Hírek & Tudásbázis

 • Tervezői eszközök az SLV termékekhez

  A professzionális világítástervezés már hosszú ideje életünk része. Az SLV különböző szoftver gyártókkal együttműködve mindig arra törekedett, hogy minél több platformon felhasználhatóak legyenek a lámpatestek tervezéskor.

  A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyártó most elérhetővé tette közel 500 termékéhez a 3D modelleket. Illetve az SLV plugin segítségével letölthetőek a DIALux-hoz és a Relux-hoz is fotometriai adatokat is tartalmazó uld és rolf file-ok.

  SLV 3D modellek

  Ezekkel fileokkal a 3D tervező programokban a fizikai valóját mutathatjuk meg a lámpatesteknek (de a fotometriai adatokat nem tartalmazzák). Használhatóak bármilyen 3D tervező programban, többek között az Autodesk 3ds Max, SketchUp, Rhino, Maya, Archicad, Revit programokban,  de ugyan úgy a világítástechnikai méretező programokban is, mint a DIALux, Relux vagy AGi32. A segítségükkel a 3D tervekben igényes, valós képet lehet velük mutatni.

  A 3ds filokat az alábbi űrlap segítségével itt ingyenesen letölthetővé tettünk.

  Kéjük adja meg adatait a letöltéshez!

  Az SLV plugin

  Az SLV Plugin egy univerzális eszköz a szakmabeliek számára, mellyel az SLV termékekkel tervezhetnek. Ez egyrészről továbbfejlesztett online katalógus, melyben átfogó keresési funkciók, termék összehasonlítás, technikai adatok, részletes leírás és még sok más funkció elérhető. Egyszerű a használata, nem kell külön program a megnyitásához és a frissítésekkel mindig elérhetőek az újdonságok is. A termékek részletes fotometriai adatait, fényeloszlási görbéit, technikai paramétereit is tartalmazza, egyszerűen kereshetőek és letölthetőek belőle az adatok. Másrészről a DIAlux-os és Relux-os világítási képek létrehozásához is nagyon jó eszköz az SLV plugin, mert a termékek adatai uld-ben és rolf-ban a DIALux-ba és a Reluxba könnyedén átemelhetőek.

  TOVÁBB az SLV plugin letöltéséhez

  Az SLV a DIALUX prémium partnere

  Tervezőktől tervezőknek: DIALux világítás tervező szoftver.

  Ha  DIALux-ot használsz, hatékony, professzionális világítási terveket hozhatsz létre, melyben a vezető gyártók aktuális adatait használhatod. E mellett az energia kalkulációk is rendelkezésre állnak, valamint világítási képeket is létrehozhatsz többek között LED vagy egyéb szín váltós fényforrásokkal is. A DIALux -hoz használható SLV plugin installálásához kattints ide, , tömörítsd ki a ZIP file-t és nyisd meg a benne lévő EXE file-t.

  Tovább a DIALux oldalára >
  Tovább az SLV plugin letöltéséhez >

  RELUX

  A Relux világítás tervező szoftver ideális a kalkulációkhoz és a 3D-vizualizációhoz természetes és mesterséges fényforrások esetén is. Ezzel a tervező szoftverrel fényforrásokat adhatsz egy szobához, meghatározhatod a fényforrások és egyéb tárgyak helyét a virtuális térben. Ezzel beállíthatod és tesztelheted a fényhatásokat, még mielőtt fizikailag felszerelnéd őket, és kapsz egy képet arról, milyen lesz a végleges megvilágítás. Minden szükséges ROLF file, mellyel a Relux-ban használhatod az SLV termékeket megtalálható az SLV pluginban vagy a termék mellett az www.SLV.com oldalon.

  Tovább a Relux oldalára >
  Tovább az SLV plugin letöltéséhez >

  no
 • SLV tavaszi magazin 2020

  Megérkezett az SLV tavaszi rövid katalógusa, mely a gyártó történetének első magazinja. 60 oldalas terjedelemben, 50 új termékkel sok új izgalmas technológiai újdonsággal, valamint inspiráló enteriőrfotókkal került kiadásra tavasszal. Fedezze fel az SLV Expreience Light applikációt – használatával a megjelölt lámpatesteket virtuális térben elhelyezheti saját otthonában, irodájában, de akár szabad téren is.

  Fő témák

  ÚJ TERMÉKEK & BEJELENTÉSEK
  – Kültéri világítás
  – Sodronyos és sínes rendszerek
  – HORECA megoldások
  – Mélysugárzók


  TECHNOLÓGIÁK
  – Egyszerű telepítés
  – CCT kapcsolók (Color correlated temperature – színhőmérséklet választó kapcsoló)
  – Világítási koncepciók a kereskedelmi szektroba, színvisszaadás (CRI)
  – Válogatott projektek
  – Fenntarthatóság az SLV-nél

  Online katalógus lapozó

  A magazin letöltése PDF-ben >>

  Fotózza le okostelefonjával a QR kódot vagy keresse fel az App Store / Google Play áruházat és a telepítéshez írja be a keresőbe: SLV Experience Light.

  no
 • ETC Augment3D online bemutató

  💡💡💡 Képezd magad home office-ban! 💡💡💡

  Szeretettel meghívunk az ETC Augment3d online bemutatóra! Az ETC legújabb szoftverinnovációja, az Augment3d-t, mely egy 3D-s programozási környezetet teremt az Eos fényvezérlő család számára. A vizualizáción kívül az Augment3d kibővített 3D-s eszközkészletet kínál iOS és Android mobil távvezérléskor.

  A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  Mikor?
  ➡️ Április 24-én pénteken 14:00 – 15:00 óra között

  Hol?
  ➡️ http://event.luminis.hu

  ( Regisztráció a bemutatóra a fenti oldalon, a linket majd később az itt megadtott e-mail címre küldik ki kollégáink. )

  Facebook eseményünk itt:

  ➡️ https://www.facebook.com/events/520033015345398/

  no
 • Várunk közösségünkbe!

  Home officeban a szakmával?

  A jelenlegi helyzet mindannyiuk életére, munkájára hatással van. Az építészettel, lakberendezéssel, világítástervezéssel foglalkozó szakmák különösen sok személyes találkozót, egyeztetést, együtt ötletelést igényelnek, amelyet egy időre fel kell függesztenünk mindannyiunk érdekében. 

  Maradjunk kapcsolatban, csatlakozz online közösségünkhöz! 

  Létrehoztunk egy online szakmai csoportot, amely kifejezetten világítástechnikával és tervezéssel, okos otthonokkal, és design lámpákkal foglalkozik

  Az építészek, lakberendezők itt megoszthatják egymással kérdéseiket, válaszaikat, referenciáikat.

  Csatlakozz te is ha
  💡 foglalkozol design világítástechnikai megoldásokkal;
  💡 naprakész tudást szeretnél az aktuális trendekről, újdonságokról, szakmai rendezvényekről;
  💡 szívesen megbeszélnéd tapasztalataidat, kihívásaidat, referenciáidat más szakmabeliekkel.  

  Csatlakozz te is: Világítástechnika & Design – tervezés, trendek, újdonságok 

  Találkozzunk online!

  no
 • design

  Balatonfenyvesi Úszóház

  A Luminis Kft azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy a balatonvilágosi telephelyű Marinus Homes Kft által tervezés és fejlesztés alatt álló úszóházainak világítási tervezésében részt vegyen.

  A koncepció egy olyan világítási megoldás volt, amely lehetővé teszi a megrendelői igény szerinti belső elrendezésnek megfelelő világítás mobil kialakítását. Kollégáink több alternatívát is kidolgoztak, melyekből végül az SLV álmennyezetbe süllyeszthető sínrendszere vitte el a pálmát. A sínekre a fény által nyújtott lehetőségeket kihasználva kiváló minőségű függeszthető és spot lámpatestek kerültek, melyek integrálták a funkciót és a formát és gyors cserélhetőségük biztosította a kívánt mobilitást. A prototípus Balatonfenyvesen, a Yacht kikötőben található.

  Az alkalmazott lámpatestek:

  PHELIA, ENOLA, NOBLO, FORCHINI, SEDO , OCCULDAS, P_LIGHT

  no
 • design

  MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtára

  Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtárában egy izgalmas projekt várt bennünket: a korábbi magasfogyasztású, ipari jellegű világítást szerették volna korszerűsíteni.

  A helyszín bővelkedett a kihívásokban, ugyanis hosszú könyvespolc sorokat kellett bevilágítani, márpedig egy könyvtárban elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fény biztosítása. A tervezést és a méretezést világítástervező szakemberünkre bízták.

  A szűk könyvespolcok között BRILUMEN ORIS sáv világító lámpatesteket alkalmaztunk, amelyek különböző teljesítmény, méret és rögzítési tulajdonságaik miatt különösen kedvelt lámpatestek boltokban, mozikban, múzeumokban, hotelekben, irodákban. Ráadásul ár-érték arányban is kedvezőek.

  A hely adottságaihoz alkalmazkodva nem csak függesztett, hanem mennyezetre szerelt megoldást is alkalmaztunk, figyelve arra, hogy megtartsuk az egységes megjelenést. A könyvtár iroda mennyezetére függesztett RZB 1200x300mm Ledpanelek kerültek, az olvasó szobában pedig a meglévő régi izzókat korszerű Philips LED fényforrásokra cseréltük, amely funkciójában tökéletesen megfelelő, ám mégis költséghatékony megoldást jelentett.

  no
 • Megváltozott munkarend – Update

  Tisztelt Partnerünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  A vírusveszély enyhülése és a fővárosi megengedőbb intézkedések után a Luminis irodájába is fokozatosan visszaáll a korábban megszokott munkarend és személyes ügyfélszolgálat. Kollégáink egy része továbbra is home office-ból látja el feladatát, de Június 02-től már a korábbi nyitvatartás szerint az irodában is tartózkodnak majd munkatársak. 

  Így előre egyeztetett időpontban – a higiéniai szabályokat és biztonsági intézkedéseket betartva – újra látogatható bemutatótermünk! Kérjük, érkezését minden esetben egy munkanappal korábban jelezze, illetve egyeztesse azt kapcsolattartójával. 

   

  Köszönjük a megértést! Továbbra is vigyázzunk egymásra!
  üdvözlettel,
  a Luminis csapata

  no
 • Díjak az SLV-nél

  Bezsebelt díjak az SLV háza táján

  Az évek során az SLV választéka több mint 3000 termékre nőtt. A kínálat egyre növekvő mértékben fedi le az otthoni és irodai, üzleti felhasználók igényeit.

  „Az innovációt követően a díjra jelölések és az elnyert díjak mindig megerősítenek bennünket abban, hogy Jó úton haladunk! A jó érzés mellett egyben motivációt is jelent, hogy további erőfeszítéseket tegyünk a termékfejlesztésbe és a jövő lámpatestjeinek megalkotására.”

  Az SLV-nél különös figyelmet fordítanak a magas minőségre és a megfelelő műszaki tartalomra megfizethető áron. Termékeikre 5 év garanciát biztosítanak.

  A design és a technológia több mint 40 éve fonódik össze az SLV tervezőasztalán. A világítás és a formatervezés iránti szenvedélyük, a termékfejlesztés széles körű ismerete és átfogó piackutatás révén évtizedek óta képesek időszerű, elegáns és rendkívüli lámpatesteket fejleszteni.

  Tartós technológia + funkcionalitás + kiváló minőségű anyagok + időtlen formák + logisztika = az SLV sikere.

  A jó tervezés iránti elkötelezettségüket a “Red Dot Award” és a “German Design Award” is elismerte, ezért szeretnénk bemutatni díjnyertes termékeiket.

  Díjazott termékek

  Az első vázlattól a végső termékig a tervezés során végig a legfontosabb a design és a technológia összeolvasztása. Modern, időtlen és elegáns megjelenés jellemzi az SLV által tervezett lámpákat. De külső tervezőkkel is szívesen dolgoznak együtt. Ha ilyen termék nyer díjat, az nem csak az SLV, de a tervező számára is különleges az elismerés.

  AVENTO

  Az Avento függesztett lámpák elnyerték German Design Award-ot. A függesztéket Susanne Uerlings tervezte, melynek fő irányvonala az egyszerűség volt. Klasszikus formája egyszerű háromszög nyílásokkal az oldalán megvilágítja a környezetet is. A belső felület arany bevonatának köszönhetően a fény melegebb, kellemesebb. Egy egyszerű design mely mégis mély benyomást tesz. A nyertes termék dimmelhető, prémium LEDekkel felszerelt.

  Tovább a győztes termékhez

  MALU

  A ‘Malu-család’ különböző tagjai nagy rugalmasságot adnak – legyen akár mennyezeti, fali vagy padló lámpáról szó, egyaránt alkalmazhatóak kültéren és beltéren – így egységes, harmonikus teret hozhatunk létre velük.
  A MALU lámpák ráadásul dupláztak: elhozták a German Design Award mellett a Red Dot Award-ot is. Ezek a szokatlan, feltűnő lámpatestek különösen széles és egyenletes megvilágítást adnak.

  Tovább a győztes termékhez

  ESKINA

  Az ESKINA időtlen, modern és egyszerű kültéri világítási sorozat. Az állítható színhőmérsékletnek (3000 | 4000 K) és a különösen nagy szögben forgatható és dönthető lámpafejnek köszönhetően az ESKINA sokféle megvilágítási helyzetben használható.  Az időjárásálló lámpatestek IP 65 besorolással rendelkeznek, a German Design Awardot pedig mint „alakilag és funkcionálisan is meggyőző termék” nyerték meg.  

  Tovább a nyertes termékekhez

  BENDO

  Az egyedi BENDO lámpák különlegessége a karakteres megjelenésük. Kültéri lámpák, de „minimalista kialakításuk ellenére is megkülönböztető identitással rendelkeznek”. A három méretben kapható lámpák (40 cm, 80 cm, 220 cm magasság) 55-ös IP védettségi osztályának köszönhetően tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen kültéri projekthez.

  Tovább a nyertes termékekhez

  BRENDA

  A  BRENDA széria megálmodója Johannes Tomm, aki asztali, fali és függesztett lámpát is tervezett a családba. Mindhárom kombinálja az innovatív designt és a praktikusságot. A matt üveg meleg fény ad. A két asztali lámpa különleges funkciókkal is rendelkezik, pl érintéssel dimmelhető és indukciós töltésre alkalmas. Egyedi, feltűnő megjelenésük, kerek, matt üvegből készült, becsillanásmentes búrájuk meggyőzték a bírákat mind a Red DOT Awardon, mind a German Design Award-on

  Tovább a nyertes termékekhez

  no
 • Megváltozott munkarend

  Tisztelt Partnerünk!

  A kialakult helyzetre, partnereink és munkatársaink egészségére való tekintettel, március 17-től minimalizáljuk irodai munkavégzésünket és visszavonásig korlátozzuk a személyes áruátvételt valamint a személyes világítástechnikai konzultációkat. Személyes áruátvételre vagy leadásra kizárólag csak 24 órával korábban egyeztetett esetekben van lehetőség az irodaházunk portaszolgálatán elhelyezett asztalokon.

  Korlátoztuk a fizetési módokat is, csak átutalásos fizetésre van lehetőség a helyzet rendeződéséig. A csomagok házhozszállítása, illetve az SLV termékek 3-4 napos kézbesítése jelenleg zavartalanul működik.

  Manfrotto termékek esetén raktárkészletünk erejéig tudjuk a megrendeléseket teljesíteni, a határzár miatt az árubeérkezés jelenleg szünetel. Amint ez a helyzet változik, értesíteni fogjuk partnereinket. Jelenleg minden rendelést fel tudunk dolgozni és le tudunk adni beszállítóink felé. Igyekszünk működésünket zökkenőmentesen fenntartani, de mindannyiunk egészsége érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a továbbiakban kollégáink otthonról látják el feladatukat.

  Kereskedő kollégáink a személyes találkozók helyett jelenleg csak telefonon vagy online tartják a kapcsolatot partnereinkkel.

  A központi telefonszámunkon korlátozottan leszünk elérhetőek. Kérjük a következő telefonokon keressenek minket, amennyiben még nem álltak velünk kapcsolatban:

  Dekoratív világítástechnika: Lajtai Edit +36303620412
  Professzionális világítástechnika: Bakos-Nagy Fruzsina +36306190308
  Manfrotto disztribúció: Csutorás Róbert +36304256910 vagy Szücsi Balázs +36304263766

  Köszönjük a megértést! Vigyázzunk egymásra! üdvözlettel, a Luminis csapata

   

  no
 • design

  Palazzo Hunyadi

  Partnerünk, a PYXIS NAUTICA tervező iroda a PALAZZO HUNYADI irodaház felújításával indult az Év Irodája versenyen.

  A 190 éves épületből kialakított irodaház és ügyvédi iroda székház tervezésekor törekedtek arra, hogy megőrizzék az épület értékeit, ugyanakkor modern irodai környezetet alkossanak, amely a wellbeing szemléletbe is tökéletesen illeszkedik. A belső kialakítás egyszerre funkcionális, fiatalos, merész és impozáns, de egyben elegáns is. A világító testek is ezt a sokszínűséget követik, az izgalmas konyha merész lámpái, az irodák funkcionális világítása, a  lépcsőház elegáns és légies lámpatestei teszik különlegessé egy sikeres ügyvédi iroda munkakörnyezetét.

  További információ: https://azevirodaja.hu/nevezok/1340

  Fotók:  Jaksa Bálint www.balintjaksa.com

  no