az évben is érkezik az SLV BIG BLACK WEEK promóció, melynek keretében minden SLV design lámpára és világítástechnikai kiegészítőre 35% kedvezményt biztosítunk a 2021.05.10 – 05.16. között leadott rendelésekre.

  ▶️

  Online katalógus lapozó: https://slv.luminis.hu/slv-big-black-week

  Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés: +3613711983 bigwhite@luminis.hu

  Bemutatótermünk: 1116 Budapest, Építész utca 26.

  no
 • Megérkezett az SLV Good Light 2021 magazin

  Megérkezett az SLV 2021-es tavaszi magazinja, a Good Light. Számtalan témát és projektet ismerhetünk meg belőle sok képpel és inspirációkkal. Tele van izgalmas, fénnyel kapcsolatos témákkal, mint a környezetvédelem, a kültéri világítás, installációs kérdések, lámpatest trendek vagy a beépített és cserélhető fényforrások közti különbségek. De megismerhetjük belőle az SLV újdonságait is.

  Elérhető online lapozható vagy letölthető formátumban is.

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • Világítás, okosan – házvezérlési rendszerek – 1. rész élő, online webinár

  ÉLŐ webinárium by Luminis építészeknek, lakberendezőknek és minden téma iránt érdeklődőnek!

  📆 Időpont: Április 22., csütörtök, 15:00-16:00-ig
  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  https://event.luminis.hu
  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.

  ▶︎ Technológia, funkcionalitás és design az okosrendszerek tükrében
  A házvezérlési, világítási rendszerek, okosotthonok és okos lámpák mára megkerülhetetlen témái az építészetnek és a lakberendezésnek. A Luminis és a GéniuszOtthon.hu közös webinárium sorozatában bemutatjuk, hogy mi mindenre képes egy okos házvezérlési rendszer, milyen módon teszi komfortosabbá életünket, miként kapcsolható össze az okos vezérlés a világítással, valamint ötleteket adunk, amelyek inspirációként szolgálhatnak a tervezői munkához.

  ▶︎ Az első rész témái:
  • Mitől lesz „okos” egy ház, vagy lakás?
  • Honnan indultunk, merre tartunk a házvezérlési rendszerek terén?
  • Mi mindent lehet automatizálni, „okosítani”?
  • Hogyan kapcsolódik a funkció és a design?
  • Miként változtatják meg az új világítási lehetőségek a lakberendezési szempontokat?
  • Hogyan kapcsolhatók és hangolhatók össze az egyes rendszerek egymással?
  • Miért lehet fontos egy építésznek, lakberendezőnek az okos rendszerek ismerete?
  • Házvezérlési rendszerek a lakberendezésben
  💛 Várunk minden téma iránt érdeklődő építészt és lakberendezőt online webinárunkon.
  💡 A feni témákról és kérdésekről Drávecz Kont Szilárddal, a GéniuszOtthon.hu cégvezetőjével beszélgetünk.
  ⚠️ A részévétel ingyenes, de regisztrációhoz között.
  ▶︎ Regisztrációs link: https://event.luminis.hu

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.
  💛 Szeretettel várunk!

  no
 • EGY LÁMPARENDSZER – EZERNYI MEGOLDÁSI LEHETŐSÉG A NUMINOS®-szal

  Minden projekt más. De sok esetben van szükség egységes világítási és design koncepcióra. Az SLV újdonsága, a NUMINOS® tökéletesen kialakított világítási rendszer, amelynél a funkció, a design és a technika összhangban van egymással. Tervezőknek és kivitelezőknek. Minden igényhez. Maximális sokoldalúság, minimális erőfeszítéssel.

  TÖBB SZABADSÁG RENDSZERMEGOLDÁSSAL

  A NUMINOS lámparendszer konstans fénykarakterisztikát és modern designt kínál minden felhasználáshoz

  A megfelelő lámpa kiválasztásában és személyre szabásában segít a NUMINOS konfigurátor.

  Mélysugárzók konfigurálása>

  Spotok konfigurálása>

  BÁRMIT IS TERVEZ, A NUMINOS® LÁMPA RENDSZERREL TERET KAPNAK AZ ÚJ ÖTLETEK.

  A hotelektől az irodákig, a kereskedelmi egységektől az otthoni felhasználásig. A technológiai alkalmazástól kezdve egészen a részletes tervezésig nagyon hasznos, hogy a moduláris mélysugárzók és spotlámpák pontosan úgy konfigurálhatók, ahogy az alaprajz vagy a helyiség sajátosságai megkövetelik. És minél több felületet kell megvilágítani, annál többet profitálhat a NUMINOS lámpa rendszer előnyeiből. 

  Tovább a Numinos aloldalára és a konfigurátorra>

  no
 • Inspiráló hálószobák a Manooi-tól

  A Manooi összegyűjtött néhány inspiráló ötletet kifejezetten a HÁLÓSZOBÁHOZ, ezeket szeretnénk most mi is bemutatni…

  A kikapcsolódás és a regenerálódás összekötése: erről szólnak a hálószobák. Azonban éppen ez is benne a kihívás. És a kérdés, hogy milyen hangulatot, stílust, érzést akarunk vele átadni.

  MODERN VAGY KLASSZIKUS STÍLUS?

  Noha a KOI valószínűleg a Manooi katalógus legklasszikusabb alakja, elegáns egyszerűségével magával ragadó. Ez a modell harmóniát testesít meg, gyönyörű és kiegyensúlyozott fényt áraszt.

  KOI csillár

  A szimmetria és a harmónia játékával alkották meg az ORIGO STAR-t is, egy modern design kristálycsillárt. Fenséges világítási alkotás, amely elegáns és kifinomult dizájnnal egészíti ki a teret.

  ORIGO STAR

  SZÍNES VAGY ÁTLÁTSZÓ KRISTÁLYOK

  „A szín a természet mosolya!” – Leight Hunt

  Ne kerülje a színekkel való játékot, ha kristálycsillárról van szó. Számtalan színkombináció áll rendelkezésre a kollekciókban.

  MARADJUNK A KLASSZIKUSOKNÁL

  A klasszikus formák soha nem mennek ki a divatból. Ha elegáns “filmes” kinézetet keres egy hálószobához, a klasszikus kristálycsillárok mindig állnak rendelkezésére. Merítsen ihletet a CRYSTALIGHT KOLLEKCIÓ csillárjaival készült projektekből.

  Az oroszországi luxus hétvégi ház, amelyet a Manooi a partnerével, a Severlight-nal valósított meg, a klasszikus stílusú design remek példája. A Manooi egy speciális KOI kristálycsillárt tervezett a helyszínre, amely fénnyel és örömmel tölti el a szobát.

  Egy inspiráló együttműködés eredményeként ez a gyönyörű, Panama városában található luxus épület 9 Manooi csillárral rendelkezik, köztük a hálószobában egy DEEP SKY kristálycsillárral. Ez az „Egy valóra vált álom” elnevezésű projekt, amely lenyűgöző kialakításával és csodálatos városképével valóban igaz. A belsőépítészet a tehetséges Mary Calvo nevéhez fűződik. DEEP SKY csillárban a kristályok csak alulról láthatók, ami a csillagos ég érzetét kelti.

  További lenyűgöző csillárokért keressen bennünket és a Manooi-t!

  Az online katalógust megtalálja itt>

  no
 • design

  Megújuló külső terek

  Tervező: Déri Diána Exteriőr

  Déri Diána exteriőr munkája nyomán az általa megtervezett külső tér hangulata teljesen átalakult, modern, rendezett külsőt kapott a medence környezete de úgy, hogy közben a fák is megmaradtak.

  És persze ne felejtsük el a kiegészítőket sem, mint például az SLV Square kültéri lámpáit – a jól megválasztott kültéri világítás nappal a világítótesttel, éjjel a lámpa által keltett fényhatással dekorálja a teret. Köszönjük a képeket Déri Diánának (Déri Diána exteriőr) és gratulálunk a gyönyörű eredményhez. @deridianaexterior


  https://www.deridianaexterior.hu/


  no
 • Desire Fresnel

  A Desire Fresnel a hagyományos Fresnel lámpatestek előnyeit a LED-ek sokoldalúságával ötvözve kompromisszumok nélküli megoldást kíván nyújtani professzionális felhasználók számára. A S4 LED Series 3-ba épített 8 LED-es Lustr X8 (6.176lm, 132W) chippel látták el, zoom tartománya 13°-55°. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, dimmeléskor opcionálisan választható redshift funkcióval (tungsten emuláció). Ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia flickerfree esetben 20kHz-re állítható. Fókuszálása a lámpatest lencse és hátoldali részéről is manuálisan lehetséges. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • Source Four LED Series 3

  Az ETC a S4 LED megjelenésével a LED-es profilfényvetők éllovasává vált. Célul tűzték ki, hogy a korábbi generációk piacvezető szerepét átmentsék a most megjelent harmadik generációba. A S4 LED Series 3 külsőleg és belsőleg teljesen megújult kétféle változatban elérhető, 8 LED-es Lustr X8 (10.889lm, 305W) a telített színekhez és 6 LED-es Daylight HDR (14.214lm, 330W) a nagyobb fényáramot igénylő feladatokhoz. Az optikai repertoár a korábbiakban megszokott fix optikák esetén 5°-90°-os tartomány, Zoom optikák esetén 15°-30° és 25°-50° valamint Fresnel és CYC adapterek. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia állítható 5kHz-re vagy 25kHz-re a felhasználás módjának függvényében. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • design

  Cofidis Call Center -Az év irodája nevező

  Tervezés / belsőépítészet: pontegy

  Kivitelezés / Fitout: Mallcomm Stúdió (grafikai tervezés és gyártás), Vitabor Kft

  A Cofidis Hungary második irodája a Nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont 3. emeletén kapott helyet, a budapesti open office párjaként.

  A tágas, egybefüggő csarnok stílus mellett az irodát a funkcionális megoldások és a színek, formák, helyiségek játékossága jellemzi. A közös nyitott tereket egy-egy tárgyaló, konténer box töri meg. Az eredeti beton falak nyers megjelenése, a fém felületek szilárdsága és letisztult, monokróm felületek harmonizálnak a mintás, geometrikus padló és fal megoldásokkal, a színek és formák variálása pedig lágyítják a hangulatot.
  A 2020-as év kihívásaira is választ tud adni az új iroda: A tágas, jól szellőztethető, nyitott terek kellő távolságot, megfelelő higiéniát és rugalmas munkavégzést adnak.

  A világításnál is az indusztriális hangulat és a funkcionalitás volt az elsődleges szempont. 4000 K színhőmérsékletű, az új világítási trendeknek megfelelő lámpatestek kerültek beépítésre. A Brilumen gyártó paneljei és függesztett fénycsövei valamint az SLV lámpatestjei világítják meg a tereket.


  A képek forrása: Az év irodája https://azevirodaja.hu/nevezok/48506


  no
 • Három fontos lámpa trend 2021-ben

  Játékos színek és formák, különböző anyagok párosítása: ez jellemzi leginkább az idei lámpatrendeket. Az SLV csapata nemzetközileg elismert tervezőkkel együttműködve, valamint legfrissebb formatervezői és technológiai újdonságok figyelembevételével alkotja meg lámpáit, amelyek a legfrissebb trendekhez igazodnak 2021-ben is. 

  Lássuk, melyek ezek! 

  1.     Kombinálja kedvére a különböző anyagokat és formákat! 

  A beltéri design-nak megfelelően az SLV FITU és FENDA sorozatával egyedi párosítások hozhatók létre a különböző rozetták és lámpaernyők kombinációjával. A filament LED fényforrással még impozánsabb.

  2.     Izgalmas fémek 

  A tavalyi év nagy slágere az arany volt, idén azonban újra hangsúlyos szerepet kap az ezüst, a sárgaréz és a bronz is, méghozzá üveggel kombinálva. A PANTILO füstös üveg sorozata,  izgalmas, ezüst fényű felülettel rendelkezik, amelyen átragyog a fényforrás. 

  3.     Középpontban a lámpa 

  A gyönyörű, stilizált gyűrű alakú, függesztett lámpatestek már 2020-ban is megjelentek. Nyitott, letisztult, geometrikus formájuk idén sem maradhat ki a belső terekből. A LED technológiának köszönhetően a fénysugár minden irányba szétszóródik.

  Az SLV ONE szériája többféle átmérőjű lámpatestet kínál, amely egy-, kettő de akár három gyűrűből is állhat. Fekete és fehér színben is rendelhető! 

  Rendelje meg az ingyenes SLV Big White 2021-es katalógust! 

  A BIG WHITE katalógus több mint 10 éve jelenik meg minden évben. A világítás minden területét lefedve mutatja be 900 oldalon – inspiráló enteriőr fotókkal az SLV több, mint 3500 termékét. A BIG WHITE katalógust letöltheti vagy online is böngészheti, de nyomtatott verziót is igényelhet, melyet ingyenesen futárral küldünk el Önnek ajándékba.

  no