Hírek & Tudásbázis

 • Okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszerei ZOOM LIVE kerekasztal beszélgetés VISSZANÉZHETŐ!

  Harmadik élő online eseményünkön az okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszereit jártuk körbe három kiváló szakemberrel. Górcső alá vettük az igényfelmérés, a tervezés, kivitelezés és az üzemeltetés legfontosabb szempontjait és buktatóit a világításvezérlés és fényszabályozás terén.

  Vendégeink voltak:
  Kálló György – épületautomatika, okosház, rendszerprogramozásKapitor György – épületvillamossági tervezés, okos világítási rendszerekTenio Drencsev – intelligens világításvezérlés építészeti, ipari és kereskedelmi területeken

  no
 • Okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszerei

  ZOOM LIVE kerekasztal beszélgetés június 16-án, JÖVŐ KEDDEN!

  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! ⚠️
  ⬇︎ Regisztrációs link ⬇︎
  http://event.luminis.hu/

  Soron következő, harmadik élő online eseményünkön az okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszereit járjuk körbe három kiváló szakemberrel. Górcső alá vesszük az igényfelmérés, a tervezés, kivitelezés és az üzemeltetés legfontosabb szempontjait és buktatóit a világításvezérlés és fényszabályozás terén.

  Vendégeink:

  Kálló György – épületautomatika, okosház, rendszerprogramozás
  Kapitor György – épületvillamossági tervezés, okos világítási rendszerek
  Tenio Drencsev – intelligens világításvezérlés építészeti, ipari és kereskedelmi területeken

  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! ⚠️
  ⬇︎ Regisztrációs link ⬇︎
  http://event.luminis.hu

  Az esemény Facebook linkje:
  https://www.facebook.com/events/183190399786192/

  Időpont: 2020.06.16. 15:00 – 16:00

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.

  Szeretettel várunk!

  no
 • Színvisszaadás, mint vásárlói élmény 

  A vásárlói döntés nagyban függ a környezettől, amelyben születik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minél kellemesebb és élményszerűbb a vásárlás, annál szívesebben és magabiztosabban választja az adott terméket a vásárló.

  A megfelelő hangulat megteremtésében a világítástechnikának fontos szerepe van.

  Egy fényforrás kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például a színhőmérséklet, -melyet Kelvinben mérünk- ugyanis az egyes árucikkek eltérő értéken mutatnak jól. A hús vagy pékárú meleg fényű megvilágítással sokkal ínycsiklandóbb, míg a hűvösebb fényekkel nagyobb tér-érzetet érhetünk el. Az élelmiszerek, divatcikkek, dekorkozmetikumok és lakberendezési tárgyak eladáshelyi megvilágítása szempontjából a fényforrás színvisszaadási képességének van a legjelentősebb szerepe. 

  A színvisszaadási képességet a CRI, azaz Színvisszaadási Index (Color Rendering Index) mutatja meg. Mértéke 0-100-ig terjed. Minél nagyobb az CRI érték, annál élethűbbek és természetesebbek a színek. Ennek megfelelően egy 100 CRI értékű fényforrás a leginkább színhelyes, de már egy 80-90 CRI fényforrás is viszonylag élethűen adja vissza azt a színt, amelyet természetes fény mellett látnánk.

  80 CRI alatt a ruhák fakónak, az élelmiszerek állottnak, és minden sokkal színtelenebbnek, szürkébbnek tűnik.   

  Az árubemutatásnál és az üzletek megvilágításánál érdemes a világítástechnikában rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználni. Világítástervezéssel és fényforrásokkal  kapcsolatos szaktanácsért forduljon tapasztalt munkatársainkhoz. 

  no
 • DIALux evo 9.0 alapozó világítástervező workshop

  VISSZANÉZHETŐ online workshop a Luminis-tól

  Legutóbbi élő ZOOM LIVE eseményünkön, egy alapozó workshop keretében a DIALux evo 9.0 tervező program három modulját mutatta be Debreceni Róbert kollégánk.

  Témák

  Egyszerű belsőtéri tervezés

  • csak téglalap alapú helyiség tervezése
  • helyiségtervezés, itt már lehet téglalap illetve sokszög alapú a helyiség geometriája

  Kültéri és épülettervezés:

  • tervrajz importálása
  • épület megrajzolása
  • helyiségek kialakítása
  • lámpatestek elhelyezése
  • alap bútorok elhelyezése
  • méretezés futtatása
  no
 • Stúdió & színház visszanézhető webinarok

  Május 15-én tartottuk ETC ARCHITEKTÚRÁLIS VEZÉRLÉSI RENDSZEREK
  ECHO RENDSZER online webinarunkat az alábbi témákban:
  Echo rendszer – mire használható – milyen alkotó elemei vannak – miért jó egy színházi környezetben…

  Az első ETC online bemutatót követően az ETHERNETES VILÁGÍTÁSTECHNIKAI ALAPISMERETEK I. / 1-2. témában folytatódott a “Luminis karantén workshop” az alábbi tematika szerint:

  I. / 1.

  DMX512 alapismeretek. DMX az ethernet hálózaton. Fizikai es ethernet rendszerek összehasonlítása. Ethernet alapú DMX protokollok.
  – visszajelzések a DMX hálózaton (RDM)
  –  ethernetes hálózat komponensei
  – hálózati kábelezés

  I. / 2.
  – hálózati címzés
  – adat átviteli módok
  – gyakorlat rész (net3 koncert, gateway, aip, rdm sacn view)

  Április 24-én tartottuk meg az első online bemutatónkat home office-ban. A téma az ETC Augment3d terméke volt. Az ETC legújabb szoftverinnovációja, az Augment3d-t, mely egy 3D-s programozási környezetet teremt az Eos fényvezérlő család számára. A vizualizáción kívül az Augment3d kibővített 3D-s eszközkészletet kínál iOS és Android mobil távvezérléskor.

  Ha bármilyen kérdés felmerülne, keresse kollégáinkat bizalommal. Tovább az elérhetőségeinkhez >

  Iratkozzon fel hozzánk, hogy legközelebb ne maradjon le élő webinarjainkról!


  no
 • Mit gondoltok, mit jelent a CE jelzés?

  A CE jelölés (korábban EC jelölés volt) az Európai Gazdasági Térségben értékesített termékek kötelező megfelelőségi jelölése. A jelölést 1993 óta használják és azt mutatja, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó előírásoknak és szabadon forgalmazható az EU-ban. Az előírások biztonsági, egészség- és környezetvédelmi tényezőket tartalmaznak A jelzés a CE logót és kapcsolódó négyjegyű számot tartalmazhat, amivel az akkreditált szervezeteket lehet azonosítani.

  Maga a CE betűk eredete a Conformité Européenne-ből származik, ami franciául az európai megfelelőséget jelenti.

  Hol és hogyan látható a CE jel?

  A jelnek láthatónak, olvashatónak, kitörölhetetlennek és legalább 5 mm magasnak kell lennie (kivéve kis méretű gépek, berendezések esetén). Ha a terméken magán nem lehet (pl. folyadékokon), akkor a csomagoláson kell elhelyezni.

  A logót nem lehet a „CE” betűkkel helyettesíteni. Ha csökkenteni vagy növelni kívánjuk a CE-jelölés méretét a terméken, a két betű arányait meg kell tartani. A CE jelzés alkalmazásának feltételeit a 93/68 1993. július 22-i Európai Bizottsági direktíva tartalmazza. Hazánkban a 79/1997. (XII.31.) IKIM rendelet és a 62/2006. (VIII. 30.) GKM rendelet szabályozza használatát.

  Ezek után felmerül a kérdés, hogy bárki és bármilyen terméken elhelyezheti a CE jelzést?

  Nem, minden esetben a gyártó feladata, hogy elvégezze az értékelést, elkészítse a műszaki dokumentációt, kiadja a CE-megfelelőségi nyilatkozatot, és ellássa a terméket a CE-jelöléssel. A jelölés jogszerű alkalmazását a nemzeti piacfelügyeleti vagy fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzik.

  Használati utasítás

  Számos esetben fontos, hogy legyen egy kézikönyv ill. használati utasítás a termék biztonságos használatához. Vannak, amelyek speciálisan szervizek részére készülnek. A fogyasztók számára elegendő az ún. használati utasítás. Ennek tartalmazni kell a használat során felmerülő lehetséges veszélyforrásokat, a nem megfelelő használatból eredő veszélyekre is utalnia kell. A gyártónak tekintettel kell lenni a felhasználó ismereteire, tudására, és ennek megfelelően fogalmazza meg a figyelmeztetéseket. A használati utasítás mindig egyféle felhasználó számára készül.

  Visszaélések

  Sok más jelölésekhez hasonlóan a CE jelöléssel is visszaélnek. Olyan termékeken is elhelyezik, amelyek nem teljesítik a vonatkozó feltételeket és követelményeket. A piac és fogyasztóvédelmi hatóságok folyamatosan monitorozzák a termékeket, hogy kiszűrjék a jogtalan használatot

  Mi a különbség a CE logó és az állítólagos „China Export” jel között?

  Jól emlékszünk még a kínai piacok NKIE, MIKE, ADIOS és hasonló kreatív márkaneveire. Felmerült a gyanú, hogy a CE jelöléshez nagyon hasonló jelölést alkalmaznak egyes kínai export árukon, “China Export” fedőnéven. Ez az Európai Bizottság szerint tévhit, városi legenda, ilyen jelölésről nem volt tudomásuk. Ez a CE jelölés helytelen ábrázolásából adódhatott, ugyanakkor kezdeményezték a jelölés közösségi védjegyként való bejegyzését és tárgyalásokat folytattak a kínai hatóságokkal az európai normák biztosítása érdekében


  Csatlakozz szakmai csoportunkhoz a facebookon!

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • design

  New Age Interior – SaunaBau bemutatóterem

  Tervező: Máté Zsolt, New Age Intreior.

  https://newage-interior.hu/

  A SaunaBau bemutatóterme Máté Zsolt tervező munkája a New Age Interiortól. Projektjében a világítással kapcsolatban segíthettünk neki.

  Az elvárás a tér kialakításakor egy modern, letisztult enteriőr volt némi indusztriális beütéssel. Az ilyen jellegű üzletberendezés másfajta belsőépítészeti munkát kíván, mint egy lakás kialakítása. Itt bátrabban nyúlhat a tervező a formákhoz, anyagokhoz, designhoz: ebben a projektben a geometrikus formák erőteljesen meghatározzák a stílust, az anyagok és felületek játéka pedig mozgalmasságot ad a térnek.

  A világítás tervezésénél szempont volt, hogy viszonylag erős fény legyen, de ne legyen túl erős kápráztató a megvilágítás, hiszen ez egy üzlettér, de egyben munkahely is.

  A földszintre SLV Glenos LED-profilok kerültek, az alacsony belmagasság miatt 3×3 cm-es karcsú kivitelben.

  Az emeleti irodákba szögletes stílusban fényerő-szabályozható lámpák lettek kiválasztva: SLV Medo fekete szögletes LED mennyezeti lámpa, Open Grill Led függesztett lámpa, melynek két oldala forgatható kialakítású és Glenos fekete profil függeszték.

  Különlegessége a projektnek az emeleti tárgyalóasztal feletti VESOI m.t.o. függesztett lámpa, melyet kifejezetten ehhez a ferde mennyezethez és elrendezéshez terveztük meg a gyártó segítségével

  A vezetői irodában lévő FARO Inviting íróasztali lámpatest feje vízszintes és függőleges tengelyben is beállítható, szabályozható a fényerőssége és a színhőmérséklete is. 2019-ben RED DOT DESIGN díjjal jutalmazták.

  A földszinti étkezőben az asztal fölé az enyhe indusztriális jelleg hangsúlyozásához a FARO függesztett lámpák kerültek felszerelésre pantográfszerű állítható függesztővel

  Az indusztriális stílusra az árubemutató polcok előtti sínrendszer is ráerősít a kengyeles kialakítású SLV Euro Spot lámpatestekkel.

  no
 • Online kerekasztalbeszélgetés a Covid kapcsán építészeknek, belsőépítészeknek és lakberendezőknek

  Alig van olyan szakterület, amelyre ne lett volna hatással a koronavírus járvány.
  Az építész, lakberendező szakmának is szembe kell néznie a megváltozott körülményekkel.

  Online programunkon az alábbi témákról beszélgettünk:

  – Hogyan hatott a koronavírus járvány a szakmára?
  – Hogyan kezelhetők a folyamatban lévő projektek (tervezés, kivitelezés, beszerzés, munkatársak) otthonról, karanténból?
  – Mi lehet a szakma jövője, hogyan alakulhat át? Mi lesz a kilincsekkel, liftgombokkal, open-office-okkal, közös terekkel, középületekkel?

  Akik a fentiekről megosztották gondolataikat:

  Károlyi Szilvia – senior belsőépítész tervező
  Bányai Norbert – LevelUP Office Design vezető tervezője
  Tóthszabó Tamás – Pyxis Nautica Design & Build tervezője

  no
 • Ingyenes élő webinar építészeknek, lakberendezőknek

  💡💡💡 Online kerekasztal jelenről, jövőről, szakmáról a Luminis szervezésében 0️⃣5️⃣. 2️⃣1️⃣ -én, csütörtökön 16:00 órától.

  ⚠️ A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Maximum 100 fő regisztrációt tudunk fogadni, időrendi sorrendben! ⚠️

  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  http://event.luminis.hu/zoom-live-epiteszeknek-lakberendez…/

  Alig van olyan szakterület, amelyre ne lett volna hatással a koronavírus járvány. Az építész, lakberendező szakmának is szembe kell néznie a megváltozott körülményekkel.
  Egy ingyenes, online programra hívunk, ahol az alábbi témákról beszélgetünk:

  ✔️ Hogyan hatott a koronavírus járvány a szakmára?
  ✔️ Hogyan kezelhetők a folyamatban lévő projektek (tervezés, kivitelezés, beszerzés, munkatársak) otthonról, karanténból?
  ✔️ Mi lehet a szakma jövője, hogyan alakulhat át? Mi lesz a kilincsekkel, liftgombokkal, open-office-okkal, közös terekkel, középületekkel?

  Meghívott vendégek, akik a fenti témákról megosztják gondolataikat:

  🙎‍♀️ Károlyi Szilvia – senior belsőépítész tervező
  🙎‍♂️ Bányai Norbert – LEVEL UP Office Design vezető tervezője
  🧔 Tóthszabó Tamás – Pyxis Nautica design & build tervezője

  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  http://event.luminis.hu/zoom-live-epiteszeknek-lakberendezoknek

  Az ZOOM linket, amelyen keresztül csatlakozhatsz a programhoz, a regisztrációdat visszaigazoló e-mailben küldjük el. Szeretettel várunk!

  Még több szakmai hír és érdekesség Facebook csoportunkban ▶️https://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport/

  ▶️ FB eseményünk itt, ha van kedved csatlakozz! https://www.facebook.com/events/2880881758666566/

  no
 • Mit kell tudni a sínes rendszerekről?

  Sínes rendszerek esetén egy tetszőleges hosszúságú és alakú sínt helyezünk el a mennyezeten, mely egyetlen ponton csatlakozik csak a mennyezeten elhelyezett elektromos kiálláshoz.

  Az áramot a sín belsejében elhelyezett réz érpár vezeti. Belül szigeteletlen réz szálak futnak, erre csatlakozik a lámpák adaptere, így tud áramot átvenni. Magán a sínen bárhol elhelyezhetjük a sínrendszerhez illeszkedő lámpatestet.

  A sínes világítási rendszerek előnyei

  A sínes világítási rendszerek két legnagyobb előnye abban rejlik, hogy könnyen variálhatóak, illetve hogy egyetlen bekötési ponttal egy egész rendszert irányíthatunk.

  1. Variálhatóság

  Egyes helyiségek évente akár többször is átrendezésre kerülhetnek: fokozottan igaz ez egy irodában vagy kiállító térben, de ugyan így előfordulhat egy nappali vagy étkező esetén is. Ilyenkor jól jön, ha egy lámpatest nem fix helyen van, hanem egy mozdulattal áthelyezhető.

  A lámpatestek elhelyezkedése tetszés szerint változtatható a sínen, igény szerint forgathatjuk, billenthetjük, de akár bővíthetjük vagy csökkenthetjük számukat a későbbiekben, igazodva a megváltozott enteriőrhöz. Függesztett lámpatestek is elhelyezhetők a sínre, asztalok, pultok megvilágításához

  2. Egypontos csatlakozás

  Az egy bekötési pont előnye akkor mutatkozik meg, amikor nem akarjuk vagy tudjuk a teljes elektromos rendszert átalakítani, a mennyezetet megvésni. Ilyenkor a meglévő elektromos kiállással kell megoldani az esetleg teljesen új világítási kiosztást, ezt a problémát pedig könnyen áthidalhatjuk egy sínrendszerrel.

  Felhasználási területei az üzletek, bemutatótermek, irodák, galériák, múzeumok világításától a lakások kiemelő és általános világításáig terjed.

  A sínes rendszerek fajtái

  A sokféle sínes megoldást több módon is katerorizálhatjuk, így könnyebb leszűkíteni a választási lehetőségeket:

  1. beépíthetőségük alapján
  2. feszültség alapján
  3. fázisok száma szerint

  1. Beépíthetőségük alapján választhatunk felületre szerelt, mennyezetbe süllyesztett, függesztett vagy sodronyos verziót is.

  • A sínes lámpa rendszerek többsége felületre szerelhető. Bármilyen sík felületre felrakhatók a megfelelő rögzítéstechnika alkalmazásával.
  • Gipszkarton álmennyezetek esetében választhatunk besüllyesztett sínt is. Ekkor látványra csak egy vékony hornyot látunk, azonban a variálhatóságot továbbra is élvezhetjük. (azonban később a sín eltávolítása, bővítése csak a mennyezet bontásával lehetséges)
  • Bizonyos sínes rendszereket merev függesztő pálcával vagy sodronyos függesztékkel mennyezetről be is tudjuk függeszteni.
  • A sodronyos rendszer alapja egy speciális, kifeszített szigetelt sodrony melyben 12V-os egyenáramú feszültség van. A sodronyos rendszer előnye, hogy nem szükséges mennyezethez rögzíteni, így bonyolultabb tetőformák vagy nagy belmagasság esetén is jól alkalmazhatók.

  2. ERŐS- ÉS GYENGEÁRAMÚ LÁMPA SÍNEK

  A használat feszültség szempontjából erősáramú (230V-os feszültségű) és törpefeszültségű (transzformátorral a hálózati feszültséget 12V vagy 24V-os feszültséggé alakító) síneket különböztetünk meg.

  3. EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ SÍNES VILÁGÍTÁSI RENDSZEREK

  A fázisok száma a kapcsolható áramkörök számát határozza meg. 1, 2 illetve 3 fázisú sínek elérhetőek.

  Az egyfázisú sínek egy áramkörrel rendelkeznek, azaz minden lámpatest egyszerre kapcsolódik fel és le. A többfázisú síneknél lehetőség van 2 illetve 3 kapcsolt áramkört külön kapcsolni. Ilyenkor egy sínhez több villanykapcsoló tartozik.

  Egy három fázisú sínnel például meg lehet oldani, hogy a mennyezet egy pontján betáplálva a sínt a nappali-étkezőn körbevezetjük, és az egyik kapcsoló pl egy fali spotot, a másik az étkező feletti lámpát, a harmadik a kanapé feletti világítást kapcsolja.

  És most lássuk az egyes sín típusokat

  1 áramkörös (1fázisú) sínes rendszer

  230V-os egyfázisú sínrendszer, mely létezik falon kívül szerelhető vagy mennyezetről függeszthető és süllyesztett verzióban is. A sínes rendszeren elhelyezett lámpatestek egy áramkörre vannak kötve, egyszerre kapcsolhatók, szabályozhatók. Formavilágában hasonló, csak vékonyabb megjelenésű mint a 3 fázisú sínrendszer. Kínálatunkban megtalálható 2m-es sínes szett 3db lámpatesttel, kifejezetten lakóssági felhasználásra.


  3 áramkörös (3 fázisú) sínes rendszer

  230V-os feszültésű háromfázisú sínrendszer. Ugyanazon a sínes rendszeren elhelyezett lámpatestekből 3 világítási kör alakítható ki és körönként külön-külön kapcsolhatók, szabályozhatók.

  Kínálatunkban megtalálható két formavilágú 3fázisú sínes rendszer tartozékai (a népszerű EUTRAC és a keskenyebb formavilágú S TRACK), amik egymással nem kompatibilisek, de az EUSTANDARD kialakításuk miatt minden kínálatunkban megtalálható 3fázisú lámpatest mindkét rendszerre felszerelhető.


  D-Track – 2 áramkörös (2fázisú) sínes rendszer

  230V-os 2 fázisú rendszer. Nagyon dekoratív megjelenésű, vékony profilú, a sín nyílása alumínium borítással fedhető le, ettől kap igazán kompakt és modern megjelenést az egész rendszer. Felületre szerelhető vagy felületről függeszthető.


  Easytec design sínes rendszer

  Egyfázisú, 230V-os, falon kívül szerelhető sínrendszer.
  Az egyik legelegánsabb megjelenésű sínrendszer a piacon. Dekoratív, modern, aprólékos kidolgozással. Különlegessége, hogy a sínek speciális szerszámmal ívre hajlíthatók


  Sodronyos rendszer

  Törpefeszültségű, 12V-os rendszer. Az SLV TENSEO egy prémium kategóriás, rendkívül esztétikus megjelenésű sodronyos lámparendszer Két szemközti fal között kifeszíthető a sodrony, ezáltal megoldható a világítás pl. olyan nagy belmagasságú helyiségeknél, ahol nem tudnak, vagy kevés helyen lehet a mennyezetre rögzíteni.


  Vitrin sín

  Egyfázisú, törpefeszültségű 12V-os sínres lámparendszer. Kompakt megoldás vitrinek megvilágítására, ahol a kis méret jelentős fénnyel párosul

  Az SLV GLU-TRAX és M-TRACK speciálisan vitrinek világítására kifejlesztett sínrendszerek. Az M-TRACK esetén a lámpatestek nem mechanikusan, hanem mágnesesen csatlakoznak.


  Mágneses sínrendszer

  230V-os rendszer. A lámpatestek egy mozdulattal felhelyezhetők és eltávolíthatók a rendszerről. A 30°-os lencsés, a káprázásmentes és prizmás egységek a sín síkjába -, álmennyezeti kivitelezésnél a mennyezet síkjába simulnak, ezáltal nagyon dekoratív és igényes megjelenést eredményeznek.

  
  
  
  
  

  Kompatibilitás

  Fontos kiemelni, a sínes lámpatestek csatlakozói többféle szabványban léteznek. Az egyes rendszerek elemei csak akkor kompatibilisek más gyártók termékeivel (vagy azonos gyártó másik típusú sínrendszerével), ha azonos szabványú csatlakozóval rendelkeznek.

  Csatlakozz szakmai csoportunkhoz a facebookon!

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • studio

  ETC fénypultok Magyarországon

  Az ETC az 1975-ös alapítása óta eltelt 45 évben nemzetközileg vezetővé nőtte ki magát a rendezvény világításban. A fényvezérlő pultoktól és modern világítási rendszerektől a fényvetőkig az ETC innovatív termékeket kínál a színházak, TV stúdiók és építészet számára. Fényvezérlő pultjaival (a Luminis Kft közvetítésével) számos helyen találkozhatunk már Magyarországon is.

  Békésszentandrás

  Békésszentrandrási Körös Művelődési Ház és Könyvtár (Békésszentandrás, István király u 16, 5561): ColorSource 20

  Budapest

  AMC Central Europe (Budapest, Lomb u. 23-27, 1139): Congo Jr.
  Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest, Dagály u. 15a, 1138): ColorSource 20 AV
  Artus (Budapest, Sztregova u. 7, 1116): Element
  Átrium Színház (Budapest, Margit körút 55, 1024): Congo Kid
  ATV (Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 31, 1102): Ion Xe, SmartFade
  Centrál Színház (Budapest, Révay u. 18, 1065): Eos, Ion Xe, Nomad Puck
  Déryné (Budapest, Reitter Ferenc utca, 1135): Ion Xe 20, Element 2
  Fény-Design (Budapest, Hegyes u., 1118): Ion, Element, SmartFade
  Fortuna Stúdió (Budapest, Szentmihályi út 131, 1152): Ion Xe, Nomad Puck
  HírTV (Budapest, Angol u. 65-69, 1149): Congo Jr.
  Jóban-Rosszban (Budapest, Csillagvirág u., 1106): Element 2
  KOMA Bázis (Budapest, Molnár Viktor u. 21, 1158): Congo Kid
  LifeTV (Budapest, Lajos u., 1036): Ion Xe
  Lux-Mix (Budapest, Róna u. 174, 1145): Ion Xe 20, ColorSource 40, SmartFade
  Magyarországi Szerb Színház (Budapest, Nagymező u. 49, 1065): ColorSource 40
  MKUK (1147 Budapest, Telepes utca 72-74.): Ion Xe
  MOME (Budapest, Zugligeti út 9, 1121): Element, ColorSource 40
  M-RTL (Budapest, Nagytétényi út 29, 1222): Ion Xe, SmartFade
  MTVA (Budapest, Kunigunda útja 64, 1037): Ion Xe, SmartFade
  MVM Dome (Budapest, Üllői út 131, 1098): Gio
  Nemzeti Színház (Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095): Eos Titanium, Gio, Ion Xe, Element
  Örkény Színház (Budapest, Madách Imre tér 6, 1075): Congo Jr., Congo Kid
  Pesti Srácok Stúdió (Budapest, Márvány utca 17, 1012): ColorSource 20
  Pesti Színház (Budapest, Váci u. 9, 1052) Ion, Nomad
  Trafó (Budapest, Liliom u. 41, 1094): Congo Kid
  Turay Ida Színház (Budapest, Kálvária tér 6, 1089): Congo Kid, Ion Xe 20
  TV2 (Budapest, Róna u. 174, 1145): Congo Jr.
  Two M en’s Show (Budapest, Róna u. 174, 1145): ColorSource 40, SmartFade
  Újpest Színház (Budapest, István út 17-19, 1042): Congo Kid
  Újszínház (Budapest, Paulay Ede u. 35, 1061): Gio
  Várkert Bazár (Budapest, Ybl Miklós tér 2-6, 1013): Gio
  Vígszínház (Budapest, Szent István krt. 14, 1137): Eos Titanium, Gio @5, Ion Xe


  Budaörs

  Budaörsi Latinovits Színház (Budaörs, Szabadság út 26, 2040): ColorSource 20


  Békéscsaba

  Békéscsabai Napsugár Bábszínház (Békéscsaba, Andrássy út 1-3, 5600): ColorSource 20


  Cegléd

  Kossuth Művelődési Központ (Cegléd, Kossuth tér 5/a, 2700): Congo Kid

  Dombóvár


  Dombóvári Művelődési Ház (Dombóvár, Hunyadi tér 25, 7200): ColorSource 20 AV

  Dunaújváros


  Bartók Kamaraszínház (Dunaújváros, Bartók Béla tér 1, 2400): Congo Kid, Ion Xe 20

  Eger


  Gárdonyi Géza Színház (Eger, Hatvani kapu tér 4, 3300): Congo Jr., Nomad
  Harlekin Bábszínház (Eger, Bartók Béla tér 6, 3300): Congo Kid

  Fertőd


  Fertődi Kastély (Fertőd, Joseph Haydn u. 2, 9431): Congo Jr.

  Gödöllő


  Hit Gyülekezete (Gödöllő, Horgásztó u. 10, 2100) Element 2

  Gyula


  Erkel Ferenc Művelődési Központ (Gyula, Béke sgrt. 35, 5700): Congo Kid
  Gyulai Várszínház (Gyula, Kossuth Lajos u 13, 5700): Ion Xe 20

  Halásztelek


  Márai Sándor Közművelődési intézmény és Városi Könyvtár (Halásztelek, Szent László tér 1, 2314): ColorSource 20

  Kápolnásnyék


  Vörösmarty Mihály Szabadtéri (Kápolnásnyék, Vörösmarty u. 31, 2475) ColorSource 40 AV

  Kaposvár


  Kaposvári Egyetem (Kaposvár, Guba Sándor u. 40, 7400): Element
  BábSzínTér (Kaposvár, Fő u. 67, 7400): ColorSource 40 AV

  Kecskemét


  Hírös Agóra (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1, 6000): Congo Jr.

  Keszthely


  Goldmark Károly Művelődési Központ (Keszthely, Kossuth Lajos u. 28, 8360): Ion Xe

  Miskolc


  Miskolc Nemzeti Színház (Miskolc, Déryné u. 1, 3525): Ion XE
  Csodamalom bábszínház (Miskolc, Kossuth Lajos utca 11, 3525): Congo Jr.

  Nagykovácsi


  American International School of Budapest (Nagykovácsi, Nagykovácsi utca 12, 2094): Element

  Pécs


  Pécsi Harmadik Színház (Pécs, Hajnóczy út 41, 7633): Congo Jr., ColorSource 20, Ion Xe 20
  Zsolnay Negyed E78 (Pécs, Felsővámház u. 52, 7626): Congo Kid
  Pécsi Balett (Pécs, Major u. 21, 7626): Congo Jr.
  Bóbita Bábszínház (Pécs, Felsővámház u. 50, 7626): Ion Xe
  Pécsi Horvát Színház (Pécs, Anna u. 17, 7621): ColorSource 40

  Sárospatak

  A Művelődés Háza és Könyvtára (Sárospatak, Eötvös út 6, 3950): Element 2


  Székesfehérvár


  Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, Fő u. 8, 8000): Gio, Ion Xe
  Fehérvár TV (Székesfehérvár, Szent Vendel u. 17/A, 8000): Nomad

  Salgótarján


  József Attila Művelődési Központ (Salgótarján, Főtér 5, 3100): Congo Jr.

  Szombathely


  Bartók Terem (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3, 9700): ColorSource 20

  Szolnok


  Szigligeti Színház (Szolnok, Táncsics Mihály u. 20, 5000): Congo Jr.

  Taksony


  ÚJ! Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89, 2335): ColorSource 20

  Vác


  Váci Dunakanyar Színház (Vác, Dr. Csányi László krt. 58, 2600): Element

  Veszprém


  Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2, 8200): Congo Kid
  Agóra Veszprém Városi Központ (Veszprém, Táborállás tér 1, 8200): Ion

  no
 • design

  Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay terem

  Kivitelező és tervező: VECO Kft.

  A Zsolnay terem a Radisson Blu Béke Hotel Budapest 100 fős rendezvényterme, mely céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek ad helyet.A terem mennyezeti világításához a klasszikus csillárok kiegészítésekként SLV lámpákat, valamint megfelelő megjelenéssel és fényerővel rendelkező egyes és kettes süllyesztett LED spotokat ajánlottunk. Így a terem fő látványelemét, a hangsúlyos csillárokat kiegészítve de a terem többféle funkciójának megfelelő világítás hozható létre.

  https://www.danubiushotels.com/hu/szallodak-budapest/radisson-blu-beke-hotel

  no
 • design

  Pálinka Museum Shop Bar

  Partnerünk, a WYN.design álmodta meg a budapesti Király utcában található Pálinka Museum Shop Bar belső tereit. A tervezőkkel együttműködve segítettünk kiválasztani a megfelelő fényforrásokat, hogy a helyiség hangulatához illő fényerőt és színhőmérsékletet érhessünk el. Így lett tökéletes az összhatás!

  Világítás szempontjából a kihívást a három, eltérő funkcióval rendelkező tér jelentette (Bár, interaktív kiállítás és bolt), amelyeket az egységes stílus köt össze.

  A belső terek fő koncepciója a kontrasztra épült: a régi pince falai az idős téglákkal, melyek éles ellentétben állnak a minimalista kiállítási installációkkal, melyekre a világítás még jobban ráerősít.
  A réz felületek, melyek a SLV Light Eye réz függesztett lámpatestek is képviselnek direkt utalások a desztillálók klasszikus kinézetére és anyagára.
  A döntött installációk egyben utalnak a megdöntött pálinkáspohárra, mely a logoban is szerepel, illetve a pálinkát fogyasztó kissé spicces világ érzékelésére is 🙂

  Felhasznált lámpák: SLV 3 fázisú sínrendszer, SLV Light Eye réz függesztett lámpa, SLV DEBASTO sínes lámpa, SLV BIMA fekete lámpatest, SLV KALU TRACK és SLV AR111 LED fényforrás, SLV NEW TRIA SET fehér mennyezeti süllyesztett LED spot, SLV PLASTRA LED mennyezeti lámpa Philips GU10 LED fényforrással, SLV STIX LED fali olvasólámpa, SLV CARISO LED fali lámpa, SLV ALTRA DICE fali lámpa Philips GU10 LED fényforrással.

  https://www.behance.net/gallery/74337705/Palinka-Museum-Shop-Bar
  https://www.wyn.design

  Fotók: Antal László

  no
 • Ethernetes világítástechnikai ismeretek

   Kedves partnerünk! Képezd magad home office-ban!


  Szeretettel meghívunk a következő online bemutatónkra, melynek témája az ethernetes világítástechnikai alapismeretek. Két napon kerül lebonyolításra, az alábbi időpontokban és tematika szerint:

  ➡️ I./1. ( 2020. május 04., 14:00 ( hétfő )
  DMX512 alapismeretek. DMX az ethernet hálózaton. Fizikai és ethernet rendszerek összehasonlítása. Ethernet alapú DMX protokollok.
  – visszajelzések a DMX hálózaton (RDM)
  – ethernetes hálózat komponensei
  – hálózati kábelezés


  ➡️ I./2. ( 2020. május 05., 14:00 ( kedd )
  – hálózati címzés
  – adat átviteli módok
  – gyakorlat rész (net3 koncert, gateway, aip, rdm sacn view)

  Hol?
  ➡️ http://event.luminis.hu


  A webinar ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  no
 • SLV black friday

  Minden SLV termék 35% kedvezménnyel MÁJUS 07-10. között!

  💡💡💡 SLV design lámpák 35% kedvezménnyel! 💡💡💡BLACK WEEKEND akció CSAK NÉHÁNY NAPIG 🗓️ MÁJUS 07-10. között leadott rendelésekre 🗓️ A termékeket katalógusainkban találja!
  2020 fő katalógus lapozó: 🖥️ http://www.bigwhite.hu 🖥️
  2020 tavaszi magazin lapozó :
  🖥️https://www.luminis.hu/2020/04/slv-tavaszi-magazin 🖥️
  2-3 munkanapos szállítás, 98% rendelkezésre állás, 5 év garancia!

  A német SLV stílusos designlámpák gyors szállítással elérhetőek, legyen szó akár otthoni vagy irodai világításról! ℹ️ Információk, ajánlatkérés és rendelés leadás:
  👉 E-mailen: bigwhite@luminis.hu
  👉 Telefonon: +3630/3620412

  SLV design lámpák 35% kedvezménnyel! 💡💡💡 CSAK MÁJUS 07-10 között!
  A gyártó oldala: www.slv.cloud / Hivatalos magyarországi disztribútor a Luminis Kft.

  no
 • Amit a fényforrásokról tudni érdemes

  Fényforrásnak nevezünk minden olyan eszközt, amely fényt kelt. Szemünk az elektromágneses sugárzás 380 és 780 nm közötti hullámhosszúságú tartományát érzékeli látható fényként. A fényforrásokat működési mechanizmusuktól függően 3 csoportba soroljuk

  A fényforrások csoportosítása

  1. Hőmérsékleti sugárzók

  Az 1800-as évek elejétől napjainkig használatban vannak az ún. hőmérsékleti sugárzók, amelyekben működésük során egy izzószál kerül felmelegítésre, egészen addig, amíg az általa kibocsájtott sugárzás a látható tartományban is jelentkezik. Viszont ez alig néhány százaléka a teljes kibocsájtott sugárzásnak. A fennmaradó tetemes rész hőként jelentkezik. Ezért a fényhasznosítása (Fényáram/felvett teljesítmény [lm/W]) nagyon gyenge.

  Így bár spektrumuk teljes, de a leggazdaságtalanabbak. Ide sorolhatók az ívlámpák, a hagyományos izzólámpák és halogén izzók.

  A hagyományos izzókban a vezető szál szinte mindig volfrámszál, mely semleges gázban vagy vákuumban van. Az Európai Unió energiaosztályozási rendszere a gazdaságtalan minősítése miatt fokozatosan szüntette meg teljesítménytől függően az izzólámpák gyártását.

  A döntést az indokolta, hogy az izzólámpák élettartama nagyon alacsony, üzemidejük átlagosan 800-1000 óra közé esik, a fényhasznosítása pedig kb. 15-20 Lumen / Watt.

  A használatuk új létesítményeknél nem engedélyezett, azaz tiltólistás. A régi már működő létesítményeknél nem kötelező a cseréjük.

  A halogén lámpa felépítését tekintve hasonló a hagyományos izzókhoz, a jelentős különbség a burán belüli gáz, melynek segítségével az izzószálból távozó oldott wolfram képes visszaépülni, így nem történik meg a szálszakadás olyan rövid idő alatt. Valamivel jobb a fényhasznosítása, mint a hagyományos izzónak, így a forgalomból kivont hagyományos izzóknak ez a jelenlegi legolcsóbb kiváltója. 

  2. Gázkisülő lámpák

  A hőmérsékleti sugárzók rossz hatásfokával szemben megoldást kínálnak a gázkisülő lámpák. Ezekben kis vagy nagynyomású nemesgáz-, illetve higanygőz-gerjesztéssel állítják elő a sugárzást, rendszerint ultraibolya-sugárzást, amit a búra falra felvitt fénypor segítségével alakítanak látható fénnyé.

  Jellegzetességük, hogy a kibocsátott fény spektruma nem folytonos, hanem vonalakból áll. Ide sorolhatók a fénycsövek, kompakt fénycsövek, valamint a nagynyomású nátrium, fémhalogén és xenonlámpák (utóbbiak inkább az ipari és közvilágításban használatosak)

  3. Félvezetős fényforrások, LEDek

  Napjainkban kiváló fényhasznosításuknak köszönhetően nyert teret a szilárdtest világítás, vagy köznapi nevén LED, amely félvezető anyagból készült fényforrás. A LED szó az angol Light-Emitting Diode (=fényt kibocsátó dióda) kifejezés rövidítéséből származik. A kisugárzott fény egy kis hullámhossz tartományra korlátozódik, s dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, adalékaitól függ. A technológia nagy előnye, a nagyon alacsony teljesítmény felvétel. Napjainkban rendkívül gyorsan fejlődő terület a LED gyártás, így folyamatosan javul a fényhasznosításuk, és implementációjuk bizonyos területekre.

  Fényforrások és energia takarékosság

  Sokan a különböző fényforrások vásárlásakor az „energiatakarékos égőt” nem az energiacímke, hanem a technológia alapján választják. Érdemes tudni, hogy a fényforrásoknak is van egy komplett, EU-s energiacímke rendszere, csakúgy, mint a háztartási gépeknek, például a hűtőknek, vagy a mosógépeknek. Az EU-s energiacímkét kötelező feltüntetni a csomagoláson.

  A csomagolásnak tartalmaznia kell a márkanevet, a modell típusát, energiafogyasztás össze-hasonlítva az azonos kategóriába tartozó termékekkel, valamint a termék élettartamát, illetőleg a leadott fényáramot lumenben.

  Ezen kívül helyet kap a kategóriás besorolás. A kompakt fénycsövek általában „A” (legjobb) vagy „B”, a halogének „C” és „D”, a régi izzók pedig E, F vagy G (leggyengébb) minősítést kapnak. A LED fényforrásokra még nem született egységes osztályozási stratégia.

  Láttad már a lakberendezőknek, belsőépítészeknek létrehozott szakmai csoportunkat a facebookon? Csatlakozz, oszd meg véleményedet, referenciáidat, kérdezz tervező szakemberünktől, olvass szakmai cikkeket. Várunk!

  https://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport/

  no
 • Emberközpontú világítás és a cirkadián ritmus

  A Human Centric Lighting (HCL), azaz az emberközpontú világítás koncepciója szerint a mesterséges fényforrások színhőmérsékletét a napfény szabályos napi váltakozásához, egyúttal az emberi cirkadián ritmushoz kell igazítani a fizikai és pszichés egészségünk érdekében.

  Mi az a cirkadián ritmus?

  A cirkadián ritmus, vagyis a „napi biológiai óra“ a szervezetünkben zajló fizikai, mentális és viselkedésbeli változásokat jelöli. Saját belső, időmérő rendszerünk vezérli, amely elsősorban a fényre és a sötétségre, tehát a napfény 24 óra alatt megfigyelhető változásaira reagál. 
  Ezek a ritmusok befolyásolhatják az alvás / ébrenlét ciklusokat, a hormontermelést a testhőmérsékletet, a vérnyomást és több fontos testi funkciót. A rendellenes cirkadián ritmust kapcsolatba hozták az elhízással, cukorbetegséggel, depresszióval és számos fizikai és mentális betegséggel.

  Színhőmérséklet és cirkadián ritmus

  Az alábbi ábra jól mutatja, hogy a napfény a kora reggeli órákban alacsonyabb kelvin értékű, azaz melegebb színhőmérsékletű. A délelőtti órákban a kelvin érték és a fény intenzitása is emelkedik, amelyre a szervezetünk magasabb éberségi szinttel reagál. Mindez a délután során folyamatosan mérséklődik, majd a délutáni órákban tapasztalható alacsonyabb fényerősség és a melegebb színhőmérséklet előkészíti az éjszakai alvást.

  A színhőmérséklet emelkedésével a fény vörös összetevői csökkennek, míg kék összetevői növekednek. Minél magasabb a fény színhőmérséklete, annál “kékebb”, minél alacsonyabb a fény színhőmérséklete annál “vörösebb” lesz a színe. 

  HCL kontra mesterséges megvilágítás

  Az intelligens, vezérelhető világítási rendszerek és fényforrások korában szakítanunk kell az elavult gyakorlattal, amely az otthonok és munkahelyek világításakor kizárólag annak teljesítményére koncentrált. Tudományos kutatások alátámasztják, hogy ha egy adott helyiségben végzett tevékenység (munkahely, hálószoba, nappali stb.), összhangban van a fény cirkadián ritmusnak megfelelő színhőmérsékletével, úgy nagy mértékben javítható az éberség, a koncentrációs képesség, a hangulat és a közérzet.

  Fényforrások színhőmérséklete

  A színhőmérséklet mértékegysége a kelvin, jele K. 

  A gyártók a csomagoláson kelvinben jelölik az adott fényforrás színhőmérsékletét, amelyet három csoportba sorolhatunk: meleg fényű (2700-3000 K), semleges fényű (3500-4100K) és hideg fehér fényű (5000-6500 K). 

  Okos világítási rendszerekkel a napszaknak, az adott helyiségben végzett tevékenységnek, valamint a hangulatunknak megfelelően állíthatjuk a fényforrások fényerejét, színhőmérsékletét. 

  no
 • Tervezői eszközök az SLV termékekhez

  A professzionális világítástervezés már hosszú ideje életünk része. Az SLV különböző szoftver gyártókkal együttműködve mindig arra törekedett, hogy minél több platformon felhasználhatóak legyenek a lámpatestek tervezéskor.

  A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyártó most elérhetővé tette közel 500 termékéhez a 3D modelleket. Illetve az SLV plugin segítségével letölthetőek a DIALux-hoz és a Relux-hoz is fotometriai adatokat is tartalmazó uld és rolf file-ok.

  SLV 3D modellek

  Ezekkel fileokkal a 3D tervező programokban a fizikai valóját mutathatjuk meg a lámpatesteknek (de a fotometriai adatokat nem tartalmazzák). Használhatóak bármilyen 3D tervező programban, többek között az Autodesk 3ds Max, SketchUp, Rhino, Maya, Archicad, Revit programokban,  de ugyan úgy a világítástechnikai méretező programokban is, mint a DIALux, Relux vagy AGi32. A segítségükkel a 3D tervekben igényes, valós képet lehet velük mutatni.

  A 3ds filokat az alábbi űrlap segítségével itt ingyenesen letölthetővé tettünk.

  Kéjük add meg adataidat a letöltéshez!

  Az SLV plugin

  Az SLV Plugin egy univerzális eszköz a szakmabeliek számára, mellyel az SLV termékekkel tervezhetnek. Ez egyrészről továbbfejlesztett online katalógus, melyben átfogó keresési funkciók, termék összehasonlítás, technikai adatok, részletes leírás és még sok más funkció elérhető. Egyszerű a használata, nem kell külön program a megnyitásához és a frissítésekkel mindig elérhetőek az újdonságok is. A termékek részletes fotometriai adatait, fényeloszlási görbéit, technikai paramétereit is tartalmazza, egyszerűen kereshetőek és letölthetőek belőle az adatok. Másrészről a DIAlux-os és Relux-os világítási képek létrehozásához is nagyon jó eszköz az SLV plugin, mert a termékek adatai uld-ben és rolf-ban a DIALux-ba és a Reluxba könnyedén átemelhetőek.

  TOVÁBB az SLV plugin letöltéséhez

  Az SLV a DIALUX prémium partnere

  Tervezőktől tervezőknek: DIALux világítás tervező szoftver.

  Ha  DIALux-ot használsz, hatékony, professzionális világítási terveket hozhatsz létre, melyben a vezető gyártók aktuális adatait használhatod. E mellett az energia kalkulációk is rendelkezésre állnak, valamint világítási képeket is létrehozhatsz többek között LED vagy egyéb szín váltós fényforrásokkal is. A DIALux -hoz használható SLV plugin installálásához kattints ide, , tömörítsd ki a ZIP file-t és nyisd meg a benne lévő EXE file-t.

  Tovább a DIALux oldalára >
  Tovább az SLV plugin letöltéséhez >

  RELUX

  A Relux világítás tervező szoftver ideális a kalkulációkhoz és a 3D-vizualizációhoz természetes és mesterséges fényforrások esetén is. Ezzel a tervező szoftverrel fényforrásokat adhatsz egy szobához, meghatározhatod a fényforrások és egyéb tárgyak helyét a virtuális térben. Ezzel beállíthatod és tesztelheted a fényhatásokat, még mielőtt fizikailag felszerelnéd őket, és kapsz egy képet arról, milyen lesz a végleges megvilágítás. Minden szükséges ROLF file, mellyel a Relux-ban használhatod az SLV termékeket megtalálható az SLV pluginban vagy a termék mellett az www.SLV.com oldalon.

  Tovább a Relux oldalára >
  Tovább az SLV plugin letöltéséhez >

  no
 • SLV tavaszi magazin 2020

  Megérkezett az SLV tavaszi rövid katalógusa, mely a gyártó történetének első magazinja. 60 oldalas terjedelemben, 50 új termékkel sok új izgalmas technológiai újdonsággal, valamint inspiráló enteriőrfotókkal került kiadásra tavasszal. Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fő témák

  ÚJ TERMÉKEK & BEJELENTÉSEK
  – Kültéri világítás
  – Sodronyos és sínes rendszerek
  – HORECA megoldások
  – Mélysugárzók


  TECHNOLÓGIÁK
  – Egyszerű telepítés
  – CCT kapcsolók (Color correlated temperature – színhőmérséklet választó kapcsoló)
  – Világítási koncepciók a kereskedelmi szektroba, színvisszaadás (CRI)
  – Válogatott projektek
  – Fenntarthatóság az SLV-nél

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • ETC Augment3D online bemutató

  💡💡💡 Képezd magad home office-ban! 💡💡💡

  Szeretettel meghívunk az ETC Augment3d online bemutatóra! Az ETC legújabb szoftverinnovációja, az Augment3d-t, mely egy 3D-s programozási környezetet teremt az Eos fényvezérlő család számára. A vizualizáción kívül az Augment3d kibővített 3D-s eszközkészletet kínál iOS és Android mobil távvezérléskor.

  A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  Mikor?
  ➡️ Április 24-én pénteken 14:00 – 15:00 óra között

  Hol?
  ➡️ http://event.luminis.hu

  ( Regisztráció a bemutatóra a fenti oldalon, a linket majd később az itt megadtott e-mail címre küldik ki kollégáink. )

  Facebook eseményünk itt:

  ➡️ https://www.facebook.com/events/520033015345398/

  no
 • Várunk közösségünkbe!

  Home officeban a szakmával?

  A jelenlegi helyzet mindannyiuk életére, munkájára hatással van. Az építészettel, lakberendezéssel, világítástervezéssel foglalkozó szakmák különösen sok személyes találkozót, egyeztetést, együtt ötletelést igényelnek, amelyet egy időre fel kell függesztenünk mindannyiunk érdekében. 

  Maradjunk kapcsolatban, csatlakozz online közösségünkhöz! 

  Létrehoztunk egy online szakmai csoportot, amely kifejezetten világítástechnikával és tervezéssel, okos otthonokkal, és design lámpákkal foglalkozik

  Az építészek, lakberendezők itt megoszthatják egymással kérdéseiket, válaszaikat, referenciáikat.

  Csatlakozz te is ha
  💡 foglalkozol design világítástechnikai megoldásokkal;
  💡 naprakész tudást szeretnél az aktuális trendekről, újdonságokról, szakmai rendezvényekről;
  💡 szívesen megbeszélnéd tapasztalataidat, kihívásaidat, referenciáidat más szakmabeliekkel.  

  Csatlakozz te is: Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok 

  Találkozzunk online!

  no
 • design

  Balatonfenyvesi Úszóház

  A Luminis Kft azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy a balatonvilágosi telephelyű Marinus Homes Kft által tervezés és fejlesztés alatt álló úszóházainak világítási tervezésében részt vegyen.

  A koncepció egy olyan világítási megoldás volt, amely lehetővé teszi a megrendelői igény szerinti belső elrendezésnek megfelelő világítás mobil kialakítását. Kollégáink több alternatívát is kidolgoztak, melyekből végül az SLV álmennyezetbe süllyeszthető sínrendszere vitte el a pálmát. A sínekre a fény által nyújtott lehetőségeket kihasználva kiváló minőségű függeszthető és spot lámpatestek kerültek, melyek integrálták a funkciót és a formát és gyors cserélhetőségük biztosította a kívánt mobilitást. A prototípus Balatonfenyvesen, a Yacht kikötőben található.

  Az alkalmazott lámpatestek:

  PHELIA, ENOLA, NOBLO, FORCHINI, SEDO , OCCULDAS, P_LIGHT

  no
 • design

  MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtára

  Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtárában egy izgalmas projekt várt bennünket: a korábbi magasfogyasztású, ipari jellegű világítást szerették volna korszerűsíteni.

  A helyszín bővelkedett a kihívásokban, ugyanis hosszú könyvespolc sorokat kellett bevilágítani, márpedig egy könyvtárban elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fény biztosítása. A tervezést és a méretezést világítástervező szakemberünkre bízták.

  A szűk könyvespolcok között BRILUMEN ORIS sáv világító lámpatesteket alkalmaztunk, amelyek különböző teljesítmény, méret és rögzítési tulajdonságaik miatt különösen kedvelt lámpatestek boltokban, mozikban, múzeumokban, hotelekben, irodákban. Ráadásul ár-érték arányban is kedvezőek.

  A hely adottságaihoz alkalmazkodva nem csak függesztett, hanem mennyezetre szerelt megoldást is alkalmaztunk, figyelve arra, hogy megtartsuk az egységes megjelenést. A könyvtár iroda mennyezetére függesztett RZB 1200x300mm Ledpanelek kerültek, az olvasó szobában pedig a meglévő régi izzókat korszerű Philips LED fényforrásokra cseréltük, amely funkciójában tökéletesen megfelelő, ám mégis költséghatékony megoldást jelentett.

  no
 • Megváltozott munkarend – Update

  Tisztelt Partnerünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  A vírusveszély enyhülése és a fővárosi megengedőbb intézkedések után a Luminis irodájába is fokozatosan visszaáll a korábban megszokott munkarend és személyes ügyfélszolgálat. Kollégáink egy része továbbra is home office-ból látja el feladatát, de Június 02-től már a korábbi nyitvatartás szerint az irodában is tartózkodnak majd munkatársak. 

  Így előre egyeztetett időpontban – a higiéniai szabályokat és biztonsági intézkedéseket betartva – újra látogatható bemutatótermünk! Kérjük, érkezését minden esetben egy munkanappal korábban jelezze, illetve egyeztesse azt kapcsolattartójával. 

   

  Köszönjük a megértést! Továbbra is vigyázzunk egymásra!
  üdvözlettel,
  a Luminis csapata

  no
 • Díjak az SLV-nél

  Bezsebelt díjak az SLV háza táján

  Az évek során az SLV választéka több mint 3000 termékre nőtt. A kínálat egyre növekvő mértékben fedi le az otthoni és irodai, üzleti felhasználók igényeit.

  „Az innovációt követően a díjra jelölések és az elnyert díjak mindig megerősítenek bennünket abban, hogy Jó úton haladunk! A jó érzés mellett egyben motivációt is jelent, hogy további erőfeszítéseket tegyünk a termékfejlesztésbe és a jövő lámpatestjeinek megalkotására.”

  Az SLV-nél különös figyelmet fordítanak a magas minőségre és a megfelelő műszaki tartalomra megfizethető áron. Termékeikre 5 év garanciát biztosítanak.

  A design és a technológia több mint 40 éve fonódik össze az SLV tervezőasztalán. A világítás és a formatervezés iránti szenvedélyük, a termékfejlesztés széles körű ismerete és átfogó piackutatás révén évtizedek óta képesek időszerű, elegáns és rendkívüli lámpatesteket fejleszteni.

  Tartós technológia + funkcionalitás + kiváló minőségű anyagok + időtlen formák + logisztika = az SLV sikere.

  A jó tervezés iránti elkötelezettségüket a “Red Dot Award” és a “German Design Award” is elismerte, ezért szeretnénk bemutatni díjnyertes termékeiket.

  Díjazott termékek

  Az első vázlattól a végső termékig a tervezés során végig a legfontosabb a design és a technológia összeolvasztása. Modern, időtlen és elegáns megjelenés jellemzi az SLV által tervezett lámpákat. De külső tervezőkkel is szívesen dolgoznak együtt. Ha ilyen termék nyer díjat, az nem csak az SLV, de a tervező számára is különleges az elismerés.

  AVENTO

  Az Avento függesztett lámpák elnyerték German Design Award-ot. A függesztéket Susanne Uerlings tervezte, melynek fő irányvonala az egyszerűség volt. Klasszikus formája egyszerű háromszög nyílásokkal az oldalán megvilágítja a környezetet is. A belső felület arany bevonatának köszönhetően a fény melegebb, kellemesebb. Egy egyszerű design mely mégis mély benyomást tesz. A nyertes termék dimmelhető, prémium LEDekkel felszerelt.

  Tovább a győztes termékhez

  MALU

  A ‘Malu-család’ különböző tagjai nagy rugalmasságot adnak – legyen akár mennyezeti, fali vagy padló lámpáról szó, egyaránt alkalmazhatóak kültéren és beltéren – így egységes, harmonikus teret hozhatunk létre velük.
  A MALU lámpák ráadásul dupláztak: elhozták a German Design Award mellett a Red Dot Award-ot is. Ezek a szokatlan, feltűnő lámpatestek különösen széles és egyenletes megvilágítást adnak.

  Tovább a győztes termékhez

  ESKINA

  Az ESKINA időtlen, modern és egyszerű kültéri világítási sorozat. Az állítható színhőmérsékletnek (3000 | 4000 K) és a különösen nagy szögben forgatható és dönthető lámpafejnek köszönhetően az ESKINA sokféle megvilágítási helyzetben használható.  Az időjárásálló lámpatestek IP 65 besorolással rendelkeznek, a German Design Awardot pedig mint „alakilag és funkcionálisan is meggyőző termék” nyerték meg.  

  Tovább a nyertes termékekhez

  BENDO

  Az egyedi BENDO lámpák különlegessége a karakteres megjelenésük. Kültéri lámpák, de „minimalista kialakításuk ellenére is megkülönböztető identitással rendelkeznek”. A három méretben kapható lámpák (40 cm, 80 cm, 220 cm magasság) 55-ös IP védettségi osztályának köszönhetően tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen kültéri projekthez.

  Tovább a nyertes termékekhez

  BRENDA

  A  BRENDA széria megálmodója Johannes Tomm, aki asztali, fali és függesztett lámpát is tervezett a családba. Mindhárom kombinálja az innovatív designt és a praktikusságot. A matt üveg meleg fény ad. A két asztali lámpa különleges funkciókkal is rendelkezik, pl érintéssel dimmelhető és indukciós töltésre alkalmas. Egyedi, feltűnő megjelenésük, kerek, matt üvegből készült, becsillanásmentes búrájuk meggyőzték a bírákat mind a Red DOT Awardon, mind a German Design Award-on

  Tovább a nyertes termékekhez

  no