Hírek & Tudásbázis

 • design

  Megújuló külső terek

  Tervező: Déri Diána Exteriőr

  Déri Diána exteriőr munkája nyomán az általa megtervezett külső tér hangulata teljesen átalakult, modern, rendezett külsőt kapott a medence környezete de úgy, hogy közben a fák is megmaradtak.

  És persze ne felejtsük el a kiegészítőket sem, mint például az SLV Square kültéri lámpáit – a jól megválasztott kültéri világítás nappal a világítótesttel, éjjel a lámpa által keltett fényhatással dekorálja a teret. Köszönjük a képeket Déri Diánának (Déri Diána exteriőr) és gratulálunk a gyönyörű eredményhez. @deridianaexterior


  https://www.deridianaexterior.hu/


  no
 • Desire Fresnel

  A Desire Fresnel a hagyományos Fresnel lámpatestek előnyeit a LED-ek sokoldalúságával ötvözve kompromisszumok nélküli megoldást kíván nyújtani professzionális felhasználók számára. A S4 LED Series 3-ba épített 8 LED-es Lustr X8 (6.176lm, 132W) chippel látták el, zoom tartománya 13°-55°. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, dimmeléskor opcionálisan választható redshift funkcióval (tungsten emuláció). Ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia flickerfree esetben 20kHz-re állítható. Fókuszálása a lámpatest lencse és hátoldali részéről is manuálisan lehetséges. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • Source Four LED Series 3

  Az ETC a S4 LED megjelenésével a LED-es profilfényvetők éllovasává vált. Célul tűzték ki, hogy a korábbi generációk piacvezető szerepét átmentsék a most megjelent harmadik generációba. A S4 LED Series 3 külsőleg és belsőleg teljesen megújult kétféle változatban elérhető, 8 LED-es Lustr X8 (10.889lm, 305W) a telített színekhez és 6 LED-es Daylight HDR (14.214lm, 330W) a nagyobb fényáramot igénylő feladatokhoz. Az optikai repertoár a korábbiakban megszokott fix optikák esetén 5°-90°-os tartomány, Zoom optikák esetén 15°-30° és 25°-50° valamint Fresnel és CYC adapterek. Színhőmérséklet tartománya az 1.900-10.450K tartományt fedi le, ventilátor fordulatszáma DMX-el vezérlehető. Protokolok: DMX-512, RDM, City Theatrical Multiverse, NFC. A LED frekvencia állítható 5kHz-re vagy 25kHz-re a felhasználás módjának függvényében. A lámpatestre 5 év teljeskörű garanciát vállal a gyártó, a LED modulra pedig összesen 10 évet. Ha szeretnétek kipróbálni keressetek minket elérhetőségeinken!

  Gyártói adatlap (angol)

  no
 • design

  Cofidis Call Center -Az év irodája nevező

  Tervezés / belsőépítészet: pontegy

  Kivitelezés / Fitout: Mallcomm Stúdió (grafikai tervezés és gyártás), Vitabor Kft

  A Cofidis Hungary második irodája a Nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont 3. emeletén kapott helyet, a budapesti open office párjaként.

  A tágas, egybefüggő csarnok stílus mellett az irodát a funkcionális megoldások és a színek, formák, helyiségek játékossága jellemzi. A közös nyitott tereket egy-egy tárgyaló, konténer box töri meg. Az eredeti beton falak nyers megjelenése, a fém felületek szilárdsága és letisztult, monokróm felületek harmonizálnak a mintás, geometrikus padló és fal megoldásokkal, a színek és formák variálása pedig lágyítják a hangulatot.
  A 2020-as év kihívásaira is választ tud adni az új iroda: A tágas, jól szellőztethető, nyitott terek kellő távolságot, megfelelő higiéniát és rugalmas munkavégzést adnak.

  A világításnál is az indusztriális hangulat és a funkcionalitás volt az elsődleges szempont. 4000 K színhőmérsékletű, az új világítási trendeknek megfelelő lámpatestek kerültek beépítésre. A Brilumen gyártó paneljei és függesztett fénycsövei valamint az SLV lámpatestjei világítják meg a tereket.


  A képek forrása: Az év irodája https://azevirodaja.hu/nevezok/48506


  no
 • Három fontos lámpa trend 2021-ben

  Játékos színek és formák, különböző anyagok párosítása: ez jellemzi leginkább az idei lámpatrendeket. Az SLV csapata nemzetközileg elismert tervezőkkel együttműködve, valamint legfrissebb formatervezői és technológiai újdonságok figyelembevételével alkotja meg lámpáit, amelyek a legfrissebb trendekhez igazodnak 2021-ben is. 

  Lássuk, melyek ezek! 

  1.     Kombinálja kedvére a különböző anyagokat és formákat! 

  A beltéri design-nak megfelelően az SLV FITU és FENDA sorozatával egyedi párosítások hozhatók létre a különböző rozetták és lámpaernyők kombinációjával. A filament LED fényforrással még impozánsabb.

  2.     Izgalmas fémek 

  A tavalyi év nagy slágere az arany volt, idén azonban újra hangsúlyos szerepet kap az ezüst, a sárgaréz és a bronz is, méghozzá üveggel kombinálva. A PANTILO füstös üveg sorozata,  izgalmas, ezüst fényű felülettel rendelkezik, amelyen átragyog a fényforrás. 

  3.     Középpontban a lámpa 

  A gyönyörű, stilizált gyűrű alakú, függesztett lámpatestek már 2020-ban is megjelentek. Nyitott, letisztult, geometrikus formájuk idén sem maradhat ki a belső terekből. A LED technológiának köszönhetően a fénysugár minden irányba szétszóródik.

  Az SLV ONE szériája többféle átmérőjű lámpatestet kínál, amely egy-, kettő de akár három gyűrűből is állhat. Fekete és fehér színben is rendelhető! 

  Rendelje meg az ingyenes SLV Big White 2021-es katalógust! 

  A BIG WHITE katalógus több mint 10 éve jelenik meg minden évben. A világítás minden területét lefedve mutatja be 900 oldalon – inspiráló enteriőr fotókkal az SLV több, mint 3500 termékét. A BIG WHITE katalógust letöltheti vagy online is böngészheti, de nyomtatott verziót is igényelhet, melyet ingyenesen futárral küldünk el Önnek ajándékba.

  no
 • Ünnepi nyitvatartás

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, December 12-én szombaton irodánk zárva tart.

  Az idei utolsó munkanapunk: 2020. december 18. péntek.

  A két ünnep között irodánk bezár, a rendelésfelvétel és az árukiadás is szünetel.

   Első munkanapunk 2021. január 6-án lesz.

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • 2021-es újdonságok SLV-től

  Az SLV októberben megjelent új Bigwhite katalógus több mint 100 új terméket tartalmaz. Ezek közül a legizgalmasabb termékeket szerettük volna bemutatni kedves ügyfeleinknek. A vírushelyzet miatt erre személyesen nem volt lehetőség, így egy videóval készültünk az SLV újdonságairól

  no
 • Mi az UGR vagy Egységes Káprázási Érték – és miért fontos ezt figyelembe venni tervezéskor?

  Az UGR (Unified Glare Rating) egy olyan mérőszám, amellyel a világítás által okozott kellemetlen, vakító káprázás érzet kifejezhető.

  Káprázás akkor alakulhat ki, ha a fényforrások erős fénye közvetlenül vagy a tükröződő felületekről jut a szembe. Ez kellemetlen érzés, gondoljunk csak a vakító napra, melytől hunyorognunk kell.

  A káprázás érzete nem csak a világítótesttől függ, hanem a szoba méreteitől, a fényvisszaverő felületektől, a lámpatest helyétől is.

  Ennek a tényezőnek a leírására létrehoztak egy szabályrendszert, az UGR-t. Az UGR valójában egy bonyolult képlettel kiszámolt viszonyszám, mely a lámpatest fénysűrűsége és a környezet fénysűrűsége közti viszonyt jelöli.

  Az UGR értéktartománya 5 és 40 között van. A nagy érték jelentős káprázást jelez, míg az alacsony érték azt jelzi, hogy a csillogás alacsony.

  UGR a világítástervezésben

  Ahol nagyon fontos szerepe van az UGR értéknek, az az iroda és munkahelyek megvilágítása – (gyakran képernyős munkaállomással kombinálva). Itt a szabvány érték a UGR <19. A nagyobb precizitást igénylő munkáknál (például műhely vagy tervező iroda) még alacsonyabb UGR-érték kívánatos (UGR <16). A közlekedőkön, pl a folyosókon magasabb érték (UGR <28) is megengedett. 

  Állandóan kápráztató fényben dolgozni negatív következményekkel járhat: fárasztja a szemet és megnehezíti a képernyő olvasását, csökkenti a produktivitást. Természetesen a fényerőnek elegendőnek kell lennie a munkavégzéshez, de a világítás nem ragyoghat és nem okozhat tükröződést. A vakítással szembeni érzékenység a kor előrehaladtával is növekszik.

  Hogyan csökkenthető a káprázás?

  A káprázást többféle módon csökkenthetjük:

  (1) fényterelő búra, optika alkalmazásával, alacsony UGR indexű lámpatest választásával

  (2) a világítási elrendezés vagy környezet módosításával,

  (3) a világítási egyenletesség növelésével vagy ha

  (3) látótéren kívül helyezzük a lámpatestet, pl indirekt megvilágítást alkalmazunk.  

  Bár talán nem gondolunk bele, de pl az állólámpák szövetbúráinak is éppen az szerepe, hogy hogy ezt a fajta káprázást csökkentsék. Ha megtörjük a fényt például egy az ablakra szerelt fehér színű függönnyel vagy egy az állólámpára helyezett búrával akkor ezzel javítjuk a fényforrás UGR értékét. De ugyanezt a káprázást hivatott csökkenteni minden opál lámpabura is. A legfejlettebb technológia ezen a téren a prizmás előtét.

  Ha munka-, íróasztal vagy komplett iroda megvilágításához keresünk lámpatestet, érdemes a katalógusokban vagy termék adatlapokon ellenőriznünk a kiválasztott lámpák UGR értékét. Az SLV katalógusában például a munkaállomás megvilágításához szánt termékeknél az alábbi képen látható ikon jelzi az Egységes Káprázási Mutató értékét.

  no
 • ZÖLD MEGOLDÁSOK AZ SLV-től

  Az SLV számára fontos, hogy hozzájáruljon a környezet és a bolygó védelméhez a zöld, fenntartható, erőforrás-takarékos működéssel. Az SLV-nél a fő hangsúly a megelőzésen, csökkentésen, újra felhasználáson és újrafeldolgozáson van. Már a tervezésnél erre törekednek, környezetbarát csomagolást alkalmaznak, csökkentik a rejtett hulladékok mennyiségét, optimalizáljuk a logisztikai folyamatokat.

  Milyen lépéseket tesznek ennek érdekében?

  Újrahasznosított nyersanyagokból készült termékek

  A fenntarthatóság érdekében az SLV az elsődleges nyersanyagokat másodlagos nyersanyagokkal helyettesíti. Új SAMRINA, RUBA és SIMA termékek az első fontos lépést jelentik a fenntartható termékválaszték felé. Ezek a már jelenleg is részben újrahasznosított műanyagból készülő lámpák kombinálják a minőséget és élettartamot.

  Kevesebb csomagolási hulladék.

  A csomagolás terén kifejezetten a jól átgondolt anyagkörforgásra törekszenek. Újrahasznosított papírt használnak a polisztirol helyett, törekszenek a minél kisebb csomagolási térfogatra. Emellett minimalizálni próbálják a szállítás során keletkező közvetett kibocsátást és ezáltal a szén-dioxid-lábnyomunkat.

  Energiahatékony LED-es világítás.

  Nagy hatékonyság, hosszú élettartam, környezetbarát ártalmatlanítás: a hagyományos fényforrásokhoz képest a LED-ekkel akár 90 %-os energiamegtakarítás érhető el. Természetesen az SLV is ezt az energiatakarékos megoldást használja lámpáiban.

  Kidobás helyett javítás.

  A fenntarthatóságot erősíti, hogy a lámpák több mint 80 %-a szakműhelyben javítható. Ez nyersanyagtakarékos, csökkenti a keletkező hulladék mennyiségét és az ügyfelek is elégedettebbek.

  no
 • FÉNY és DESIGN – online kerekasztal beszélgetés magyar lámpatervezőkkel

  KÍSÉRLETEZÉSRŐL, INSPIRÁCIÓRÓL, TERVEZÉSRŐL, FENNTARTHATÓSÁGRÓL ÉS TRENDEKRŐL a Luminis szervezésében.


  A beszélgetésben részt vettek: 

  Héder János, Horváth Zsuzsanna, Ungár Fanni

  Itt visszanézhető:

  no