Hírek & Tudásbázis

 • DIALux 9.0 Evo workshop 2. rész: világítási megoldásokDIALux 9.0 Evo workshop 2. rész: világítási megoldások

  A korábbi nagy sikerű DIALux 9.0 tervező program alapozó workshopjának végre itt a folytatása. A mostani online workshopon a DIALux program segítségével különböző világítási megoldásokat mutatunk be és hasonlítunk össze.

  A workshop a Zoom felületen online követhető.

  Időpontja: 2020.10.15. 15:00 – 16:00

  A Workshopon Debreceni Róbert világítástervező mérnök kollégánk különböző lakásvilágítási megoldásokat mutat be: szó lesz általános és kiemelő világításról, rejtett világításról, a különböző sugárzási szögek hatásairól.

  Tervezett időtartam: 60 perc

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el. Szeretettel várunk!

  A DIALux EVO 9.0 workshop első, alapozó része itt megtekinthető:

  Az alapozó workshop keretében a DIALux evo 9.0 tervező program három modulját mutatta be Debreceni Róbert kollégánk.

  Egyszerű belsőtéri tervezés (csak téglalap alapú helyiség tervezése)

  Helyiségtervezés (téglalap illetve sokszög alapú a helyiség geometriája)

  Kültéri és épülettervezés: tervrajz importálása, épület megrajzolása, helyiségek kialakítás,a lámpatestek elhelyezése, alap bútorok elhelyezése, méretezés futtatása.

  no
 • Oris Slim pro – Új termék a Brilumen-től!Oris Slim pro - Új termék a Brilumen-től!

  Az ORIS SLIM PRO extra vékony (26mm) irodai lámpatest.

  Jellegzetes minimalista kialakítással készült, olyan munkaállomásokhoz tervezve ahol a diszkrét, de hatékony megvilágítás a cél.

  Direkt / indirekt fény, opál és prizma diffúzorok, különböző sugárzási szögek, alacsony tükröződésű reflektorok és lencsék állnak rendelkezésre. (UGR 19, UGR 10 káprázás korlátozás)

  Fényerőszabályozás: Dali / push / on-off . Mennyezetre, illetve függesztékként szerelhető.

  A termék már szállítható! Bővebb információk e-mailen: bigwhite@luminis.hu vagy telefonon +3613711983

  További Brilumen termékek és katalógus lapozó itt: https://www.luminis.hu/design-vilagitas/brilumen2

  no
 • Hisztéria cukrászda: A 2020-as ország tortájának az otthona sem mindennapi
  design
  Hisztéria cukrászda: A 2020-as ország tortájának az otthona sem mindennapi

  Tervező: Singer Design

  https://www.facebook.com/singerdesignbudapest/

  Örömünkre szolgál, hogy a Hisztéria Cukrászdák összes telephelyén SLV lámpák világítják meg a fagylat és sütemény költeményeket. Most a legújabb projektet, a Singer Design által tervezett tápiószecsői cukrászda belső terét szeretnénk bemutatni.

  Az idei évben ország tortája címet elnyerő Curiositas (kíváncsiság) torta születési helye is különleges: A Hisztéria Cukrászdák enteriőrje maga is süteményre emlékeztet, tele szellemes utalásokkal.

  A tápiószecsői Hisztéria lámpái habot idéznek, a cukrászda pultja kiszaggatott tésztára utal finoman, a bútorok is süteményes formákat idéznek. Miközben a krómacél sínre szerelt spotlámpák az innovatív jelent testesítik meg.

  A lámpák választásánál a design és a technikai paraméterek mellett kiemelten fontos volt a CRI index, hiszen a sütemények megvilágításánál fő kritérium volt a színvisszaadás.

  SLV sínes világítási rendszerek sodronyos függesztési megoldásai világítják meg a cukrászda fő attrakcióját, a látványos süteményes pultot.

  Hisztéria Cukrászdát Tápiószecsőn, az Andrássy úton, a WestEndben és Gyömrőn találunk.

  A tápiószecsői cukrászda projektcsapata:

  Tervezés: Singer Design

  Tervezők: Hajas ViolaNémeth Máté
  Látványtervek: Pribil Ádám

  A képeket köszönjük a Singer Designnak!

  no
 • Megérkezett az Eos v3.0 Augment3D munkakörnyezettelMegérkezett az Eos v3.0 Augment3D munkakörnyezettel

  Az ETC  bejelentette az Eos v3.0 megjelenését és elérhetővé tette a letöltését.

  Ez a frissítés lehetővé teszi az Augment3d-s programozási környezet integrációját az Eos eszközkészletéhez.

  További EOS v3.0 fejlesztések

  • Ez a frissítés lehetővé teszi az Augment3d-s programozási környezet integrációját az Eos eszközkészletéhez.
  • Az Eos új megjelenése magában foglal egy frissített grafikus felhasználói felületet, amely lehetővé teszi a fülek átrendezését egy keretben, opcionálisan kibővített fader vezérlőket, valamint a telepítés, a fader konfiguráció, a CIA és az encoder megjelenítésének frissítéseit.
  • Ún. átmeneti mód, amely lehetővé teszi a változtatások ideiglenes előnézetének megtekintését, mielőtt a szinteket live vagy blind  funkcióra kapcsolnánk. A konzolhoz frissített billentyűzetek is rendelhetőek.
  • Olyan effektek, amelyek lehetővé teszik a lépésalapú és az abszolút effektusok módosítását cue alapon.
  • Az Offset, a Magic Sheet Editor és az About fejlesztései.

  Emlékeztető: az Eos v3.0 és az összes későbbi szoftverfrissítés nem kompatibilis a Windows XP alapú hardverekkel, például az Eos „Classic” vagy az XP alapú Ion konzolokkal. A korábbi szoftverépítések továbbra is elérhetőek lesznek az ETC webhelyén.

  no
 • ETC Source 4WRD ColorETC Source 4WRD Color

  Az európai piacon éppen csak megjelent Source 4WRD Retrofit LED monocolor család RGBA LED chippel szerelt Source 4WRD Color névre keresztelt taggal bővült. A Color a korábbi Source 4WRD-hoz hasonlóan néhány perc alatt integrálható bármely optikával szerelt meglévő halogén S4 750 lámpatestbe. Összteljesítménye 143W, az RGBA alapszínek és ezek kevert színein túl lefedi a 2200-6500K színhőmérséklet tartományt. Vezérlése DMX és RDM protokolokkal. Stand alone mód előre programozott és újraprogramozható 12 presettel és 5 szekvenciával. Minden LED chip kalibrált és teljeskörű 3 éves gyártói garancia érvényes rá. Hasonlítsuk őket össze együtt meglévő S4 750 lámpaitokkal!

  Kapcsolatfelvéltel >>

  ETC Source 4WRD LED

  A monocolor változat 2020. év elején jelent meg.

  Az amerikai piacon elért sikerektől ösztönözve az ETC megalkotta a legelterjedtebb színházi halogén lámpatestek egyszerű és gyors LED-esítésére kifejlesztett Source 4WRD II retrofit LED modult az európai piacra is. A modul három változatban elérhető a Source 4 750W-os lámpákhoz: 3000K-es 80-as színvisszaadással, 3000K-es 90+ színvisszaadással és 5600K-es 90+ színvisszaadással. Dimmelése DMX jel segítségével a színházi környezetben megkövetelt elvárásokhoz lett optimalizálva. Fényárama optimális a 750W-os hagyományos halogén lámpa kiváltására mindössze 155W-os teljesítményfelvétel mellett. A Source 4WRD modul L70-es élettartama 60.000 üzemóra. A LED-esítés környezetre gyakorolt előnyeit az alábbiak támasztják alá: az energiamegtakarítás mellett megszűnik az izzó csere, a meglévő lámpatestnek mindössze a foglalat tartó öntvénye válik feleslegessé. Bármilyen 750W-os fix vagy zoom optikához alkalmazható, az 575W-os Jr. profillal nem kompatibilis. A S4 halogén lámpacsalád PAR és PARNel lámpáihoz is elérhető!

  Bővebb infók: box@luminis.hu vagy Tel.: +36 1/371 1983

  no
 • SLV Rusty kültéri lámpacsaládSLV Rusty kültéri lámpacsalád

  Bemutatjuk az SLV különleges – időtálló desgint kapott termékcsaládját a RUSTY-t. Hat féle lámpatípus benne – útvilágítás és fali lámpák kárpáztatják el a rozsda iránt érzelmeket táplálókat.

  Egyedi – különleges – időtálló.

  Online katalógus lapozó: https://slv.flipaio.com/index.php?id=10365535
  Letöltés pdf-ben itt..

  Ajánlatkérés és kapcsolatfelvétel: Tel.:+36 1 371-1983, E-mail: bigwhite@luminis.hu

  no
 • Fókuszban a diffúzorok!Fókuszban a diffúzorok!

  A DMG Lumiére ebben a videóban bemutatja lágyító diffúzorait, melyek a MIX lámpacsalád termékeivel kompatibilisek. Ha a termékekkel kapcsolatban kérdés merülne fel, keresse kollégáinkat bizalommal!

  Tel.: +36 1 371 1983, E-mail: box@luminis.hu

  Gyártói oldal: http://www.dmglumiere.com/

  no
 • SLV – Dim to warmSLV - Dim to warm

  Aki még emlékszik a régi halogén izzók fényerő-szabályozójára az felidézheti, hogy amikor csökkenteni akarta a fényerőt a dimmer kapcsolóval, a lámpa fénye narancsos árnyalatúvá vált, kellemes és pihentető hangulatot teremtve.

  Az első LED-lámpák piacra kerülésével ez a hatás örökre elveszni látszott. A LED-alapú világítótestek fényét lehetett tompítani, de a színhőmérséklet változtatására nem volt lehetőség. Több éven át ez a LED-világítás azon kevés korlátainak egyike volt, amelyek hátráltatták, hogy széles körben elterjedjen a vendéglátásban, az éttermekben.

  De mára már ezt a technikai kihívást is megoldották.

  Az új Dim to Warm technológiának köszönhetően a legmodernebb dizájner lámpák dimmer kapcsolói is lehetővé teszik a színhőmérséklet és az intenzitás egyidejű szabályozását.

  Az intenzitás csökkentésével olyan meleg fényt kapunk, amely a régi halogén lámpákat utánozza, ugyanakkor kihasználja a LED technológia minden előnyét, így ideális otthonok, szállodák és éttermek számára.

  Az SLV „Dim to warm” funkcióval rendelkező lámpatestjeinek színhőmérsékletét egy dimmer kapcsoló segítségével* egyszerűen beállíthatja. 2000 és 3000K között változtatható a színhőmérsékelt. 3000K az általános célokra, de ha melegebb, hangulatosabb atmoszférát szeretne elérni, akkor 2000K-ig változtathatjuk a színhőmérsékletet. Az állítás fokozatmentes és teljes villódzásmentes is – ún. “flicker free”. 

  * Kompatibilis dimmerek:

  RADIO RECESSED MULTI-DIMMER, Berker 2883, GIRA 245010, BLUETOOTH DIMMER MODUL, SLV VALETO® DIMMER, Niko 310-0190X, Jung 224 LED UDD, LK Fuga LED Dimmer 180 Touch, Busch Jäger (6523U), Merten MEG5134-0010, Eltako EUD 61 NPN-UC, Legrand PRO21 LED Dimmer 775659

  no
 • Színkeverés XY koordinátákkalSzínkeverés XY koordinátákkal

  Rosco DMG mix lámpacsalád Színkeverése xy koordinátákkal, az alábbi angol nyelvű videóban Jean de Montgrand mutatja be a különböző vezérlés típusokat. Ha kérdése merülne fel, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. Elérhetőségeink itt >

  A gyártó oldala: http://www.dmglumiere.com/lights

  no
 • Energiatakarékos „zöld” világítás a fenntarthatóságértEnergiatakarékos „zöld” világítás a fenntarthatóságért

  Egyre több gyártó vállal felelősséget a fenntartható jövő érdekében, amelyet a fogyasztói kereslet növekedése is indokol. Újrahasznosított alapanyagokból készült termékek, valamint korszerű fényforrások használatával ugyanis sokat tehetünk ökológiai lábnyomunk mérséklése érdekében, utóbbi előnyeit pedig  a pénztárcánkon is hamar érezni fogjuk.

  Energiamegtakarítás LED fényforrással 

  A hagyományos és halogén izzókkal szemben a LED-es fényforrások kevesebb energiát használnak, így akár 80-90%-os energiamegtakarítás érhető el. Élettartamuk is hosszabb: egy LED lámpa akár 10.000-15.000 óráig is kitart, amely 10-15 db hagyományos izzó élettartamával ér fel. Ezáltal nem csak ritkábban kell izzót cserélni, hanem a hulladék mennyisége is csökken. 

  Gyártói fejlesztések a fenntarthatóságért 

  A német SLV gyártási stratégiájában fontos szerepet kaptak a fenntarthatóságra irányuló fejlesztések, amelyek a világítási technológiák korszerűsítésére, a felhasznált nyersanyagokra, valamint a gyártási feleslegek újrahasznosítására irányulnak. Ennek nyomán a SPIKE, a RUBA és a SIMA termékcsaládokhoz használt alapanyagok negyede újrahasznosított műanyagból áll, termékeik csomagolásához pedig újrahasznosított papírt és kartont használnak. 

  Értéknövelő öko – design 

  A barcelonai FARO 2019-ben rukkolt elő MUTE névre keresztelt függesztett lámpájával, amely ugyanebben az évben díjat nyert a German Design Award-on.  Különlegessége, hogy a lámpaernyő 8 db, levélsziromra emlékeztető részből áll, amelyek anyaga 65-70% -ban újrahasznosított palackokból, 30-35%-ban pedig PET rostokból készült. Mindemellett speciális hangelnyelő tulajdonsággal is bír, így  ideális éttermekbe és olyan helyiségekbe, ahol nagy a zajszint.  

  LED fényforrásokkal és design lámpákkal kapcsolatos ingyenes tanácsadásért keresse szakértő kollégáinkat vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol egy finom kávéra is vendégünk!

  no
 • Változik az energiafogyasztási címkézés 2021-tőlVáltozik az energiafogyasztási címkézés 2021-től

  Az energiafogyasztási címke az Európai Unió területén belül fontos szerepet töltött be az elektromos készülékekkel kapcsolatos fogyasztói tájékoztatásban, ezzel egyidőben pedig az energiahatékonyság javításában. 

  Segítségükkel egy egységes skála-besorolás alapján dönthettük el, hogy a megvásárolni kívánt elektronikai eszköz, vagy fényforrás mely energiafogyasztási osztályba sorolható az A-G-ig terjedő skálán. 

  A tanúsítási rendszernek köszönhetően egyre több háztartás választott energiatakarékos készülékeket, csökkentve ezzel villanyszámlájukat valamint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, hozzájárulva az éghajlatváltozás elleni globális küzdelemhez. Az 1994-ben bevezetett intézkedés a gyártókat is ösztönözte: egyre több A-kategóriás termékkel rukkoltak elő. Ennek nyomán 2010-ben az A- kategóriát további 3 alkategóriára bontották: A+, A++ és A+++ jelölések különböztették meg a leginkább energiatakarékos készülékeket. 

  Szakértői vélemények szerint azonban mára ezek az alkategóriák megtévesztik a fogyasztókat, és már nem nyújtanak kellő segítséget ahhoz, hogy különbséget tegyenek a termékek között.  Ezért a fényforrások és LED lámpák, valamint további termékcsoportok esetében ezt a jelölést megszüntetik 2021-től. 

  Az Európai Unió hivatalos tájékoztatása az energiafogyasztási cimkékről az alábbi oldalakon található: 

  https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/eu-energy-labels-1-2020/hu/

  https://europa.eu/youreurope/business/product-requirements/labels-markings/energy-labels/index_hu.htm

  no
 • Kültéri világítás: 4 fontos alapszabály, amelyet érdemes szem előtt tartaniKültéri világítás: 4 fontos alapszabály, amelyet érdemes szem előtt tartani

  A lámpatestek kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja, hogy kültéren, vagy beltéren kerülnek –e beépítésre. Az alábbiakban a biztonság és funkcionalitás 4 fontos alapszabályát gyűjtöttünk össze,  kültéri alkalmazásra vonatkozóan. 

  1. szabály: kültéren csak rozsdamentes anyagból készült lámpatesteket használjunk 

  Az eső, a nyirkos hideg és a magas páratartalom könnyen korrodálja a kültéren használt anyagokat, amely károsodáshoz, meghibásodásokhoz vezet. Emiatt különösen fontos, hogy korrózióálló, azaz rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készült lámpatesteket válasszon az erkélyre, a teraszra és a kerti világításhoz. Fontos továbbá, hogy a rögzítéshez használt csavaroknak is meg kell felelniük ezeknek a követelményeknek.

  Termék tipp: SLV ENOLA kültéri fali- és mennyezeti lámpák. Letisztult formájának köszönhetően tökéletesen beleolvad bármilyen design-ba. A kiváló minőségű alumínium háznak és magas  IP védelmének (IP65) köszönhetően kiállja az időjárás viszontagságait. Többféle méretben és változatban kapható. 

  2. szabály: IP védelem 

  A víz nemcsak kívülről károsíthatja a világítótestet. Ha a nedvesség behatol a lámpatest belsejébe meghibásodáshoz, vagy akár akár életveszélyes sérülésekhez is vezethet. Ezért minden kültéri telepítésű lámpának legalább IP44 védelemmel kell rendelkeznie. Egy kerti tó vagy medence közelében ez az érték IP65, vagy annál magasabb kell, hogy legyen.  

  Az IP védelemről bővebben alábbi alábbi cikkünkben olvashat:

  Termék tipp: ROCCI 125 padlóba süllyeszthető lámpatest kerek vagy négyzet alakban. A rozsdamentes acél burkolat nemcsak korrózióálló hanem IP67-es védettséggel rendelkezik. Ideális választás egy kerti tó, vagy medence közelében.


  3. szabály: biztonságos csatlakozás 

  Az áramforráshoz történő csatlakozáshoz használt áramkábelek védelméről éppúgy gondoskodni kell, mint a lámpatestek esetében. Mindig győződjön meg arról, hogy a kábelek megfelelőek –e kültéri használatra (különösen földben történő vezetés esetén).

  A kültéri lámpák  áramellátó rendszerhez történő csatlakoztatásának szintén vízállónak kell lennie a rövidzárlat és a balesetek megelőzése érdekében. nem

  A süllyesztett lámpatestek esetén különösen ügyeljen arra, hogy a mélyedés alatti vízelvezetés biztosítva legyen. 

  Sose helyezzük a süllyesztett lámpát mélyedésbe

  A süllyesztett padló világítást legjobb, ha vízszintes felületen helyezzük el. Ne felejtsük el a kavicságy készítését sem kb 45 cm mélységben. Ez segít, hogy az eső és talajvíz hamarabb elfolyjon.

  A dobra való telepítés nem jelent problémát – mindaddig, amíg a talaj vízelvezetése megoldott.

  4. szabály: funkcionalitás 

  Egy kültéri lámpatest kiválasztásánál nem csak a védelmi szempontokra hanem a funkcionalitásra is gondolnunk kell.  Más-más célt szolgál egy jelzőfényként használt süllyesztett padlófényszóró (amelyeknek adott esetben egy jármű súlyát is el kell bírniuk) vagy egy bejárat mellé, esetleg az erkélyen felszerelt fali lámpatest.

  Termék tipp: AINOS falra szerelhető lámpa érzékelővel vagy anélkül. A robosztus, fali lámpatest nemcsak magas IP65 védelemmel rendelkeznek, hanem a CCT-Switchnek köszönhetően a fényforrás színhőmérséklete is állítható. 

  +1. szabály: törekedjünk az egységes designra

  Még akkor is, ha több különböző típusú lámpatestet alkalmazunk a kertben, nem kell hogy lemondjunk az egységes design képről. Ha egy család tagjai közül választunk fali, mennyezeti és padló lámpákat, akkor az egységességgel megnyugtató hatást és kellemes hangulatot érünk el a szemlélő számára.


  Az SLV kínálatában számos olyan termékcsalád található, amelynek tagjai megfelelnek az eltérő telepítési helynek és a kívánt funkciónak. Az német SLV termékeket kiváló ár-érték arány és magas minőség jellemzi, amelyeket gyors átfutási idővel és 5 év garanciával szállítjuk.

  Ingyenes szaktanácsért keresse tapasztalt kollégáinkat! 

  no
 • Okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszerei ZOOM LIVE kerekasztal beszélgetés VISSZANÉZHETŐ!Okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszerei ZOOM LIVE kerekasztal beszélgetés VISSZANÉZHETŐ!

  Harmadik élő online eseményünkön az okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszereit jártuk körbe három kiváló szakemberrel. Górcső alá vettük az igényfelmérés, a tervezés, kivitelezés és az üzemeltetés legfontosabb szempontjait és buktatóit a világításvezérlés és fényszabályozás terén.

  Vendégeink voltak:
  Kálló György – épületautomatika, okosház, rendszerprogramozásKapitor György – épületvillamossági tervezés, okos világítási rendszerekTenio Drencsev – intelligens világításvezérlés építészeti, ipari és kereskedelmi területeken

  no
 • Okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszereiOkosotthonok és intelligens épületek világítási rendszerei

  ZOOM LIVE kerekasztal beszélgetés június 16-án, JÖVŐ KEDDEN!

  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! ⚠️
  ⬇︎ Regisztrációs link ⬇︎
  http://event.luminis.hu/

  Soron következő, harmadik élő online eseményünkön az okosotthonok és intelligens épületek világítási rendszereit járjuk körbe három kiváló szakemberrel. Górcső alá vesszük az igényfelmérés, a tervezés, kivitelezés és az üzemeltetés legfontosabb szempontjait és buktatóit a világításvezérlés és fényszabályozás terén.

  Vendégeink:

  Kálló György – épületautomatika, okosház, rendszerprogramozás
  Kapitor György – épületvillamossági tervezés, okos világítási rendszerek
  Tenio Drencsev – intelligens világításvezérlés építészeti, ipari és kereskedelmi területeken

  ⚠️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! ⚠️
  ⬇︎ Regisztrációs link ⬇︎
  http://event.luminis.hu

  Az esemény Facebook linkje:
  https://www.facebook.com/events/183190399786192/

  Időpont: 2020.06.16. 15:00 – 16:00

  A ZOOM linket a regisztrációt követő visszaigazoló e-mailben küldjük el.

  Szeretettel várunk!

  no
 • Színvisszaadás, mint vásárlói élmény Színvisszaadás, mint vásárlói élmény 

  A vásárlói döntés nagyban függ a környezettől, amelyben születik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minél kellemesebb és élményszerűbb a vásárlás, annál szívesebben és magabiztosabban választja az adott terméket a vásárló.

  A megfelelő hangulat megteremtésében a világítástechnikának fontos szerepe van.

  Egy fényforrás kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például a színhőmérséklet, -melyet Kelvinben mérünk- ugyanis az egyes árucikkek eltérő értéken mutatnak jól. A hús vagy pékárú meleg fényű megvilágítással sokkal ínycsiklandóbb, míg a hűvösebb fényekkel nagyobb tér-érzetet érhetünk el. Az élelmiszerek, divatcikkek, dekorkozmetikumok és lakberendezési tárgyak eladáshelyi megvilágítása szempontjából a fényforrás színvisszaadási képességének van a legjelentősebb szerepe. 

  A színvisszaadási képességet a CRI, azaz Színvisszaadási Index (Color Rendering Index) mutatja meg. Mértéke 0-100-ig terjed. Minél nagyobb az CRI érték, annál élethűbbek és természetesebbek a színek. Ennek megfelelően egy 100 CRI értékű fényforrás a leginkább színhelyes, de már egy 80-90 CRI fényforrás is viszonylag élethűen adja vissza azt a színt, amelyet természetes fény mellett látnánk.

  80 CRI alatt a ruhák fakónak, az élelmiszerek állottnak, és minden sokkal színtelenebbnek, szürkébbnek tűnik.   

  Az árubemutatásnál és az üzletek megvilágításánál érdemes a világítástechnikában rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználni. Világítástervezéssel és fényforrásokkal  kapcsolatos szaktanácsért forduljon tapasztalt munkatársainkhoz. 

  no
 • DIALux evo 9.0 alapozó világítástervező workshopDIALux evo 9.0 alapozó világítástervező workshop

  VISSZANÉZHETŐ online workshop a Luminis-tól

  Legutóbbi élő ZOOM LIVE eseményünkön, egy alapozó workshop keretében a DIALux evo 9.0 tervező program három modulját mutatta be Debreceni Róbert kollégánk.

  Témák

  Egyszerű belsőtéri tervezés

  • csak téglalap alapú helyiség tervezése
  • helyiségtervezés, itt már lehet téglalap illetve sokszög alapú a helyiség geometriája

  Kültéri és épülettervezés:

  • tervrajz importálása
  • épület megrajzolása
  • helyiségek kialakítása
  • lámpatestek elhelyezése
  • alap bútorok elhelyezése
  • méretezés futtatása
  no
 • Stúdió & színház visszanézhető webinarokStúdió & színház visszanézhető webinarok

  Május 15-én tartottuk ETC ARCHITEKTÚRÁLIS VEZÉRLÉSI RENDSZEREK
  ECHO RENDSZER online webinarunkat az alábbi témákban:
  Echo rendszer – mire használható – milyen alkotó elemei vannak – miért jó egy színházi környezetben…

  Az első ETC online bemutatót követően az ETHERNETES VILÁGÍTÁSTECHNIKAI ALAPISMERETEK I. / 1-2. témában folytatódott a „Luminis karantén workshop” az alábbi tematika szerint:

  I. / 1.

  DMX512 alapismeretek. DMX az ethernet hálózaton. Fizikai es ethernet rendszerek összehasonlítása. Ethernet alapú DMX protokollok.
  – visszajelzések a DMX hálózaton (RDM)
  –  ethernetes hálózat komponensei
  – hálózati kábelezés

  I. / 2.
  – hálózati címzés
  – adat átviteli módok
  – gyakorlat rész (net3 koncert, gateway, aip, rdm sacn view)

  Április 24-én tartottuk meg az első online bemutatónkat home office-ban. A téma az ETC Augment3d terméke volt. Az ETC legújabb szoftverinnovációja, az Augment3d-t, mely egy 3D-s programozási környezetet teremt az Eos fényvezérlő család számára. A vizualizáción kívül az Augment3d kibővített 3D-s eszközkészletet kínál iOS és Android mobil távvezérléskor.

  Ha bármilyen kérdés felmerülne, keresse kollégáinkat bizalommal. Tovább az elérhetőségeinkhez >

  Iratkozzon fel hozzánk, hogy legközelebb ne maradjon le élő webinarjainkról!


  no
 • Mit gondoltok, mit jelent a CE jelzés?Mit gondoltok, mit jelent a CE jelzés?

  A CE jelölés (korábban EC jelölés volt) az Európai Gazdasági Térségben értékesített termékek kötelező megfelelőségi jelölése. A jelölést 1993 óta használják és azt mutatja, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó előírásoknak és szabadon forgalmazható az EU-ban. Az előírások biztonsági, egészség- és környezetvédelmi tényezőket tartalmaznak A jelzés a CE logót és kapcsolódó négyjegyű számot tartalmazhat, amivel az akkreditált szervezeteket lehet azonosítani.

  Maga a CE betűk eredete a Conformité Européenne-ből származik, ami franciául az európai megfelelőséget jelenti.

  Hol és hogyan látható a CE jel?

  A jelnek láthatónak, olvashatónak, kitörölhetetlennek és legalább 5 mm magasnak kell lennie (kivéve kis méretű gépek, berendezések esetén). Ha a terméken magán nem lehet (pl. folyadékokon), akkor a csomagoláson kell elhelyezni.

  A logót nem lehet a „CE” betűkkel helyettesíteni. Ha csökkenteni vagy növelni kívánjuk a CE-jelölés méretét a terméken, a két betű arányait meg kell tartani. A CE jelzés alkalmazásának feltételeit a 93/68 1993. július 22-i Európai Bizottsági direktíva tartalmazza. Hazánkban a 79/1997. (XII.31.) IKIM rendelet és a 62/2006. (VIII. 30.) GKM rendelet szabályozza használatát.

  Ezek után felmerül a kérdés, hogy bárki és bármilyen terméken elhelyezheti a CE jelzést?

  Nem, minden esetben a gyártó feladata, hogy elvégezze az értékelést, elkészítse a műszaki dokumentációt, kiadja a CE-megfelelőségi nyilatkozatot, és ellássa a terméket a CE-jelöléssel. A jelölés jogszerű alkalmazását a nemzeti piacfelügyeleti vagy fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzik.

  Használati utasítás

  Számos esetben fontos, hogy legyen egy kézikönyv ill. használati utasítás a termék biztonságos használatához. Vannak, amelyek speciálisan szervizek részére készülnek. A fogyasztók számára elegendő az ún. használati utasítás. Ennek tartalmazni kell a használat során felmerülő lehetséges veszélyforrásokat, a nem megfelelő használatból eredő veszélyekre is utalnia kell. A gyártónak tekintettel kell lenni a felhasználó ismereteire, tudására, és ennek megfelelően fogalmazza meg a figyelmeztetéseket. A használati utasítás mindig egyféle felhasználó számára készül.

  Visszaélések

  Sok más jelölésekhez hasonlóan a CE jelöléssel is visszaélnek. Olyan termékeken is elhelyezik, amelyek nem teljesítik a vonatkozó feltételeket és követelményeket. A piac és fogyasztóvédelmi hatóságok folyamatosan monitorozzák a termékeket, hogy kiszűrjék a jogtalan használatot

  Mi a különbség a CE logó és az állítólagos „China Export” jel között?

  Jól emlékszünk még a kínai piacok NKIE, MIKE, ADIOS és hasonló kreatív márkaneveire. Felmerült a gyanú, hogy a CE jelöléshez nagyon hasonló jelölést alkalmaznak egyes kínai export árukon, „China Export” fedőnéven. Ez az Európai Bizottság szerint tévhit, városi legenda, ilyen jelölésről nem volt tudomásuk. Ez a CE jelölés helytelen ábrázolásából adódhatott, ugyanakkor kezdeményezték a jelölés közösségi védjegyként való bejegyzését és tárgyalásokat folytattak a kínai hatóságokkal az európai normák biztosítása érdekében


  Csatlakozz szakmai csoportunkhoz a facebookon!

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • New Age Interior – SaunaBau bemutatóterem
  design
  New Age Interior - SaunaBau bemutatóterem

  Tervező: Máté Zsolt, New Age Intreior.

  https://newage-interior.hu/

  A SaunaBau bemutatóterme Máté Zsolt tervező munkája a New Age Interiortól. Projektjében a világítással kapcsolatban segíthettünk neki.

  Az elvárás a tér kialakításakor egy modern, letisztult enteriőr volt némi indusztriális beütéssel. Az ilyen jellegű üzletberendezés másfajta belsőépítészeti munkát kíván, mint egy lakás kialakítása. Itt bátrabban nyúlhat a tervező a formákhoz, anyagokhoz, designhoz: ebben a projektben a geometrikus formák erőteljesen meghatározzák a stílust, az anyagok és felületek játéka pedig mozgalmasságot ad a térnek.

  A világítás tervezésénél szempont volt, hogy viszonylag erős fény legyen, de ne legyen túl erős kápráztató a megvilágítás, hiszen ez egy üzlettér, de egyben munkahely is.

  A földszintre SLV Glenos LED-profilok kerültek, az alacsony belmagasság miatt 3×3 cm-es karcsú kivitelben.

  Az emeleti irodákba szögletes stílusban fényerő-szabályozható lámpák lettek kiválasztva: SLV Medo fekete szögletes LED mennyezeti lámpa, Open Grill Led függesztett lámpa, melynek két oldala forgatható kialakítású és Glenos fekete profil függeszték.

  Különlegessége a projektnek az emeleti tárgyalóasztal feletti VESOI m.t.o. függesztett lámpa, melyet kifejezetten ehhez a ferde mennyezethez és elrendezéshez terveztük meg a gyártó segítségével

  A vezetői irodában lévő FARO Inviting íróasztali lámpatest feje vízszintes és függőleges tengelyben is beállítható, szabályozható a fényerőssége és a színhőmérséklete is. 2019-ben RED DOT DESIGN díjjal jutalmazták.

  A földszinti étkezőben az asztal fölé az enyhe indusztriális jelleg hangsúlyozásához a FARO függesztett lámpák kerültek felszerelésre pantográfszerű állítható függesztővel

  Az indusztriális stílusra az árubemutató polcok előtti sínrendszer is ráerősít a kengyeles kialakítású SLV Euro Spot lámpatestekkel.

  no
 • Online kerekasztalbeszélgetés a Covid kapcsán építészeknek, belsőépítészeknek és lakberendezőknekOnline kerekasztalbeszélgetés a Covid kapcsán építészeknek, belsőépítészeknek és lakberendezőknek

  Alig van olyan szakterület, amelyre ne lett volna hatással a koronavírus járvány.
  Az építész, lakberendező szakmának is szembe kell néznie a megváltozott körülményekkel.

  Online programunkon az alábbi témákról beszélgettünk:

  – Hogyan hatott a koronavírus járvány a szakmára?
  – Hogyan kezelhetők a folyamatban lévő projektek (tervezés, kivitelezés, beszerzés, munkatársak) otthonról, karanténból?
  – Mi lehet a szakma jövője, hogyan alakulhat át? Mi lesz a kilincsekkel, liftgombokkal, open-office-okkal, közös terekkel, középületekkel?

  Akik a fentiekről megosztották gondolataikat:

  Károlyi Szilvia – senior belsőépítész tervező
  Bányai Norbert – LevelUP Office Design vezető tervezője
  Tóthszabó Tamás – Pyxis Nautica Design & Build tervezője

  no
 • Ingyenes élő webinar építészeknek, lakberendezőknekIngyenes élő webinar építészeknek, lakberendezőknek

  ??? Online kerekasztal jelenről, jövőről, szakmáról a Luminis szervezésében 0️⃣5️⃣. 2️⃣1️⃣ -én, csütörtökön 16:00 órától.

  ⚠️ A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Maximum 100 fő regisztrációt tudunk fogadni, időrendi sorrendben! ⚠️

  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  http://event.luminis.hu/zoom-live-epiteszeknek-lakberendez…/

  Alig van olyan szakterület, amelyre ne lett volna hatással a koronavírus járvány. Az építész, lakberendező szakmának is szembe kell néznie a megváltozott körülményekkel.
  Egy ingyenes, online programra hívunk, ahol az alábbi témákról beszélgetünk:

  ✔️ Hogyan hatott a koronavírus járvány a szakmára?
  ✔️ Hogyan kezelhetők a folyamatban lévő projektek (tervezés, kivitelezés, beszerzés, munkatársak) otthonról, karanténból?
  ✔️ Mi lehet a szakma jövője, hogyan alakulhat át? Mi lesz a kilincsekkel, liftgombokkal, open-office-okkal, közös terekkel, középületekkel?

  Meghívott vendégek, akik a fenti témákról megosztják gondolataikat:

  ?‍♀️ Károlyi Szilvia – senior belsőépítész tervező
  ?‍♂️ Bányai Norbert – LEVEL UP Office Design vezető tervezője
  ? Tóthszabó Tamás – Pyxis Nautica design & build tervezője

  ⬇︎ Regisztrálni az alábbi linken lehet ⬇︎
  http://event.luminis.hu/zoom-live-epiteszeknek-lakberendezoknek

  Az ZOOM linket, amelyen keresztül csatlakozhatsz a programhoz, a regisztrációdat visszaigazoló e-mailben küldjük el. Szeretettel várunk!

  Még több szakmai hír és érdekesség Facebook csoportunkban ▶️https://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport/

  ▶️ FB eseményünk itt, ha van kedved csatlakozz! https://www.facebook.com/events/2880881758666566/

  no
 • Mit kell tudni a sínes rendszerekről?Mit kell tudni a sínes rendszerekről?

  Sínes rendszerek esetén egy tetszőleges hosszúságú és alakú sínt helyezünk el a mennyezeten, mely egyetlen ponton csatlakozik csak a mennyezeten elhelyezett elektromos kiálláshoz.

  Az áramot a sín belsejében elhelyezett réz érpár vezeti. Belül szigeteletlen réz szálak futnak, erre csatlakozik a lámpák adaptere, így tud áramot átvenni. Magán a sínen bárhol elhelyezhetjük a sínrendszerhez illeszkedő lámpatestet.

  A sínes világítási rendszerek előnyei

  A sínes világítási rendszerek két legnagyobb előnye abban rejlik, hogy könnyen variálhatóak, illetve hogy egyetlen bekötési ponttal egy egész rendszert irányíthatunk.

  1. Variálhatóság

  Egyes helyiségek évente akár többször is átrendezésre kerülhetnek: fokozottan igaz ez egy irodában vagy kiállító térben, de ugyan így előfordulhat egy nappali vagy étkező esetén is. Ilyenkor jól jön, ha egy lámpatest nem fix helyen van, hanem egy mozdulattal áthelyezhető.

  A lámpatestek elhelyezkedése tetszés szerint változtatható a sínen, igény szerint forgathatjuk, billenthetjük, de akár bővíthetjük vagy csökkenthetjük számukat a későbbiekben, igazodva a megváltozott enteriőrhöz. Függesztett lámpatestek is elhelyezhetők a sínre, asztalok, pultok megvilágításához

  2. Egypontos csatlakozás

  Az egy bekötési pont előnye akkor mutatkozik meg, amikor nem akarjuk vagy tudjuk a teljes elektromos rendszert átalakítani, a mennyezetet megvésni. Ilyenkor a meglévő elektromos kiállással kell megoldani az esetleg teljesen új világítási kiosztást, ezt a problémát pedig könnyen áthidalhatjuk egy sínrendszerrel.

  Felhasználási területei az üzletek, bemutatótermek, irodák, galériák, múzeumok világításától a lakások kiemelő és általános világításáig terjed.

  A sínes rendszerek fajtái

  A sokféle sínes megoldást több módon is katerorizálhatjuk, így könnyebb leszűkíteni a választási lehetőségeket:

  1. beépíthetőségük alapján
  2. feszültség alapján
  3. fázisok száma szerint

  1. Beépíthetőségük alapján választhatunk felületre szerelt, mennyezetbe süllyesztett, függesztett vagy sodronyos verziót is.

  • A sínes lámpa rendszerek többsége felületre szerelhető. Bármilyen sík felületre felrakhatók a megfelelő rögzítéstechnika alkalmazásával.
  • Gipszkarton álmennyezetek esetében választhatunk besüllyesztett sínt is. Ekkor látványra csak egy vékony hornyot látunk, azonban a variálhatóságot továbbra is élvezhetjük. (azonban később a sín eltávolítása, bővítése csak a mennyezet bontásával lehetséges)
  • Bizonyos sínes rendszereket merev függesztő pálcával vagy sodronyos függesztékkel mennyezetről be is tudjuk függeszteni.
  • A sodronyos rendszer alapja egy speciális, kifeszített szigetelt sodrony melyben 12V-os egyenáramú feszültség van. A sodronyos rendszer előnye, hogy nem szükséges mennyezethez rögzíteni, így bonyolultabb tetőformák vagy nagy belmagasság esetén is jól alkalmazhatók.

  2. ERŐS- ÉS GYENGEÁRAMÚ LÁMPA SÍNEK

  A használat feszültség szempontjából erősáramú (230V-os feszültségű) és törpefeszültségű (transzformátorral a hálózati feszültséget 12V vagy 24V-os feszültséggé alakító) síneket különböztetünk meg.

  3. EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ SÍNES VILÁGÍTÁSI RENDSZEREK

  A fázisok száma a kapcsolható áramkörök számát határozza meg. 1, 2 illetve 3 fázisú sínek elérhetőek.

  Az egyfázisú sínek egy áramkörrel rendelkeznek, azaz minden lámpatest egyszerre kapcsolódik fel és le. A többfázisú síneknél lehetőség van 2 illetve 3 kapcsolt áramkört külön kapcsolni. Ilyenkor egy sínhez több villanykapcsoló tartozik.

  Egy három fázisú sínnel például meg lehet oldani, hogy a mennyezet egy pontján betáplálva a sínt a nappali-étkezőn körbevezetjük, és az egyik kapcsoló pl egy fali spotot, a másik az étkező feletti lámpát, a harmadik a kanapé feletti világítást kapcsolja.

  És most lássuk az egyes sín típusokat

  1 áramkörös (1fázisú) sínes rendszer

  230V-os egyfázisú sínrendszer, mely létezik falon kívül szerelhető vagy mennyezetről függeszthető és süllyesztett verzióban is. A sínes rendszeren elhelyezett lámpatestek egy áramkörre vannak kötve, egyszerre kapcsolhatók, szabályozhatók. Formavilágában hasonló, csak vékonyabb megjelenésű mint a 3 fázisú sínrendszer. Kínálatunkban megtalálható 2m-es sínes szett 3db lámpatesttel, kifejezetten lakóssági felhasználásra.


  3 áramkörös (3 fázisú) sínes rendszer

  230V-os feszültésű háromfázisú sínrendszer. Ugyanazon a sínes rendszeren elhelyezett lámpatestekből 3 világítási kör alakítható ki és körönként külön-külön kapcsolhatók, szabályozhatók.

  Kínálatunkban megtalálható két formavilágú 3fázisú sínes rendszer tartozékai (a népszerű EUTRAC és a keskenyebb formavilágú S TRACK), amik egymással nem kompatibilisek, de az EUSTANDARD kialakításuk miatt minden kínálatunkban megtalálható 3fázisú lámpatest mindkét rendszerre felszerelhető.


  D-Track – 2 áramkörös (2fázisú) sínes rendszer

  230V-os 2 fázisú rendszer. Nagyon dekoratív megjelenésű, vékony profilú, a sín nyílása alumínium borítással fedhető le, ettől kap igazán kompakt és modern megjelenést az egész rendszer. Felületre szerelhető vagy felületről függeszthető.


  Easytec design sínes rendszer

  Egyfázisú, 230V-os, falon kívül szerelhető sínrendszer.
  Az egyik legelegánsabb megjelenésű sínrendszer a piacon. Dekoratív, modern, aprólékos kidolgozással. Különlegessége, hogy a sínek speciális szerszámmal ívre hajlíthatók


  Sodronyos rendszer

  Törpefeszültségű, 12V-os rendszer. Az SLV TENSEO egy prémium kategóriás, rendkívül esztétikus megjelenésű sodronyos lámparendszer Két szemközti fal között kifeszíthető a sodrony, ezáltal megoldható a világítás pl. olyan nagy belmagasságú helyiségeknél, ahol nem tudnak, vagy kevés helyen lehet a mennyezetre rögzíteni.


  Vitrin sín

  Egyfázisú, törpefeszültségű 12V-os sínres lámparendszer. Kompakt megoldás vitrinek megvilágítására, ahol a kis méret jelentős fénnyel párosul

  Az SLV GLU-TRAX és M-TRACK speciálisan vitrinek világítására kifejlesztett sínrendszerek. Az M-TRACK esetén a lámpatestek nem mechanikusan, hanem mágnesesen csatlakoznak.


  Mágneses sínrendszer

  230V-os rendszer. A lámpatestek egy mozdulattal felhelyezhetők és eltávolíthatók a rendszerről. A 30°-os lencsés, a káprázásmentes és prizmás egységek a sín síkjába -, álmennyezeti kivitelezésnél a mennyezet síkjába simulnak, ezáltal nagyon dekoratív és igényes megjelenést eredményeznek.

  
  
  
  
  

  Kompatibilitás

  Fontos kiemelni, a sínes lámpatestek csatlakozói többféle szabványban léteznek. Az egyes rendszerek elemei csak akkor kompatibilisek más gyártók termékeivel (vagy azonos gyártó másik típusú sínrendszerével), ha azonos szabványú csatlakozóval rendelkeznek.

  Csatlakozz szakmai csoportunkhoz a facebookon!

  Ha további kérdéseid vannak vagy szeretnél több szakmai anyaggal találkozni, csatlakozz Világítástechnika&Design csoportunkhoz a facebookon. Lakberendezők, belsőépítészek szakmai fóruma – minden, ami világítással kapcsolatos.

  thttps://www.facebook.com/groups/vilagitastechnikai.szakmai.csoport

  no
 • ETC fénypultok Magyarországon
  studio
  ETC fénypultok Magyarországon

  Az ETC az 1975-ös alapítása óta eltelt 45 évben nemzetközileg vezetővé nőtte ki magát a rendezvény világításban. A fényvezérlő pultoktól és modern világítási rendszerektől a fényvetőkig az ETC innovatív termékeket kínál a színházak, TV stúdiók és építészet számára. Fényvezérlő pultjaival (a Luminis Kft közvetítésével) számos helyen találkozhatunk már Magyarországon is.

  Békésszentandrás

  Békésszentrandrási Körös Művelődési Ház és Könyvtár (Békésszentandrás, István király u 16, 5561): ColorSource 20

  Budapest

  AMC Central Europe (Budapest, Lomb u. 23-27, 1139): Congo Jr.
  Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest, Dagály u. 15a, 1138): ColorSource 20 AV
  Artus (Budapest, Sztregova u. 7, 1116): Element
  Átrium Színház (Budapest, Margit körút 55, 1024): Congo Kid
  ATV (Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 31, 1102): Ion Xe, SmartFade
  Centrál Színház (Budapest, Révay u. 18, 1065): Eos, Ion Xe, Nomad Puck
  Déryné (Budapest, Reitter Ferenc utca, 1135): Ion Xe 20, Element 2
  Fény-Design (Budapest, Hegyes u., 1118): Ion, Element, SmartFade
  Fortuna Stúdió (Budapest, Szentmihályi út 131, 1152): Ion Xe, Nomad Puck
  HírTV (Budapest, Angol u. 65-69, 1149): Congo Jr.
  Jóban-Rosszban (Budapest, Csillagvirág u., 1106): Element 2
  KOMA Bázis (Budapest, Molnár Viktor u. 21, 1158): Congo Kid
  LifeTV (Budapest, Lajos u., 1036): Ion Xe
  Lux-Mix (Budapest, Róna u. 174, 1145): Ion Xe 20, ColorSource 40, SmartFade
  Magyarországi Szerb Színház (Budapest, Nagymező u. 49, 1065): ColorSource 40
  MKUK (1147 Budapest, Telepes utca 72-74.): Ion Xe
  MOME (Budapest, Zugligeti út 9, 1121): Element, ColorSource 40
  M-RTL (Budapest, Nagytétényi út 29, 1222): Ion Xe, SmartFade
  MTVA (Budapest, Kunigunda útja 64, 1037): Ion Xe, SmartFade
  MVM Dome (Budapest, Üllői út 131, 1098): Gio
  Nemzeti Színház (Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095): Eos Titanium, Gio, Ion Xe, Element
  Örkény Színház (Budapest, Madách Imre tér 6, 1075): Congo Jr., Congo Kid
  Pesti Srácok Stúdió (Budapest, Márvány utca 17, 1012): ColorSource 20
  Pesti Színház (Budapest, Váci u. 9, 1052) Ion, Nomad
  Trafó (Budapest, Liliom u. 41, 1094): Congo Kid
  Turay Ida Színház (Budapest, Kálvária tér 6, 1089): Congo Kid, Ion Xe 20
  TV2 (Budapest, Róna u. 174, 1145): Congo Jr.
  Two M en’s Show (Budapest, Róna u. 174, 1145): ColorSource 40, SmartFade
  Újpest Színház (Budapest, István út 17-19, 1042): Congo Kid
  Újszínház (Budapest, Paulay Ede u. 35, 1061): Gio
  Várkert Bazár (Budapest, Ybl Miklós tér 2-6, 1013): Gio
  Vigyázó Sándor Művelődési Központ (Budapest, Pesti út 113, 1173): ColorSource 20
  Vígszínház (Budapest, Szent István krt. 14, 1137): Eos Titanium, Gio @5, Ion Xe


  Budaörs

  Budaörsi Latinovits Színház (Budaörs, Szabadság út 26, 2040): ColorSource 20


  Békéscsaba

  Békéscsabai Napsugár Bábszínház (Békéscsaba, Andrássy út 1-3, 5600): ColorSource 20, Ion Xe 20


  Cegléd

  Kossuth Művelődési Központ (Cegléd, Kossuth tér 5/a, 2700): Congo Kid

  Dombóvár


  Dombóvári Művelődési Ház (Dombóvár, Hunyadi tér 25, 7200): ColorSource 20 AV

  Dunaújváros


  Bartók Kamaraszínház (Dunaújváros, Bartók Béla tér 1, 2400): Congo Kid, Ion Xe 20

  Eger


  Gárdonyi Géza Színház (Eger, Hatvani kapu tér 4, 3300): Congo Jr., Nomad
  Harlekin Bábszínház (Eger, Bartók Béla tér 6, 3300): Congo Kid

  Fertőd


  Fertődi Kastély (Fertőd, Joseph Haydn u. 2, 9431): Congo Jr.

  Gödöllő


  Hit Gyülekezete (Gödöllő, Horgásztó u. 10, 2100) Element 2

  Gyula


  Erkel Ferenc Művelődési Központ (Gyula, Béke sgrt. 35, 5700): Congo Kid
  Gyulai Várszínház (Gyula, Kossuth Lajos u 13, 5700): Ion Xe 20

  Halásztelek


  Márai Sándor Közművelődési intézmény és Városi Könyvtár (Halásztelek, Szent László tér 1, 2314): ColorSource 20

  Kápolnásnyék


  Vörösmarty Mihály Szabadtéri (Kápolnásnyék, Vörösmarty u. 31, 2475) ColorSource 40 AV

  Kaposvár


  Kaposvári Egyetem (Kaposvár, Guba Sándor u. 40, 7400): Element
  BábSzínTér (Kaposvár, Fő u. 67, 7400): ColorSource 40 AV

  Kecskemét


  Hírös Agóra (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1, 6000): Congo Jr.

  Keszthely


  Goldmark Károly Művelődési Központ (Keszthely, Kossuth Lajos u. 28, 8360): Ion Xe

  Miskolc


  Miskolc Nemzeti Színház (Miskolc, Déryné u. 1, 3525): Ion XE
  Csodamalom bábszínház (Miskolc, Kossuth Lajos utca 11, 3525): Congo Jr.

  Nagykovácsi


  American International School of Budapest (Nagykovácsi, Nagykovácsi utca 12, 2094): Element

  Pécs


  Pécsi Harmadik Színház (Pécs, Hajnóczy út 41, 7633): Congo Jr., ColorSource 20, Ion Xe 20
  Zsolnay Negyed E78 (Pécs, Felsővámház u. 52, 7626): Congo Kid
  Pécsi Balett (Pécs, Major u. 21, 7626): Congo Jr.
  Bóbita Bábszínház (Pécs, Felsővámház u. 50, 7626): Ion Xe
  Pécsi Horvát Színház (Pécs, Anna u. 17, 7621): ColorSource 40

  Sárospatak

  A Művelődés Háza és Könyvtára (Sárospatak, Eötvös út 6, 3950): Element 2


  Székesfehérvár


  Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, Fő u. 8, 8000): Gio, Ion Xe
  Fehérvár TV (Székesfehérvár, Szent Vendel u. 17/A, 8000): Nomad

  Salgótarján


  József Attila Művelődési Központ (Salgótarján, Főtér 5, 3100): Congo Jr.

  Szombathely


  Bartók Terem (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3, 9700): ColorSource 20

  Szolnok


  Szigligeti Színház (Szolnok, Táncsics Mihály u. 20, 5000): Congo Jr.

  Taksony


  ÚJ! Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89, 2335): ColorSource 20

  Vác


  Váci Dunakanyar Színház (Vác, Dr. Csányi László krt. 58, 2600): Element

  Veszprém


  Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2, 8200): Congo Kid
  Agóra Veszprém Városi Központ (Veszprém, Táborállás tér 1, 8200): Ion

  no
 • Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay terem
  design
  Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay terem

  Kivitelező és tervező: VECO Kft.

  A Zsolnay terem a Radisson Blu Béke Hotel Budapest 100 fős rendezvényterme, mely céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek ad helyet.A terem mennyezeti világításához a klasszikus csillárok kiegészítésekként SLV lámpákat, valamint megfelelő megjelenéssel és fényerővel rendelkező egyes és kettes süllyesztett LED spotokat ajánlottunk. Így a terem fő látványelemét, a hangsúlyos csillárokat kiegészítve de a terem többféle funkciójának megfelelő világítás hozható létre.

  https://www.danubiushotels.com/hu/szallodak-budapest/radisson-blu-beke-hotel

  no
 • Pálinka Museum Shop Bar
  design
  Pálinka Museum Shop Bar

  Partnerünk, a WYN.design álmodta meg a budapesti Király utcában található Pálinka Museum Shop Bar belső tereit. A tervezőkkel együttműködve segítettünk kiválasztani a megfelelő fényforrásokat, hogy a helyiség hangulatához illő fényerőt és színhőmérsékletet érhessünk el. Így lett tökéletes az összhatás!

  Világítás szempontjából a kihívást a három, eltérő funkcióval rendelkező tér jelentette (Bár, interaktív kiállítás és bolt), amelyeket az egységes stílus köt össze.

  A belső terek fő koncepciója a kontrasztra épült: a régi pince falai az idős téglákkal, melyek éles ellentétben állnak a minimalista kiállítási installációkkal, melyekre a világítás még jobban ráerősít.
  A réz felületek, melyek a SLV Light Eye réz függesztett lámpatestek is képviselnek direkt utalások a desztillálók klasszikus kinézetére és anyagára.
  A döntött installációk egyben utalnak a megdöntött pálinkáspohárra, mely a logoban is szerepel, illetve a pálinkát fogyasztó kissé spicces világ érzékelésére is 🙂

  Felhasznált lámpák: SLV 3 fázisú sínrendszer, SLV Light Eye réz függesztett lámpa, SLV DEBASTO sínes lámpa, SLV BIMA fekete lámpatest, SLV KALU TRACK és SLV AR111 LED fényforrás, SLV NEW TRIA SET fehér mennyezeti süllyesztett LED spot, SLV PLASTRA LED mennyezeti lámpa Philips GU10 LED fényforrással, SLV STIX LED fali olvasólámpa, SLV CARISO LED fali lámpa, SLV ALTRA DICE fali lámpa Philips GU10 LED fényforrással.

  https://www.behance.net/gallery/74337705/Palinka-Museum-Shop-Bar
  https://www.wyn.design

  Fotók: Antal László

  no