Hírek & Tudásbázis

 • Megjelent a Source Four Mini LED

  A legkisebb Source Four mostantól LED-es változatban is

  Egy évvel az 50 W-os halogén Source four Mini megjelenése után az ETC újabb – szó szerint – apróságokkal lepte meg a világot, csak épp ezúttal már a LED-es technológiában erősítettek.

  Kifejlesztették nem csak a „miniatürizált” Source Four LED-es változatát, de a Desire színező lámpatest legkisebb változatai is elkészültek. A többes szám nem véletlen. Az összes megszokott színárnyalaton kívül ez a kis lámpatest is kapható a Source Four Mini-nél alkalmazott sínes és mennyezeti rögzítéssel is.

  Az új LED-es fejlesztésekkel az amerikai gyártó nem csak a kamara színházak felé nyit. A Sorce four Mini galériáknak szánt változata CRi 90+színvisszaadással rendelkezik, így képeket is bátran megvilágíthatunk vele. A sima változat CRi 80+ színvisszaadású.

  Megjelent továbbá a nagy Source Four LED második generációs Lustr+ változata is. A Mini halogén verziója megtekinthető bemutatótermünkben.

  no
 • Elérhető a Celeb 400

  Megérkezett a Kino Flo LED-es újdonsága, a Celeb 400. A maga szerény 114,5 x 36 cm-es világító felületével, jelenleg a legnagyobb LED-es szoft lámpa a piacon, de vélhetően csak addig, amíg Júliusban meg nem jelenik a 76 x 66 cm-es Celeb 400Q, ami kicsivel több, mint fél m2-es felületet jelent majd.

  A gyártó a Celeb 200-tól megszokott „halálosan” csendes működés és a vibrálásmentes fény mellett CRI 95-ös színvisszaadást garantál a Celeb 400 esetében is.

  Több kép a Celeb 400-ról közösségi oldalunkon!

  no
 • A legkisebb Source Four

  Bemutatkozik a Source Four Mini

  A tavaly bemutatott  Source Four Miniben a Source Four márka minden előnye megtalálható –könnyű használat, kiváló optika és egyenletes, kristálytiszta fény- épp csak a hagyományos Source Four méretének egyharmadába csomagolva.

  A mindössze 23 cm hosszúságú, 50 wattos apróság bárhol elfér: múzeumokban, üzlethelységekben, éttermekben, gyermek színházban ill. egyéb kis méretű helyeken, ahol a méret számít. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. Nem egy játékszerről beszélünk, hanem egy kiváló minőségű megbízható eszközről, mely a nagy Source Four lámpák szinte egy az egyben lekicsicsített mása a késelő modultól a gobó keretig.

  Elérhető 19,26,36 és 50°-os változatban 6 cm-es átmérőjű lencsével. A hagyományos rögzítő kengyeles változat mellett fix „mennyezetrózsás” és sínre szerelhető kivitelben is rendelhető. Minden modell tartalmaz egy E-méretű gobó tartót, színfólia keretet és egy 50 wattos MR16 fényforrást, valamint számos egyéb kiegészítő rendelhető mellé.

  A lámpatest megrtekinthető és kipróbálható bemutatótermünkben.

  (1116 Budapest, Építész u. 26.)

  no
 • A Magyar Teátrumi-díj szponzorálása

  A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között adták át a Magyar-Teátrum-díjakat, melyet a Luminis is támogatott.

  2013. december 17-én, negyedik alkalommal kerültek átadásra az évente kiosztott Magyar Teátrum-díjak, melyeket a színházi szakma kiváló háttérembereinek adományoz a Magyar Teátrumi Társaság. A békéscsabai Jókai Színházban ünnepélyes keretek között átadott díjat idén a Luminis is támogatta.

  Hat arany csapágy talált gazdára a Jókai Színház színpadán. A cégünk által támogatott díjat Karl József, a Csokonai Nemzeti Színház főügyelője kapta. Gratulálunk az elismeréshez!

  Képek az estéről itt:

  Fotók:A-Team/Ignácz Bence

  Geplaatst door Jókai Színház op Donderdag 19 december 2013
  no
 • Ünnepi nyitvatartásunk

  Felhívjuk kedves partnereink figyelmét, hogy irodánk az ünnepek ideje alatt zárva tart.

  Utolsó munkanap: 2013. december 20. (péntek)

  Első munkanap: 2014. január 6. (hétfő)

  Minden kedves partnerünknek boldog Karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánunk!

  no
 • Új generációs LED derítő, az Area 48, kínálatunkban

  Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb LED-es lámpatestek mind a színházi mind a filmes piacot célozva, azonban ezek közül csupán néhány hordoz igazi újítást.

  Az IBC kiállításon mutatta be a dán BROTHER, BROTHER & SONS az AREA 48 nevű LED-es derítő lámpatestet, mely el is nyerte a kiállítás díját. A piacon számtalan ilyen méretű és funkciójú lámpatest található, de első ránézésre is látható a különbség: sok apró LED fényforrás helyett egy homogén egyenletesen világító felület látszik. A lámpatest robusztus kivitelű kengyellel és hűtőbordákkal rendelkezik, és egyaránt működtethető „V”-lock-os akkumulátorról vagy tápegységről.

  Az Area 48 újításának ereje a LED-ek szemmel látható fényét biztosító foszfor rétegnek a diódáktól való elkülönítésében rejlik (Remote Phosphor Technology).

  A foszfor bevonatú speciális műanyag lap cserélésével változtatható a lámpatest színhőmérséklete. Ez a foszforpanel egyenletesen szórja a diódák fényét, így, erőteljes és kimagaslóan jó színvisszaadású fényt kapunk éles árnyékokkal.

  A lámpatesthez rendelhető speciális greenbox és bluebox színű panel is valamint soft box, állvány, hordtáska.

  Az Area 48 egy új korszakot jelent a LEDes világítástechnikában, az első darabok már gazdára találtak és már dolgoznak is a Filmer stúdióban. Az AREA 48 megtekinthető és kipróbálható az É26 irodaházban található bemutató termünkben.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  no
 • Új pultcsalád az ETC-től

  Az ETC a nagy Congo pult gyártását megszűnteti és egy új pultcsalád váltja fel, és a Congo család kisebb tagjai (Congo Junior és Congo Kid) ezentúl az új szoftverrel vásárolhatók meg, a korábban vásárolt pultok pedig frissíthetők vele.

  A pultcsalád három tagból áll: a klasszikus értelemben vett színházi és stúdiós használatra tervezett Cobalt 20, a PC változat – Cobalt Nomad- valamint egy 19″ rackbe építhető fényszerver, ami playback vezérlőként és back up-ként használható.

  A Cobalt20 – az új asztali pult – kezelőfelülete gyors fényváltoztatásokra lett kifejlesztve, melyet a szlogenje is hirdet: “Érintsd meg a fényt!”

  Az új Cobalt március 3-án és 4-én két napig megtekinthető és kipróbálható a Luminis bemutatóteremben! Várunk mindenkit szeretettel!

  További információk a gyártó weboldalán.

  no
 • Elköltöztünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  2013. szeptember 2. óta új telephelyen találhatnak meg minket, ahol kellemes, modern környezetben várjunk minden kedves hozzánk érkezőt.

  Új irodánk könnyedén megközelíthető, gyalogosan villamossal, illetve gépkocsival is, mind a város, mind az autópálya felől. Jelenlegi helyünkön a parkolás is az árukiadás is könnyebbé válik. Négy vendégparkoló és autóba történő berakodáshoz árukiadó kapu áll rendelkezésre.

  Irodánk kibővült egy 100 m2-es SLV bemutatóteremmel, melyben bemutatóállványainkon több mint 60 lámpatestet tekinthetnek meg a hozzánk látogatók mind a beltéri, mind kültéri felhasználású termékeinkből. Emellett irodaház-szerte további lámpatesteink is megtalálhatók.

  Sikeres együttműködésünk elősegítéséhez, frissen elkészült bemutatótermünket a jövőben informatív partnertalálkozók befogadására is hasznosítani szeretnénk. E találkozók közül az első a bemutatóterem ünnepélyes megnyitója lesz, meglepetés programokkal, melyekről bővebben hamarosan Facebook oldalunkon adunk bővebb információt.

  Szeretettel várjuk minden kedves partnerünket!

  Új címünk: 1116 Budapest, Építész utca 26. 

  Telefonos elérhetőségeink változatlanok maradtak! 

  Telefon: +36 1 371 1983
  Fax: +36 1 371 1984
  E-mail: info@www.luminis.hu
  Web www.luminis.hu 

  Nyitva tartás: hétfő-péntek 9:00-17:30

  no
 • Újdonság a High End Systemsnél – megjelent a Hog4

  Hosszas várakozás előzte meg a Hog szoftver negyedik generációjának megjelenését. A szoftver természetesen nem csak önmagában, hanem a teljes pultválaszték egyidejű cseréjével került bevezetésre. Összesen négy konzolt kínál a High End Systems az eddig megszokott pultok továbbfejlesztett verzióit, valamint egy új, PChez csatlakoztatható eszközt, szuperflexibilis felhasználáshoz.

  A legnagyobb ezek közül a Wholehog 3-at váltó Hog4, ami 2 db beépített multitouch érintőképernyőjével (17’), 3 külső monitor csatlakozójával, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű, etherneten elérhető DMX csatornájával a legnagyobb élő rendezvények lebonyolítására készült. A kezelőfelületeken gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet, új paraméterkerekek, motoros húzók, lcd gombok, trackball és beépített billentyűzet segítik a programozást. A pultba a DMX8000 processzor is beépítésre került.  A pult támogatja az Artnet és sACN protokollokat. USB csatlakozáson keresztül a playback és expansion modulokat is támogatja.

  A Full Boar 4 konzol a következő lépcsőfok, amin a nagyobb változat funkciói kisebb korlátozásokkal ugyan, de mind elérhetőek. Ez a pult is tartalmaz két érintőképernyőt (15,6” átmérőjűt), az LCD gombok kivételével a nagyobb változaton is megtalálható kezelőszerveket, valamint 12 DMX univerzumnyi csatornát. A DMX csatornák közül 4 univerzum fizikai csatlakozón is megjelenik.

  Ezt követi a méretbeli felsorolásban a Road Hog 4 pult, ami már a kompakt pultok közé sorolható.  Ennek ellenére funkcionalitásban nagyobb testvéreivel megegyezőt tud nyújtani. Egy beépített érintőképernyővel, egy külső monitor csatlakoztatási lehetőséggel, max. 8 etherneten keresztüli és 4 fizikai DMX univerzummal rendelkezik. Kifejezetten a mobil felhasználás, az utazó rendezvények igényei szerint készült, valamint ez a legkedvezőbb árú konzol a Hog 4 családban.

  A Nano Hog 4 pedig egy laptophoz, vagy egyéb a Hog4PC szoftvert futtató számítógéphez USB porton keresztül csatlakoztatható vezérlő, ami biztosítja a gyors elérésű kezelőfelületet, így képessé téve az általános rendeltetésű számítógépet és a Hog4PC szoftvert egy teljes pult feladatainak elvégzésére.

  A Hog 4 és a Full Boar 4 pultok a szokásos road konténerben érkeznek, újdonság viszont, hogy a Nano Hog kivételével mindegyik pulthoz tartozik egy Lightconverse vizualizációs szoftver futtatását lehetővé tévő hardverkulcs.

  A Hog4 pult a Muse tavalyi kezdetű világkörüli turnáján debütál, melyről további képek itt találhatók:

  http://www.highend.com/news_events/news/news_gallery.asp?news_id=669&pid=2

  no
 • Megjelent a Wysiwyg R30

  Letölthető a Wysiwyg R30 az előfizetéssel rendelkezők számára.

  Új év, új Wysiwyg verzió. 2012 december végével a Cast software előfizetői zónájában elérhetővé vált a Wysiwyg fénytechnikai látványtervező legújabb verzója.

  Letölthető innen: http://www.cast-soft.com/wysiwyg/overview 

  További információ angol nyelven itt: 

  http://www.lightingandsoundamerica.com/news/story.asp?ID=-WJNMBP

  no
 • Ünnepi zárvatartásunk

  Irodánk a két ünnep közt zárva tart

  Értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a két ünnep közt irodánk zárva tart. Ezen időtartam alatt az árukiadás is szünetel. A részünkre küldött postai és egyéb küldeményeket portaszolgálatunk készséggel átveszi és nyitáskor részünkre átadja.

  Utolsó munkanap: 2012. december 21. (9-17h)

  Nyitás: 2013. január 2. (9-17h)

  Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

  no
 • Bankkártyás fizetési lehetőség

  2012. október 15-től üzemel bankkártya terminálunk.

  Partnereinkkel való együttműködésünk megkönnyítésének érdekében 2012. október 15-től,

  irodánkban bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

  Az elfogadott kártyatípusok:

  • A Budapest Bank által kibocsátott valamennyi bankkártya
  • Más bankok VISA, MASTER és MAESTRO típusú bankkártyái

  A bankkártyás fizetésről további információkkal kapcsolatban kollégáink készséggel állnak

  rendelkezésre, valamint az ÁSZF 6. pontjában találhatók.

  no
 • Source Four LED az ETC-től

  Kipróbálható az új profil fényvető

  Az ETC színpadi világítástechnikai gyártó az elmúlt években folyamatosan bővítette termékskáláját a LED technológia fejlődésének megfelelően. Legújabb fejlesztésük a népszerű Source Four® fényvetőcsalád LED-es változata, a Source Four LED, melyet 2012 márciusában mutattak be, a Prolight and Sound nemzetközi szakkiállításon, Frankfurtban.

  Az új LED fényvetőknek jelenleg három verziója elérhető: a Lustr® +, mely rugalmas és széleskörű színkeverési lehetőséget kínál az ETC korábbi LED-es lámpatesteinél megismert X7 színkeverési rendszert alkalmazva, valamint a Tungsten (3200K) és a Daylight (5600K) változatok.

  Az új termékcsalád külleme és mérete megegyezik elődével, a Source Fourral, ötvözi az attól megszokott és elvárható, kiváló fényminőséget a LED technológia kedvező tulajdonságaival, mint a nagyfokú energiahatékonyság (30-40 lumen/watt) és az alacsony üzemhőmérséklet. Ez utóbbi tulajdonsága teszi különösen praktikussá és költséghatékonnyá, hiszen a csekély hőtermelés lehetővé teszi, a színpadi technikában oly sűrűn alkalmazott magas költségű fém és üveg gobók egyszerű fóliával történő kiváltását, megkönnyítve ezzel a rendezői alkotási folyamat kísérletezési fázisát.

  Az új reflektorok már megtekinthetőek nálunk, csak egy telefonba kerül.

  no
 • ETC lámpák a Sceni-Tech kiállításon

  Október 5-7-ig a legújabb ETC fejlesztések az A28-as standon.

  Mivel az idei évben a Hangfoglalás részeként megvalósulóSceni-Tech színháztechnikai kiállítás egybe esik partnerünk, az ETC szakmai tréningével, nem tudjuk saját standdal képvseltetni magunkat a rendezvényen, azonban a Pelyhe Kft. A28-as számú standján megtekinthetőek és kipróbálhatóak lesznek a legújabb és leginnovatívabb fejlesztések:

  • Source Four LED
  • Selador LED D40
  • Source Four Fresnel
  no
 • Big White 2013

  Hamarosan megjelenik az SLV Big White lámpatestek jövő évi katalógusa, mely a jól megszokott símulékony dizájnú lámpatestek mellett jelentős formai és anyagbéli újítással jelentkezik.A katalógusból újdonságokat a Big White lámpatestek rajongói oldalán találhat:

  Big White 2013
  www.facebook.com/bigwhitebyluminis

  no
 • Bankszámlaszám változás

  Tisztelt Partnerünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy a BNP Paribas Banknál vezetett számláink 2012. szeptember 30. napjával megszüntetésre kerülnek.

  Kérjük, hogy 2012. október 1-től a Budapest Banknál vezetett számláinkra teljesítsék átutalásaikat!

  Amennyiben ezen időpontot követően a megszűnt bankszámlákra utalnak, a BNP Paribas Bank az átutalás befogadását elutasítja, és az ellenértéket visszaküldi az Önök számlájára.

  Hatályos banki adataink a következők:Bankszámlaszám változás

  Budapest Bank Zrt.
  1138 Budapest, Váci út 193.
  SWIFT: BUDAHUHB

  Számlaszámaink:
  HUF 10102093-59492200-01000002
  EUR HU66 1010 2093 5949 2200 0100 3304

  Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét és a változás rögzítését!

  Amennyiben további információra van szüksége, keressen bennünket a + 36 1 371 1983-as telefonszámon!

  no
 • Fénytechnikai bemutatónk a Mikroszkóp Színpadon

  2012. május 10. és 14. között színházi fénytechnikai bemutatóval jelentkeztünk a Mikroszkóp Színpadon.

  2012. május 9. és 14. között a Thália Színházban megrendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjével párhuzamosan színházi fénytechnikai bemutatóval leptük meg a résztvevő színházakat a szomszédos Mikroszkóp színpadon.

  Az öt nap alatt nem kisebb újdonságokat lehetett kipróbálni, mint a Source Four LED profilfényvető családot, a Source Four Fresnel lámpatestet, valamint a fénypult család legifjabb tagját, a Giot. De nem csak az újdonságokra fektettük a hangsúlyt, az ETC fénypultok teljes skáláját, valamint Selador derítőket és egy Green Hippo médiaszervert is megismerhettek az érdeklődők.

  A határon túli vendégszínházak mellett sok vidéki színház is meglátogatta bemutatónkat. A Ledes profilfényvetők fényminősége mindenkit meglepett; aki akart, még saját gobófóliát is készíthetett magának, hiszen a LEDek csekély hőtermelése lehetővé teszi az üveg- és fémgobók kiváltását, így más nem kell hozzá, mint vetítő fólia és egy nyomtató, vagy épp csak egy filctoll.

  Ráadásul a korábban megismert X7 színkeverési rendszerrel ellátott Source Four LED Lustr+ típusú profillámpával a gobók színét a nyomtatáson túl, még a lámpa fényének színével is befolyásolhatjuk.

  Az apró színpadon az ETC fénypultcsaládjának legnagyobbika a 4096 csatornás Eos mellett foglalt helyet kistesója az új 2048 csatornás Gio, valamint a népszerű Congo Kid és a legkisebb pult, a Smartfade. A Green Hippo médiaszerverében rejlő színpadtechnikai lehetőségeket LCD kijelzőn prezentáltuk, mely szintén nagy érdeklődést keltett a programon résztvevő szakemberekben.

  További képek Facebook oldalunkon:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.414357695251094.97741.193297410690458&type=3

  no
 • Letölthető a wysiwyg R28

  Megjelent a CAST Software legújabb fejlesztése a wysiwyg R28.

  Az új szoftver a wysiwyg R27 továbbfejlesztett változata. Az R28-ban többek között bővültek a kameramozgatási funkciók és továbbfejlesztették a LED falak megjeleníthetőségét.

  no
 • Raktárról elérhető termékújdonság

  A 2011-es frankfurti kiállításon találkoztunk egy kis mozgó kengyeles lámpatesttel, amely első ránézésre egészen használhatónak tűnt.

  A LED-es technológiának köszönhetően lámpatest mindössze 8,5 kg, ezért akár még egy létrán is kényelmesen fel lehet cipelni. A tervezők is gondoltak erre az eshetőségre, mivel két egészen kézreeső fület is kapott az eszköz.

  A kis tömeg másik előnye, hogy a fej mozgása is igen gyors. A lámpatest háza is a legújabb technológiát követi. A talp részen elől található egy kijelző, a menüben való navigálásra pedig 4 darab nyomógomb. A menürendszerében elérhető minden szükséges funkció, többek között DMX cím, kijelző pozícionálás.

  Az eszköz vezérlését többféle módon tehetjük meg: választhatjuk a DMX funkciót; az automata módot, ahol a lámpatest végigfut a funkcióin; a hangvezérelt mód pedig egy beépített mikrofon segítségével működik. A talp másik oldalán található egy főkapcsoló, a műszertápos csatlakozó aljzat, illetve a DMX bemenet és a továbbfűzési lehetőség. A lámpatest 60W-os LED modulja egészen megdöbbentő fényerővel rendelkezik. A LED es technológia igazi nagy előnye, hogy az eszközök áramfelvétele jelentősen lecsökkent, ezért a termék áramigénye körülbelül 0,6A, azaz egy 10A-es vonalra akár 15 darab lámpatest is felfűzhető.

  A lámpa minden olyan funkcióval rendelkezik, amely egy alap szintű mozgó kengyeles lámpatesttől elvárható:

  • A fényerő elektronikusan szabályozható

  • Stroboszkóp mód

  • Hatszínű színtárcsa

  • A gobo tárcsa 11 különböző gobót tartalmaz (forgatható és pozícionálható is)

  • A lámpatest fókusza is DMX-en keresztül vezérelhető (nem a lámpatest elején kell kézzel állítani)

  • A prizma tárcsa a gobo tárcsával együtt is használható, valamint forgatható és pozícionálható

  A lámpatest vezérléséhez 12 DMX csatorna szükséges. A mozgás horizontális és vertikális irányban is 16 bites, azaz két-két csatornát kötnek le.

  A lámpatest bevezető ára: 159 000 Ft + áfa.

  no
 • Sirocco ballon az autó-motor tuning shown

  Március 30. és április 1. között kerül megrendezésre az Autó-Motor Tuning Show a Hungexpon.

  Az idei évben is három nap alatt élőben a shown átépítésre kerül egy autó!

  Az “A” pavilonban található az építési helyszín, melyet 2 db Sirocco 2000W-os ballonnal világítunk meg.

  no
 • Eredeti látványvilág a Naplegenda előadáson

  2010. augusztus 21-én, szombaton a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Magyar Állami Népi Együttes 100. Naplegenda c. táncos produkciójával ünnepelte 10 éves sikersorozatát.

  Az alkotók eredeti, eddig nem látott látvány- és hangzásvilágot alkottak meg, amelynek kivitelezésében az ETC két pultja volt segítségükre.

  Az EOS, mint főpult, a maga 10000 vezérlő csatornájával a legkomolyabb kihívásoknak is megfelelt. Backup pultként az ION – az EOS pult kistestvére – rugalmasan kezelte az aktuális igényeket. Az ETC pultok zászlóshajója, a max. 16000 kimenettel (32 DMX univerzum) és 10000 vezérlő csatornával (device) rendelkező Eos. A pult hardvere a megfelelő kapacitású és stabilitású számítógépes egység mellett a legkorszerűbb beviteli eszközöket tartalmazza, delegálható motoros húzókat, 2 db beépített teljes méretű valamint egy vezérlőelemeket megjelenítő kisebb érintőképernyőt, kijelző fölé csatlakoztatható gombsorokat, többállású multifunkciós vezérlőkerekeket is építettek az eszköz házába. A beépített elemeket kiegészíti a csatlakoztatható egér, billentyűzet valamint a 3 db DVI csatlakozó, melyre tetszőleges felbontású külső monitor csatlakoztatható. A monitorok pozíciója, a rajtuk megjelenő információk típusa és részletessége testre szabható. A vezérlőpult támogatja a legújabb ethernet alapú szabványokat (ETC Net2, ACN, Artnet, Avab UDP), a beépített PoE switch segítségével megoldható külső ethernetes eszközök tápellátása is.

  A pult főbb adatai:

  – 4000/8000/12000/16000 DMX kimenet, etherneten keresztül,

  – 10000 világítási jel 999 listába rendezve,

  – követő mód, vagy egyes jelek módosítás kapcsolható,

  – 1000 csoport,

  – 30 oldalon 300 virtuális csoporthúzó adható meg, egyszerűen lapozható mivel a 10 motoros fader követi a lapozás váltásait,

  – opcionálisan csatlakoztatható további 290 húzó különböző (20-40 húzót tartalmazó) ú.n. fader wing-ek segítségével,

  – 4×1000 paletta (típusonként külön), a vezérlő érintőképernyőhöz és a kerekekhez automatikusan az adott paramétertípus csatolódik,

  – maszkolható paraméterlista – tetszőlegesen módosítható és hozzárendelhető dimmerkarakterisztika,

  – szerkeszthető effektek, lépésenként létrehozható effektek, mozgási effektek,

  – 1000 makró, makrószerkesztő képernyő,

  – kliens-szerver, vagy szerver-tartalék üzemmódok, két pult együtműködése esetén,

  – MIDI in/out/thru és SMPTE vezérlés ethernet felületen keresztül megoldott,

  – DMX kimenetek szintén etherneten keresztül érhetők el,

  – beépített 4 portos PoE ethernet switch,

  – HDD és USB pendrive mentési lehetőség, könyvtárakba szervezhetően.

  no
 • EOS a Vígszínházban

  A Vígszínház színpadra állította Eszenyi Enikő rendezésében a Hegedűs a háztetőn című darabot.

  Az előadás számos új látványtechnikai megoldást vonultat fel.

  no
 • ETC szeminárium

  Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az ETC nyilt nap 2010. március 8-9 között.

  Az eseményen kipróbálható volt az ETC jelenlegi teljes pultválasztéka, a legisebb Smart Fade családtól a legerősebb EOS-ig. A pultok renszerbe kapcsolva kerültek bemutatásra így tesztelhetőek voltak mind a kliens módon való együtt futás mind a tartalék pult üzem vagy akár a távirányítóként használható I-phone is.

  A két napos rendezvény kiemelt célja volt, hogy a jelenleg ETC pulton dolgozó kollégák válaszokat kapjanak esetleges kérdéseikre illetve az új szoftverekben történt változásokat megismerjék.

  A kiállításon a hagyományos profil fényvetőkön kívül bemutatkozott az új LED-es lámpatestcsalád a SELADOR is teljes választékában.

  Köszönjük mindenkinek a részvételt!

  no
 • Tecpro Fillini

  A LED-ek használata a kameralámpák terén egyre elterjedtebb, köszönhetően a halogén izzókénál jobb hatásfoknak és fogyasztásnak.

  Ilyen lámpa a Tecpro Fillini is, ami kis méretével és sokoldalúságával jó választás kisebb kamerákhoz illetve fényképezőgépekhez.

  Jellemzők:

  • Kicsi és könnyű 10.6 x 9.0 x 4.5 cm (4.2” x 3.5” x 1.75”), 140 g

  • Energiaellátás 4 AA elem, vagy Külső tápegységről: 4-15VDC/5W(csatlakozókábel külön rendelhető)

  • Fényerő-szabályozható 0-100% Szabályozó a hátoldalon

  • Színhőmérséklet 5600°K, lehajtható konverziós szűrővel 3200K

  • Kiváló fényerő Mini-fresnel lencse minden egyes LED fényforráson (Megvilágítás értéke 1 méteres távolságban 300 lux, sugárzási szög 40°)

  • A kiváló fényt az alábbiak biztosítják: Mini-fresnel lencsék, Lehajtható diffúz előtét, Hajlítható diffúz előtét

  Sokoldalúan alkalmazható, szettben vagy önállóan is.

  no
 • Kobold DW200

  A svájci Bron Kobold egy új rendkívül kompakt és sokoldalú fémhalogén lámpatesttel bővítette az időjárás viszontagságai ellen védett lámpatestcsaládját.

  Az új DW 200-as lámpatest IP54-es védettséggel rendelkezik 200W-os egyvégén fejelt fémhalogén fényforrást tartalmaz és az alap lámpatestre illeszthetünk PAR lencsét Soft Boxot vagy használhatjuk Open face lámpatestként is.

  no