Kültéri projektorok a Luministől

Kültéri lézer videó projektor

 

Professzionális lézer videó projektor, melyet állandó kültéri használatra terveztek architektúrális vetítésre. A telepített vetítő szoftver és az integrált mobilinternet kommunikációnak köszönhetően korlátlan távolságból is vezérelhetjük a projektort és több kivetítőt is kombinálhatunk. Az objektívbe integrált tárgyszkenner nagyon leegyszerűsíti a vetítési leképezés folyamatát. Használhatjuk képek, videók, homlokzati világítás, reklámoz vetítésére.

Egyetlen projektor 10 x 6 méteres területet képes lefedni nagy felbontású színes videóval. A projekt szimulálásában az interaktív vetítővászon-konfigurátor segít

 • HDMI
 • RGB Színek
 • Media Player Processor Intel i5
 • Local Media SSD Tár 400 GB
 • Kép 6000 ANSI Lm, Laser DLP, 20000 üzemóra
 • Képfelbontás WUXGA 1920 x 1200
 • Throw Ratio 1.2 – 1.9
 • Audio Out XLR balanced stereo
 • Integrált tárgyszkenner
 • Integrált 4G-LTE modem távoli hozzáféréshez
 • 3 év garancia

IP védelmi tanúsítványa: ház IP43, csatlakozások IP68. Robusztus design, melyet állandó kültéri használatra terveztek. A leg szélsőségesebb időjárási körülményeket is kibírja. CE, RoHS2 szabványoknak megfelel.

#1 PIXELMAP SZKENNER

Szkenneld be a tárgyat és használd az outputot háttérként az animációhoz. 

#2 MAPPING ESZKÖZÖK

A vetítési terület az épültre szabható – architekturális vetítés

#3 EDGE BLENDING

Több projektor egyszerűen összekapcsolható egyetlen képpé. 

#4 TÁVOLI VEZÉRLÉS

Új média, új tartalom a mobilnet kapcsolatnak köszönhetően  bármilyen távolságból feltölthető. 

Nézd meg élőben is legutóbbi projektünkben!

Pestszentlőrinci PLER kézilabda csarnok homlokzatvilágítása lézer videó projektorral:

A lézer videó projektor Magyarországon elsőként a Pestszentlőrinci Pler csarnok homlokzatvilágításánál nézhető meg.

A csarnok eredeti terveiben oszlopokon elhelyezett RGBW fényvetők jelentették volna a homlokzat hatásvilágítását, azonban az oszlopos fényvetők kivitelezésével fenntartások merültek fel.

Az épület kialakítása és sötét szürke színe miatt ez a megoldás nem érte volna el azt a hatást, amit a tervezők megálmodtak a csarnoknak. A színek a sötét szürke háttéren nem érvényesültek volna az elvárásoknak megfelelően.

Erre a problémára az oszlopra elhelyezett fényvetők által adott hatásvilágítás helyett a lézer videó projektort javasoltunk a világításhoz. A kisebb főbejárat és a szélesebb játékos oldali bejárat homlokzati részének megvilágítását összesen 3 db projektorral meg lehetett oldani.

 

A játékos oldali bejárat a bolhapiac felé nagyobb, ennek bevilágítására 2 db projektorra volt szükség. Mivel a lézer videó projektorok szinkronizálhatóak, kettő vagy több projektor is futtatható egyszerre, így akár nagyobb felületet, vagy nagyobb fényerőt is elérhetünk vele. Így tökéletes megoldást jelentett a 2 projektor a szélesebb homlokzati részre. A főbejárat szűkebb homlokzatát egy projektor is bevilágította megfelelően.

A lézer videó projektor különlegessége, hogy a többi épületfestésnél használt megoldással ellentétben nem egy statikus álló képet vetít ki, nem egyszerű fényfestés, mikor beszínezik vagy képeket vetítenek ki, hanem videókat, animációkat, interaktív tartalmakat tudunk a felületre kiprojektálni.

Média szerverről működik és teljesen interaktív módon, akár időzítve, akár real timemódosítva a kivetített tartalmat üzemeltethető. Bármilyen video, youtube link, interaktív applikációt, játékot stb meg lehet vele jeleníteni, így ideális rendezvények támogatása épületfestéshez, vizuális történetmeséléshez, kiterjesztett valósághoz.

A közönség egy QR kóddal maga is kivetíthet tartalmakat, játszhat a falon a saját telefonját felhasználva pl tetrist, maga rajzolhat ábrákat a falra vagy üzenőfalként, chatként is használható az épület projektorral megvilágított oldala.  A benne rejlő kreatív megoldások számra szinte végtelen.

Ez a projektoros megoldás jelen pillanatban egyedülálló Magyarországon.

A csarnok ez év szeptemberében kerül átadásra, már nagyon várjuk, hogy a közönség maga is birtokba vegye ezt az óriási felületet jelentő interaktív kommunikációs eszközt.