Hírek & Tudásbázis

 • design

  Balatonfenyvesi Úszóház

  A Luminis Kft azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy a balatonvilágosi telephelyű Marinus Homes Kft által tervezés és fejlesztés alatt álló úszóházainak világítási tervezésében részt vegyen.

  A koncepció egy olyan világítási megoldás volt, amely lehetővé teszi a megrendelői igény szerinti belső elrendezésnek megfelelő világítás mobil kialakítását. Kollégáink több alternatívát is kidolgoztak, melyekből végül az SLV álmennyezetbe süllyeszthető sínrendszere vitte el a pálmát. A sínekre a fény által nyújtott lehetőségeket kihasználva kiváló minőségű függeszthető és spot lámpatestek kerültek, melyek integrálták a funkciót és a formát és gyors cserélhetőségük biztosította a kívánt mobilitást. A prototípus Balatonfenyvesen, a Yacht kikötőben található.

  Az alkalmazott lámpatestek:

  PHELIA, ENOLA, NOBLO, FORCHINI, SEDO , OCCULDAS, P_LIGHT

  no
 • design

  MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtára

  Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet könyvtárában egy izgalmas projekt várt bennünket: a korábbi magasfogyasztású, ipari jellegű világítást szerették volna korszerűsíteni.

  A helyszín bővelkedett a kihívásokban, ugyanis hosszú könyvespolc sorokat kellett bevilágítani, márpedig egy könyvtárban elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fény biztosítása. A tervezést és a méretezést világítástervező szakemberünkre bízták.

  A szűk könyvespolcok között BRILUMEN ORIS sáv világító lámpatesteket alkalmaztunk, amelyek különböző teljesítmény, méret és rögzítési tulajdonságaik miatt különösen kedvelt lámpatestek boltokban, mozikban, múzeumokban, hotelekben, irodákban. Ráadásul ár-érték arányban is kedvezőek.

  A hely adottságaihoz alkalmazkodva nem csak függesztett, hanem mennyezetre szerelt megoldást is alkalmaztunk, figyelve arra, hogy megtartsuk az egységes megjelenést. A könyvtár iroda mennyezetére függesztett RZB 1200x300mm Ledpanelek kerültek, az olvasó szobában pedig a meglévő régi izzókat korszerű Philips LED fényforrásokra cseréltük, amely funkciójában tökéletesen megfelelő, ám mégis költséghatékony megoldást jelentett.

  no
 • Megváltozott munkarend – Update

  Tisztelt Partnerünk!

  Tisztelt Partnerünk!

  A vírusveszély enyhülése és a fővárosi megengedőbb intézkedések után a Luminis irodájába is fokozatosan visszaáll a korábban megszokott munkarend és személyes ügyfélszolgálat. Kollégáink egy része továbbra is home office-ból látja el feladatát, de Június 02-től már a korábbi nyitvatartás szerint az irodában is tartózkodnak majd munkatársak. 

  Így előre egyeztetett időpontban – a higiéniai szabályokat és biztonsági intézkedéseket betartva – újra látogatható bemutatótermünk! Kérjük, érkezését minden esetben egy munkanappal korábban jelezze, illetve egyeztesse azt kapcsolattartójával. 

   

  Köszönjük a megértést! Továbbra is vigyázzunk egymásra!
  üdvözlettel,
  a Luminis csapata

  no
 • Díjak az SLV-nél

  Bezsebelt díjak az SLV háza táján

  Az évek során az SLV választéka több mint 3000 termékre nőtt. A kínálat egyre növekvő mértékben fedi le az otthoni és irodai, üzleti felhasználók igényeit.

  „Az innovációt követően a díjra jelölések és az elnyert díjak mindig megerősítenek bennünket abban, hogy Jó úton haladunk! A jó érzés mellett egyben motivációt is jelent, hogy további erőfeszítéseket tegyünk a termékfejlesztésbe és a jövő lámpatestjeinek megalkotására.”

  Az SLV-nél különös figyelmet fordítanak a magas minőségre és a megfelelő műszaki tartalomra megfizethető áron. Termékeikre 5 év garanciát biztosítanak.

  A design és a technológia több mint 40 éve fonódik össze az SLV tervezőasztalán. A világítás és a formatervezés iránti szenvedélyük, a termékfejlesztés széles körű ismerete és átfogó piackutatás révén évtizedek óta képesek időszerű, elegáns és rendkívüli lámpatesteket fejleszteni.

  Tartós technológia + funkcionalitás + kiváló minőségű anyagok + időtlen formák + logisztika = az SLV sikere.

  A jó tervezés iránti elkötelezettségüket a “Red Dot Award” és a “German Design Award” is elismerte, ezért szeretnénk bemutatni díjnyertes termékeiket.

  Díjazott termékek

  Az első vázlattól a végső termékig a tervezés során végig a legfontosabb a design és a technológia összeolvasztása. Modern, időtlen és elegáns megjelenés jellemzi az SLV által tervezett lámpákat. De külső tervezőkkel is szívesen dolgoznak együtt. Ha ilyen termék nyer díjat, az nem csak az SLV, de a tervező számára is különleges az elismerés.

  AVENTO

  Az Avento függesztett lámpák elnyerték German Design Award-ot. A függesztéket Susanne Uerlings tervezte, melynek fő irányvonala az egyszerűség volt. Klasszikus formája egyszerű háromszög nyílásokkal az oldalán megvilágítja a környezetet is. A belső felület arany bevonatának köszönhetően a fény melegebb, kellemesebb. Egy egyszerű design mely mégis mély benyomást tesz. A nyertes termék dimmelhető, prémium LEDekkel felszerelt.

  Tovább a győztes termékhez

  MALU

  A ‘Malu-család’ különböző tagjai nagy rugalmasságot adnak – legyen akár mennyezeti, fali vagy padló lámpáról szó, egyaránt alkalmazhatóak kültéren és beltéren – így egységes, harmonikus teret hozhatunk létre velük.
  A MALU lámpák ráadásul dupláztak: elhozták a German Design Award mellett a Red Dot Award-ot is. Ezek a szokatlan, feltűnő lámpatestek különösen széles és egyenletes megvilágítást adnak.

  Tovább a győztes termékhez

  ESKINA

  Az ESKINA időtlen, modern és egyszerű kültéri világítási sorozat. Az állítható színhőmérsékletnek (3000 | 4000 K) és a különösen nagy szögben forgatható és dönthető lámpafejnek köszönhetően az ESKINA sokféle megvilágítási helyzetben használható.  Az időjárásálló lámpatestek IP 65 besorolással rendelkeznek, a German Design Awardot pedig mint „alakilag és funkcionálisan is meggyőző termék” nyerték meg.  

  Tovább a nyertes termékekhez

  BENDO

  Az egyedi BENDO lámpák különlegessége a karakteres megjelenésük. Kültéri lámpák, de „minimalista kialakításuk ellenére is megkülönböztető identitással rendelkeznek”. A három méretben kapható lámpák (40 cm, 80 cm, 220 cm magasság) 55-ös IP védettségi osztályának köszönhetően tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen kültéri projekthez.

  Tovább a nyertes termékekhez

  BRENDA

  A  BRENDA széria megálmodója Johannes Tomm, aki asztali, fali és függesztett lámpát is tervezett a családba. Mindhárom kombinálja az innovatív designt és a praktikusságot. A matt üveg meleg fény ad. A két asztali lámpa különleges funkciókkal is rendelkezik, pl érintéssel dimmelhető és indukciós töltésre alkalmas. Egyedi, feltűnő megjelenésük, kerek, matt üvegből készült, becsillanásmentes búrájuk meggyőzték a bírákat mind a Red DOT Awardon, mind a German Design Award-on

  Tovább a nyertes termékekhez

  no
 • Megváltozott munkarend

  Tisztelt Partnerünk!

  A kialakult helyzetre, partnereink és munkatársaink egészségére való tekintettel, március 17-től minimalizáljuk irodai munkavégzésünket és visszavonásig korlátozzuk a személyes áruátvételt valamint a személyes világítástechnikai konzultációkat. Személyes áruátvételre vagy leadásra kizárólag csak 24 órával korábban egyeztetett esetekben van lehetőség az irodaházunk portaszolgálatán elhelyezett asztalokon.

  Korlátoztuk a fizetési módokat is, csak átutalásos fizetésre van lehetőség a helyzet rendeződéséig. A csomagok házhozszállítása, illetve az SLV termékek 3-4 napos kézbesítése jelenleg zavartalanul működik.

  Manfrotto termékek esetén raktárkészletünk erejéig tudjuk a megrendeléseket teljesíteni, a határzár miatt az árubeérkezés jelenleg szünetel. Amint ez a helyzet változik, értesíteni fogjuk partnereinket. Jelenleg minden rendelést fel tudunk dolgozni és le tudunk adni beszállítóink felé. Igyekszünk működésünket zökkenőmentesen fenntartani, de mindannyiunk egészsége érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a továbbiakban kollégáink otthonról látják el feladatukat.

  Kereskedő kollégáink a személyes találkozók helyett jelenleg csak telefonon vagy online tartják a kapcsolatot partnereinkkel.

  A központi telefonszámunkon korlátozottan leszünk elérhetőek. Kérjük a következő telefonokon keressenek minket, amennyiben még nem álltak velünk kapcsolatban:

  Dekoratív világítástechnika: Lajtai Edit +36303620412
  Professzionális világítástechnika: Bakos-Nagy Fruzsina +36306190308
  Manfrotto disztribúció: Csutorás Róbert +36304256910 vagy Szücsi Balázs +36304263766

  Köszönjük a megértést! Vigyázzunk egymásra! üdvözlettel, a Luminis csapata

   

  no
 • design

  Palazzo Hunyadi

  Partnerünk, a PYXIS NAUTICA tervező iroda a PALAZZO HUNYADI irodaház felújításával indult az Év Irodája versenyen.

  A 190 éves épületből kialakított irodaház és ügyvédi iroda székház tervezésekor törekedtek arra, hogy megőrizzék az épület értékeit, ugyanakkor modern irodai környezetet alkossanak, amely a wellbeing szemléletbe is tökéletesen illeszkedik. A belső kialakítás egyszerre funkcionális, fiatalos, merész és impozáns, de egyben elegáns is. A világító testek is ezt a sokszínűséget követik, az izgalmas konyha merész lámpái, az irodák funkcionális világítása, a  lépcsőház elegáns és légies lámpatestei teszik különlegessé egy sikeres ügyvédi iroda munkakörnyezetét.

  További információ: https://azevirodaja.hu/nevezok/1340

  Fotók:  Jaksa Bálint www.balintjaksa.com

  no
 • design

  Iroda világítás, Varian Medical

  Inspiráló iroda – enteriőr környezet a Varian Medical Systems Hungary -nél. A széles körű irodai világítási megoldásokat keresse a Luminis kínálatában! Ergonomikus, hatékony, energiatakarékos irodai környezet.

  Fotók: György Palkó architectural photographer and videographe

  no
 • Ajándék BIG WHITE katalógus ingyenesen, futárral házhoz szállítva

  Ismét itt a lehetőség, hogy nyomtatott verzióban is kérje az SLV 2020-as katalógusát, melyet ingyenesen, futárral szállítunk ki Önnek.

  Miért kérje nyomtatott katalógusunkat?

  💡 A termékek mellett rengeteg inspirációt, világítási ötletet tartalmaz

  💡 Könnyen áttekinthető benne termékkínálat

  💡 Tele új termékekkel

  💡 Megvalósítási, kivitelezési ötleteket kaphat belőle

  💡 Ügyfeleknek elegánsan prezentálható, bemutatható

  💡 Kényelmesen lapozgatható

  💡 Könnyebb vele a tervezés, hiszen egyből az árakat is tartalmazza

  Katalógus igénylése

  Ingyenesen, futárra való házhozszállítással – a mi ajándékunk Önnek

  no
 • DEDOLIGHT nemzetközi világítási versenye

  Szeretettel meghívjuk a DEDOLIGHT nemzetközi világítási versenyére, melynek keretében a jövő év január – április 30. időszakban hív a német gyártó megmérettetésre mindenkit, aki kipróbálná magát egy forradalmian új LED technológiás folyamatos fényű lámpaszettel.

  A versenyre jelentkezők 1-2 hetes időintervallumra Dedolight 3 bicolor LED lámpás szettet kapnak kiegészítőkkel, melynek a segítségével szabad témában készíthetik el a versenyfilmjüket. A verseny során az esztétikai értéket, kreativitást, találékonyságot, hangulatot, üzenetet értékelik. Az egyetlen kritérium, hogy a világítás és kompozíció beállításának step-by-step magyarázatát is tartalmazza, hogy a néző megértse és rekonstruálni tudja azt.

  A korábbi versenyen a díjazottak között volt 2 magyar pályázat is, akik nagyértékű szetteket nyertek.
  Összesen 30 díjat osztanak ki, 100.000 EUR értékben! Legyen ÖN is a nyertesek egyike!
  Bővebb információk, további részletek telefonon: +36 1 371-1983 vagy mailen a box@luminis.hu címen!

  no
 • Világítástervezési mini workshop lakberendezőknek

  A Luminisben új mini workshop sorozat vette kezdetét. Ősszel két Világítástechnikai bemutató és világítástervezési mini workshop került megrendezésre a bemutatóteremben építészeknek, lakberendezőknek.

  Itt megismerkedhettek az érdeklődők az új trenddel, az emberközpontú világítással és a wellbeing fogalmával, hogyan hogyan hat a fény hangulatunkra, mitől ergonomikus egy világítás. végigkísérhettek tervezési folyamatot, hogyan hangolható össze a tervezés és a kivitelezés illetve a világítástervező és az építész, lakberendező közötti munka.

  Mini stúdiónkban a világítástervezési workshopon gyakorlati élményt szerezhettek azzal kapcsolatban, milyen hatása van a fényforrásokkal, megvilágítási módokkal, szín-hőmérséklettel és fényerősséggel való játéknak, színvisszaadásra és színhőmérsékletre néztünk példákat. Kiemelések és elrejtések, fények, árnyékok és hangulatok kerültek elő.

  A bemutatók és workshopok közötti szünetben és az ebéd alatt arra is maradt idő, hogy kötetlen formában beszélgessenek egymással a szakma képviselői, így új kapcsolatok kiépítésére és tapasztalat cserére is remek alkalom volt a workshop.

  A Workshop következő időpontjai: (a workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

  November 15. – betelt

  November 22. – regisztráció itt

  Később is érdemes felkeresi a workshop oldalát, mert folyamatosan hirdetünk meg új időpontokat a nagy érdeklődésre való tekintettel. http://workshop.luminis.hu/

  no