Hírek, események

 • ETC oktatás a Luminisben

  Örömmel értesítjük, hogy májusban 4 napos oktatáson vehet részt az ETC képviselői által a Luminisben. Az ETC képviseletében jelen lesz Mr. Ueli Riegg, fényvezérlő pult specialista, EOS tréner.

  A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  Időpont az alábbi napokon 10:00-17:00 óra között:

  2019.05.07.  Eos alap tréning

  Fényvezérlők általános áttekintése, alapvető funkciók, és rendszerben történő navigáció. Első lépésekként a patch-elés elsajátítása és hagyományos,  illetve mozgókengyeles lámpák vezérlésének bemutatása.

  2019.05.08. Eos haladó tréning

  A tréning második része során palette-ákról, group-okról és cue-król lesz szó. Emellett ez a rész szintén tartalmazza a submaster-eket es az effect-eket is.

  2019.05.09. Network alap tréning

  DMX + RDM, Hálózati alapok, CímzésekVilágítástechnikai protokollok: sACN és ACN

  2019.05.10. Network haladó tréning

  Menedzselt switch-ek, WLAN konfigurációk, hálózatelemző szoftverek, többkonzolos felhasználás, gyakorlat

  Az ETC trénerei a helyszínen válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

  Szeretettel várjuk Önt és érdeklődő kollégáit!

  Részvételi szándékukat kérjük, jelezze az info@www.luminis.hu e-mail címen, lehetőség szerint minél korábban, mert férőhelyeink korlátozottak.

  Helyszín: Luminis bemutatóterem (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  Üdvözlettel:
  A Luminis csapata

  no
 • ETC LIVE előadás Budapesten

  Szeretettel várunk az ETC LIVE budapesti előadására, hogy megtapasztald, a színházak számára milyen lehetőségeket rejt egy modern, professzionális világítási rendszer.

  Többek közt bemutatjuk a világ legkisebb színházának példáján keresztül azt, hogy hogyan fonódik össze a világítás a művészettel és a legszínvonalasabb előadásokkal. Manapság számtalan eszközt alkalmazunk a színházakban, melyek ugyanazon filozófia szerint működnek. Ezért szeretnénk megmutatni, miképpen lehet összhangot teremteni a különféle LED lámpatestek, mozgókengyeles lámpatestek, vezérlő rendszerek, dimmerek között. 

  Az ETC LIVE előadásának időpontja:
  2019. március 19. 11:00-tól 16:00-ig

  Helyszín:
  Müpa Blue 1095 Budapest, Komor Marcell u 1

  A következő témákkal készülünk:
  • Színkeverés LED lámpatestekkel az EOS fényvezérlővel – új tervezési megközelítések és energia hatékonyság
  • Színkeverés, OSC és pixelmapping az EOS fényvezérlővel, új funkciókkal és tulajdonságokkal
  • Modern fényerőszabályzás- dimmelés, kapcsolás
  • High End System mozgókengyeles lámpatestek
  • A teljes rendszer együtt dolgozik- világítási hálózat és rendszer felügyelet a Concert szoftver áttekintésével

  Ráadásként lehetőséged lesz kipróbálni az EOS pultokat és a High End System mozgókengyeles lámpatesteket.

  Az előadásokat termékfelelőseink tartják, a tolmácsolást magyar barátaink, Hlinka Móni és Kovács Áron végzik, így a nyelvi nehézség nem jelenthet akadályt.

  Nagyon várjuk, hogy találkozhassunk Budapesten!

  Amennyiben részt szeretnél venni a rendezvényen, kérjük, regisztrálj az alábbi linken:  
  https://www.etcconnect.com/Event-Registration-ETC-Live-Hungary/

  no
 • Kilencedik Magyar Teátrum Díjátadó Gála

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a Magyar Teátrumi Társaság a színházi háttérszakmák legjobbjait ünneplő Magyar Teátrum Díjátadó gálát 2018. december 10-én a Nemzeti Színházban.

  A rendezvény minden év végén alkalom arra, hogy elismerjék azokat, akik egész évben a színfalak mögött dolgoznak. A Magyar Teátrum Díjat a színházi háttérszakmák elkötelezett pártolójaként már hat éve támogatjuk.

  https://magyarteatrum.hu/atadtak-magyar-teatrum-dijakat-nemzeti-szinhazban/  

  no
 • ETC Relevé Spot

  Az ETC a színház világban szerzett négy évtizedes tapasztalatát a több mint egy évtizedes LED fényforrásokkal elért sikereivel ötvözve megalkotta első mozgókengyeles LED lámpáját.

  A ColorSource családból jól ismert 180W összteljesítményű Red-Green-Indigo-Lime LED modullal szerelt additív színkeverésű spot lámpatest válogatott és kalibrált Lumileds Luxeon LED chipekkel. Színhőmérséklet tartománya 2700K-7000K között változtatható, élettartama 36.000 üzemóra (2 év teljeskörű garancia és további 3 év garancia a LED modulra). Zoom tartománya 18°-54°, 540° Pan, 270° Tilt mozgással. Beépített frosttal és írisszel, rotating gobóval (5db) és 6db-os Ani-gobóval melyek kombinációja kiszélesíti a gobó vetítési lehetőségeket. RDM-en változtatható a LED frekvencia tartománya 1200Hz-től-25.000Hz-ig. Színházi környezetben elengedhetetlen extra halk működés, bekapcsoláskor 1°-nál kisebb Pan-Tilt mozgással. IP20-as védettség. Elérhető fekete és fehér színekben.

  no
 • Ünnepi nyitvatartás

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy idei utolsó munkanapunk: 2018. december 20. csütörtök, ezen a napon 09:00- 15:00-ig tartunk nyitva.

  A két ünnep közt a rendelésfelvétel és az árukiadás is szünetel. Az újév első hetében rendszerátállás miatt zárva leszünk. Első munkanapunk 2019. január 7-én lesz.  Megértésüket köszönjük!

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • Megjelent az új Titan Tube

  Az új Astera Titan Tube az idei Plasa kiállításon elnyerte az innovációért járó díjat.

  Beépített akkumulátoros (LG Lithium-ion) pixelmappelhető (16 pixel) mobil lámpatest filmes, televíziós alkalmazásra. 72W összteljesítményű RGBMA LED-del, 96+ CRI és TLCI értékekkel. Színhőmérséklete az 1750K-20.000K tartományt fedi le. Akár 20 órás folyamatos üzem egyetlen töltési ciklussal (3 óra alatt teljesen feltölthető). Boost módban teljes fényerő mellett 2 órás üzemre képes. A lámpatest névleges élettartama 50.000 üzemóra.

  Vezérlése wireless módban lámpatesten található kijelző segítségével, infrás távirányítóval, mobil alkalmazással (Android vagy IPhone) vagy fényvezérlő pulttal lehetséges. Vezetékes vezérléskor a vezérlő kábel egyben tápkábelként is szolgál, elérhető 5 és 15m-es méretekben. IP65-ös védettsége beltéri és kültéri használatra is egyaránt alkalmassá teszi. Tárolását és mobilitását kemény táska biztosítja melyben 8db-os szett helyezhető el kiegészítőkkel együtt. DoPchoice soft box is rendelhető hozzá több méretben amennyiben nagy felületű lágy fényre van szükség.

  no
 • Az Eurovíziós Dalverseny után nálunk is hódít a Portman Lights!

  A Luminis által forgalmazott idei újdonságok közül az Európában gyártott Portman Lights lámpák lehetnek az év slágerei Magyarországon is.

  A termékek retro stílusúak és 230W-os ceruzahalogén izzóval felszereltek. Jelenleg három került forgalomba, de mindegyikről elmondható, hogy óriási sikert arattak a világpiacon. A P1, P2, P3. pixel mappalhető effektlámpák stúdió- vagy színpadi körülményekre alkalmazhatóak, a lámpával egybeépített vezérlővel együtt. Vezérlésük DMX jellel történik, és csatorna igényük 1 csatorna/izzó (pixel). Akár egyik fajtával, akár ezen termékek összességével dinamikus látványvilág érhető el. A Portman Lights már jelentős nemzetközi rendezvényeken bizonyított: az egyik legkomolyabb megjelenése az idei Eurovíziós dalversenyen történt, ahol fontos szerepet játszott a fellépő énekesek és zenekarok produkcióiban.

  További információkkal értékesítő-mérnök munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

  portmanlights.com

  no
 • Zárva tartás

  Felhívjuk tisztelt partnereink figyelmét, hogy 2018. június 21-22-én (csütörtök, péntek) irodánk ZÁRVA tart.

  Köszönjük megértésüket!

  no
 • ETC on TOUR

  Tavaszi Workshop Pécsett

  A március 26-án megrendezett előadáson az érdeklődők megismerkedhettek az ETC LED-es lámpáival, fényvetőivel és fénypultjaival. 

  E mellett bemutattuk az Elation, APE Labs több újdonságát, és a magyar fejlesztésű és gyártású LED-es fejgépet.

  www.facebook.com/luminis.vilagitastechnika

  no
 • Turbo – Felloni – Bicolor 45°

  A Felloni család 3. generációs tagja a Luminis kínálatában

  A Felloni Turbo 130 wattos bicolor LED-es derítő 3200K-5600K színhőmérséklet tartománnyal, 45°-os sugárzási szöggel. Színvisszaadása nagyobb mint 92.  Működtethető hálózati feszültségről, vagy V-lock akkumulátorról. 

  no