Hírek & Tudásbázis

 • Mit kell tudni a sínes rendszerekről?

  Sínes rendszerek esetén egy tetszőleges hosszúságú és alakú sínt helyezünk el a mennyezeten, mely egyetlen ponton csatlakozik csak a mennyezeten elhelyezett elektromos kiálláshoz.

  Az áramot a sín belsejében elhelyezett réz érpár vezeti. Belül szigeteletlen réz szálak futnak, erre csatlakozik a lámpák adaptere, így tud áramot átvenni. Magán a sínen bárhol elhelyezhetjük a sínrendszerhez illeszkedő lámpatestet.

  A sínes világítási rendszerek előnyei

  A sínes világítási rendszerek két legnagyobb előnye abban rejlik, hogy könnyen variálhatóak, illetve hogy egyetlen bekötési ponttal egy egész rendszert irányíthatunk.

  1. Variálhatóság

  Egyes helyiségek évente akár többször is átrendezésre kerülhetnek: fokozottan igaz ez egy irodában vagy kiállító térben, de ugyan így előfordulhat egy nappali vagy étkező esetén is. Ilyenkor jól jön, ha egy lámpatest nem fix helyen van, hanem egy mozdulattal áthelyezhető.

  A lámpatestek elhelyezkedése tetszés szerint változtatható a sínen, igény szerint forgathatjuk, billenthetjük, de akár bővíthetjük vagy csökkenthetjük számukat a későbbiekben, igazodva a megváltozott enteriőrhöz. Függesztett lámpatestek is elhelyezhetők a sínre, asztalok, pultok megvilágításához

  2. Egypontos csatlakozás

  Az egy bekötési pont előnye akkor mutatkozik meg, amikor nem akarjuk vagy tudjuk a teljes elektromos rendszert átalakítani, a mennyezetet megvésni. Ilyenkor a meglévő elektromos kiállással kell megoldani az esetleg teljesen új világítási kiosztást, ezt a problémát pedig könnyen áthidalhatjuk egy sínrendszerrel.

  Felhasználási területei az üzletek, bemutatótermek, irodák, galériák, múzeumok világításától a lakások kiemelő és általános világításáig terjed.

  A sínes rendszerek fajtái

  A sokféle sínes megoldást több módon is katerorizálhatjuk, így könnyebb leszűkíteni a választási lehetőségeket:

  1. beépíthetőségük alapján
  2. feszültség alapján
  3. fázisok száma szerint

  1. Beépíthetőségük alapján választhatunk felületre szerelt, mennyezetbe süllyesztett, függesztett vagy sodronyos verziót is.

  • A sínes lámpa rendszerek többsége felületre szerelhető. Bármilyen sík felületre felrakhatók a megfelelő rögzítéstechnika alkalmazásával.
  • Gipszkarton álmennyezetek esetében választhatunk besüllyesztett sínt is. Ekkor látványra csak egy vékony hornyot látunk, azonban a variálhatóságot továbbra is élvezhetjük. (azonban később a sín eltávolítása, bővítése csak a mennyezet bontásával lehetséges)
  • Bizonyos sínes rendszereket merev függesztő pálcával vagy sodronyos függesztékkel mennyezetről be is tudjuk függeszteni.
  • A sodronyos rendszer alapja egy speciális, kifeszített szigetelt sodrony melyben 12V-os egyenáramú feszültség van. A sodronyos rendszer előnye, hogy nem szükséges mennyezethez rögzíteni, így bonyolultabb tetőformák vagy nagy belmagasság esetén is jól alkalmazhatók.

  2. ERŐS- ÉS GYENGEÁRAMÚ LÁMPA SÍNEK

  A használat feszültség szempontjából erősáramú (230V-os feszültségű) és törpefeszültségű (transzformátorral a hálózati feszültséget 12V vagy 24V-os feszültséggé alakító) síneket különböztetünk meg.

  3. EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ SÍNES VILÁGÍTÁSI RENDSZEREK

  A fázisok száma a kapcsolható áramkörök számát határozza meg. 1, 2 illetve 3 fázisú sínek elérhetőek.

  Az egyfázisú sínek egy áramkörrel rendelkeznek, azaz minden lámpatest egyszerre kapcsolódik fel és le. A többfázisú síneknél lehetőség van 2 illetve 3 kapcsolt áramkört külön kapcsolni. Ilyenkor egy sínhez több villanykapcsoló tartozik.

  Egy három fázisú sínnel például meg lehet oldani, hogy a mennyezet egy pontján betáplálva a sínt a nappali-étkezőn körbevezetjük, és az egyik kapcsoló pl egy fali spotot, a másik az étkező feletti lámpát, a harmadik a kanapé feletti világítást kapcsolja.

  És most lássuk az egyes sín típusokat

  1 áramkörös (1fázisú) sínes rendszer

  230V-os egyfázisú sínrendszer, mely létezik falon kívül szerelhető vagy mennyezetről függeszthető és süllyesztett verzióban is. A sínes rendszeren elhelyezett lámpatestek egy áramkörre vannak kötve, egyszerre kapcsolhatók, szabályozhatók. Formavilágában hasonló, csak vékonyabb megjelenésű mint a 3 fázisú sínrendszer. Kínálatunkban megtalálható 2m-es sínes szett 3db lámpatesttel, kifejezetten lakóssági felhasználásra.


  3 áramkörös (3 fázisú) sínes rendszer

  230V-os feszültésű háromfázisú sínrendszer. Ugyanazon a sínes rendszeren elhelyezett lámpatestekből 3 világítási kör alakítható ki és körönként külön-külön kapcsolhatók, szabályozhatók.

  Kínálatunkban megtalálható két formavilágú 3fázisú sínes rendszer tartozékai (a népszerű EUTRAC és a keskenyebb formavilágú S TRACK), amik egymással nem kompatibilisek, de az EUSTANDARD kialakításuk miatt minden kínálatunkban megtalálható 3fázisú lámpatest mindkét rendszerre felszerelhető.


  D-Track – 2 áramkörös (2fázisú) sínes rendszer

  230V-os 2 fázisú rendszer. Nagyon dekoratív megjelenésű, vékony profilú, a sín nyílása alumínium borítással fedhető le, ettől kap igazán kompakt és modern megjelenést az egész rendszer. Felületre szerelhető vagy felületről függeszthető.


  Easytec design sínes rendszer

  Egyfázisú, 230V-os, falon kívül szerelhető sínrendszer.
  Az egyik legelegánsabb megjelenésű sínrendszer a piacon. Dekoratív, modern, aprólékos kidolgozással. Különlegessége, hogy a sínek speciális szerszámmal ívre hajlíthatók


  Sodronyos rendszer

  Törpefeszültségű, 12V-os rendszer. Az SLV TENSEO egy prémium kategóriás, rendkívül esztétikus megjelenésű sodronyos lámparendszer Két szemközti fal között kifeszíthető a sodrony, ezáltal megoldható a világítás pl. olyan nagy belmagasságú helyiségeknél, ahol nem tudnak, vagy kevés helyen lehet a mennyezetre rögzíteni.


  Vitrin sín

  Egyfázisú, törpefeszültségű 12V-os sínres lámparendszer. Kompakt megoldás vitrinek megvilágítására, ahol a kis méret jelentős fénnyel párosul

  Az SLV GLU-TRAX és M-TRACK speciálisan vitrinek világítására kifejlesztett sínrendszerek. Az M-TRACK esetén a lámpatestek nem mechanikusan, hanem mágnesesen csatlakoznak.


  Mágneses sínrendszer

  230V-os rendszer. A lámpatestek egy mozdulattal felhelyezhetők és eltávolíthatók a rendszerről. A 30°-os lencsés, a káprázásmentes és prizmás egységek a sín síkjába -, álmennyezeti kivitelezésnél a mennyezet síkjába simulnak, ezáltal nagyon dekoratív és igényes megjelenést eredményeznek.

  
  
  
  
  

  Kompatibilitás

  Fontos kiemelni, a sínes lámpatestek csatlakozói többféle szabványban léteznek. Az egyes rendszerek elemei csak akkor kompatibilisek más gyártók termékeivel (vagy azonos gyártó másik típusú sínrendszerével), ha azonos szabványú csatlakozóval rendelkeznek.

  Csatlakozz szakmai csoportunkhoz a facebookon!

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • ETC fénypultok Magyarországon

  Az ETC az 1975-ös alapítása óta eltelt 45 évben nemzetközileg vezetővé nőtte ki magát a rendezvény világításban. A fényvezérlő pultoktól és modern világítási rendszerektől a fényvetőkig az ETC innovatív termékeket kínál a színházak, TV stúdiók és építészet számára. Fényvezérlő pultjaival (a Luminis Kft közvetítésével) számos helyen találkozhatunk már Magyarországon is.

  Békésszentandrás

  ÚJ! Békésszentrandrási Körös Művelődési Ház és Könyvtár (Békésszentandrás, István király u 16, 5561): ColorSource 20

  Budapest

  AMC Central Europe (Budapest, Lomb u. 23-27, 1139): Congo Jr.
  Artus (Budapest, Sztregova u. 7, 1116): Element
  Átrium Színház (Budapest, Margit körút 55, 1024): Congo Kid
  ATV (Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 31, 1102): Ion Xe, SmartFade
  Centrál Színház (Budapest, Révay u. 18, 1065): Eos, Ion Xe, Nomad Puck
  Déryné (Budapest, Reitter Ferenc utca, 1135): Ion Xe 20, Element 2
  Fény-Design (Budapest, Hegyes u., 1118): Ion, Element, SmartFade
  Fortuna Stúdió (Budapest, Szentmihályi út 131, 1152): Ion Xe, Nomad Puck
  HírTV (Budapest, Angol u. 65-69, 1149): Congo Jr.
  Jóban-Rosszban (Budapest, Csillagvirág u., 1106): Element 2
  KOMA Bázis (Budapest, Molnár Viktor u. 21, 1158): Congo Kid
  LifeTV (Budapest, Lajos u., 1036): Ion Xe
  Lux-Mix (Budapest, Róna u. 174, 1145): Ion Xe 20, ColorSource 40, SmartFade
  Magyarországi Szerb Színház (Budapest, Nagymező u. 49, 1065): ColorSource 40
  MKUK (1147 Budapest, Telepes utca 72-74.): Ion Xe
  MOME (Budapest, Zugligeti út 9, 1121): Element, ColorSource 40
  M-RTL (Budapest, Nagytétényi út 29, 1222): Ion Xe, SmartFade
  MTVA (Budapest, Kunigunda útja 64, 1037): Ion Xe, SmartFade
  Nemzeti Színház (Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095): Eos Titanium, Gio, Ion Xe, Element
  Örkény Színház (Budapest, Madách Imre tér 6, 1075): Congo Jr., Congo Kid
  ÚJ! Pesti Srácok Stúdió (Budapest, Márvány utca 17, 1012): ColorSource 20
  Pesti Színház (Budapest, Váci u. 9, 1052) Ion, Nomad
  Trafó (Budapest, Liliom u. 41, 1094): Congo Kid
  Turay Ida Színház (Budapest, Kálvária tér 6, 1089): Congo Kid
  TV2 (Budapest, Róna u. 174, 1145): Congo Jr.
  Two M en’s Show (Budapest, Róna u. 174, 1145): ColorSource 40, SmartFade
  Újpest Színház (Budapest, István út 17-19, 1042): Congo Kid
  Újszínház (Budapest, Paulay Ede u. 35, 1061): Gio
  Várkert Bazár (Budapest, Ybl Miklós tér 2-6, 1013): Gio
  Vígszínház (Budapest, Szent István krt. 14, 1137): Eos Titanium, Gio @5, Ion Xe


  Budaörs

  Budaörsi Latinovits Színház (Budaörs, Szabadság út 26, 2040): ColorSource 20


  Békéscsaba

  Békéscsabai Napsugár Bábszínház (Békéscsaba, Andrássy út 1-3, 5600): ColorSource 20


  Cegléd

  Kossuth Művelődési Központ (Cegléd, Kossuth tér 5/a, 2700): Congo Kid

  Dombóvár


  ÚJ! Dombóvári Művelődési Ház (Dombóvár, Hunyadi tér 25, 7200): ColorSource 20 AV

  Dunaújváros


  Bartók Kamaraszínház (Dunaújváros, Bartók Béla tér 1, 2400): Congo Kid

  Eger


  Gárdonyi Géza Színház (Eger, Hatvani kapu tér 4, 3300): Congo Jr., Nomad
  Harlekin Bábszínház (Eger, Bartók Béla tér 6, 3300): Congo Kid

  Fertőd


  Fertődi Kastély (Fertőd, Joseph Haydn u. 2, 9431): Congo Jr.

  Gödöllő


  Hit Gyülekezete (Gödöllő, Horgásztó u. 10, 2100) Element 2

  Gyula


  Erkel Ferenc Művelődési Központ (Gyula, Béke sgrt. 35, 5700): Congo Kid

  Kápolnásnyék


  Vörösmarty Mihály Szabadtéri (Kápolnásnyék, Vörösmarty u. 31, 2475) ColorSource 40 AV

  Kaposvár


  Kaposvári Egyetem (Kaposvár, Guba Sándor u. 40, 7400): Element
  BábSzínTér (Kaposvár, Fő u. 67, 7400): ColorSource 40 AV

  Kecskemét


  Hírös Agóra (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1, 6000): Congo Jr.

  Keszthely


  Goldmark Károly Művelődési Központ (Keszthely, Kossuth Lajos u. 28, 8360): Ion Xe

  Miskolc


  Miskolc Nemzeti Színház (Miskolc, Déryné u. 1, 3525): Ion XE
  Csodamalom bábszínház (Miskolc, Kossuth Lajos utca 11, 3525): Congo Jr.

  Nagykovácsi


  American International School of Budapest (Nagykovácsi, Nagykovácsi utca 12, 2094): Element

  Pécs


  Pécsi Harmadik Színház (Pécs, Hajnóczy út 41, 7633): Congo Jr.
  Zsolnay Negyed E78 (Pécs, Felsővámház u. 52, 7626): Congo Kid
  Pécsi Balett (Pécs, Major u. 21, 7626): Congo Jr.
  Bóbita Bábszínház (Pécs, Felsővámház u. 50, 7626): Ion Xe
  Pécsi Horvát Színház (Pécs, Anna u. 17, 7621): ColorSource 40

  Székesfehérvár


  Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, Fő u. 8, 8000): Gio, Ion Xe
  Fehérvár TV (Székesfehérvár, Szent Vendel u. 17/A, 8000): Nomad

  Salgótarján


  József Attila Művelődési Központ (Salgótarján, Főtér 5, 3100): Congo Jr.

  Szombathely


  Bartók Terem (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3, 9700): ColorSource 20

  Szolnok


  Szigligeti Színház (Szolnok, Táncsics Mihály u. 20, 5000): Congo Jr.

  Vác


  Váci Dunakanyar Színház (Vác, Dr. Csányi László krt. 58, 2600): Element

  Veszprém


  Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2, 8200): Congo Kid
  Agóra Veszprém Városi Központ (Veszprém, Táborállás tér 1, 8200): Ion

  no
 • Hogy is van ez? Mit is jelent az IP védelem?

  A fenti téma a lakossági szektorban sokszor félreértésekre ad okot. Még a lakberendezők, építész ill. belsőépítész tervezők körében is bizonytalan néha a jelölés értelmezése, ezért szükségesnek érezzük a téma átbeszélését és megértését.

  Az IP-védettség (International Protection Marking) jelentése Nemzetközi Védettségjelölés.


  A műszaki berendezés áramköreit védő tokozás (készülékház) – jelen esetben a lámpatestház – környezeti behatások elleni védettségét jelzik vele. Az IP-besorolást Magyarországon az MSZ EN 60529:2015 „Villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettségi fokozatok (IP-kód)”, nemzetközileg az IEC 60529 szabvány írja le. A védettség mértékét gyakorlati vizsgálatokkal minősítik.

  Az IP kód első számjegye a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre, az esetleges harmadik a szilárdságra vonatkozik. Utóbbit jelen cikkünk nem tárgyalja. A magasabb szám minden esetben magasabb védettségi szintet jelent pl. IP55 A védettségi érték hiányát gyakran X betűvel jelzik.

  IP Rating Chart Penglight

  Mindazokon a helyeken, ahol magas a páratartalom, azaz nedves vagy időszakosan nedves a környezet, különösen nagy figyelmet kell fordítani a biztonságra. A nedves helységek általában ipari jellegűek, bennünket inkább a lakásokban előforduló időszakosan nedves helységek pl. fürdőszobák, mosókonyhák ill. külterek, garázsok és előtetők érintenek.

  Mind közül biztonságtechnikai szempontból a fürdőszobák a leghúsbavágóbbak. Mivel itt magas a páratartalom, célszerűen ne csak a könnyű szerelhetőséget vegyük figyelembe, hanem a lámpatest és a búra anyagát, felületkezelését. Keressük inkább a jobb minőségű, sokszor magasabb árfekvésű lámpákat, hiszen a közmondás itt is igaz, „Olcsó húsnak híg a leve”.

  A fürdőszobában biztonságtechnikai szempontból, a rizikós területek zónákra vannak felosztva az alábbiak szerint

  Zóna 0 

  Magába foglalja a fürdőkád, zuhanytálca belsejét – példa: vízalatti megvilágítás. Az ilyen esetekben csak alacsony feszültségű világítótesteket alkalmazhatunk, maximálisan 12 V, amelyek felszerelhetők a kád belső részéhez. Ezeknek a típusú világítótesteknek, legalább az IP X7-es védettségi osztályba kell tartozniuk.

  Zóna 1 

  Magába foglalja a falakat, mennyezetet a kád és a zuhanykabin felett a zuhanyrózsa magasságáig, vagy minimum 225 cm talajtól számított magasságig. A világítótesteknek legalább az IP X5-ös védettségnek kell megfelelniük (fröccsenő víz ellen védett). Ezekre a helyekre megengedett a  különböző elektromos berendezések telepítése (vízmelegítők, fűtött kádak, világítótestek).

  Zóna 2 

  Magába foglalja az 1-es zóna körüli falakat a talajtól számított 3 m magasságig és 60 cm horizontális irányban. A világítótesteknek legalább az IP X4-es védettségnek kell megfelelniük, beleértve a mosdó feletti világítótesteket is. Ezekre a helyekre felszerelhetőek a különböző lámpák, ventilátorok, vízmelegítők, zuhanyszivattyúk és a fűtött kád tartozékai.  

  Zóna 3  

  Ebben a zónában megengedett a 230 V feszültségű, önkioldós biztonsági kapcsolóval ellátott konnektorok felszerelése. Minden esetben szükséges az áramvédő kapcsoló (FI relé) 30 mA-nél nem magasabb érzékenységű beiktatása. Ezekre a helyekre felszerelhetők az  IP 20-as védettségű világítótestek.

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • Ethernetes világítástechnikai ismeretek

   Kedves partnerünk! Képezd magad home office-ban!


  Szeretettel meghívunk a következő online bemutatónkra, melynek témája az ethernetes világítástechnikai alapismeretek. Két napon kerül lebonyolításra, az alábbi időpontokban és tematika szerint:

  ➡️ I./1. ( 2020. május 04., 14:00 ( hétfő )
  DMX512 alapismeretek. DMX az ethernet hálózaton. Fizikai és ethernet rendszerek összehasonlítása. Ethernet alapú DMX protokollok.
  – visszajelzések a DMX hálózaton (RDM)
  – ethernetes hálózat komponensei
  – hálózati kábelezés


  ➡️ I./2. ( 2020. május 05., 14:00 ( kedd )
  – hálózati címzés
  – adat átviteli módok
  – gyakorlat rész (net3 koncert, gateway, aip, rdm sacn view)

  Hol?
  ➡️ http://event.luminis.hu


  A webinar ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  no
 • SLV tavaszi magazin 2020

  Megérkezett az SLV tavaszi rövid katalógusa, mely a gyártó történetének első magazinja. 60 oldalas terjedelemben, 50 új termékkel sok új izgalmas technológiai újdonsággal, valamint inspiráló enteriőrfotókkal került kiadásra tavasszal. Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fő témák

  ÚJ TERMÉKEK & BEJELENTÉSEK
  – Kültéri világítás
  – Sodronyos és sínes rendszerek
  – HORECA megoldások
  – Mélysugárzók


  TECHNOLÓGIÁK
  – Egyszerű telepítés
  – CCT kapcsolók (Color correlated temperature – színhőmérséklet választó kapcsoló)
  – Világítási koncepciók a kereskedelmi szektroba, színvisszaadás (CRI)
  – Válogatott projektek
  – Fenntarthatóság az SLV-nél

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • ETC Augment3D online bemutató

  💡💡💡 Képezd magad home office-ban! 💡💡💡

  Szeretettel meghívunk az ETC Augment3d online bemutatóra! Az ETC legújabb szoftverinnovációja, az Augment3d-t, mely egy 3D-s programozási környezetet teremt az Eos fényvezérlő család számára. A vizualizáción kívül az Augment3d kibővített 3D-s eszközkészletet kínál iOS és Android mobil távvezérléskor.

  A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  Mikor?
  ➡️ Április 24-én pénteken 14:00 – 15:00 óra között

  Hol?
  ➡️ http://event.luminis.hu

  ( Regisztráció a bemutatóra a fenti oldalon, a linket majd később az itt megadtott e-mail címre küldik ki kollégáink. )

  Facebook eseményünk itt:

  ➡️ https://www.facebook.com/events/520033015345398/

  no
 • Várunk közösségünkbe!

  Home officeban a szakmával?

  A jelenlegi helyzet mindannyiuk életére, munkájára hatással van. Az építészettel, lakberendezéssel, világítástervezéssel foglalkozó szakmák különösen sok személyes találkozót, egyeztetést, együtt ötletelést igényelnek, amelyet egy időre fel kell függesztenünk mindannyiunk érdekében. 

  Maradjunk kapcsolatban, csatlakozz online közösségünkhöz! 

  Létrehoztunk egy online szakmai csoportot, amely kifejezetten világítástechnikával és tervezéssel, okos otthonokkal, és design lámpákkal foglalkozik

  Az építészek, lakberendezők itt megoszthatják egymással kérdéseiket, válaszaikat, referenciáikat.

  Csatlakozz te is ha
  💡 foglalkozol design világítástechnikai megoldásokkal;
  💡 naprakész tudást szeretnél az aktuális trendekről, újdonságokról, szakmai rendezvényekről;
  💡 szívesen megbeszélnéd tapasztalataidat, kihívásaidat, referenciáidat más szakmabeliekkel.  

  Csatlakozz te is: Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok 

  Találkozzunk online!

  no
 • Megváltozott munkarend – Update

  Tisztelt Partnerünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  A vírusveszély enyhülése és a fővárosi megengedőbb intézkedések után a Luminis irodájába is fokozatosan visszaáll a korábban megszokott munkarend és személyes ügyfélszolgálat. Kollégáink egy része továbbra is home office-ból látja el feladatát, de Június 02-től már a korábbi nyitvatartás szerint az irodában is tartózkodnak majd munkatársak. 

  Így előre egyeztetett időpontban – a higiéniai szabályokat és biztonsági intézkedéseket betartva – újra látogatható bemutatótermünk! Kérjük, érkezését minden esetben egy munkanappal korábban jelezze, illetve egyeztesse azt kapcsolattartójával. 

   

  Köszönjük a megértést! Továbbra is vigyázzunk egymásra!
  üdvözlettel,
  a Luminis csapata

  no
 • Díjak az SLV-nél

  Bezsebelt díjak az SLV háza táján

  Az évek során az SLV választéka több mint 3000 termékre nőtt. A kínálat egyre növekvő mértékben fedi le az otthoni és irodai, üzleti felhasználók igényeit.

  „Az innovációt követően a díjra jelölések és az elnyert díjak mindig megerősítenek bennünket abban, hogy Jó úton haladunk! A jó érzés mellett egyben motivációt is jelent, hogy további erőfeszítéseket tegyünk a termékfejlesztésbe és a jövő lámpatestjeinek megalkotására.”

  Az SLV-nél különös figyelmet fordítanak a magas minőségre és a megfelelő műszaki tartalomra megfizethető áron. Termékeikre 5 év garanciát biztosítanak.

  A design és a technológia több mint 40 éve fonódik össze az SLV tervezőasztalán. A világítás és a formatervezés iránti szenvedélyük, a termékfejlesztés széles körű ismerete és átfogó piackutatás révén évtizedek óta képesek időszerű, elegáns és rendkívüli lámpatesteket fejleszteni.

  Tartós technológia + funkcionalitás + kiváló minőségű anyagok + időtlen formák + logisztika = az SLV sikere.

  A jó tervezés iránti elkötelezettségüket a “Red Dot Award” és a “German Design Award” is elismerte, ezért szeretnénk bemutatni díjnyertes termékeiket.

  Díjazott termékek

  Az első vázlattól a végső termékig a tervezés során végig a legfontosabb a design és a technológia összeolvasztása. Modern, időtlen és elegáns megjelenés jellemzi az SLV által tervezett lámpákat. De külső tervezőkkel is szívesen dolgoznak együtt. Ha ilyen termék nyer díjat, az nem csak az SLV, de a tervező számára is különleges az elismerés.

  AVENTO

  Az Avento függesztett lámpák elnyerték German Design Award-ot. A függesztéket Susanne Uerlings tervezte, melynek fő irányvonala az egyszerűség volt. Klasszikus formája egyszerű háromszög nyílásokkal az oldalán megvilágítja a környezetet is. A belső felület arany bevonatának köszönhetően a fény melegebb, kellemesebb. Egy egyszerű design mely mégis mély benyomást tesz. A nyertes termék dimmelhető, prémium LEDekkel felszerelt.

  Tovább a győztes termékhez

  MALU

  A ‘Malu-család’ különböző tagjai nagy rugalmasságot adnak – legyen akár mennyezeti, fali vagy padló lámpáról szó, egyaránt alkalmazhatóak kültéren és beltéren – így egységes, harmonikus teret hozhatunk létre velük.
  A MALU lámpák ráadásul dupláztak: elhozták a German Design Award mellett a Red Dot Award-ot is. Ezek a szokatlan, feltűnő lámpatestek különösen széles és egyenletes megvilágítást adnak.

  Tovább a győztes termékhez

  ESKINA

  Az ESKINA időtlen, modern és egyszerű kültéri világítási sorozat. Az állítható színhőmérsékletnek (3000 | 4000 K) és a különösen nagy szögben forgatható és dönthető lámpafejnek köszönhetően az ESKINA sokféle megvilágítási helyzetben használható.  Az időjárásálló lámpatestek IP 65 besorolással rendelkeznek, a German Design Awardot pedig mint „alakilag és funkcionálisan is meggyőző termék” nyerték meg.  

  Tovább a nyertes termékekhez

  BENDO

  Az egyedi BENDO lámpák különlegessége a karakteres megjelenésük. Kültéri lámpák, de „minimalista kialakításuk ellenére is megkülönböztető identitással rendelkeznek”. A három méretben kapható lámpák (40 cm, 80 cm, 220 cm magasság) 55-ös IP védettségi osztályának köszönhetően tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen kültéri projekthez.

  Tovább a nyertes termékekhez

  BRENDA

  A  BRENDA széria megálmodója Johannes Tomm, aki asztali, fali és függesztett lámpát is tervezett a családba. Mindhárom kombinálja az innovatív designt és a praktikusságot. A matt üveg meleg fény ad. A két asztali lámpa különleges funkciókkal is rendelkezik, pl érintéssel dimmelhető és indukciós töltésre alkalmas. Egyedi, feltűnő megjelenésük, kerek, matt üvegből készült, becsillanásmentes búrájuk meggyőzték a bírákat mind a Red DOT Awardon, mind a German Design Award-on

  Tovább a nyertes termékekhez

  no
 • Megváltozott munkarend

  Tisztelt Partnerünk!

  A kialakult helyzetre, partnereink és munkatársaink egészségére való tekintettel, március 17-től minimalizáljuk irodai munkavégzésünket és visszavonásig korlátozzuk a személyes áruátvételt valamint a személyes világítástechnikai konzultációkat. Személyes áruátvételre vagy leadásra kizárólag csak 24 órával korábban egyeztetett esetekben van lehetőség az irodaházunk portaszolgálatán elhelyezett asztalokon.

  Korlátoztuk a fizetési módokat is, csak átutalásos fizetésre van lehetőség a helyzet rendeződéséig. A csomagok házhozszállítása, illetve az SLV termékek 3-4 napos kézbesítése jelenleg zavartalanul működik.

  Manfrotto termékek esetén raktárkészletünk erejéig tudjuk a megrendeléseket teljesíteni, a határzár miatt az árubeérkezés jelenleg szünetel. Amint ez a helyzet változik, értesíteni fogjuk partnereinket. Jelenleg minden rendelést fel tudunk dolgozni és le tudunk adni beszállítóink felé. Igyekszünk működésünket zökkenőmentesen fenntartani, de mindannyiunk egészsége érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a továbbiakban kollégáink otthonról látják el feladatukat.

  Kereskedő kollégáink a személyes találkozók helyett jelenleg csak telefonon vagy online tartják a kapcsolatot partnereinkkel.

  A központi telefonszámunkon korlátozottan leszünk elérhetőek. Kérjük a következő telefonokon keressenek minket, amennyiben még nem álltak velünk kapcsolatban:

  Dekoratív világítástechnika: Lajtai Edit +36303620412
  Professzionális világítástechnika: Bakos-Nagy Fruzsina +36306190308
  Manfrotto disztribúció: Csutorás Róbert +36304256910 vagy Szücsi Balázs +36304263766

  Köszönjük a megértést! Vigyázzunk egymásra! üdvözlettel, a Luminis csapata

   

  no