Hírek & Tudásbázis

 • studio

  Millenáris Stúdió

  Világítástechnikai rendszer szállítása, installációja, tervezése.

  no
 • studio

  Bóbita Színház – Pécs

  Egy ETC Element 60-as fényvezérlő pulttal kezdte meg működését a Zsolnay negyedben Pécsett a Bóbita Bábszínház. A 250 csatornás pulthoz egy iPod touch szolgál távirányítóként az iRFR program segítségével. A pult a hagyományos dimmer áramköröket és a LED-es színező lámpatesteket vezérli.

  no
 • studio

  Csodamalom Bábszínház – Miskolc

  Congo Junior pultot és 2×10-es fader winget telepítettünk a Miskolci Csodamalom Bábszínházban. A pult távirányítását egy iPhone 4-es telefonra telepített iRFR program valósítja meg.

  no
 • studio

  Vígszínház – Budapest

  Az ETC pultcsaládjának legnagyobb tagja a Vígszínházban dolgozik. A backup pult szerepét az ETC ION látja el.

  no
 • studio

  Gárdonyi Géza Színház – Eger

  Congo Junior Master Playback Wing vezérli a lámpatesteket az Egri Gárdonyi Géza Színházban.

  no
 • studio

  Pécsi Harmadik Színház

  A Pécsi Harmadik színházban Congo Junior és a Master Playback wing vezérli a lámpatesteket és színváltókat.

  no
 • studio

  Weöres Sándor Színház – Szombathely

  A szombathelyi Weöres Sándor Színházban több lépcsős beszerzés eredményeképpen 18 db Selador Lustr lámpatest dolgozik.

  no
 • studio

  Örkény Színház – Budapest

  Congo Junior fényvezérlő pult biztosítja a megbízható vezérlést az Örkény színházban.

  no
 • studio

  Kossuth Művelődési Központ és Színház – Cegléd

  Congo Kid fényvezérlő pult biztosítja 2011. őszétől a ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Színház hatásvilágítási rendszerét.

  no
 • studio

  Nemzeti Színház – Budapest

  A budapesti Nemzeti Színház nagyszínpadán két ETC Eos Titanium, a Gobbi Hilda kamara színpadán pedig kistestvére ETC Gio pult működik.

  no
 • studio

  TV2 2. stúdió

  Hoist emelők és ponthúzók szállítása,  elektromos vezérlés kiépítése. 

  no
 • studio

  Erkel Színház Budapest

  Elation színező lámpatestek világítják be a budapesti Erkel Színház homlokzatát. 
  A világítás tervei és kivitelezése a Magyar Állami Operaház megbízásából készültek.

  no
 • Kilencedik Magyar Teátrum Díjátadó Gála

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a Magyar Teátrumi Társaság a színházi háttérszakmák legjobbjait ünneplő Magyar Teátrum Díjátadó gálát 2018. december 10-én a Nemzeti Színházban.

  A rendezvény minden év végén alkalom arra, hogy elismerjék azokat, akik egész évben a színfalak mögött dolgoznak. A Magyar Teátrum Díjat a színházi háttérszakmák elkötelezett pártolójaként már hat éve támogatjuk.

  https://magyarteatrum.hu/atadtak-magyar-teatrum-dijakat-nemzeti-szinhazban/  

  no
 • ETC Relevé Spot

  Az ETC a színház világban szerzett négy évtizedes tapasztalatát a több mint egy évtizedes LED fényforrásokkal elért sikereivel ötvözve megalkotta első mozgókengyeles LED lámpáját.

  A ColorSource családból jól ismert 180W összteljesítményű Red-Green-Indigo-Lime LED modullal szerelt additív színkeverésű spot lámpatest válogatott és kalibrált Lumileds Luxeon LED chipekkel. Színhőmérséklet tartománya 2700K-7000K között változtatható, élettartama 36.000 üzemóra (2 év teljeskörű garancia és további 3 év garancia a LED modulra). Zoom tartománya 18°-54°, 540° Pan, 270° Tilt mozgással. Beépített frosttal és írisszel, rotating gobóval (5db) és 6db-os Ani-gobóval melyek kombinációja kiszélesíti a gobó vetítési lehetőségeket. RDM-en változtatható a LED frekvencia tartománya 1200Hz-től-25.000Hz-ig. Színházi környezetben elengedhetetlen extra halk működés, bekapcsoláskor 1°-nál kisebb Pan-Tilt mozgással. IP20-as védettség. Elérhető fekete és fehér színekben.

  no
 • ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

  I. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ rendezvényhez és hírlevél feliratkozáshoz kapcsolódó adatkezeléshez


  1. A TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA

  A jelen tájékoztató célja, hogy tájékoztatást nyújtson a Luminis Kft. által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elvekről a rendezvényszervezéshez és hírlevél küldéséhez kapcsolódóan.

  A Luminis Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) a www.luminis.hu weboldal (a továbbiakban: honlap) működtetése, a rendezvények lebonyolítása és a hírlevélre való feliratkozás kapcsán a rendezvényekre regisztrálók és az azokon részt vevők illetve a hírlevélre feliratkozók személyes adatait kezeli.

  2. AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

  Név: Luminis Kft.
  Székhely és levelezési cím: 1116 Budapest Építész utca 26.
  Telefonszám: +36 1 371 1983
  Képviseli: Rábay Péter Kereskedelmi vezető
  Email cím: kinga.kauker@luminis.hu

  3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

  A rendezvényszervezéshez és hírlevél küldéshez kapcsolódóan a következő személyes adatait kezelhetjük:

  • név
  • emailcím
  • telefonszám
  • cégnév
  • foglalkozási terület

  4. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA, CÉLJA ÉS MÓDJA

  Rendezvényszervezés és hírlevél küldés

  4.1. Az adatkezelésre az Ön önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Ön kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a rendezvény regisztráció és hírlevél feliratkozás során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek.

  Az adatkezelés jogalapja (név, e-mail cím) esetén az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (Általános Adatvédelmi Rendelet) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. Ön a hozzájárulást bármikor visszavonhatja a kinga.kauker@luminis.hu e-mail címre küldött e-mailben.

  Az adatkezelés jogalapja

  Az adatkezelésre a luminis.hu oldalon regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulásával kerül sor az Avtv. 6. § (1) bekezdés a) pontja alapján. A regisztráció és hírlevél feliratkozás magában foglalja az azonosító űrlap kitöltését és a jelen adatvédelmi nyilatkozat elfogadását. A felhasználó a hozzájárulását a regisztráció tényével adja meg.

  4.2. Az adatkezelés célja az Adatkezelő tevékenységéhek kapcsolódó kiállítások, workshopok és előadások lebonyolítása valamint a tevékenységéhez köthető hírlevelek küldése. A rendezvényekről a regisztráltak számára emlékeztető és részletes program elküldése – beleértve a rendezvényekhez kapcsolódó utánkövető tevékenységet is. A rendezvények utánkövetése e-mailes megkeresés formájában történik, melyre történő válaszadás önkéntes. Adatkezelő az Ön által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag adott rendezvény megvalósítására és hírlevelek küldésére használja.

  4.3. Adatkezelő a megadott személyes adatokat a 4.2. pontban leírtaktól eltérő célokra nem használja illetve használhatja fel. Személyes adatainak harmadik személy számára történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag az Ön előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

  4.4. Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok valódiságáért kizárólag az azt megadó személy felel. Ön az e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag Ön vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag Önt, mint azon érintett terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

  5. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

  Az Ön által megadott személyes adatok kezelése a rendezvényhez kapcsolódóan a rendezvény megvalósítását követő szakmai értékelés lezárásáig tart, illetve a hírlevél esetén a személyes adatok kezelése a hírlevélről a 8. pontban meghatározott módon történő leiratkozásig tart.

  .

  6. AZ ADATOKAT MEGISMERŐ SZEMÉLYEK KÖRE, ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

  Az adatokat elsődlegesen Adatkezelő illetve Adatkezelő azon belső munkatársai jogosultak megismerni, akiknek az adat megismerése és kezelése a munkaköri feladataihoz kapcsolódik. Amennyiben valamely rendezvény esetében, szervezési okokból, harmadik szereplőnek történő adattovábbítás történik, arról Önt Adatkezelő külön tájékoztatja.

  7. ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

  7.1. Ön bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt Önre vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat, a 7.3 pont szerinti elérhetőségre küldött e-mailes megkereséssel.

  7.2. Adatkezelő az Ön kérésére tájékoztatást ad az Önre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az Adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az Érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről a kérelem benyújtásától számított egy hónapon belül írásban.

  Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az Ön tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

  7.3. Ön a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

  E-mail cím: kinga.kauker@luminis.hu

  Ön bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjéhez fordulhat a jelen pontban megadott elérhetőségen keresztül.

  7.4. Ön bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Adatkezelő az kinga.kauker@luminis.hu e-mail címre beérkezett kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül helyesbíti vagy törli az adatokat.

  Ha Adatkezelő az Érintett helyesbítés vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő egy hónapon belül írásban közli a törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

  Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb egy hónap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

  7.5. Az Érintett panaszával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat.

  7.6. Amennyiben Ön a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg, Adatkezelő jogosult az Önnel szembeni kártérítés érvényesítésére. Adatkezelő ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

  8. LEIRATKOZÁS

  Hírlevél esetében az Adatkezelő mindaddig kezeli az Ön hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig Ön a hírlevélről le nem iratkozik a feliratkozók listájáról, a hírlevél alján található „Leiratkozás” gombra kattintva. Leiratkozás esetén Adatkezelő a továbbiakban a hírlevéllel nem keresi meg Önt. Ön bármikor ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről és hozzájárulását visszavonhatja.

  9. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

  9.1. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat Adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről Önt tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

  9.2. Adatkezelő kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhív ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

  9.3. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatkezelésre vonatkozó szabályokat és tájékoztatókat honlapján történő értesítés mellett egyoldalúan módosítsa.

  Utolsó módosítás: 2020.05.18.

  no
 • Ünnepi nyitvatartás

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy idei utolsó munkanapunk: 2018. december 20. csütörtök, ezen a napon 09:00- 15:00-ig tartunk nyitva.

  A két ünnep közt a rendelésfelvétel és az árukiadás is szünetel. Az újév első hetében rendszerátállás miatt zárva leszünk. Első munkanapunk 2019. január 7-én lesz.  Megértésüket köszönjük!

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • Megjelent az új Titan Tube

  Az új Astera Titan Tube az idei Plasa kiállításon elnyerte az innovációért járó díjat.

  Beépített akkumulátoros (LG Lithium-ion) pixelmappelhető (16 pixel) mobil lámpatest filmes, televíziós alkalmazásra. 72W összteljesítményű RGBMA LED-del, 96+ CRI és TLCI értékekkel. Színhőmérséklete az 1750K-20.000K tartományt fedi le. Akár 20 órás folyamatos üzem egyetlen töltési ciklussal (3 óra alatt teljesen feltölthető). Boost módban teljes fényerő mellett 2 órás üzemre képes. A lámpatest névleges élettartama 50.000 üzemóra.

  Vezérlése wireless módban lámpatesten található kijelző segítségével, infrás távirányítóval, mobil alkalmazással (Android vagy IPhone) vagy fényvezérlő pulttal lehetséges. Vezetékes vezérléskor a vezérlő kábel egyben tápkábelként is szolgál, elérhető 5 és 15m-es méretekben. IP65-ös védettsége beltéri és kültéri használatra is egyaránt alkalmassá teszi. Tárolását és mobilitását kemény táska biztosítja melyben 8db-os szett helyezhető el kiegészítőkkel együtt. DoPchoice soft box is rendelhető hozzá több méretben amennyiben nagy felületű lágy fényre van szükség.

  no
 • Az Eurovíziós Dalverseny után nálunk is hódít a Portman Lights!

  A Luminis által forgalmazott idei újdonságok közül az Európában gyártott Portman Lights lámpák lehetnek az év slágerei Magyarországon is.

  A termékek retro stílusúak és 230W-os ceruzahalogén izzóval felszereltek. Jelenleg három került forgalomba, de mindegyikről elmondható, hogy óriási sikert arattak a világpiacon. A P1, P2, P3. pixel mappalhető effektlámpák stúdió- vagy színpadi körülményekre alkalmazhatóak, a lámpával egybeépített vezérlővel együtt. Vezérlésük DMX jellel történik, és csatorna igényük 1 csatorna/izzó (pixel). Akár egyik fajtával, akár ezen termékek összességével dinamikus látványvilág érhető el. A Portman Lights már jelentős nemzetközi rendezvényeken bizonyított: az egyik legkomolyabb megjelenése az idei Eurovíziós dalversenyen történt, ahol fontos szerepet játszott a fellépő énekesek és zenekarok produkcióiban.

  További információkkal értékesítő-mérnök munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

  portmanlights.com

  no
 • Zárva tartás

  Felhívjuk tisztelt partnereink figyelmét, hogy 2018. június 21-22-én (csütörtök, péntek) irodánk ZÁRVA tart.

  Köszönjük megértésüket!

  no
 • ETC on TOUR

  Tavaszi Workshop Pécsett

  A március 26-án megrendezett előadáson az érdeklődők megismerkedhettek az ETC LED-es lámpáival, fényvetőivel és fénypultjaival. 

  E mellett bemutattuk az Elation, APE Labs több újdonságát, és a magyar fejlesztésű és gyártású LED-es fejgépet.

  www.facebook.com/luminis.vilagitastechnika

  no
 • Turbo – Felloni – Bicolor 45°

  A Felloni család 3. generációs tagja a Luminis kínálatában

  A Felloni Turbo 130 wattos bicolor LED-es derítő 3200K-5600K színhőmérséklet tartománnyal, 45°-os sugárzási szöggel. Színvisszaadása nagyobb mint 92.  Működtethető hálózati feszültségről, vagy V-lock akkumulátorról. 

  no
 • ETC fényvezérlő pult oktatás 2018 májusában

  EOS/Cobalt alap és haladó tréning a Luminisben

  Örömmel értesítjük, hogy a nagy sikerre való tekintettel 2018. májusban újra megrendezésre kerül fényvezérlő pult tréningünk.

  Az oktatás előző rendezvényünkhöz hasonlóan ismét két napon fog zajlani, így lehetőséget biztosítunk EOS és Cobalt pultok kezdő és haladó szintű kezelésének elsajátítására is.

  Időpont:

  2018.08.07. Network tréning

  2018.05.08. Eos kezdő tréning

  2018.05.08. Cobalt kezdő tréning

  2018.05.09. Eos haladó tréning

  2018.05.09. Cobalt haladó tréning

  Helyszín: Luminis bemutatóterem (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  További részletekkel,  és a regisztrációval kapcsolatos információkkal hamarosan jelentkezünk. Addig is felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre az info@www.luminis.hu e-mail címen, vagy kollégák elérhetőségein. 

  no
 • Ünnepi nyitvatartás

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy idei utolsó munkanapunk: 2017. december 20. szerda. (A két ünnep között a rendelésfelvétel és az árukiadás is szünetel)

  Az újév első hetében leltár miatt zárva leszünk.  Első munkanapunk 2018. január 8-án lesz.

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • 2017. december 14. és 15.- én zárva tartunk

  Kedves Partnerünk!

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Luminisezen a héten csütörtökön, pénteken (DECEMBER 14. és 15-én)technikai okok miatt ZÁRVA tart.

  no
 • Nyolcadik Magyar Teátrum Díjátadó Gála a Jókai Színházban

  A békéscsabai Jókai Színházban 2017. december 3-án látványos gálaműsor keretében adták át a Magyar Teátrum díjakat, melyet a Luminis idén is támogatott.

  Immár nyolcadik alkalommal ünnepelték meg a színházi háttérszakma tagjait, ezzel már- már hagyományt teremtve ennek az ünnepnek.  A díjazottak aranygolyót tartalmazó, csapágyat formázó elismerést vehettek át, mellyel elismerték  a kulisszák mögött  egész évben zajló nagyszerű szakmai munkát.

  A szakmai zsűri ebben az évben az alábbi hat háttérdolgozónak adta át a díjat:

  Mészáros Tibor műhelyházvezetője (a Hevesi Sándor Színház), Memlaur Imre fővilágosító-világítástervező (Csiky Gergely Színház) , Szabó Julianna férfiszabótár-vezető (Pesti Magyar Színház), Sebeők Réka gazdasági vezető (Turay Ida Színház), Ács Ibolya fodrásztárvezető (Csokonai Nemzeti Színház), Memlaur Imre fővilágosító-világítástervező (Csiky Gergely Színház).

  Határon Túli Különdíjban részesült: Toásó István, a Tomcsa Sándor Színház világosítója

  no