Hírek & Tudásbázis

 • Megváltozott munkarend

  Tisztelt Partnerünk!

  A kialakult helyzetre, partnereink és munkatársaink egészségére való tekintettel, március 17-től minimalizáljuk irodai munkavégzésünket és visszavonásig korlátozzuk a személyes áruátvételt valamint a személyes világítástechnikai konzultációkat. Személyes áruátvételre vagy leadásra kizárólag csak 24 órával korábban egyeztetett esetekben van lehetőség az irodaházunk portaszolgálatán elhelyezett asztalokon.

  Korlátoztuk a fizetési módokat is, csak átutalásos fizetésre van lehetőség a helyzet rendeződéséig. A csomagok házhozszállítása, illetve az SLV termékek 3-4 napos kézbesítése jelenleg zavartalanul működik.

  Manfrotto termékek esetén raktárkészletünk erejéig tudjuk a megrendeléseket teljesíteni, a határzár miatt az árubeérkezés jelenleg szünetel. Amint ez a helyzet változik, értesíteni fogjuk partnereinket. Jelenleg minden rendelést fel tudunk dolgozni és le tudunk adni beszállítóink felé. Igyekszünk működésünket zökkenőmentesen fenntartani, de mindannyiunk egészsége érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a továbbiakban kollégáink otthonról látják el feladatukat.

  Kereskedő kollégáink a személyes találkozók helyett jelenleg csak telefonon vagy online tartják a kapcsolatot partnereinkkel.

  A központi telefonszámunkon korlátozottan leszünk elérhetőek. Kérjük a következő telefonokon keressenek minket, amennyiben még nem álltak velünk kapcsolatban:

  Dekoratív világítástechnika: Lajtai Edit +36303620412
  Professzionális világítástechnika: Bakos-Nagy Fruzsina +36306190308
  Manfrotto disztribúció: Csutorás Róbert +36304256910 vagy Szücsi Balázs +36304263766

  Köszönjük a megértést! Vigyázzunk egymásra! üdvözlettel, a Luminis csapata

   

  no
 • design

  Palazzo Hunyadi

  Partnerünk, a PYXIS NAUTICA tervező iroda a PALAZZO HUNYADI irodaház felújításával indult az Év Irodája versenyen.

  A 190 éves épületből kialakított irodaház és ügyvédi iroda székház tervezésekor törekedtek arra, hogy megőrizzék az épület értékeit, ugyanakkor modern irodai környezetet alkossanak, amely a wellbeing szemléletbe is tökéletesen illeszkedik. A belső kialakítás egyszerre funkcionális, fiatalos, merész és impozáns, de egyben elegáns is. A világító testek is ezt a sokszínűséget követik, az izgalmas konyha merész lámpái, az irodák funkcionális világítása, a  lépcsőház elegáns és légies lámpatestei teszik különlegessé egy sikeres ügyvédi iroda munkakörnyezetét.

  További információ: https://azevirodaja.hu/nevezok/1340

  Fotók:  Jaksa Bálint www.balintjaksa.com

  no
 • design

  Iroda világítás, Varian Medical

  Inspiráló iroda – enteriőr környezet a Varian Medical Systems Hungary -nél. A széles körű irodai világítási megoldásokat keresse a Luminis kínálatában! Ergonomikus, hatékony, energiatakarékos irodai környezet.

  Fotók: György Palkó architectural photographer and videographe

  no
 • Ajándék BIG WHITE katalógus ingyenesen, futárral házhoz szállítva

  Ismét itt a lehetőség, hogy nyomtatott verzióban is kérje az SLV 2020-as katalógusát, melyet ingyenesen, futárral szállítunk ki Önnek.

  Miért kérje nyomtatott katalógusunkat?

  💡 A termékek mellett rengeteg inspirációt, világítási ötletet tartalmaz

  💡 Könnyen áttekinthető benne termékkínálat

  💡 Tele új termékekkel

  💡 Megvalósítási, kivitelezési ötleteket kaphat belőle

  💡 Ügyfeleknek elegánsan prezentálható, bemutatható

  💡 Kényelmesen lapozgatható

  💡 Könnyebb vele a tervezés, hiszen egyből az árakat is tartalmazza

  Katalógus igénylése

  Ingyenesen, futárra való házhozszállítással – a mi ajándékunk Önnek

  no
 • DEDOLIGHT nemzetközi világítási versenye

  Szeretettel meghívjuk a DEDOLIGHT nemzetközi világítási versenyére, melynek keretében a jövő év január – április 30. időszakban hív a német gyártó megmérettetésre mindenkit, aki kipróbálná magát egy forradalmian új LED technológiás folyamatos fényű lámpaszettel.

  A versenyre jelentkezők 1-2 hetes időintervallumra Dedolight 3 bicolor LED lámpás szettet kapnak kiegészítőkkel, melynek a segítségével szabad témában készíthetik el a versenyfilmjüket. A verseny során az esztétikai értéket, kreativitást, találékonyságot, hangulatot, üzenetet értékelik. Az egyetlen kritérium, hogy a világítás és kompozíció beállításának step-by-step magyarázatát is tartalmazza, hogy a néző megértse és rekonstruálni tudja azt.

  A korábbi versenyen a díjazottak között volt 2 magyar pályázat is, akik nagyértékű szetteket nyertek.
  Összesen 30 díjat osztanak ki, 100.000 EUR értékben! Legyen ÖN is a nyertesek egyike!
  Bővebb információk, további részletek telefonon: +36 1 371-1983 vagy mailen a box@luminis.hu címen!

  no
 • Világítástervezési mini workshop lakberendezőknek

  A Luminisben új mini workshop sorozat vette kezdetét. Ősszel két Világítástechnikai bemutató és világítástervezési mini workshop került megrendezésre a bemutatóteremben építészeknek, lakberendezőknek.

  Itt megismerkedhettek az érdeklődők az új trenddel, az emberközpontú világítással és a wellbeing fogalmával, hogyan hogyan hat a fény hangulatunkra, mitől ergonomikus egy világítás. végigkísérhettek tervezési folyamatot, hogyan hangolható össze a tervezés és a kivitelezés illetve a világítástervező és az építész, lakberendező közötti munka.

  Mini stúdiónkban a világítástervezési workshopon gyakorlati élményt szerezhettek azzal kapcsolatban, milyen hatása van a fényforrásokkal, megvilágítási módokkal, szín-hőmérséklettel és fényerősséggel való játéknak, színvisszaadásra és színhőmérsékletre néztünk példákat. Kiemelések és elrejtések, fények, árnyékok és hangulatok kerültek elő.

  A bemutatók és workshopok közötti szünetben és az ebéd alatt arra is maradt idő, hogy kötetlen formában beszélgessenek egymással a szakma képviselői, így új kapcsolatok kiépítésére és tapasztalat cserére is remek alkalom volt a workshop.

  A Workshop következő időpontjai: (a workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

  November 15. – betelt

  November 22. – regisztráció itt

  Később is érdemes felkeresi a workshop oldalát, mert folyamatosan hirdetünk meg új időpontokat a nagy érdeklődésre való tekintettel. http://workshop.luminis.hu/

  no
 • ETC oktatás a Luminisben

  Örömmel értesítjük, hogy májusban 4 napos oktatáson vehet részt az ETC képviselői által a Luminisben. Az ETC képviseletében jelen lesz Mr. Ueli Riegg, fényvezérlő pult specialista, EOS tréner.

  A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  Időpont az alábbi napokon 10:00-17:00 óra között:

  2019.05.07.  Eos alap tréning

  Fényvezérlők általános áttekintése, alapvető funkciók, és rendszerben történő navigáció. Első lépésekként a patch-elés elsajátítása és hagyományos,  illetve mozgókengyeles lámpák vezérlésének bemutatása.

  2019.05.08. Eos haladó tréning

  A tréning második része során palette-ákról, group-okról és cue-król lesz szó. Emellett ez a rész szintén tartalmazza a submaster-eket es az effect-eket is.

  2019.05.09. Network alap tréning

  DMX + RDM, Hálózati alapok, CímzésekVilágítástechnikai protokollok: sACN és ACN

  2019.05.10. Network haladó tréning

  Menedzselt switch-ek, WLAN konfigurációk, hálózatelemző szoftverek, többkonzolos felhasználás, gyakorlat

  Az ETC trénerei a helyszínen válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

  Szeretettel várjuk Önt és érdeklődő kollégáit!

  Részvételi szándékukat kérjük, jelezze az info@www.luminis.hu e-mail címen, lehetőség szerint minél korábban, mert férőhelyeink korlátozottak.

  Helyszín: Luminis bemutatóterem (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  Üdvözlettel:
  A Luminis csapata

  no
 • ETC LIVE előadás Budapesten

  Szeretettel várunk az ETC LIVE budapesti előadására, hogy megtapasztald, a színházak számára milyen lehetőségeket rejt egy modern, professzionális világítási rendszer.

  Többek közt bemutatjuk a világ legkisebb színházának példáján keresztül azt, hogy hogyan fonódik össze a világítás a művészettel és a legszínvonalasabb előadásokkal. Manapság számtalan eszközt alkalmazunk a színházakban, melyek ugyanazon filozófia szerint működnek. Ezért szeretnénk megmutatni, miképpen lehet összhangot teremteni a különféle LED lámpatestek, mozgókengyeles lámpatestek, vezérlő rendszerek, dimmerek között. 

  Az ETC LIVE előadásának időpontja:
  2019. március 19. 11:00-tól 16:00-ig

  Helyszín:
  Müpa Blue 1095 Budapest, Komor Marcell u 1

  A következő témákkal készülünk:
  • Színkeverés LED lámpatestekkel az EOS fényvezérlővel – új tervezési megközelítések és energia hatékonyság
  • Színkeverés, OSC és pixelmapping az EOS fényvezérlővel, új funkciókkal és tulajdonságokkal
  • Modern fényerőszabályzás- dimmelés, kapcsolás
  • High End System mozgókengyeles lámpatestek
  • A teljes rendszer együtt dolgozik- világítási hálózat és rendszer felügyelet a Concert szoftver áttekintésével

  Ráadásként lehetőséged lesz kipróbálni az EOS pultokat és a High End System mozgókengyeles lámpatesteket.

  Az előadásokat termékfelelőseink tartják, a tolmácsolást magyar barátaink, Hlinka Móni és Kovács Áron végzik, így a nyelvi nehézség nem jelenthet akadályt.

  Nagyon várjuk, hogy találkozhassunk Budapesten!

  Amennyiben részt szeretnél venni a rendezvényen, kérjük, regisztrálj az alábbi linken:  
  https://www.etcconnect.com/Event-Registration-ETC-Live-Hungary/

  no
 • design

  Possible

  Örömünkre szolgált együtt dolgozni a Possible csapatával, akik irodájukkal az Év Irodája versenyre is beneveztek. A felújítást a közösségi terek átalakításával kezdték meg. A világítás megtervezésekor figyelembe kellett vennünk, hogy egy modern, elegáns, ugyanakkor vidám elemekkel tűzdelt teret álmodtak meg.

  A design mellett fontos szempont volt számunkra, hogy egy kellemes és ergonomikus környezetet biztosítsanak munkatársaiknak. Ezért is döntöttünk a 4000 kelvines színhőmérsékletű izzók mellett, amelyek teljesítménynövelő hatással bírnak. 

  További érdekességek és információk:

  http://azevirodaja.hu/nevezok/998

  no
 • design

  Varian

  Az Év irodája pályázat egyik új indulója a MOM irodaházakban található Varian Medical Systems Hungary Kft. irodája. A frissen felújított fejlesztőmérnöki részleggel neveztek a versenyre. 

  Indusztriális látványt álmodtak meg, és a világítás megtervezésében kérték segítségünket. Az elképzeléseiknek megfelelő stílusvonalat követve, a lézerszerű fényhatást nyújtó Belux updown, dimmelhető lámpatestet alkalmaztunk. 

  Az átalakított terek kapcsolódása, a tágas tárgyalók és a nagyobb, csoportos termek együttműködő csapatmunkát jelképeznek. Számunkra nem is kérdés, hogy ez az iroda- enteriőr kellően inspiráló, és méltó környezetet biztosít egy összetartó csapat számára.

  További érdekességek és információk:

  http://azevirodaja.hu/nevezok/1081

  no
 • design

  Betsson 2.0

  Az Év Irodája verseny kisvállalat kategóriájának 2017-es győztese, a Betsson idén is megmérettette magát. Világítástervezés terén ismételten ránk hagyatkozott, mi pedig örömmel tettünk eleget kéréseiknek.

  Az új iroda a Betsson 1 mintájára készült. A XIX. századi épület egykor Gizella Gőzmalomként üzemelt, ezt az indusztriális jelleget igyekeztek megőrizni a tervezésnél és a felújításnál is.
  A világítás három pillére a nagy teljesítményű, alapvilágításként szolgáló SLV Supros lámpa, a tárgyaló dimmelhető, négyzetes LED-profilja, és a pihenőrész LightYears méhsejtrácsos, vakításmentes Juicy lámpája.  

  További érdekességek és információk:

  http://azevirodaja.hu/nevezok/1085

  no
 • design

  Pyxis Nautica design & build

  A 2017-es “Az Év Irodája” verseny győztes tervezője, a Pyxis Nautica csapata idén saját irodájával nevezett. Mértéktartó, sallangmentes dizájnra törekedtek, amelyet SLV lámpákkal valósítottak meg.

  Ehhez tökéletes választás volt az egyenletes megvilágítást biztosító Rotoball lámpatest. A gömb forma és a vitorlás hajókon alkalmazott piros rögzítő modern és fiatalos légkört teremt, cseppet sem hétköznapi módon!

  Az ergonómia céljából választott 4000 kelvines színhőmérséklet pedig hozzájárul a teljesítmény növeléséhez.

  Ilyen munkakörülmények között nem csoda, ha szárnyal a kreativitás!

  További érdekességek és információk:

  http://azevirodaja.hu/nevezok/1102

  no
 • studio

  Való Világ

  Világítási rendszer tervezése, szállítása, installációja.

  no
 • studio

  Való Világ (Csehország)

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja, tervezése.

  no
 • studio

  Való Világ (Szlovákia)

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja, tervezése.

  no
 • studio

  Média Center Campona

  RTL stúdiók teljes világítástechnikai rendszerének szállítása, installációja, tervezése.

  no
 • studio

  Barátok közt

  Barátok közt stúdió világítástechnikai rendszer szállítása, installációja, tervezése

  no
 • studio

  IKO Cool Stúdió

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja, tervezése.

  no
 • studio

  Magyar Televízió 4-es stúdió

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja és tervezése.

  no
 • studio

  Magyar Televízió 1-es és 2-es stúdió

  A stúdiók világítástechnikai rendszerének felújítása.

  no
 • studio

  Magyar Televízió Virtuális Stúdió

  A Virtuális Stúdió világítási rendszerének szállítása.

  no
 • studio

  Jóban rosszban

  A Jóban rosszban sorozat stúdió világítási rendszerének szállítása.

  no
 • studio

  Duna TV

  ETC dimmerek szállítása.

  no
 • studio

  ATV

  Stúdió világítási rendszer szállítása.

  no
 • studio

  Campona Rendezvény Központ

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja.

  no